Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Ay cok heyecanli..
Pgt sonucu ne zaman cikacak? Gitti mi pgtye onu merak ediyorum ben .

ben sakin olurum böyle durumlarda..
henüz gitmediler pgt ya, gelişimlerine göre gitcekler.
3.gün teste gidip 5.gün transfer olcak heralde
ama bunlar genel bilgi
herkeste farklı gelişiyomuş

ben sakin olurum böyle durumlarda..
henüz gitmediler pgt ya, gelişimlerine göre gitcekler.
3.gün teste gidip 5.gün transfer olcak heralde
ama bunlar genel bilgi
herkeste farklı gelişiyomuş

En guzeli canim sakin olmak zaten . En dogrusunu yapiyorsun .
Haber ver olur mu bana , merak ediyorum .
Insallah hakkinda hayirlisi olsun mattikacim .

Hayirli haberlerini bekliyorum .

kızlar 13 yumurtadan 10 u olgunmuş, 9 tanesi de döllenmiş..
bakalım bundan sonra ne olucak..
dualarınızı bekliyorum..

Maşallah canım benim. İnşallah sağlıklı embriyolar çıkacak. Kaç embriyo transfer edilecek?
Sakinlik güzel şey. Hep sakin ol... Raporlusundur o zaman. Bu süreçte hep raporlu mu olunuyor?

En guzeli canim sakin olmak zaten . En dogrusunu yapiyorsun .
Haber ver olur mu bana , merak ediyorum .
Insallah hakkinda hayirlisi olsun mattikacim .

Hayirli haberlerini bekliyorum .
idrar testinde 2.çizgiyi görüp heyecanlanan insanlardan değiliz biz.
bi sürü soru bi sürü kaygımız var, normal tüp olsa sayı çok iyi.
ama dua edip bekliyoruz işte.

Maşallah canım benim. İnşallah sağlıklı embriyolar çıkacak. Kaç embriyo transfer edilecek?
Sakinlik güzel şey. Hep sakin ol... Raporlusundur o zaman. Bu süreçte hep raporlu mu olunuyor?
kaç tane sağlıklı olcak bilmiyoruz canım daha, herşey buna bağlı.
2 tane transfer edilebilir heralde.
hiç rapor almadım daha, ben öğleciyim bu sene.
kontrollere sabah gittim, yumurta toplama sabah 8 de oldu, öğlen 2 deydi dersim.
dr iyiysen gidebilirsin dedi gittim derse girdim ben de.
burda akraba vs yok bizim evde kendi başıma oturunca daha çok gerilirim.

transferde de 2 gün dinlensem yeter diyodum ama dr 10 gün rapor verelim dedi
bilimsel bi faydası olacağından değil risk almamak için dedi.

kızlar benim yumurtalar perşembe toplandı
şimdi perşembe 1.gün mü oluyo
yani bugün cumartesi, 3.gün mü?

yoksa yumurta toplama günü sayılmıyo mu

ne için arayacaklar ki bugün.
perşembe toplandı yumurtalar, dün döllenen sayıyı söylediler.
bekliyoruz işte
benim gittiğim merkez hergün arıyordu embriyo durumu hakkında bilgi veriyordu.onun için öyle yazdım.
genelde bilgi verirler ama her merkez yapmıyor demekki.
neyse hayırlısıyla sağlıklı olsunlarda gerisi önemli değil.

idrar testinde 2.çizgiyi görüp heyecanlanan insanlardan değiliz biz.
bi sürü soru bi sürü kaygımız var, normal tüp olsa sayı çok iyi.
ama dua edip bekliyoruz işte.

kaç tane sağlıklı olcak bilmiyoruz canım daha, herşey buna bağlı.
2 tane transfer edilebilir heralde.
hiç rapor almadım daha, ben öğleciyim bu sene.
kontrollere sabah gittim, yumurta toplama sabah 8 de oldu, öğlen 2 deydi dersim.
dr iyiysen gidebilirsin dedi gittim derse girdim ben de.
burda akraba vs yok bizim evde kendi başıma oturunca daha çok gerilirim.

transferde de 2 gün dinlensem yeter diyodum ama dr 10 gün rapor verelim dedi
bilimsel bi faydası olacağından değil risk almamak için dedi.

