- 21 Mayıs 2009
- 1.249
- 9
- 41
-
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #2.921
slm kizlar nasilsinizzzz bende pek gelemiyorum artik
bu aralar gunlerimiz kizim heran gelebilir
buyuk bir heycanla kizimizi bekliyoruz
onun hazirliklariyla ugrasik herseyimiz hazir
guzel kizim gelsin artik cok sabirsizlaniyorum
ALLAH im bu yolda yuruyen herkese bu guzel duygulari nasip etsinnnnnn
Kendimi biraz anlatayım size ;
Ben 4 yıllık evliyim be evliliğimin ilk senesi korundum 2,senesinde istem dışı gebelik yaşadım ve doktora gittim hemen doktor bana kalp atışının olmadıgını söledi boş gebelik dendi ve hemen kürtajla sonlandı.Aradan 4 ay geçti ben gene iki çizgiyi gördüm ve bu defa tamam dedim olucak ve malesef gene kalp atışı olmadıgında kürtajla sonlandı.sonra ben araştırma içersine girdim ve testlere başladım prf.dr engin orala gittim eşimden ve benden bir sürü test istedi vee olan oldu eşimin spermi 3,000 dusadece tüp bebekle gebe kalabilirsin dedi.ve ben prf dr. cem fıçıcıoğluna gittim hemen tüp bebek girişimine başladık 11 yumurta toplandı 9 u döllendi 3ü kaliteliydi 2 transfer yapıldı ve sonuç gene NEGATİF oldu ( Sonra ben 1 ay sonra ben yine doğal yolla hamile kaldım ama gene aynen kalp atışı olmadıgı için Kürtajla sonlandırıldı
Sonra ben netten yaptıgım araştırmalar sonucu benim durumumda olan kadınlardan doktorlar Kromozom testi istiolarmış.(Bunu hiç bir doktor akıl edemedi benden istemeyi ben netten buldum) vee kromozom testi yaptırdım sonrasında bende yani bayanda 3, ve17, kromozomlarda translokasyon old. sölendi.Halime üzülsemmi sevinsemmi anlamadım.Aslında sorunu bulmuşdum mutluydum ve bu benim başarımdı.Sonra hemen tekrar nedendir bilmiorum ama cem fıçıcıoğluyla devam ettim 2,tüp bebek denemsine ve hemen başladık 20 yumurta toplandı 11 döllendi.11 Tanesi Pgt testi yapıldı 3 tane kaliteli çıktı ve 2 tanesi transfer edildi.Ve sonuç yine Negatif( Şimdi tüm ümitlerim yıkıldı ve delirmek üzereyim n yapıcagımı nasıl bir yol izliycegimi bilemiorum (((
Merhaba Özlemcano, hamilesiniz ne kadar güzel, inşallah en güzel ve kolay şekilde biran önce bebeğinizi kucağınıza alırsınız. Maşallah diyorum.
Biz de bir süre önce bebek yapmak istedik ancak olmayınca yapılan testler sonucunda eşimde xxy (klinefelter sendronu) çıktı. Malesef eşimde mikrotese ile sprm arayacaklar ve bulunursa(hayırlısı ile inşallah) mikroenjeksiyon yapılacak ve sonra da pgt analizi.
Siz galiba bu yollardan geçtiniz. Hangi hastanede ve hangi doktora tedavi oldunuz memnun kaldınız mı ve hangi yöntemle (fish, 24 sure) pgt yaptırdınız, hamilelikte amniyosentez yada kordosentez yaptırdınız mı biraz anlatabilir misiniz.
Şimdiden teşekkür ederim.
Ve dilerim çocukların Çok ama çok Hayırlı olurlar cnm.Bu arada sizin sorun tam olarak neydi cnm?
