Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Odedigin ucretin icinde demissin . Tup bebege baslayinca demek istedin sanirim degil mi?
Ben yarin normal muayene ucreti odeyecegim sonucta.

yok canım öyle demek istemedim....ben tüp bebek yaptırmadım orda tedavi de olmadım....sadece normal muayeneye gittim...şöyle anlatayım gittim öncelikle nur hanımla yarım saatten fazla sorunumu dinledi ve muayene yaptı dosyamı hazırladı...sonra semra hanımla görüştürdü o sadece 10 dakika görüştü muayene yapmadı fikrini ve ne yapılması gerektigini söyledi,sonra zemin katta genetikçi cumhur ekmekçi var onunla görüştürdüler....bütün bu
nlar için 300 tl ücret aldılar...

Merhaba arkadaslar,

Biraz once istanbuldan dondum.
Aslinda dun donecektik ama cumartesi gunu genetikci cumhur bey bizim orada oldugumuz saatte bulunmadigi icin onunla da gorusmek icin ptesiye uzattik donusumuzu.

Ben merkezi begendim. Dr. Funda hanimi sevdim. Cana yakin , dogal ve moral bozucu degil. Genetikci cumhur bey de seker gibi birisi. Semra hanim da isini gayet guzel takip eden birisi bence.

Cumartesi gittik ve funda hanimin odasina girdik. Muayene etti. Durumumuzu dinledi. Bildigimiz seyleri soyledi tabi. Pgt yapilmasi gerekli vesaire. Muayenede yumurta rezervlerin yasina gore iyi dedi. Ben ondan supheliydim cunku son 4 aydir adet miktarimda ciddi bir azalma var. Bunu ona soyledim ama ultrason goruntusunu begendi ve takilmadi duruma. Daha sonra dedigim gibi genetikci cumhur bey ile gorusemedigim icin bugune randevu aldik ve hem kendisiyle gorustuk hem de esim sperm ornegi verdi.

Cumhur bey hangi kromozomlarda sorun oldugunu sordu . 2-15 dedim . Tamam baslayabiliriz tedaviye siz hazir oldugunuzda dedi. Sonra fish teknigi ve 24 suredan bahsetti. Micro array diye bahsetti konudan ben de 24 sure mu diye sordum . Evet 24 sure plus dedi. 6000 probla bakiyorlarmis ama 5500 prob islerlik gosteriyormus 24 sureda ve 5. Gun degilmis bakilmasi gerekn zaman. Tercihleri 5. Gune bekletmekmis ama oldu ki embryolar gidemeyecek kadar kotu o zaman 3. Gunde yapiyorlarmis 24 sureu.

Translokasyon icin istatiski veriler % 23 mus. Yani 100 embryonun 23 u saglam cikarmis.bu istatiski bir veriymis. 5 embryodan 5 i de pgtden donebilir veya 2 embryodan ikisi de olumlu cevap verebilir dedi . Bunu bilemediklerini soyledi .
Baya uzun konustuk kendisiyle.
Sonra tekrar funda hanimin yanina ciktik. Ve genetikte ne oldugunu sprdu. Ben de hemen tedaviye baslayabilirmisiz dedim. O da tama dedi. Semra hanimla gorusup gorusmek istemedigimi sordu.
Tanisirsak sevinirim dedim . Kendisini aradi , sonra 5 dakika sonra semra hanim geldi odaya . Durumu kisaca o da ozetledi . Cok umit vermedi aslinda. Aslinda umit vermedi demeyelim de dogrulari soyledi kadin . 38 yasindan sonra translokasyonda isler zorlasir dedi. Yasiniz itibariyle sanslisiniz dedi. Bu beni mutlu etti cunku ben yas konusunu hemen onume surecekler saniyordum . Daha sonra da translokasyon sorunu olan hastalarin ilk tedavide dogru embryoyu bulma sanslarinin cok yuksek olmadigini 2-3 deneme yaptiklarini soyledi . Bu zaten forumlardan hep okudum seydi.
Uzun protokolu uygun gorduler. Cunku uzun protokolde daha cok yumurta elde edebilirmisiz ve taranslokasyonda en onemli seylerden biri fazla sayida yumurta elde etmekmis. Reglinin 21 gunu basliyoruz nasipse .:2:Lucrin verdi , bir suru sey yazdi , onlari daha inceleyemedim .

