Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Kesin sonuclara varmiyorum tabi canim ama burada hepmizi doktorlarimizdan aldigimiz bilgileri paylasiyoruz. Fikir alisverisinde bulunuyoruz yani :))

Bana genetikci hic dezavantajindan bahsetmedi 24 sureun o yuzden sasirdim duyunca. Aksine butun kromozomlara bakiliyor diye de arti bir yonunu sundu . Ama dedigin gibi o ya da bu ikisinde de amniyo istiyorlar ki ben de anlamis degilim orasini . Zaten bakiyorsunuz . Niye bir daha amniyo istiyorsunuz ki?

24 sure yaptiran bir secgin mi var burada?

Ben onu sordum canım. Madem niye amniyo istiyorsunuz diye. O dadünyadaböyle dedi. Sanırım sağlamasını yapmış oluyorlar.

süre değildir canım, başarısızlık oranı işte. bilmiyorum asıl sebebini.

Hayırlısı olsun inşallah. Bir de aklıma şu geldi. Biz doğal yoldan gebelik elde edersek sorunlu olsa da yaşamla bağdaşan anomali olur yani klinefelter ve bir şey daha dedi unuttum, bunlar da yaşamla bağdaşır. Benim mühendis klinefelter sendromlu tanıdığım vardedi. Bazen biraz düşük zekalı olabilirler ama bana gelseniz ben sonlandırmak istiyorum deseniz ben altına imza atmam dedi. Böyle oluncahastane ismi verdi bu işlem için oradaimza atıyorlar dedi. Ben de biz zaten 25 haftalık bir bebeğimizi kaybettik dedim(rahimağzı yetmezliğinden) biz ne olursa olsun sonlandıramayız dedim...

Sevindim. Evet insan alışınca yazışmayınca eksikliğini hissediyor. Gerçekten sizlerden çok şey öğrendik... Buraya ilk yazdığımda 8 haftalık bebeğim kürtaj olmuştu genetiğe gitmesi için. Dr m sorun olursapgt demişti. O yüzden buraya yazmıştım. Sonra fakülte düşük yaptırttıktan sonra kürtaj yaptırdığı için sonuç 46 xx geldiği halde bu sonucun bana ait olduğunu öğrenmiştim İstanbuldaki Prof. Cemil Akgül'den. Sonrada preferik kandaeşimde sorun çıkmıştı. Sağ olsun Angell, sizler beni çok güzel yönlendirdiniz...

Pgt için gerçekten deneyimli biri olmuş. Ne güzel. Peki kızlara kardeş istiyor musunuz?:))

evet canım muhterem pgt için çok önemli bi isim bence.
kızlara kardeş düşünmüyorum canım.önlerinde çocuk olmadığı için sadece onlarla ilgileniyorum.kardeş olursa ayvayı yediğimin resmidir.yinede Allah her konuda hakkıımızda hayırlısı neyse onu versn.

evet canım muhterem pgt için çok önemli bi isim bence.
kızlara kardeş düşünmüyorum canım.önlerinde çocuk olmadığı için sadece onlarla ilgileniyorum.kardeş olursa ayvayı yediğimin resmidir.yinede Allah her konuda hakkıımızda hayırlısı neyse onu versn.

Şimdilik diyelim o zaman:))

Bizim de oğlan 1. sınıfta ben de yanmıştım demek kardeşi küçük olsaydı:KK43:(

süre değildir canım, başarısızlık oranı işte. bilmiyorum asıl sebebini.

Kesin sonuclara varmiyorum tabi canim ama burada hepmizi doktorlarimizdan aldigimiz bilgileri paylasiyoruz. Fikir alisverisinde bulunuyoruz yani :))

Bana genetikci hic dezavantajindan bahsetmedi 24 sureun o yuzden sasirdim duyunca. Aksine butun kromozomlara bakiliyor diye de arti bir yonunu sundu . Ama dedigin gibi o ya da bu ikisinde de amniyo istiyorlar ki ben de anlamis degilim orasini . Zaten bakiyorsunuz . Niye bir daha amniyo istiyorsunuz ki?

