Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Sağol canım. Tutarsa sen de yengene dersin. Gerçekten mucize olur gerçekten...

Doktorlar umutlu konuşmuş mu peki? Benim yengemde de yumurta az, hatta doktor vücudun yumurta üretmiyor demiş. Ama hala regl oluyor. Vücut yumurta üretmezse menapoza girilmesi gerekmiyor mu?

Doktorlar umutlu konuşmuş mu peki? Benim yengemde de yumurta az, hatta doktor vücudun yumurta üretmiyor demiş. Ama hala regl oluyor. Vücut yumurta üretmezse menapoza girilmesi gerekmiyor mu?

Canım yaş geçtikçe yumurta kalitesi düşer. Adet aralıkları uzar,düzensizleşir böylece menopoza girilir. Hiç mi üretmiyor? hİÇ ÜRETMESE BENCE ADET OLMAZ. üRETİYORDUR DA KALİTESİZ OLUYORDUR BENCE. Görümceme yaşına göre iy demişler. Ne ümitli ne ümitsiz. Çünkü geç bir yaş. Bekleyeceğiz demişler sadece... Ama tutarsamucize olacak. Çünkü 2 başarısız denemesi var önceden...

Bilmiyorum ki doktor öyle demiş. Ama o zaman kesin üretiyordur çünkü adet oluyor gerçi ne kadar aralıkla oluyor bilmiyorum. İnşaallah tutar inşaallah.

Bilmiyorum ki doktor öyle demiş. Ama o zaman kesin üretiyordur çünkü adet oluyor gerçi ne kadar aralıkla oluyor bilmiyorum. İnşaallah tutar inşaallah.

Bence denemeye değer. İçin de kalmasın hem durumu da iyiymiş. Biri cesaretlendirse. Görümcemin de şansı yüzde 5 bile değil demişlerdi. Semra Hanım özellikle bu 3 günü önemsemiş. Yumurta döllenecek gelişecek mi diye. Şükür gelişti tabi kaliteyi bilemiyorum. Genelde dikkat ettim kişiler 17-17 yumurta toplandı 3.güne 12 kaldı filan yazıyor. Ben açıkçası 3 tane gelişir mi belki hiç kalmaz bari 1 tane kalsa diyordum içimden. Şükürler olsun 3 ü de gelişmiş biri az ama. Allah bir tane evlat verse çok isterim. Çünkü herkes anneliği hak eder ama o çok fazlasıyla hak etti. İnsani olarak da çok iyi. Görümce işte normalde sevilmezler. Ama o öyle değil. Abla gibi gerçekten. Çok anlayışlı, harika bir anne olur Allahım nasip eder inşallah....

Ne güzel birbirinize kol kanat geriyorsunuz. Üçünün de gelişmesi çok güzel, olsun biri az gelişsin ama en azından biri tutsun hayırlısıyla.

Canım şimdi konuştum. 3 embriyo da yerleştirilmiş. Biri biraz az gelişiyormuş ama yine de koymuşlar. Dualarınızı bekliyoruz. Aynur Hanım yapmış transferi...

Canim Ben Bisey merak ettim bizde memorialde basliycaz pgt Icin 780 € dediler yanilmiyorsam Benim sorum fishte yumurtalarinda basimi ucret aliyorlar ve pgt kac hucre inceliyorlar

Ne güzel birbirinize kol kanat geriyorsunuz. Üçünün de gelişmesi çok güzel, olsun biri az gelişsin ama en azından biri tutsun hayırlısıyla.

Amin canım.