Genel hatlariyla gorusme sonucum bunlar arkadaslar.

geçmişler olsun ilk aşamayı geçmişsin,hayırlar uğurlar getirsin,semra hanım banada ümit vermemişti ilk denemede bulamayabiliriz bulabilirizde dedi,tekrar tekrar pgd yapmalıyız sağlıklıyı bulana kadar dedi,bende yaptırsaydım oraya başlamayı düşünüyordum ama çok düşündüm allahım bu yolu uygun gördü...
semra hanım soğukta olsa merkez bende iyi intibalar bırakmıştı...komplike çalışıyorlar genetikçinin falan aynı yerde olması 24 sure yapılması bütün yeniliklerin öncüsü olması ve yapılması,güzel...Allahım yardımcın olsun biliyorsun ki tüm bunları yapmana rağmen olmayabiirde,ben de olmadı mesela,sonra kendiliğinden oldu umarım sağlıkla gelir inşallah dualarımızla,Allahım izin verir inşallah isteyen herkeze...

geçmişler olsun ilk aşamayı geçmişsin,hayırlar uğurlar getirsin,semra hanım banada ümit vermemişti ilk denemede bulamayabiliriz bulabilirizde dedi,tekrar tekrar pgd yapmalıyız sağlıklıyı bulana kadar dedi,bende yaptırsaydım oraya başlamayı düşünüyordum ama çok düşündüm allahım bu yolu uygun gördü...
semra hanım soğukta olsa merkez bende iyi intibalar bırakmıştı...komplike çalışıyorlar genetikçinin falan aynı yerde olması 24 sure yapılması bütün yeniliklerin öncüsü olması ve yapılması,güzel...Allahım yardımcın olsun biliyorsun ki tüm bunları yapmana rağmen olmayabiirde,ben de olmadı mesela,sonra kendiliğinden oldu umarım sağlıkla gelir inşallah dualarımızla,Allahım izin verir inşallah isteyen herkeze...

Merhaba canım,

Tesekkur ederim ilgilendigin icin .
Aslinda Funda Hanim cok guzel konusmustu . Yani biz ne vakalarla karsilasiyoruz , senin kromozom eksigin yok sadece translokasyon var. daha ne kotulerı var gıbılerınden ıcıme su serpmıstı . aynen genetıkcı de oyle . 5 te 0 da olabılır 2 de 2 de dolu cıkabılır dedı. ama Semra Hanim biraz daha karamsardi.aslında ben de farkındayım durum cok ıyımser bır tablo gostermıyor ama burada okuduklarımdan da anladıgım ıyımser olmak gerektıgı. ınanmak gerektıgı . ama doktorlar ıyımser olmayınca da ınsanın ıcınden ıyımser olmak gelmıyor. yanı kafammıza su yerlesıyor . ılkınde olmaz , defalarca deneyeceksın . bunu bılerek basla tedavıye ...

yalan mı??

şimdi ben neye tutunup da olumlu dusunceler ve ıyımser yaklasımlar gostereyım ?

ben de cok begendım merkezı . funda hanım hakkında ne kadar ıyı referanslar olmasa da ben sevdım kendısı ve degıstırmeyı de dusunmuyorum .
ama olur da hayırlısıyla ınsallah saglıklı embryo bulununca semra hanımın transfer etmesını talep edecegım .
bır sey oldugundan degıl aslında da sacma ınanc ıste . daha mı guzel yapacak acaba transferı:):)

bu arada forumda kımsecıkler yok . :KK43::KK43:
ben sandım arkadaslarım cevap verır , yorum yapar...
tesekkur ederım sana guzelım .

hıtuchi, topraksu, secgin nerdesiniz??

