- 31 Mart 2007
- 1.987
- 2
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #3.181
sanırım epey araştırmadan sonra forumda doğru sayfayı buldum. Aranızdayım. Olmam gereken yerde...
öncelikle hepimize geçmiş olsun ve allah hayırla, sağlıkla yaşatsın hepimizi.
Ben 2 gündür biliyorum dengeli translokasyon hastası olduğumu. Hastası demek de çok uygun değil galiba, belki de taşıyıcısı demeliydim. Herneyse... Açıkçası beklemiyordum böyle bir sürpriz. çünkü bebek istemiyordum henüz, 1 yıllık evliyim. Bir şekilde genetik test yaptırdık ve kromozom parça değişimi birşey duymuş oldum ben de. Hayatta herşeyle karşılaşılabiliyor elbette...
Literatürde çok birşey bulamadım. Genetik testlerinin uzun geçmişi yok anlaşılan. Bu anlamda bizden önceki kuşaklara göre oldukça avantajlıyız.
Benim doktorum normal yolla hamile kalıp bi ihtimal normal bir bebek dünyaya getirebileceğimi bir diğer ihtimal de düşük yaşayabileceğimi söyledi. Problemli kromozomlar bebeğe geçerse düşük yani. Sağlamlar denk gelirse sağlıklı bir bebek. Nasibin bir diğer ifadesi belki de... Bir de tüp bebek var dedi... Tüp bebek denemesinde bebek olmama ihtimali var mı dediğimde yok öyle bir ihtimal dedi bana... Oysa forumlarda sonuç alınamayan tecrübelerin paylaşıldığını görüyorum.
Ben de buralardayım artık... Tecrübelerimizi artısıyla eksisiyle paylaşalım.
Gelişmeleri yazmaya çalışacağım.
Tekrar görüşmek dileğiyle,
tekrar merhaba hepinize...
merhaba canım hosgeldin ,
evet dogru bır forumdasın .
Ben de gecen sene ogrendım bendekı 2-17 translokasyonu.
Dedıgın gıbı ben de bu ne dedım , hayatımda adını bıle duymamıstım .
Su anda memorıalda tedavıdeyım .
Tup bebek yapıp hamıle kalmama ıhtımalın yok denmesı yanlıs bır bılgı canım .
Pgtye gıdıp saglıklı embryo bulunamayabılır ya da bulunsa da tutmayabılır .