- 9 Ekim 2009
- 18.273
- 92
-
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #4.341
Merhaba NIlcim,Canim ya yaziyorum yaziyorum siliniyor:26:neyse ins silinmez mesajim canim benim cook guzel ifade etmissin Allahu taala sisin ser gorduklerinizde hayir hayir görduklerinizde ser vardir diyor.
Insallah bu son olur suna inaniyorumki cektigimiz bunca aci Rabbimin katinda bos degil inan sinavdayiz Rabbim kazanmayi nasip etsin bir dahaki tedavinde Allahim melegini gondersin ins ANNESI O MELEGIN BIR GUN KOLLARINDA OLCAK rABBIMIN IZNIYLE BEN BUNA INANIYORUM:
Bir sonraki tedavinde ikinci siklisunda baslanir eger bir sorun cikmssa canimya hep istanbulda denesen olmazmi?
Hani diyorum merkezin gözetimi altinda olurdun Rabbim yar ve yardimcin olsun her daim duamdasinizsevgiler
Mevlânâ Celaleddin-i Belhi Rumi der ki, "Üzülme! Bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı içindir ya da gerçekten olmaması gerektiği için olmuyordur".
Buradayım ben de. Eşimle en son 1 hafta önce birlikte olduk ve yarın spermiogram yaptırmayı düşünüyorduk ama sürenin uzun olması iyi değilmiş bunu da yeni öğrendim. Yarın doktora mecburen söyleyeceğiz de acaba yaparlar mı yapmazlar mı :26: Acemi olmak hiç iyi değil
Yaparlar yaparlar. 3-5 gunluk perhiz derler ama 1 hafta sonra da yaparlar.
Ne spermiogrami? Sen neler yapiyorsun bakim?
Merhaba NIlcim,
Ic rahatlatici cumlelerin icin tesekkurler. Ben de inaniyorum ama lutfen bu sinav cok uzun surmesin diye geciriyorum icimden. Cok yillar oldu gercekten . Artik Allahin izniyle bize de nasip setsin istiyorum saglikla. Ikinci siklus derken? Simdi adet olacagim , sonraki adetimle i baslanir diyorsun? Peki yine uzun tedavi olacaksa adetin 21. Gunu baslaniyor ya. O zaman da mi bu adeti olacagim , sonra bir adet daha olacagim , onun 21. Gunu mu? Hale bak, daha biri yeni bitmis oburunu dusunmeye basladim. Yemin ederim kendime inanamiyorum.
Bundan sonraki oyle olacak zaten. Orada olacagim nasipse yumurta buyutmelere gectigimde.
biliyorum bu insanin icini rahatlatan bir cumledir.
Ama hep hayirlisini diliyoruz ya bazen de diyorum yuce rabbim hayirsizi da hayirliya cevirecek guce sahiptir. Isterse herseyi yapar.
Tabiki canim yeterki dilesin ol desin aninda olur gonlunu farah tut insallah olurMerhaba NIlcim,
Ic rahatlatici cumlelerin icin tesekkurler. Ben de inaniyorum ama lutfen bu sinav cok uzun surmesin diye geciriyorum icimden. Cok yillar oldu gercekten . Artik Allahin izniyle bize de nasip setsin istiyorum saglikla. Ikinci siklus derken? Simdi adet olacagim , sonraki adetimle i baslanir diyorsun? Peki yine uzun tedavi olacaksa adetin 21. Gunu baslaniyor ya. O zaman da mi bu adeti olacagim , sonra bir adet daha olacagim , onun 21. Gunu mu? Hale bak, daha biri yeni bitmis oburunu dusunmeye basladim. Yemin ederim kendime inanamiyorum.
Bundan sonraki oyle olacak zaten. Orada olacagim nasipse yumurta buyutmelere gectigimde.
Insallah bu sinavin uzun surmez biraz sabir ve tefekkurle basaracaksin canim senin sanirim uzun protokoldu sanirsam senin rezervin iyiyse simdiki tedavinide kisa protokol yapilir evet ikinci adetine baslarsin eger bir problem cikmssa benim arkadasim vardi oda hemem ikinci siklisunda baslamislardi stresten uzak durmaya calis vaktin varsa bool yuru spor cook iyi geliyor kendini rahatlacak seyler yap tatlim birde senin embriyolara kim bakmisti labaratuarda?
biliyorum bu insanin icini rahatlatan bir cumledir.
Ama hep hayirlisini diliyoruz ya bazen de diyorum yuce rabbim hayirsizi da hayirliya cevirecek guce sahiptir. Isterse herseyi yapar.
Biz hic bir spermiogram testinde bakmadik gune. Evet dogrusu 3-5 gun perhiz ama cok da degistirecegini sanmiyorum. Bence aklina koyduysan yaptir. Baktin sonuclar dusuk cikti sonra bir daha perhizle dener esin.Yaparlar yapmasına da kalite ve sayı açısından kötü çıkar mı acaba? Canım ilk muayenede doktor bazı rutin testler (hepatit, kan sayımı, rubella...) ve eşimden spermiogram istedi. Biz de hastanede yaptırırız dedik bir dahaki gidişimizde. 1 gün içinde veriliyormuş sonuç. Süre uzadıkça daha iyi olur diye düşünmüştüm ama öyle değilmiş.