Merhaba canım,

Aslinda Funda Hanim cok guzel konusmustu . Yani biz ne vakalarla karsilasiyoruz , senin kromozom eksigin yok sadece translokasyon var. daha ne kotulerı var gıbılerınden ıcıme su serpmıstı . aynen genetıkcı de oyle . 5 te 0 da olabılır 2 de 2 de dolu cıkabılır dedı. ama Semra Hanim biraz daha karamsardi.aslında ben de farkındayım durum cok ıyımser bır tablo gostermıyor ama burada okuduklarımdan da anladıgım ıyımser olmak gerektıgı. ınanmak gerektıgı . ama doktorlar ıyımser olmayınca da ınsanın ıcınden ıyımser olmak gelmıyor. yanı kafammıza su yerlesıyor . ılkınde olmaz , defalarca deneyeceksın . bunu bılerek basla tedavıye ...

yalan mı??

ben de cok begendım merkezı . funda hanım hakkında ne kadar ıyı referanslar olmasa da ben sevdım kendısı ve degıstırmeyı de dusunmuyorum .
ama olur da hayırlısıyla ınsallah saglıklı embryo bulununca semra hanımın transfer etmesını talep edecegım .
bır sey oldugundan degıl aslında da sacma ınanc ıste . daha mı guzel yapacak acaba transferı:):)

Canım ben seni çok merak etmiştim ama oğlum 1. sınıfta ya beniçok meşgul ediyor, bir de okul filan derken. Çok sevindim başlamana. Aslında benim de gönlüme ve mantığıma yattı ama benim sorun tek değil ki. Pıhtılaşmayı ve bağışıklık sorunumu geçtim, rahimağzı yetmezliği sorunum var. Bu dikiş işini de herkes beceremiyor. Bu konuda Cemil Akgül'e güveniyorum. Ayrıca tüp bebek doktoru, prof. Dikiş konusunda kendisine çok güveniyorum. Florans ta çalışıyor. Ama orada 24 şur var mı bilemiyorum. Çok zamandır benim gönderdiğim fotoları da genetikçileriyle değerlendiremedi. Bu da beni üzüyor. Yoğun malesef ama ben de merak içinde kaldım. Bu hafta beni arayacakmış sekreteri öyle dedi ama aslında pek de ümidim yok arayacağı konusunda.ç Bekliyeyim biraz daha bakalım. Şu dikiş işi olmayacak olsa ben de isterdim orayı aslında...

Ücret ne ödediniz canım? BiR DE YERİ TAM OLARAK NEREDE? Yazmışsın ya yerleştirme işleminin kimin yapacağı konusunu. Bence önemli. Deneyim çok önemliymiş. Deneyimliler nereye yerleştirmesi gerektiğini daha doğru tespit edebiliyorlarmış. Bir yerde okumuştum bu konuyu canım. Bulursam kopyalarım. Hayırlısı olsun amin...

Merhabalar
22. haftaya kadar geldik oğlumla, şimdilik herşey yolunda gözüküyor...Arkadaşlar size tavsiyem, evet takibi belki diğer doktorlar yapabilir ama yumurta toplama ve özellikle transferi cem beyin yapmasını ısrarla isteyin...bu tecrube ve sağlıklı karar verme doğru noktaya yerleştirme inanın çok önemli...ben kıyamet koparmışdım cem bey olsun diye hemde sadece işlemlerde değil muaynede bile...yılmayın her türlü istek ve işlemde ısrarcı olun....cem beyin o soğuk duruşu ve cevaplarınada aldırış etmeyin adam zaten robot gibi, anvole olmuş yoğunluktan ve haklı olarak bazı şeylerde ters durumlar olabiliyor, hiç biz insanız bizim durumumuz farklı hassasız moduna girmeyin o adam için işlemler esnasında sıradan bir hastasınız...anlık sinirlerinizin bozulması sizin bir ömürlük mutluluğunuzu elinden almasına izin vermeyin...bana bir keresinde karidorda gördüğünde nasılsınız dediğinde fiziken problemim yok ama psikolojim kötü demişdim, oda biz fiziki durumunuzla ilgileniyoruz psikolojinizi başka yerde düzeltin demişti...noldu kapıdan çıktım unuttum bile diyoloğu...şimdi oğlum her kıpırdadığında sanki o 3 yılı hiç yaşamamışım...allah hepinize gönlünüzün dileğini versin...