Guzelim haklisin . Ne bileyim hepsine bakacaklar diye biz onu istedik , cumhur bey de onayladi. Hic bu yonunden bahsetmedi. Bir sormakta fayda var aslinda. Mail yoluyla falan sorayim olmadi. Hatta burada 24 sure 5. Gun yapilir diye yazismistik , sen de varsindir muhtemelen o yazismalarda. Ama cumhur bey hayir dedi 3 gun de yapilir 24 sure. 5. Gun yapilir dendiginde uzulmustuk hatta. Prob derdinden kurtulamayacagiz o zaman demistik .

kızlar 8 embriyodan biyopsi alınmış
teste gittiler pazartesi belli olcak, dua edin bana lütfenn
Mattikacim bence bizim tedavinin en heyecanli yani bu asamasi. Yarin kacta haber verirler?guzelim insallah guzel sonuclar alinir.
Senin nereye gitti pgt icin?
laveque sen nasılsın canım tedavin ne aşamada

Hepimiz birbirimizden nasil haberdariz ama :KK1:Evet hitucicim mattika dogru demis. Lucrin yapiyorum hala. Yarin lucrinimin 8. Gunu . Adet olup baslayacagiz insallah .
Geriliyorum zaman yaklastikca ben . Bugun hatta lucriyaparken cok canim yandi bir de sonra cok yandi etim . :KK51:Dedim yavas yavas dolmaya basliyorum sanirim ..
Sen nasilsin? Girmiyorsun artik ?cocuklar nasil? Kosusturmaca tabi di mi, vakit kalmiyordur buralara gelmeye :KK50:

merhaba laveque,tedavin hayırlı olsun.bu topikte 24 sure yaptıran ilk ben varım...gebelikten önceydi 10 ay önce.embriyolarda eksik kromozom çıktı ama bu tedavinin başarısız olduğu anlamına gelmez tedavi iyiydi 24 şurlada bütün kromozomlara bakıldı ve bozuk kromozom tespit edildi...tabi ki transfer iptal edildi buda tedavinin başarısı aslında...secgin de ise şansına embriyoları güzel çıktı ve transfer gerçekleşti....ben mozaiğim ve fısh aslında yeterli idi ama bu kadar işin içine girdik kromozomların hepsine bakılsın harhangi bişi yada tesadüfi değişik bir hastalıkta varsa bulunsun istemiştim....birde 24 sure 3. gün yapılıyor ve prop gibi bi sıkıntı yok hepsine bakıldığı için o fıshle bakılanlarda oluyor hastalık olan kromozomun probu bazen olmayabiliyor...yani değişik bi kromozom olursa...örneğin 13 14 probu hep oluyor...

Son düzenleme:
matikacım çok çok geçmiş olsun önemliyi atlatmışsın transfer kolay zaten...bence sağlıklı çıkacak Allahın izniyle sayı çok maşallah...Amniyo yapalım demişlerdir yaptıracakmısın...şöyle bi durumda oluyor mesela benim amniyo yapılacak bir bulgu görmediler taramalar usg vs...tabi garanti vermediler kimsede veremez Allah bilir...yapılsada plesenta öndeymiş benim biyopsi alınacak yerde iğneyle girince kanama yapar tehlikeli dendi...bunlarda aklınızda olsun yaptırırsanız sorarsınız...ben bunu öğrenmeden önce de yaptırmama kararı almıştım zaten...En hayırlısını ve en sağlıklısını diliyorum oğlum için ve sizler için...Amin.

Ben onu sordum canım. Madem niye amniyo istiyorsunuz diye. O dadünyadaböyle dedi. Sanırım sağlamasını yapmış oluyorlar.

Hayırlısı olsun inşallah. Bir de aklıma şu geldi. Biz doğal yoldan gebelik elde edersek sorunlu olsa da yaşamla bağdaşan anomali olur yani klinefelter ve bir şey daha dedi unuttum, bunlar da yaşamla bağdaşır. Benim mühendis klinefelter sendromlu tanıdığım vardedi. Bazen biraz düşük zekalı olabilirler ama bana gelseniz ben sonlandırmak istiyorum deseniz ben altına imza atmam dedi. Böyle oluncahastane ismi verdi bu işlem için oradaimza atıyorlar dedi. Ben de biz zaten 25 haftalık bir bebeğimizi kaybettik dedim(rahimağzı yetmezliğinden) biz ne olursa olsun sonlandıramayız dedim...

