Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Kızlar Fırat Tıp dergisinde eşimin durumuna benzer bir makale yazılmış. Birkaç satırını paylaşayım:

47,XYY karyotipli erkekler mozaik de olsalar, ekstra cinsiyet kromozomlarını yavrularına verme riski taşırlar, zira 47,XYY erkek yavrunun orijini tamamen baba kaynaklıdır

Bu arada bizimkisine klinifelter denmiyormuş onu anladım çünkü 47xxy lere deniyormuş. Bizim 47 xyy belli bir adı da yok. 47xyy sendromu yazıyor. Eşim mozaikmiş Allahtan...

Mozaiklik daha mi iyi bir sey canim oburune gore

iyi akşamlar arkadaşlar
bende 2 aşılama ve 1 tüp bebekde negetifi gördüm malesef
pgt yöntemi denilen şey embriyonun dna sının incelenerek transfere uygun olup olmadığının anlaşılmasımıdır
tam olarak bilmiyorum ,yardımcı olursanız sevinirim
bizde eşimden kaynaklanan sorunlarımız var
tüpü umutta denedik 11 tane kalitesi çok düşük embriyo oluştu 6. güne kadar yaşadılar
5. gün transferi yapıldı ama transfe edileninde kalitesi sınırdaydı kalanlarda kalitesiz oldukları için imha edildi
ve başarısızlık morfolojiye bağlandı
benim merak ettiğim şey bu pgt yöntemi bize uygunmudur yada hangi durumlarda uygulanıyor

Evet canım, pgt de embriyo rahme yerleştirilmeden önce iyice inceleniyor. Sağlıklı olanlar ayıklanıp transfer ediliyor. Genetik açıdan bir sorununuz varsa uygulanıyor. Örneğin genetik bir hastalık taşıyıcılığı mevcutsa pgt işlemi gerçekleştiriliyor.

Merhaba canim,

Incitanesiin dedigi gibi genetikle ilgili bir sorunda pgtyapilitor. Morfoloji esinde kac? Benim de esimde morfoloji soruu var ama bunuhic bir doktor tup bebekte sorun olarak gormuyor. Gerci ben de 3 basarisiz deneyim gecirdim, su nada 4. Tedavimdeyim.
Ozellile umut ve bunun giikaliteli merkzlerde imsi denilen sperm secme teknigi var. O teknikle morfoloji sorunu sorun olmaktan cikiyor diye biliyorum ben . Simdi sasirdim ben de acikcasi.

iyiyim canım hamdolsun.sen nasılsın.moralin nasıl?muhabbMoet akmış bu ara.ben uzak kaldım biraz
kontrol inş. iyi geçer.gelişmeleri yaz öptüm.

Moralim iyi canim . Daha iyiyim. Kaderime teslimolmus durumdayim aslinda, beni iyi hissettiren bu.eski ben olmasaydim kafama takacagim inan o kadar cok sey var ki. Ama takmiyorum.
Yarin haber veririm tabi. Cok erken cagirdilar ama takibe. Daha 3. Ignemi yaptim bugun. Izmirde oldugum tedavilerde 5. Gun gibi cagiriyorlardi ilk takibe. Memorialda takip biraz siki anladigim kadariyla.
Bakalim merak ediyorum ben de . 2 sene gecti son tedavimin ustunden.

Mozaiklik daha mi iyi bir sey canim oburune gore

Sanırım daha iyi. Yarısı 46 xy yarısına yakını 47xyy. Bence daha iyi. Tamamı 47xyy olsa bence daha zor olurdu.

Canım inşallah bu sefer olur. İstanbula ne zaman gideceksin, oradakalacak yer var mı peki?

Hituci canım benim sağol tamamladım yasin dağıtma işini. Sen de bebelerle çok yardım ettin bana. Allah ne muradın varsaversin. Akrabalara dağıttım...

yumurta gelisimine bagli canim ama benim tahminim eger herseyyolunda giderse 19- 20 si gibi olur. Arkadaslarim var kalacak ama otelde kaliriz esimle . Kimseye dert anlatacak mecalim yok.bir gun once gideriz. Yumurtatoplandigi gunun aksami da doneriz diye dusunuyorum.

Canım yumurta toplanınca 3-4-5 gün içinde yerleşmesi gerekmez mi? Niye döneceksiniz?

Canım geçmişi okuyordumda. Bu mesajını gördüm. Sen şu prop işini konuştun mu Cumhur Beyle?

Kızlar 2 saattir babamın Çapa'da yapılan testlerini arıyorum ama bulamıyorum, canım sıkıldı. Cumhur Bey'e söyleyeceğim gerçi ama onun istediği testleri tekrar Çapa'da yaptırmam mümkün olabilir mi acaba? Çapa'ya Cerrahpaşa'dan sevkle gitmiştim, özel hastaneden sevk gibi bir durum oluyor mu?

laveque hadi hayırlısı canım. Toplama işleminden sonra bir kaç gün içinde transfer yapılıyor, o arada gidip gelme zor olmaz mı senin için?

Ne testi canım? Kendi Genetik testlerini yaptırabilirsin ama şu var randevu alman gerekir ve sonuçları bir ayda ancak çıkar. Tedavini ertelersen olabilir bence. Cumhur Bey kendisi sorunu görmek ister ama imkanlar yıksa çok pahalı testlerse bence olabilir. Babanın genetik testlerini mi bulamadın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…