Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

hituci canım sen umutsun benim için :)
özlemcano var topikte eski sayfaları okudum baya, onun kromozom sorunu hangisiydi?
6 taneden 1 i sağlıklı çıkmış, doğurmuş da :)

hituci canım sizin pgt fish yöntemiyle yapıldı di mi?
fishte hangilerine bakıldı
sadece 13-14 mü
yoksa 13-18-21-X-Y bunlara da bakıldı mı?

hituci canım sizin pgt fish yöntemiyle yapıldı di mi?
fishte hangilerine bakıldı
sadece 13-14 mü
yoksa 13-18-21-X-Y bunlara da bakıldı mı?

canım özlemcanonunkide 13-14 tü yanlış hatırlamıyorsam.
bizimkine fish yöntemiyle bakıldı.13-14-21-x-y ye bakıldı kesin ama diğerlerini bilmiyorum.bakılan kromozom sayısı fazla değil ama.en fazla 2-3 taneye daha bakılmıştır.

hituci canım sen umutsun benim için :)
özlemcano var topikte eski sayfaları okudum baya, onun kromozom sorunu hangisiydi?
6 taneden 1 i sağlıklı çıkmış, doğurmuş da :)
bende sizlerden umutluyum Allahın izniyle.herkesin olurda benim olmaz zannederdim.sizinde olacak inşaallah ben inanıyorum.daha doğum hikayelerimizi konuşcaz inşaallah :))))

canım özlemcanonunkide 13-14 tü yanlış hatırlamıyorsam.
bizimkine fish yöntemiyle bakıldı.13-14-21-x-y ye bakıldı kesin ama diğerlerini bilmiyorum.bakılan kromozom sayısı fazla değil ama.en fazla 2-3 taneye daha bakılmıştır.

anladım canım.
bizim 13-14-18-21-X-Y bakılcak.
24 sure çok araştırdım ama istanbuldaki merkezlerin birkaçı yapıyo daha, diğerleri biz de geçicez ama bikaç seneye kadar.
şimdilik çok yeni vs. dediler.
inş doğru karar vermişizdir.

13-14 ler hep kavuşmuş bebeklerine, darısı bana inş.

bende sizlerden umutluyum Allahın izniyle.herkesin olurda benim olmaz zannederdim.sizinde olacak inşaallah ben inanıyorum.daha doğum hikayelerimizi konuşcaz inşaallah :))))

senin 4.denemede olmuş. nasip işte allah ne zaman yazdıysa o zaman oluyo.
inş bizim de zamanımız gelmiştir

canım bebekte trizomi 18 çıktı..zeka geriliğine neden olan bir hastalık.mesela (Trizomi 21 de down sendromu.21.kromozmdaki fazlalık nedeniyle oluyor.)Bizimkide aynı bunun gibi 18.kromozomda çıktı..1.bebeğimide aynı şekilde kaybedince doktor sizden geçiyor olabilir dedi.Yani bizde hangi kromozoma denk gelir bvilmiyorum...Ama diyelimki bizim kromozomlarımızdan taşındıysa bu durum bebek için hiç şans yok mu??

Geçmişolsun. Burada bazılarımızın kendinde bazılarımızın eşlerinde sorunlar var. Benim eşimde sorun var. Mozaikmiş eşim. 46 xy, 47 xxy ve çok az 48 xyy varmış. Hayırlısıyla sen de sağlıklı bebeklerine kavuşursun inşallah...

kızlar 8 embriyodan biyopsi alınmış
teste gittiler pazartesi belli olcak, dua edin bana lütfenn

Maşallah... Ben inanıyorum ki sağlıklılar çıkacak inşallah. Haberlerini bekliyoruz...

anladım canım.
bizim 13-14-18-21-X-Y bakılcak.
24 sure çok araştırdım ama istanbuldaki merkezlerin birkaçı yapıyo daha, diğerleri biz de geçicez ama bikaç seneye kadar.
şimdilik çok yeni vs. dediler.
inş doğru karar vermişizdir.

13-14 ler hep kavuşmuş bebeklerine, darısı bana inş.