merhaba canım naber?klinefelter sendromu benden de süphelenen bi sendrom...klinefelter 47 XXY dir mozaik olma olasılığı azdır yani anne yada baba mozaikse çocuk illa mozaik olmaz,47 XXY ne kadar hücrede bulunur bilinmez çok olur genelde ve azosperm oluyor ama mikro tese yöntemiyle benim gittiğim merkezde (dr um ayrıca tüp bebek dr u) klinefelterli hastanın sperm bulundu ve eşi hamile...kıl çıkmama uzun boy ve bayansı hatlar olabiliyor bazıları ise kıl çıkıyor herşey normal sedece azosperm oluyor...cumhur beyin dediği gibi mühendis olanda varmış konuşması bozuk olabilende varmış....yani eşin ve bende onlardan biriyiz üreme dışında bi sorunumuz yok zeka ise fazla bile çalışıyor kendimi aşmak üzereyim...
dr klinefelter dedi başka bişi daha dedi demiştin şunlar olabilir triplex x süper dişi 47 XXX birde ben 47 XXX mozaik bunlar yaşamla bağdaşan kromozom anomalileri...inşallah bunlarda olmasın bebeklerimizde
peki sen pgd yaptırdın yada doğal kaldın amniyon yaptırırmısın ve diyelim yaptırdın sonuç kötü olursa aldırırmısın?
bu söylediğim kromozom bozuklukları altına imza atılmayan bozukluklar....bunlardan şüphe ediliyor ama ben bunların bile olmamasını diliyorum ki normal olma durumuda var...ve Allahıma sığınıyorum...

matikacım çok çok geçmiş olsun önemliyi atlatmışsın transfer kolay zaten...bence sağlıklı çıkacak Allahın izniyle sayı çok maşallah...Amniyo yapalım demişlerdir yaptıracakmısın...şöyle bi durumda oluyor mesela benim amniyo yapılacak bir bulgu görmediler taramalar usg vs...tabi garanti vermediler kimsede veremez Allah bilir...yapılsada plesenta öndeymiş benim biyopsi alınacak yerde iğneyle girince kanama yapar tehlikeli dendi...bunlarda aklınızda olsun yaptırırsanız sorarsınız...ben bunu öğrenmeden önce de yaptırmama kararı almıştım zaten...En hayırlısını ve en sağlıklısını diliyorum oğlum için ve sizler için...Amin.

sağol canım bugün akşama doğru sonuçlar gelcek, yarın sabah da transfer olcak inş.
amniyo önerseler de yaptırmayı düşünmüyorum, ayrıntılı usg yeter bence.
bizde en kötü trizomi 13 oluyo, onu da ultrasonla anlamamaları neredeyse imkansız, öyle bile olsa aldırmam inş.

merhaba laveque,tedavin hayırlı olsun.bu topikte 24 sure yaptıran ilk ben varım...gebelikten önceydi 10 ay önce.embriyolarda eksik kromozom çıktı ama bu tedavinin başarısız olduğu anlamına gelmez tedavi iyiydi 24 şurlada bütün kromozomlara bakıldı ve bozuk kromozom tespit edildi...tabi ki transfer iptal edildi buda tedavinin başarısı aslında...secgin de ise şansına embriyoları güzel çıktı ve transfer gerçekleşti....ben mozaiğim ve fısh aslında yeterli idi ama bu kadar işin içine girdik kromozomların hepsine bakılsın harhangi bişi yada tesadüfi değişik bir hastalıkta varsa bulunsun istemiştim....birde 24 sure 3. gün yapılıyor ve prop gibi bi sıkıntı yok hepsine bakıldığı için o fıshle bakılanlarda oluyor hastalık olan kromozomun probu bazen olmayabiliyor...yani değişik bi kromozom olursa...örneğin 13 14 probu hep oluyor...