Canım yukarıdaki mesaj az önce bahsetmiştim ya o mesaj. Alıntı... Cem bey de Cem Demirel. O da tüp bebekçi. Ben bir kez görüşmüştüm...

Canım yukarıdaki mesaj az önce bahsetmiştim ya o mesaj. Alıntı... Cem bey de Cem Demirel. O da tüp bebekçi. Ben bir kez görüşmüştüm...

Merhaba canım,

yalan mı??

merhabalar

merak etmiştim seni. gündüz gördüm ama yazmaya vaktim olmadı. görüşmenden olumlu ayrılmışsın içine sinmesine sevindim . o zaman bu ay hemen başlıyorsun. mueyenede oldun mu. uzun protokole neye göre karar verdi merak ettim.

Merhaba canım,

yalan mı??

bence de semra hanım transfer etmeli,bu işi orda başlatan ve öncüsü olan o,ve tecrübesi yaşı ve profluğuyla orantılı olmalı,ve biz oraya semra hanım var diye gidiyor ve o ücretleri ödüyoruz,semra hanım sadece bir kadın doğumcu değil bi çok bilim dalı ile uğraşıyor yani ben onun için gitmiştim oraya eğer istanbulda olursa transfer işlemlerine girebiliyormuş...

Canım msn i açtım. İyiyim diyeyim, iyi olalım... Sen nasılsın? Asıl senin nasıl gidiyor?

Canım ben seni çok merak etmiştim ama oğlum 1. sınıfta ya beniçok meşgul ediyor, bir de okul filan derken. Çok sevindim başlamana. Aslında benim de gönlüme ve mantığıma yattı ama benim sorun tek değil ki. Pıhtılaşmayı ve bağışıklık sorunumu geçtim, rahimağzı yetmezliği sorunum var. Bu dikiş işini de herkes beceremiyor. Bu konuda Cemil Akgül'e güveniyorum. Ayrıca tüp bebek doktoru, prof. Dikiş konusunda kendisine çok güveniyorum. Florans ta çalışıyor. Ama orada 24 şur var mı bilemiyorum. Çok zamandır benim gönderdiğim fotoları da genetikçileriyle değerlendiremedi. Bu da beni üzüyor. Yoğun malesef ama ben de merak içinde kaldım. Bu hafta beni arayacakmış sekreteri öyle dedi ama aslında pek de ümidim yok arayacağı konusunda.ç Bekliyeyim biraz daha bakalım. Şu dikiş işi olmayacak olsa ben de isterdim orayı aslında...

Ücret ne ödediniz canım? BiR DE YERİ TAM OLARAK NEREDE? Yazmışsın ya yerleştirme işleminin kimin yapacağı konusunu. Bence önemli. Deneyim çok önemliymiş. Deneyimliler nereye yerleştirmesi gerektiğini daha doğru tespit edebiliyorlarmış. Bir yerde okumuştum bu konuyu canım. Bulursam kopyalarım. Hayırlısı olsun amin...

Canim merhaba,

Senden haber aldigima cok sevindim :) tesekkur ederim sana da beni yalniz birakmadigin icin . Dogrudur , ablamin da oglu 1. Sinifta ve bilitorum ne kadar mesgul olduguu. Allah kolaylik versin . N ler l ler sirayla her harfi yaziyorlar ve sen basinda cildiriyorsun degil mi?..

Aklima yatti derken memorialdan mi bahsettin? Kusura bakma hatirlayamadigim icin ama ben senin rahim agzi yetmezligin oldugunu bilmiyordum. Sadece aciklanamayan kromozom sorunun var diye biliyordum .o konuya hala bir aciklik gelmedi mi? Bagisiklik derken cd 56 dan mi bahsediyorsun? Eger o ise benim de cd56 bagisikligim yuksek cikti ve denene gore embryoyu yabanci bir cisim olarak gorup vucut atiyormus. Bunu semra hanima soyledim hic onemsemedi. Yok oyle bir bilimsel gercek dedi. Raporumu goturmeyi unutmustum gormek istemedi bir de. Kroozom da kromozom on dedi durdu.