Senide iki çocukla meşgul ediorum ama ve hangi doktorda tedavi gördün
Ben 4 yıllık evliyim be evliliğimin ilk senesi korundum 2,senesinde istem dışı gebelik yaşadım ve doktora gittim hemen doktor bana kalp atışının olmadıgını söledi boş gebelik dendi ve hemen kürtajla sonlandı.Aradan 4 ay geçti ben gene iki çizgiyi gördüm ve bu defa tamam dedim olucak ve malesef gene kalp atışı olmadıgında kürtajla sonlandı.sonra ben araştırma içersine girdim ve testlere başladım prf.dr engin orala gittim eşimden ve benden bir sürü test istedi vee olan oldu eşimin spermi 3,000 dusadece tüp bebekle gebe kalabilirsin dedi.ve ben prf dr. cem fıçıcıoğluna gittim hemen tüp bebek girişimine başladık 11 yumurta toplandı 9 u döllendi 3ü kaliteliydi 2 transfer yapıldı ve sonuç gene NEGATİF oldu ( Sonra ben 1 ay sonra ben yine doğal yolla hamile kaldım ama gene aynen kalp atışı olmadıgı için Kürtajla sonlandırıldı
Sonra ben netten yaptıgım araştırmalar sonucu benim durumumda olan kadınlardan doktorlar Kromozom testi istiolarmış.(Bunu hiç bir doktor akıl edemedi benden istemeyi ben netten buldum) vee kromozom testi yaptırdım sonrasında bende yani bayanda 3, ve17, kromozomlarda translokasyon old. sölendi.Halime üzülsemmi sevinsemmi anlamadım.Aslında sorunu bulmuşdum mutluydum ve bu benim başarımdı.Sonra hemen tekrar nedendir bilmiorum ama cem fıçıcıoğluyla devam ettim 2,tüp bebek denemsine ve hemen başladık 20yumurta toplandı 11 döllendi.11 Tanesi Pgt testi yapıldı 3 tane kaliteli çıktı ve 2 tanesi transfer edildi.Ve sonuç yine Negatif( Şimdi tüm ümitlerim yıkıldı ve delirmek üzereyim n yapıcagımı nasıl bir yol izliycegimi bilemiorum (((
canım seni okadar iyi anlıyorumki.sen şimdi sağlıklı embriyo bulmak bile sorunken, bulunup tutunmadığı için çok endişelisin ve işin içinden çıkamıyorsun.
benim ilk tüp bebek tedavimde hiç sağlıklı embriyo bulunmadı.ikincide bir tane transfer edildi ve oda tutmadı.ozaman bende senin gibi hissediyordum.
üçüncü tedavimdede sağlıklı embriyo bulunamayınca artık gücüm ve ümidim kalmamışdı.yaşım genç olduğu için sonrada pişman olmamamk için son bir kez daha denedim ve sağlıklı bulunan iki embriyom bu defa tutundu bana.şimdi iki kızım var Allah bağışlarsa.Rabbim herkese nasip etsin inşaallah bu güzellikleri...ümidini kaybetme herşeyin bir zamanı var...
Hitucu seni bulduguma o kdr çok sevindimki inan sanki bana ışık oldunnn ..
Ben çok yoruldum bunaldım artık gücüm kalmadı inan eşimi sevmesim bu evliliği bitiricem ama onu çok seviyorum.3 kürtaj 2 tüp bebekdee negatif beni çok yordu ama inanıorumki 3, denememde Allahım sesimi duyucak ve bende anne olucam.
Merhaba canim
Hosgeldin... Ben de seningibi olumsuz denelemeri olmus ve sonunda 2-15 translokasyonumun oldugunu ogrenmis biriyim. Ben de senin gibi hissetmistim sorun bulundugunda. Cunku bana hep sebebpsiz infertilite dendi. Esimde morfoloji sorunu var ama tup bebek yapildigi zaman bu sorun olmaktan cikiyor. Benim de 3 tup bebegim oldu . Sonuncuda haile kaldim ama degerim 2 gun sonra dusmeye basladi. Sonra Istanbul'a gittim ve orada kromozom analizi ve cd 56 testleri yapildi.
Bu arada esimdeki morfoluji sorununu da bundan 7 sene once ben kendim bulmustum :)) kendim bir yerden duydum ve gittik yaptirdik testi.
Simdi bende de ayni endiseler var ve okuduklarim bana aslinda pgt yapilan vr ilkinde saglikli bulunan ve tutan oraninin yuksek olmadigini gosteriyor. Gerci ozlemcano nun ilkinde tutmus ama genelde biraz bekletiyor bu mesele. Yine de kismet . Ol deyince oluyor bence. Ben de yakin vakit denemeyi dusunuyorum ve butun bu endiseler benim de kafamin icinde. Sen nerede oldun tedavini?
Merhaba cnm sana çok geçmiş olsun umarım bu günler geçer ve hepimiz atlatırız.