anngelcm canım tesekur ederim . içimi rahatlattın gene her zamanki gibi :)
Genetikci bana 24 sureun 5. gun de yapilabilecegini soylemisti. illa 3. gun degilmis olmasi gereken .
benim aklima takilan aslinda chnbnin soyledigi bir sey .
10 da 2 kromozoma cevap vermeyebiliyormus meselesi bence sorun .
bunun ıle ilgili senin bildigin bir sey var mi?
veya neden olduguna dair?

sağol canım bugün akşama doğru sonuçlar gelcek, yarın sabah da transfer olcak inş.
amniyo önerseler de yaptırmayı düşünmüyorum, ayrıntılı usg yeter bence.
bizde en kötü trizomi 13 oluyo, onu da ultrasonla anlamamaları neredeyse imkansız, öyle bile olsa aldırmam inş.
matiikacım valla bekliyoruz biz de:)

Hepimiz birbirimizden nasil haberdariz ama Evet hitucicim mattika dogru demis. Lucrin yapiyorum hala. Yarin lucrinimin 8. Gunu . Adet olup baslayacagiz insallah .
Geriliyorum zaman yaklastikca ben . Bugun hatta lucriyaparken cok canim yandi bir de sonra cok yandi etim . Dedim yavas yavas dolmaya basliyorum sanirim ..
Sen nasilsin? Girmiyorsun artik ?cocuklar nasil? Kosusturmaca tabi di mi, vakit kalmiyordur buralara gelmeye
biz iyiyiz canım hamdolsun.giriyorum aslında yazılanları okuyorum çoğu zaman ama bazen yazmaya fırsatım olmuyo bazen yazarken yarım kalıyo çocuklar uyanıyo yada zıvanadan çıkıyorlar.
hamile kalsanda bu stres hep olacak canım.sağlıklı çıkacakmı,pozitif olacakmı,kese görünecekmi,ikili test,üçlü test,vaktinde doğum olacakmı?doğurana kadar stres.hamile kalınca rahatlicam diye düşünmeyin :)

bugün mattikanın büyük günü pgt sonucu belli olacak.mattika merakla bekliyoru sonucu hemen yaz olurmu?

Son düzenleme:
kızlar 24 sure konusunda yanlış bilgilendirmek istemem
10da 2 oranındaki ölçememeyi bana angell in tedavisinde 24 sure u yapan genetikçi söyledi.
bence bu 10da 1 de olabilir 10da 3te. alanında iyi biri olursa hata payı da kaybolur sanırım

Son düzenleme:
kızlar sonuç bu akşam ya da yarın sabah belli olabilirmiş.
nasipse transferin yarın olduğu kesin de sonuç belli değil daha.

kızlar sonuç bu akşam ya da yarın sabah belli olabilirmiş.
nasipse transferin yarın olduğu kesin de sonuç belli değil daha.

Canım heyecanla güzel haberlerini bekliyoruz...

Canım yazmışsın ya: "ben mozaiğim ve fısh aslında yeterli idi ama bu kadar işin içine girdik kromozomların hepsine bakılsın harhangi bişi yada tesadüfi değişik bir hastalıkta varsa bulunsun istemiştim." mozaik olan herkes için fish yeterli mi? Neden? Çünkü Cumhur Bey bize de fish yeter size dedi...

merhaba canım naber?klinefelter sendromu benden de süphelenen bi sendrom...klinefelter 47 XXY dir mozaik olma olasılığı azdır yani anne yada baba mozaikse çocuk illa mozaik olmaz,47 XXY ne kadar hücrede bulunur bilinmez çok olur genelde ve azosperm oluyor ama mikro tese yöntemiyle benim gittiğim merkezde (dr um ayrıca tüp bebek dr u) klinefelterli hastanın sperm bulundu ve eşi hamile...kıl çıkmama uzun boy ve bayansı hatlar olabiliyor bazıları ise kıl çıkıyor herşey normal sedece azosperm oluyor...cumhur beyin dediği gibi mühendis olanda varmış konuşması bozuk olabilende varmış....yani eşin ve bende onlardan biriyiz üreme dışında bi sorunumuz yok zeka ise fazla bile çalışıyor kendimi aşmak üzereyim...
dr klinefelter dedi başka bişi daha dedi demiştin şunlar olabilir triplex x süper dişi 47 XXX birde ben 47 XXX mozaik bunlar yaşamla bağdaşan kromozom anomalileri...inşallah bunlarda olmasın bebeklerimizde
peki sen pgd yaptırdın yada doğal kaldın amniyon yaptırırmısın ve diyelim yaptırdın sonuç kötü olursa aldırırmısın?
bu söylediğim kromozom bozuklukları altına imza atılmayan bozukluklar....bunlardan şüphe ediliyor ama ben bunların bile olmamasını diliyorum ki normal olma durumuda var...ve Allahıma sığınıyorum...