İnşallah sağlıklı sayısı çok çıkar ve 2 tane bebiş gelir sağlıcakla. Rapor vereyim dediyse de versin canım. Risk almamk lazım tabi...

Sorduğun soruyu bilmiyorum canım. Haberdar et bizi...

İnşallah sağlıklı sayısı çok çıkar ve 2 tane bebiş gelir sağlıcakla. Rapor vereyim dediyse de versin canım. Risk almamk lazım tabi...

Sorduğun soruyu bilmiyorum canım. Haberdar et bizi...

yarın biyopsi yapılcak, inş güzel sonuçlar çıkar

merhaba arkadaşlar.ben 2 yıl önce normal yoldan hamile kalmıştım ve 8.haftada bebeğin kalbi durdu ama ilk diye hiç bir araştırma yapılmadı.2 ay önce tekrar bir gebelik geçirdim ve bu kezde 7.haftada kalbi durdu genetiğe gönderildi ve 18.kromozomunda problem çıktı.fazlalık..doktor bizede genetik test yaptırmamız gerektiğini söyledi.bizde eşimle kanlarımızı verdik ve sonucu bekliyoruz.1 ay içinde çıkacakmış.Böyle bir durum yaşayan arkadaşlar lütfen yardım edermisiniz.??eğer bizde bir problem çıkarsa bebeğimiz olma şansı yokmu??ne yapmamız gerekiyor??

merhaba arkadaşlar.ben 2 yıl önce normal yoldan hamile kalmıştım ve 8.haftada bebeğin kalbi durdu ama ilk diye hiç bir araştırma yapılmadı.2 ay önce tekrar bir gebelik geçirdim ve bu kezde 7.haftada kalbi durdu genetiğe gönderildi ve 18.kromozomunda problem çıktı.fazlalık..doktor bizede genetik test yaptırmamız gerektiğini söyledi.bizde eşimle kanlarımızı verdik ve sonucu bekliyoruz.1 ay içinde çıkacakmış.Böyle bir durum yaşayan arkadaşlar lütfen yardım edermisiniz.??eğer bizde bir problem çıkarsa bebeğimiz olma şansı yokmu??ne yapmamız gerekiyor??

Ah canım geçmiş olsun Allah bidaha yaşatmasın
belkide sizin genlerinizde bir sorun yok canım
Bebek olma şansı oluyor
ama eğer sizde ya sende yada eşinde kromozom bozukluğu varsa
bebekler sağlıklı olmuyor sizdeki bozuk gen bebeğinize geçiyor
yada pgt yöntemiyle tüp bebek işte canım
bendede var o sorundan

Gizemcim merhaba ,

Gecmis olsun . Uzucu seyler yasamissin . Kromozom fazlaligi derken tam olarak nedir. Bende de kromozom sorunu var ama 2-15 arasinda translokasyon . Yani 2 den bir parca cikiypr 15 e yapisiyor ve 15 teki de 2 ye. Fazlalik konusunu bilmiyorum.
Bence kan testleriniz ciktigi zaman sorunun ne oldugu ortaya cikacak.

Ah canım geçmiş olsun Allah bidaha yaşatmasın
belkide sizin genlerinizde bir sorun yok canım
Bebek olma şansı oluyor
ama eğer sizde ya sende yada eşinde kromozom bozukluğu varsa
bebekler sağlıklı olmuyor sizdeki bozuk gen bebeğinize geçiyor
yada pgt yöntemiyle tüp bebek işte canım
bendede var o sorundan

peki bizim genlerimizde sorun varsa pgt ile sağlıklı bebek oluyor mu ki??