Canim Ben Bisey merak ettim bizde memorialde basliycaz pgt Icin 780 € dediler yanilmiyorsam Benim sorum fishte yumurtalarinda basimi ucret aliyorlar ve pgt kac hucre inceliyorlar

Evet embriyo başına fishte de 24 şurede de embriyo başına alınıyor...

canım fishte bazı merkezler sayıya bakmadan fiyat veriyo 1500-2000 civarı
bazıları 1-5 arası şu kadar 5-10 arası şukadar diyo.
embriyo başına olmayabiliyor yani

Öyleymişcanım. Soran arkadaş Memeorialde sordu sandım. Yanlış mı okudum ki...:44:

MATTIKACIM canim,

Dedigin bir seyi anlamadim. Pgt ile neden bir kac deneme sonra ulasiliyor sonuca dedin? Daha once pgt deneseydi durum farkli olabilirdi dedin ben anlayamadim.gecmis tedavilerimde de pgt yapilmis olsaydi ne degisirdi sence? Kromozomu bozuk olan bozuk cikacakti ve belki transfer edilen embryolar transfer edilmeyecekti. Sonucta pgt yapip duzeltme sanslari yok ki o embryoyu. Ama bildigin bir sey varsa soyle lutfen , ne demek istedigini anlayamadim.

Embryo basina 780 eur mu dediler memorialda anlayamadim .
Bana soyledikleri 24 sure 350 usd fish de 150 eur embryo basi. Ama fish icin 10 emryo ve fazlasina 980 eur mu ne dediler.

Guzelim hadi hayirlisi olsun tatlim. Simdi heyecanli zamanlar basladi. Oyle kasmasin kendini soyle gorumcene . Rahat olsun . Tutacagi varsa tutar zaten . Yatmakla , yerinden hic kalkmamakla sadce insan bol stres uretiyor. Dinlensin ama hayatina da devam etsin , kafasi dagilsin .

Bugun 2 kere yapmam gerekn igneyi tam 5 kere yaptim. Kendi salakligimdan ama . Puregon igne kartusu ilerlemedi dedim herhalde kartus bozuldu . Cikardim bir daha soktum , olmadi. Bir daha cikardim bir daha soktum yine olmadi. Megerse ilac kalmamis icinde. Artik devamini eve gelince yaptim . Bir kere daha soktum 25 ml icin ...

canım genelleme yaptım sadece. hituci 4.demede başarıya ulaşmış.
bize dr. birkaç deneme gerekiyo genelde dedi. sana da ilk denemede ihtimal düşük demişlerdi.
bunu söylemeye çalıştım.
pıhtılaşma olduğuna bakmadan tüp deniyolar insanlara sonra tutsa da düşüyo. sorunu baştan bilmek en iyisi.
senin yerleştirilen embriyoların tutmama sebebi kromozomdu belki, transfer edilmezdi bilinip test yapılsaydı.
seninle ilgili söylemedim kafanı karıştırmak istemedim. ama belki transfer etmedikleri bi embriyo sağlıklıydı, yanlışı yerleştirdiler.
özetle sorunların hepsi bilinmeden tedavi olmuşsun ve bunun sorumluluğu gittiğin dr.lar bence. en azından 1.denemeden sonra test yapmaları lazımdı.
geçmişi karıştırmamak lazım benim demek istediğim şu an sorunu biliyoruz ve ona göre tedavi uygulanıyo şansımız yüksek.
sonuçta sağlıklı bulunmasa da bizim yapabileceğimiz bişey yok, şuna da bakılmış olsaydı denecek bişey yok. bu içini rahatlatıyo insannın

Canım ya. Ben kendime iğne vuramam. Ne yaparım o zaman acaba? İnşallah kasmaz. Bir mucize bekliyoruz artık. Dualarla...

Bize de Nur Hanım ilk denemede tutmayabilir dedi.İnşallah tutar yoksa eşim doğal istiyor...

Bir de Angelle yazıştık. Oğluma baktırmadım ya. BEN HEP YA SAĞLIKLIDIR, YA DA BABASI GİBİ MOZAİKTİR DİYE DÜŞÜNDÜM. kLİNİFELTER BİLE OLABİLRMİŞ. şU AN BENZEMİYOR DEDİM. eRGENLİKTE BELLİ OLABİLİR KIL FİLAN ÇIKMAZSA DEDİ. bİR DE TEK TESTİSİ YOK YA. cANIM ONA DA SIKILIYOR ACABA BU klinifelterle bağlantısı var mı? Cumhur Bey de bilemedi. Bilgisayara baktı bulamadı bir şey....