Canım benim eşimin 1.90 a yakın. Tek klinifelter özellikleriyle benzeşen bu. Üremeye gelince ben 4 kez doğal hamile oldum. 2 kere ilk, bir kere 2. bir kez de 3. denemede. Eşim çok güçlü mü bu açıdan hayır. Haftada bir, zorlarsak 2 olur. Yumurtlama dönemi se işgence halini alırdı bizim için. Klinifelter olsaydı doğal üreyemezdi demişti Cumhur bey.

Şimdi sorunu cevaplamaya çalışayım. Biz biliyorsun geçen sene 25 haftalık doğan oğlumuzu kaybettik. Onda genetik sorun var mıydı bilemiyoruz. Ama dr yaşarsa görmeyebilir, yürüyemeyebilir, konuşamayabilirvs.. olumsuzlukları sıraladı. O zaman bile eşimle eğer sorun olursa örneğin görmezse görme engelli okulunun olduğu bir ile diye konuşmuştuk. Dualarımız yaşasın yönünde oldu. Ama kısmet olmadı. Bu üzüntüyü hala yaşıyorum. Doğacak yaşamla bağdaşan anomalili bir bebek olsada sonlandıramazdım. Ama 2li, 3 lü testleri yaptırırdım. Amniyosentez de yaptırmazdım ama 2 li de 3 lü de sorun var derlerse belki iyi bir dr ye yaptırırdım belki ama sanıyorum ki sonlandırmazdım. Bir topikte okumuştum. Onlar bize Allahın hediyesi. İstediğimiz gibi hediye gelmezse ben bunu istemiyorum diyebilir miyiz,Allah nasıl isterse hediyeyi öyle gönderir türünden şeyler yazmışlar. Bayağı düşündürmüştü beni bu konu. Sen müsterih ol. Çünkü problem olabilecek herhangi bir şüphe yok maşallah. İnşallah iyi olacak, varsın en kötü ihtimal taşıyıcı olsun...

Valla sen heyecanlı degılsın ama ben heyecanlıyım mattıkacım .
Bugun gelsın sonuc ınsallah.
Beklıyorum ben .

24 sure ıle ılgılı de dun yazıstıklarımızdan kafam karısmadı desem yalan olur.
Ama doktora da guvenmemız gerek dıye dusunuyorum .
Kotu olan bır seyı neden onersın ? Chnb'ye fısh bana 24 sure dedıyse bır bıldıgı yok mudur acep?

hıtucı canım senınle msnde konusuyorduk , cocukların uyandı ve gıttın halıyle .
Ama en heyecanlı yerındeydık konunun ...

Valla sen heyecanlı degılsın ama ben heyecanlıyım mattıkacım .
Bugun gelsın sonuc ınsallah.
Beklıyorum ben .

24 sure ıle ılgılı de dun yazıstıklarımızdan kafam karısmadı desem yalan olur.
Ama doktora da guvenmemız gerek dıye dusunuyorum .
Kotu olan bır seyı neden onersın ? Chnb'ye fısh bana 24 sure dedıyse bır bıldıgı yok mudur acep?

hıtucı canım senınle msnde konusuyorduk , cocukların uyandı ve gıttın halıyle .
Ama en heyecanlı yerındeydık konunun ...