Canım Okmeydanı Memorial 24 şuru yapıyor. Ama Cumhur Bey bize fishin daha uygun olduğunu söyledi. Micro arrayin yeni olduğunu söyledi. Bir de Doç. Dr.Arda Lembete de gittim bayram sonrası. Micro arrayin doğru ellerde yapılmadığı takdirde çok büyük sıkıntılar doğurabileceğini, farklı yorumlar olabileceğini söyledi. Cumhur Bey de yeni olduğunu söyledi... Ama 24 şurla burada sağlıklı bebekleri olan var değil mi? Mesela Seçgin micro arrayla baktırdı. Cumhur Bey baktı. Amniyosentez de yaptırdı ikizlere. Bakalım nasıl gelişecek süreci. O bu yöntemin sağlamasını yapmış oldu aslında. İnşallah iyi çıkacak ve 24 şura güvenimiz de artacak böylece....

Hitucu kızlar nasıldı? En son yazıştığımızda ateşleri vardı ve antibiyotik vermiştin? Keyifleri nasıl? Sen nerede yaptırmıştın pgt yi?

Hitucu kızlar nasıldı? En son yazıştığımızda ateşleri vardı ve antibiyotik vermiştin? Keyifleri nasıl? Sen nerede yaptırmıştın pgt yi?
iyiler canım Allaha şükür.tüm vaktimi alıyorlar:)))özlüyorum sizinle yazışmayı.ama yinede allah herkese nasip etsin bu yaramazlardan.sen nsılsın?
ben tedaviyi ankara anatolia tüp bebek merkezinde yaptırdım.pgt yide geblab labaratuvana(muhterem bahçe).

iyiler canım Allaha şükür.tüm vaktimi alıyorlar:)))özlüyorum sizinle yazışmayı.ama yinede allah herkese nasip etsin bu yaramazlardan.sen nsılsın?
ben tedaviyi ankara anatolia tüp bebek merkezinde yaptırdım.pgt yide geblab labaratuvana(muhterem bahçe).

Sevindim. Evet insan alışınca yazışmayınca eksikliğini hissediyor. Gerçekten sizlerden çok şey öğrendik... Buraya ilk yazdığımda 8 haftalık bebeğim kürtaj olmuştu genetiğe gitmesi için. Dr m sorun olursapgt demişti. O yüzden buraya yazmıştım. Sonra fakülte düşük yaptırttıktan sonra kürtaj yaptırdığı için sonuç 46 xx geldiği halde bu sonucun bana ait olduğunu öğrenmiştim İstanbuldaki Prof. Cemil Akgül'den. Sonrada preferik kandaeşimde sorun çıkmıştı. Sağ olsun Angell, sizler beni çok güzel yönlendirdiniz...

Pgt için gerçekten deneyimli biri olmuş. Ne güzel. Peki kızlara kardeş istiyor musunuz?:))

Canım Okmeydanı Memorial 24 şuru yapıyor. Ama Cumhur Bey bize fishin daha uygun olduğunu söyledi. Micro arrayin yeni olduğunu söyledi. Bir de Doç. Dr.Arda Lembete de gittim bayram sonrası. Micro arrayin doğru ellerde yapılmadığı takdirde çok büyük sıkıntılar doğurabileceğini, farklı yorumlar olabileceğini söyledi. Cumhur Bey de yeni olduğunu söyledi... Ama 24 şurla burada sağlıklı bebekleri olan var değil mi? Mesela Seçgin micro arrayla baktırdı. Cumhur Bey baktı. Amniyosentez de yaptırdı ikizlere. Bakalım nasıl gelişecek süreci. O bu yöntemin sağlamasını yapmış oldu aslında. İnşallah iyi çıkacak ve 24 şura güvenimiz de artacak böylece....