Bir sonraki tedavini düşünmen kadar doğal bir şey yok canım. Burada olacağına da sevindim. Tek bir doktorun takip etmesi çok daha iyi olur. Oradayken çok endişeliydin, sürekli tedirgindin, ne olup bitiyor anlayamıyor anlamaya çalışıyordun. Burada olursan doktora anında ulaşabilirsin. Funda Hanım'la mı devam edeceksin? lavequecim bu arada eşinla bu süreçte nasılsınız? İnanıyorum ki sonsuz destek oluyordur.
Bir sonraki tedavini düşünmen kadar doğal bir şey yok canım. Burada olacağına da sevindim. Tek bir doktorun takip etmesi çok daha iyi olur. Oradayken çok endişeliydin, sürekli tedirgindin, ne olup bitiyor anlayamıyor anlamaya çalışıyordun. Burada olursan doktora anında ulaşabilirsin. Funda Hanım'la mı devam edeceksin? lavequecim bu arada eşinla bu süreçte nasılsınız? İnanıyorum ki sonsuz destek oluyordur.
Biz hic bir spermiogram testinde bakmadik gune. Evet dogrusu 3-5 gun perhiz ama cok da degistirecegini sanmiyorum. Bence aklina koyduysan yaptir. Baktin sonuclar dusuk cikti sonra bir daha perhizle dener esin.
Memorial olacak mi onu da bilmiyorum ki? Hastaneyi cok sevdim ama yasadigim bu olumsuzluk beni fena etkiledi tatlim. Sorunun cevabini bulamiyorum. Arastiriyorum . Biraz once amerikan hastanesinden bir drun bir yazisini buldum. Bazi hastalarda diyor ultrasonda yumurta normal gelisimini gosterir ama opuda yumurta alinamaz. Bu genelde yumurta rezervi azalmis ve ileri yas hastalarda gorulen nir durumdur diyor. Peki boyle olduguu dusunelim de aciklamayi bana bu sekilde yapmadilar ki?
Bir topikte de alinti yaptim okumussundur belki bir kizin basina gelmis. Erken catlamis 5 yumurtasi ve alinamamis. Hepsi sahibe... Ilactan mi? Erken mi catladi? Yasimdan mi rezervimden mi? Bu sorularin cevabi yok.
Esimle bir sorun yoktu canim. Ilk tedavimde , ve sonralarinda cok destek bekliyordum hem esimden hem doktorumdan hem cevremdekilerden. Bu tedavimde taslasmis gibiydim ben. Kimseden bir destek beklemedim. Kendi basima yapabildim. Ignelerimi bile enjektore kendim cektim. Ebde yalnizken. Kuaforde. Orda burada her yerde. Destek oldu esim uzerime dusmemekle. Normal hayatimizi yasadik tedavi suresince. Ama bu pgd bekleme suresince ben ona destek oldum. Cok gerildi. Bugun rahatladi ama. Normal hayatina dondu. Yuzune gulucukler geldi. Olumsuz oldu evet uzulduk ama sirtimizdan bir yuk kalkti.
Toplanamamasından ziyade açıklamama yapılamaması seni düşündürüyor. Sebep saydıklarından olabilir. Semra Hanım'la görüşmeyi denesen?
Ben kendisi beni arar diye dusunmustum(
Arayabilirim tabi , bir kendime geleyim.
Bu arada yumurta toplamadan sonra ilk tuvalette girisimde fos diye kan geldi.
Sastim kaldim. Hic olmamisti simdiye kadar.
Ona da baktim internetten...
Yumurta toplamanin komplikasyonlarindanmis kanama ama NADIRMIS.
O nadir, bu nadir. kromozom translokasyonu nadir, yumurta toplanamamasi nadir, butun nadirler beni mi buldu Allahim beterinden koru yarabbim. Valla sinir basti.
Benim oglum pc eline almis yetstim ama nafile yere dusurdu bozuldu bende eskisiyle yaziyorum ama siliniyor mesajlarim birde cook agir pc zorlaniyorum
lavegue yasin kac?
Kac senelik evlisin canim?
Merkezde semra hanim hic muayene ettimi seni?
Bu sefer onunla devam et labaratuarda embriyolarina hangi embriyolog bakti?
Sanirim bu sefer kisa protokol yapilir diye dusunuyorum benimde ilk tedavimde uzun protokol yapilmisti ve 6 yum toplanmisti 4 tanesi bolunmustu 3 a kalite embriyo olmustu ama yavas gelismisti.
Insallah bu sefer yavruna kavusursun canim merkezde yasemin hemsire var hic gorustunmu kendisiyle cook soru sordum kusuruma bakma
Ulasabilecegimi pek sanmiyorum kendisine ama denerim.Onunla bir görüş derim ben. Sakin canım sakin. Sinir sana zarar, lütfen.