Evet guzelim anliyorum seni. Bence de keske ilk denemeden sonra yaptirsalardi bu testi en azindan transfer olmazdi.bosuna 12 gun beklemezdim . Gecmisi kurcalamak dogru degil ama ilk bu sorunu ogrendigimde doktoruma kizdim . Niye baktirmadi dedim... Sonra kendi kendime pgt de yapsaydik bir sey degismeyecekti dedim . Tutmayan gene tutmayacakti. Bana transfer edilmeyen embryo olmadi cunku. Her tedavimde 3 embryo kondu ve acikta kalan hic olmadi. Yani kendi durumum icin en azinda gecmiste bilinseydi durum farkli olmazdi onu biliyorum. Tek olay ki cok onemli bence, belki transfer edilmeyecekti ve ben o kadar uzun sure hamile miyim diye umutlanmayacaktim . Tek eksisi benim icin bu oldu.
Ilk denemede tutmayabilir diyorlar evet ama bence bunu da hastayi umutlandirmamak icin soyluyorlar. Cunku bilemezsin , belki ilkinde dogru embryo cikacak? Istatistiki verilere gore hep bu konusmalar.
Bizim durumumuz icin haklsin evet , pgteden saglam cikmazsa yapacak bir sey yok. Biz elimizden geleni yaptik diyecegiz. Cunku yapabilecek baska hic bir seyimiz yok . Bunun tedavisi yok cunku. Ben aslinda gecmis tedavilerimde hamile kalmadigim icin veya bir kez kimyasal gebelik gecirdigim icin sukrediyorum. Iyi ki tutmamis, belki sagliksiz bir evlat getirecektim dunyaya bilincsizlikten . Simdi en azinda bu anlamda icimiz rahat % 100 olmasa da oyle degil mi? Tabi gecmise bakinca da tam 9 embryo kondu bana , diyorum ki demek iclerinden bir tanesinin kromozomu duzgundu , o da tuttu ve gitti. Bu da umutsuzluk yaratiyor tabi bende.
Sperm de onemli ama . Belki kromozmpomu duzgun olanlar vardi da yeteri kadar kaliteli spermle dollemediler. O da bir alternatif. Simdi memorialda imsi teknigi ile sperm sececekler , bu da kaliteli sperm secme konusundaki orani arttiriyor. Cunku benim esimde de morfoloji sorunu var o yuzden guzel sperm secmek de cok onemli.

Cok yazdim , konusmaya ihtiyacim varmis sanirim :)) umutsuzluga dusmemek icin sanirim kendi kendime senaryolar uretiyorum . Secginindi degil mi ilk tedavisinde 2 duzgun embryosu cikti.. Yanlis mi hatirliyorum? Olmayacak bir sey degil , ama gercege ve istatistiklere bakmak gerekirse dedigin dogru . Oran yuksek degil ama yine de allah biliyor.

Bu ilk denemede tutmayabilir cumlesi aslinda normal tup bebek icin de gecerli degil mi?
Yani bunu soylemeleri beni rahatsiz ediyor, gercek ne kadar bu da olsa. Pgtsiz tup bebekte de tutmama sansi yok mu? Gerci bunda pgtden duzgun cikmayabilir diyorlar ilk denemede. Ay soylemeseler olmaz mi yani bunu ha bire? Cumhur bey en guzelini soyledi bana .
5 de 5 de bos cikabilir, 2 de 2 si de duzgun olabilir bilinmez dedi. Ne umut verici ne umutsuzluk dolu en azindan. Sans dedi.
Bu bana daha yakin ve dogru geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…