yapanları biliyorum canım, ama hepsi yapmıyo daha. yeni bi yöntem biz de geçeceğiz ama şu anda riskleri var dedi konuştuğum genetikçiler. yine de 24 sure olsun desek yaptırabilirdik, seçimi bize bıraktılar. biz de böyle seçtik, yöntemler önemli değil hepsi araç.
bi arkadaşınki düşünce sana 24 sure yapsaydık demişler burda yazmıştı. kürtaj materyeli genetiğe gitse ortaya çıkar kromozom sorunu olup olmadığı ihtimaller üzerinden konuşmuşlar. zaten 3 defa yumurta toplayıp dondurulmuş fln, baştan bi garipmiş tedavi

topikte eskilerin hep fish, 24 sure olan sadece secgin, 24 sure 2010 yılında çıkmış bişey zaten

yapanları biliyorum canım, ama hepsi yapmıyo daha. yeni bi yöntem biz de geçeceğiz ama şu anda riskleri var dedi konuştuğum genetikçiler. yine de 24 sure olsun desek yaptırabilirdik, seçimi bize bıraktılar. biz de böyle seçtik, yöntemler önemli değil hepsi araç.
bi arkadaşınki düşünce sana 24 sure yapsaydık demişler burda yazmıştı. kürtaj materyeli genetiğe gitse ortaya çıkar kromozom sorunu olup olmadığı ihtimaller üzerinden konuşmuşlar. zaten 3 defa yumurta toplayıp dondurulmuş fln, baştan bi garipmiş tedavi

topikte eskilerin hep fish, 24 sure olan sadece secgin, 24 sure 2010 yılında çıkmış bişey zaten

Yani burada ilk 24 şure uygulanan Seçgin olmuş oldu. Ben yukarıda bize fishin daha uygun olduğunu söyledi yazmışım. Onu bizim için olarak düzelteyim. Bizim mozaik diye sanırım fishi daha uygun gördü. O arkadaş geçmişten biri mi? Tabi pgt yapılsa bile 100 de 100 sağlıklı olacak diye bir şey yok çok çok düşük ihtimalde olsa sorunlular olabilir. O yüzden amniyo istiyorlarmış zaten...

Merhaba kizlar,

Cunhur bey bize 24 sure ile ilgili kotu bir sey soylememisti gittigimizde. Aksine bize 24 sure ister misiniz bunu sormam gerek cunku fishden daha pahali o yuzden sormamiz gerekiyor dedi. Simdi fish daha mi saglam oluyor bnpen anlayamadim .

Merhaba kizlar,

Cunhur bey bize 24 sure ile ilgili kotu bir sey soylememisti gittigimizde. Aksine bize 24 sure ister misiniz bunu sormam gerek cunku fishden daha pahali o yuzden sormamiz gerekiyor dedi. Simdi fish daha mi saglam oluyor bnpen anlayamadim .

canım biz araştırdık ve fish e karar verdik.
iki yöntemin de çeşitli avantajları ve dezavantajları var.
dr.unla görüşüp karar verirsin, illa şu yöntem diye bişey yok.
yöntemler birer araç, önemli olan sağlıklıyı bulmak.

24 sure da iyi bi yöntem, bu yöntemle hamile kalanlar var topikte

Merhaba kizlar,

bizler bu konularda otorite değiliz ki, yazdıklarımızdan kesin sonuçlara varmamalısın.

Yani burada ilk 24 şure uygulanan Seçgin olmuş oldu. Ben yukarıda bize fishin daha uygun olduğunu söyledi yazmışım. Onu bizim için olarak düzelteyim. Bizim mozaik diye sanırım fishi daha uygun gördü. O arkadaş geçmişten biri mi? Tabi pgt yapılsa bile 100 de 100 sağlıklı olacak diye bir şey yok çok çok düşük ihtimalde olsa sorunlular olabilir. O yüzden amniyo istiyorlarmış zaten...

sanırım dilhusar dı o arkadaş. 3 defa yumurta toplanmış düşünsene. s,zdeki mozaik durum için fish daha uygun demek ki.
24 sure da olsa fish de olsa amniyo öneriyolar. çok garip bence

fish yönteminde her kromozomu sayamıyo, eksik yönü bu.
24 sure bütün kromozomları sayıyo. yeni bi yöntem, henüz hakkıyla uygulanmıyo diyenler var. buna inanıp inanmamak tercih meselesi.
bir de 10 embryo teste girdiğinde 2 tanesinin teste cvp verememesi gibi bi durum var 24 sure yönteminde.
yani 10 da 2 oranında ölçememe.
her iki yöntemde de sayısal anormallikler ölçülüyo, kromozomlardaki şekil bozuklukları bilinemiyo.
her ikisi de taşıyıcı olup olmadığını seçemiyo.