On gorusme ve muayene icin para almadilar canim . Esim sperm testi yaptirdi ( simdi hatirladim yemin ederim ... Sonuclar bugun hazirdi. Internetten bakayim bir ne cikmis) ona 105 tl vermis galiba. Yeri ok meydaninda. Taksiyle gittik biz. Ok meydani memorial deyince taksiciler hemen goturuyor.

Rahim agzi konusunda dediklerini anlayamadim . Dikisi her doktor yapamiyor mu dedin?

Transfer konusunda dedigine dikkat edecegim . Ben acikcasi saniyordum ki herkes yerlestirir. Sonucta rahim dedigin sey kucuck bir sey . Salladin mi yerini bulur diye dusunuyordum:)) semra hanim yapsin diye onceden soyledigin zaman semra hanim giriyormus. Ben de merak ettim sordum oradaki kiza semra hanim nasil yetisiyor her talebe diye. O da dedi ki bazi hastalar kendini takip eden doktorlarin yapmasini istiyor ve talep etmiyor dedi. Bana da herkes sanki semra hanimi talep edermis gibi geldi.

Kafamda sorular olustu aslinda ama bu tedavide cok irdelemeyecegim . Daha dogrusu kendimi irdelemekten alamiyorum aslinda ama una yenik dusmeyecegim desem daha dogru okur. Sorularim var .. Mesela fsh istemedi 2. Gunu... Bu bana cok garip geldi. Mesela hemsire kiz icmemiz gereken antibiyotigi adtein 21. Gunu icebilirsin dedi ama verdigi kagitta 2. Gunu icin diyor...bunlari dusumuyorum tabi ama ne derlerse onu yapacagim .

merhabalar

merak etmiştim seni. gündüz gördüm ama yazmaya vaktim olmadı. görüşmenden olumlu ayrılmışsın içine sinmesine sevindim . o zaman bu ay hemen başlıyorsun. mueyenede oldun mu. uzun protokole neye göre karar verdi merak ettim.

Merhaba guzelim,

Evet cogunlukla sindi , yazdigim gibi kafamda sorular var ama bunlarlamilgili bir sey yapmayacagim.
Fundanhanim muayene etti evet rahim guzel dedi kalinlik guzel dedi. Yumurta rezervin iyi dedi. Hep iyi seyler soyledi. Fsh testine de gerek yok dedi :KK43:((

Uzun protokole soyle karar verildi ... Benim simdi kromozom sorunundan dolayi maximum yumurtam olmasi gerekiyormus . Uzun protokolde de yumurta sayisi daha fazla olurmus . Sebep bu. Ilk defa uzun olacak benim . Lucrinlenilk defavtanisiyorum yani. Diger 2 tedavim kisaydi. Biri de dondurulmusdu. O uzun protokol gibiydi ama .

Canim merhaba,

Senden haber aldigima cok sevindim :) tesekkur ederim sana da beni yalniz birakmadigin icin . Dogrudur , ablamin da oglu 1. Sinifta ve bilitorum ne kadar mesgul olduguu. Allah kolaylik versin . N ler l ler sirayla her harfi yaziyorlar ve sen basinda cildiriyorsun degil mi?..

Aklima yatti derken memorialdan mi bahsettin? Kusura bakma hatirlayamadigim icin ama ben senin rahim agzi yetmezligin oldugunu bilmiyordum. Sadece aciklanamayan kromozom sorunun var diye biliyordum .o konuya hala bir aciklik gelmedi mi? Bagisiklik derken cd 56 dan mi bahsediyorsun? Eger o ise benim de cd56 bagisikligim yuksek cikti ve denene gore embryoyu yabanci bir cisim olarak gorup vucut atiyormus. Bunu semra hanima soyledim hic onemsemedi. Yok oyle bir bilimsel gercek dedi. Raporumu goturmeyi unutmustum gormek istemedi bir de. Kroozom da kromozom on dedi durdu.