Canım Angelde bizim için fish yeterliydi yazmış ya belki mozaikler için fish daha doğrudur. Çünkü biz de eşimle Cumhur beye gittiğimizde biz 24 şure istiyoruz dedik o da olumlu baktı. Ama eşimin kromozom raporunda bir çelişki gördü testi tekrarlattı ve yeni sonuçta da mozaik çıktı. Bize fish size daha uygun dedi. Seçgin'e de Cumhur bey baktı değil mi? Aslında Seçgin'in sonucu ayrıca Cumhur Bey için de bir bizim ona güvenmemiz açısından bir test olmuş olacak:))

Angel, aklıma bir de şu geldi. Cemil Bey bize preferik kanda kromozom analizi yaptırın dedi ve biz Hatayda yaptırdık. Benden ayrıca lupus antikoagülan, ANA ve Antidna TESTİ DE İSTEDİ. Eşim ve ben kan verdik. Benim ANA testinde sorun çıktı. Bir de pıhtılaşmam da vardı önceden bildiğim. Benim genetik 46 xx gelince bir de ana sorunlu olunca bu sefer de bağışıklıktan düştü her halde dedik. Eşimden sonuç beklemeden biz o ay korunmadık ve ben ovulasyon testiyle ilişki denedim. Yumurtlamam net belli yani. Ve 2 kez ilk denemede hamile kalmış biriyim. Bizim çalışmalar bitti ve ertesi gün Ankaradan eşimin sorunu olduğu için aradılar. Çok stres yaptım. Ya hamileysem dedim. Kahroldum. Ya bir şey olursa? Buradaki dr mle görüştüm. Bana ertesi gün hapı önerdi varsa da tutunmayı önler ve adetle atılır dedi. Ama ben günah olacağını düşünüyorum nihayetinde döllenme olduysa ben oluşacak gebeliğin ilerlemesine bilerek engel olmuş olacağım dedim ve ertesi gün hapı almadım. Ama günüm gelene dek de mahvoldum. Ramazandı ve o ara idrar yolu enfeksiyonu geçirdim kanamalı. Dr ye yine de gebelik varmış gibi ilaç verdirttim. Adete 5 gün kala da kanda test yaptırdım. Negatifti. Rahatladım ama bu sefer de günüm geçti. 5 gün geçti evde idrarda bakıyorum yok çıkıyor. Bir gün daha geçseydi kanda tekrar baktıracaktım şükür adet oldum. Berbat bir süreçti. Şimdi düşündüm ki bu olma ihtimali olan şeyde bile kıyıp ertesi gün hapı almadım sonlandıramazdım canım benim. Ama çok zor bir karar kesinlikle.

Canım Angelde bizim için fish yeterliydi yazmış ya belki mozaikler için fish daha doğrudur. Çünkü biz de eşimle Cumhur beye gittiğimizde biz 24 şure istiyoruz dedik o da olumlu baktı. Ama eşimin kromozom raporunda bir çelişki gördü testi tekrarlattı ve yeni sonuçta da mozaik çıktı. Bize fish size daha uygun dedi. Seçgin'e de Cumhur bey baktı değil mi? Aslında Seçgin'in sonucu ayrıca Cumhur Bey için de bir bizim ona güvenmemiz açısından bir test olmuş olacak:))

valla guzelım secgın cumhur beyde mı yaptırdı bılmıyorum .
ama anlamadıgım sey neden guvenılırlıgı az? neye dayanarak bunu soyluyorlar?
ve kaldı kı oyle ıse o zaman neden cumhur bey onu onersın?
aklım almıyor benım .
demez mı o zaman fıshle bakalım sıze de dıye . bu yenı bır yontme , rıske atmayalım demez mı??

MATTIKADAN haber yok mu hala?

valla guzelım secgın cumhur beyde mı yaptırdı bılmıyorum .
ama anlamadıgım sey neden guvenılırlıgı az? neye dayanarak bunu soyluyorlar?
ve kaldı kı oyle ıse o zaman neden cumhur bey onu onersın?
aklım almıyor benım .
demez mı o zaman fıshle bakalım sıze de dıye . bu yenı bır yontme , rıske atmayalım demez mı??

MATTIKADAN haber yok mu hala?

Canım bence güvenilirliği az değil bence. Bizim durumlarda belki de o kadar masrafa gerek yoktur bilemiyorum ki. Cumhur bey çok iyi bir insan. Ben cepten aramıştım bence sen de ara. Kafanda soru işareti kalmasın. Dünyadayeniymiş ya belki çok deneyim gerekiyordur. Seçginin Cumhur bey yaptı biliyorum, yanlış mı biliyorum acaba?:26:

X