bunlar benim araştırma aşamasında edindiğim bilgiler, kesin doğruluklarını bilemem

Son düzenleme:
Merhaba kizlar,

Canım bizde orada micro array olsun diye konuştuk. 350 dolardı galiba embriyo başına. Ama daha kapsamlı diye öyle konuştuk. Eşimden tekrar preferik kandakromozom analizi için kan aldılar. Yazdım ya mozaik çıktı yine. Cumhur bey sizin için fish daha uygun dedi...

sanırım dilhusar dı o arkadaş. 3 defa yumurta toplanmış düşünsene. s,zdeki mozaik durum için fish daha uygun demek ki.
24 sure da olsa fish de olsa amniyo öneriyolar. çok garip bence

fish yönteminde her kromozomu sayamıyo, eksik yönü bu.
24 sure da yeni bi yöntem, henüz hakkıyla uygulanmıyo diyenler var. buna inanıp inanmamak tercih meselesi.
bir de 10 embryo teste girdiğinde 2 tanesinin teste cvp verememesi gibi bi durum var 24 sure yönteminde.
yani 10 da 2 oranında ölçememe.

bunlar benim araştırma aşamasında edindiğim bilgiler, kesin doğruluklarını bilemem

Peki sonradan bu arkadaş bebeğine kavuştu mu? Üüzldüm... Hakkıyla uygulanmazsa çok büyük sıkıntılar olur dedi Arda Lembet. Ama Cumhur Bey deneyimli sanırım. Acaba Volkan Baltacı ya daMuhterem Bahçe yapıyor mu 24 şuru... Peki 2 taneyi neden ölçemiyor süre mi yetmiyor acaba?

Peki sonradan bu arkadaş bebeğine kavuştu mu? Üüzldüm... Hakkıyla uygulanmazsa çok büyük sıkıntılar olur dedi Arda Lembet. Ama Cumhur Bey deneyimli sanırım. Acaba Volkan Baltacı ya daMuhterem Bahçe yapıyor mu 24 şuru... Peki 2 taneyi neden ölçemiyor süre mi yetmiyor acaba?

süre değildir canım, başarısızlık oranı işte. bilmiyorum asıl sebebini.

bizler bu konularda otorite değiliz ki, yazdıklarımızdan kesin sonuçlara varmamalısın.

Kesin sonuclara varmiyorum tabi canim ama burada hepmizi doktorlarimizdan aldigimiz bilgileri paylasiyoruz. Fikir alisverisinde bulunuyoruz yani :))

Bana genetikci hic dezavantajindan bahsetmedi 24 sureun o yuzden sasirdim duyunca. Aksine butun kromozomlara bakiliyor diye de arti bir yonunu sundu . Ama dedigin gibi o ya da bu ikisinde de amniyo istiyorlar ki ben de anlamis degilim orasini . Zaten bakiyorsunuz . Niye bir daha amniyo istiyorsunuz ki?

24 sure yaptiran bir secgin mi var burada?

Kesin sonuclara varmiyorum tabi canim ama burada hepmizi doktorlarimizdan aldigimiz bilgileri paylasiyoruz. Fikir alisverisinde bulunuyoruz yani :))

Bana genetikci hic dezavantajindan bahsetmedi 24 sureun o yuzden sasirdim duyunca. Aksine butun kromozomlara bakiliyor diye de arti bir yonunu sundu . Ama dedigin gibi o ya da bu ikisinde de amniyo istiyorlar ki ben de anlamis degilim orasini . Zaten bakiyorsunuz . Niye bir daha amniyo istiyorsunuz ki?

24 sure yaptiran bir secgin mi var burada?

canım işte herkes uyguladığı yöntemin iyi yönlerini söylüyo. bizim fish i yapan merkez de demiyo ki her kromozoma bakamıyoruz diye.
ben araştırdığım için biliyorum.
ama ben bi yerden sonra araştırmayı bıraktım gönlümden geçeni seçtim, yoksa hakim olmadığımız bi konuda düşün düşün nereye kadar.
sen de dr.una güveniyosan onun dediğine uy gitsin.

angell 24 sure yaptırdı ama sağlıklı çıkmamıştı. 24 sure yaptırıp hamile olan sadece seçgin sanırım

X