On gorusme ve muayene icin para almadilar canim . Esim sperm testi yaptirdi ( simdi hatirladim yemin ederim ... Sonuclar bugun hazirdi. Internetten bakayim bir ne cikmis) ona 105 tl vermis galiba. Yeri ok meydaninda. Taksiyle gittik biz. Ok meydani memorial deyince taksiciler hemen goturuyor.

Rahim agzi konusunda dediklerini anlayamadim . Dikisi her doktor yapamiyor mu dedin?

Transfer konusunda dedigine dikkat edecegim . Ben acikcasi saniyordum ki herkes yerlestirir. Sonucta rahim dedigin sey kucuck bir sey . Salladin mi yerini bulur diye dusunuyordum:)) semra hanim yapsin diye onceden soyledigin zaman semra hanim giriyormus. Ben de merak ettim sordum oradaki kiza semra hanim nasil yetisiyor her talebe diye. O da dedi ki bazi hastalar kendini takip eden doktorlarin yapmasini istiyor ve talep etmiyor dedi. Bana da herkes sanki semra hanimi talep edermis gibi geldi.

Kafamda sorular olustu aslinda ama bu tedavide cok irdelemeyecegim . Daha dogrusu kendimi irdelemekten alamiyorum aslinda ama una yenik dusmeyecegim desem daha dogru okur. Sorularim var .. Mesela fsh istemedi 2. Gunu... Bu bana cok garip geldi. Mesela hemsire kiz icmemiz gereken antibiyotigi adtein 21. Gunu icebilirsin dedi ama verdigi kagitta 2. Gunu icin diyor...bunlari dusumuyorum tabi ama ne derlerse onu yapacagim .

Canım oğlanla çıldırıyorum. Biz nasıl okumuşuz onu düşünüyorum.

Canım rahim belli bir haftaya gelince bebeği taşımakta zorlanıyor ve rahimağzında açılma oluyor. İlk oğlumda 29. haftada oldu Zeynep Kamilde 11 gün yattım hiç kalkmadan tamamladım. 2. oğlumda malesef 25. haftada rahim açıldı ve erken doğdu bebeğim. 4 gün yaşayabildi, 800 gram doğmuştu. Cemil Bey rahim boynun çok kısa dedi. Herkes serklajını yani dikişini atamaz dedi. Benim yazdığım diğer topikte çok arkadaş dikişini ona attırdı ikiz de var içinde. Maşallah ya doğurdular ya da ileri haftalara şu an geldilewr. O yüzden ona güveniyorum bu konuda. Bağışıklık da ANA (ANTİNÜKLEER DNA) pozitif gelmiş. Bunun içinde prednol mü ne dedi buradan bir doktor. İşler karışıkm bende canım, protein s 24 ve iki grupta pıhtılaşma sonucum da homozigot çıkmış. Çoklu vakayım, bunların yanına eşim de eklenmiş oldu.

Para almadıklarını bilmiyordum canım ben. eVET OK MEYDANI AKLIMA YATTI AMA BENİM PROF BEN DURURKEN SEN NİYE ORADA yaptırdın demez mi? O da yapıyor tüp bebek. Ama 24 şur mu bilmiyorum. Kendisine de ulaşılmıyor fazla. Çok yoğun. Bu da üzücü oluyor. Sen ara sor sorularını ilaç konusunda. Yanlış kullanma canım...

Canım rahim belli bir haftaya gelince bebeği taşımakta zorlanıyor ve rahimağzında açılma oluyor. İlk oğlumda 29. haftada oldu Zeynep Kamilde 11 gün yattım hiç kalkmadan tamamladım. 2. oğlumda malesef 25. haftada rahim açıldı ve erken doğdu bebeğim. 4 gün yaşayabildi, 800 gram doğmuştu. Cemil Bey rahim boynun çok kısa dedi. Herkes serklajını yani dikişini atamaz dedi. Benim yazdığım diğer topikte çok arkadaş dikişini ona attırdı ikiz de var içinde. Maşallah ya doğurdular ya da ileri haftalara şu an geldilewr. O yüzden ona güveniyorum bu konuda. Bağışıklık da ANA (ANTİNÜKLEER DNA) pozitif gelmiş. Bunun içinde prednol mü ne dedi buradan bir doktor. İşler karışıkm bende canım, protein s 24 ve iki grupta pıhtılaşma sonucum da homozigot çıkmış. Çoklu vakayım, bunların yanına eşim de eklenmiş oldu.