Gizemcim merhaba ,

Gecmis olsun . Uzucu seyler yasamissin . Kromozom fazlaligi derken tam olarak nedir. Bende de kromozom sorunu var ama 2-15 arasinda translokasyon . Yani 2 den bir parca cikiypr 15 e yapisiyor ve 15 teki de 2 ye. Fazlalik konusunu bilmiyorum.
Bence kan testleriniz ciktigi zaman sorunun ne oldugu ortaya cikacak.

canım bebekte trizomi 18 çıktı..zeka geriliğine neden olan bir hastalık.mesela (Trizomi 21 de down sendromu.21.kromozmdaki fazlalık nedeniyle oluyor.)Bizimkide aynı bunun gibi 18.kromozomda çıktı..1.bebeğimide aynı şekilde kaybedince doktor sizden geçiyor olabilir dedi.Yani bizde hangi kromozoma denk gelir bvilmiyorum...Ama diyelimki bizim kromozomlarımızdan taşındıysa bu durum bebek için hiç şans yok mu??

Son düzenleme:
canım bebekte trizomi 18 çıktı..zeka geriliğine neden olan bir hastalık.mesela (Trizomi 21 de down sendromu.21.kromozmdaki fazlalık nedeniyle oluyor.)Bizimkide aynı bunun gibi 18.kromozomda çıktı..1.bebeğimide aynı şekilde kaybedince doktor sizden geçiyor olabilir dedi.Yani bizde hangi kromozoma denk gelir bvilmiyorum...Ama diyelimki bizim kromozomlarımızdan taşındıysa bu durum bebek için hiç şans yok mu??

Canim kromozomda fazlalik olma konusunu bilmiyorum . Ama mantik olarak saglikli olur.pgt yapilip saglikli olan bulunabilir. Embryoda sorun olmayan kromozmlu olani ogt yapip bulacaklar. Bizimkinde oyle. Ben de tedavideyim su anda.
Sen nerede yasiyorsun? Tedavi olarak bir merkez dusundun mu?

canım inş sizde bi sorun çıkmaz. bir defalık o bebekte sorun oluşabiliyo çünkü.
ancak bazı fakültelerde sorun olsa bile göremiyolar.
20 bantta bakılıyo ama 100 bantta bakılınca çıkıyo sorun. test yaptırdığınız yere bunu sorun.

eğer bi sorun çıkarsa da korkma burda hepimizde bu sorunlar var.
mesela eşimde 13-14 translokasyon var, bizde de trizomi 13 oluyo, trizomi 18 e çok benzer bi hastalık.

normal yolla da deneyebilirsiniz, eninde sonunda normali denk gelir, bu şekilde bebeğine kavuşanlar var topikte.
ya da genetik tanılı tüp yaptırabilirsiniz, bu şekilde de bebeklerine kavuşanlar çok.

bir de eğer yapılmadıysa pıgtılaşma testlerini de yaptır canım.

Son düzenleme:

merhaba canım...öncelikle yaşadığın üzücü olaylar için geçmiş olsun.inşaallah birdaha yaşamazsın ve en kısa zamanda hayırlsıyla sağlıkla bebeğine yada bebeklerine kavuşursun.

bence sizdede bizdeki gibi bir tranlokasyon var.mesela benim eşimde 13-14.kromozomlar arasında traslokasyon var.
bu translokasyon olduğu gibi geçerse bebek bizim gibi taşıyıcı oluyo.ama tek gende fazlalık şeklinde geçerse bebek hasta oluyo.düşüyor yada doğumdan sonra hasta veya sakat oluyor.buna tek gen hastalığı deniyor.
tüp bebekte pgt ile yada benzer tekniklerle sağlıklı bebeğiniz olur Allahın izniyle.
belki sana umut olur diye yazıyorum.benim tüp bebekle ikiz kızlarım var.Allah isteyen herkese nasip etsin inşaallah hayırlısıyla sağlıkla en kısa zamanda.

sayın çok iyi canım.inşaallah sana yetecek kadar sağlıklı embriyon olur ve güzel annelerine sıkı sıkı tutunurlar.
Allah yar ve yardımcın olsun.
saol canım sonu güzel olur inş.

laveque sen nasılsın canım tedavin ne aşamada
lucrin kullanıyo hatırladığım kadarıyla, uzun protokol olcak onunki de.
daha diğer iğnelere geçmedi

Son düzenleme:
X