Para almadıklarını bilmiyordum canım ben. eVET OK MEYDANI AKLIMA YATTI AMA BENİM PROF BEN DURURKEN SEN NİYE ORADA yaptırdın demez mi? O da yapıyor tüp bebek. Ama 24 şur mu bilmiyorum. Kendisine de ulaşılmıyor fazla. Çok yoğun. Bu da üzücü oluyor. Sen ara sor sorularını ilaç konusunda. Yanlış kullanma canım...

merhaba canım ,

anladım sorunu . yanı bır kac sorun bır araya gelmıs , ustune de esının kromozomu eklenmıs .
bebegın ıcın de cok uzuldum . anlatırken bır cumlede bıtıverıyor ama ... :KK43::KK43:

ANA yı duymadım hıc ama bana da bır suru test verdıler yaptırmam ıcın . kanda pıhtılasmayı da ben ıstedım . ben yaptırmak ıstıyorum dedım .
ılacı soracagım tabı vaktı geldıgınde .
bır sey sormak ıstıyorum ...
aslında forumdakı herkee sorup fıkır almak ıstıyorum ..

sıımdı allah nasıp eder de tedavıye basladıgımda su takıp meselesını ne yapmak gerek ?
burada 2 doktor adı verdı semra hanım , onlara yaptırabılırsın dedı .
sızce hangısı dogru ?

Yani Zeynep Kamil'in doktoru Cemil bey ve orasi da tup bebek yapiyor anladigim ...
Senin kafandaki soru tup bebegi nerede yaptiracagin mi?
ve Memorial'a karar verisen Cemil Bey'e bunu nasil aciklayacagin mi?

Canım Zeynep Kamilde şu an 7 yaşındaki oğlumda yatmıştım. 2004 yılında. O başka. Cemil Bey prof. Çapada derlere giriyor muayenehanesi var ve Floransta çalışıyor. Zeynep Kamille ilgisi yok.

Sen takiplerini gönlüne yatana yaptır bence Semra Hanım yapmıyorsa eğer. Başka ildesin iyi bir doktor bul yaşadığın şehirde. Hamile kalınca telaşa düşmezsin...

Evet Memorialde yaptırırsam Cemil Beye dikişe gitmek sorun olmaz mı sence? Doktor demez mi sorununu ben buldum o kadar ilgilendim neden bana tüp bebeği yaptırmadın demez mi? Onunla tamamen irtibatı kessem bu sefer pgt ile hamile kalsam dikişi kime yaptırırım? Belki Memorialde dikiş yaparlar ama güvenebilir miyim acaba? Cemil Bey bu konuda çok iyi çünkü...

Evet Memorialde yaptırırsam Cemil Beye dikişe gitmek sorun olmaz mı sence? Doktor demez mi sorununu ben buldum o kadar ilgilendim neden bana tüp bebeği yaptırmadın demez mi? Onunla tamamen irtibatı kessem bu sefer pgt ile hamile kalsam dikişi kime yaptırırım? Belki Memorialde dikiş yaparlar ama güvenebilir miyim acaba? Cemil Bey bu konuda çok iyi çünkü...[/QU

Merhaba canım,

Sen bu dikis konusunu Memorial ile gorustun mu hic? Mantığıma pek yatmıyor benim dikiş konusunu sadece Cemil Bey'in cok iyi yapabildigi.
Memorial'a veya baska hastaneye gidip rahim agzı yetmezliği olan hastalar ne yapıyor o zaman ?
Ben senin yerinde olsam Memorial ile gorusurdum .
Senin amacın burada PGT yi Memorial'ın yapması mı?
Ve bu yuzden orayı tercih ediyorsun .

Bu arada MSN varsa ekleyelim ha?

X