Ben yeditepede 2 tüp bebegi yaptırdım cem 2. denemide sanırım orda yaptırıcam bakalım dilerim sorunsuz bir tedavi oluruz ama inan o kdr çok yoruldumki artık çok korkuorumpeki sen nerde yaptırdın cnm
Sonra ben netten yaptıgım araştırmalar sonucu benim durumumda olan kadınlardan doktorlar Kromozom testi istiolarmış.(Bunu hiç bir doktor akıl edemedi benden istemeyi ben netten buldum) vee kromozom testi yaptırdım sonrasında bende yani bayanda 3, ve17, kromozomlarda translokasyon old. sölendi.Halime üzülsemmi sevinsemmi anlamadım.Aslında sorunu bulmuşdum mutluydum ve bu benim başarımdı.Sonra hemen tekrar nedendir bilmiorum ama cem fıçıcıoğluyla devam ettim 2,tüp bebek denemsine ve hemen başladık 20 yumurta toplandı 11 döllendi.11 Tanesi Pgt testi yapıldı 3 tane kaliteli çıktı ve 2 tanesi transfer edildi.Ve sonuç yine Negatif( Şimdi tüm ümitlerim yıkıldı ve delirmek üzereyim n yapıcagımı nasıl bir yol izliycegimi bilemiorum (((
Ben Izmirde oturuyorum ve 3 denememide Kent HAstanesinde yaptirdim. Sonuncusu dondurulmusdu.
Simdi istanbul a gelecegim insallah. Semra kahraman olacak buyuk ihtimalle veya bahceci Umut.
Amin. İnşallah doğum haberlerini de yazacaksın... Amin...
Geçmiş olsun. İnşallah en kısa zamanda güzel souçlaralırsın. Allaha şükür ki şu internet var. Sanırım birçok şeyi internetsayesinde öğreniyoruz, doktorları böylece yönlendiriyoruz. Aslında birçok test umulandan daha ucuz. İnsanlar çok paralar harcıyor ve sonuçta bir şey olmuyor. Baştan isteselerdi ya...
Artık her şeyin gönlünce olmasını diliyorum...
Canım ne zaman başlıyorsun? Bahçeci umut yazmışsın seçaneklerine. Neden? Kime yaptıracaksın? Ben bu akşam doktorla konuşacağım bakalım ne diyecek?
merhaba arkadaşlar
benimde 3 gebelik kaybım var, benim ve eşimin kromozomalrı normal, ilk bebeğime ve 3.bebeğiminde genetiğine bakılmıştı onlarda normal çıkmıştı. buradan okuduklarımdan bazı arkadaşlar bu kromozom analizlerinde 20 hücreye bakılıyor bazen onlarda sorun görünmeyebiliyor 100 hücreliye bakanından yaptırın diye yazmışlar. ama şimdiye kadar kimse bize böyle birşey demedi. ayrıca geçen hafta Volkan Baltacı ile de görüştüm.testlerimide götürüdüm. o da öyle birşey demedi. bebekler erkek olduğu için Volkan Bey kız olsaydı annenin kanı karıştığı için yanılma payı vardı derdim ama bebekler erkek çıktığı testler doğrudur dedi. ama okudukalrmdan kafam karıştı. şimdi bu yapılan kromozom analizleri yetersiz mi kalıyor şimdi. 24 süre de de sadece 24 kromozoma bakılıyor diye biliyorum Volkan Baltacının verdiği katalogda öyle yazoyordu.
merhaba arkadaşlar
benimde 3 gebelik kaybım var, benim ve eşimin kromozomalrı normal, ilk bebeğime ve 3.bebeğiminde genetiğine bakılmıştı onlarda normal çıkmıştı. buradan okuduklarımdan bazı arkadaşlar bu kromozom analizlerinde 20 hücreye bakılıyor bazen onlarda sorun görünmeyebiliyor 100 hücreliye bakanından yaptırın diye yazmışlar. ama şimdiye kadar kimse bize böyle birşey demedi. ayrıca geçen hafta Volkan Baltacı ile de görüştüm.testlerimide götürüdüm. o da öyle birşey demedi. bebekler erkek olduğu için Volkan Bey kız olsaydı annenin kanı karıştığı için yanılma payı vardı derdim ama bebekler erkek çıktığı testler doğrudur dedi. ama okudukalrmdan kafam karıştı. şimdi bu yapılan kromozom analizleri yetersiz mi kalıyor şimdi. 24 süre de de sadece 24 kromozoma bakılıyor diye biliyorum Volkan Baltacının verdiği katalogda öyle yazoyordu.
Merhaba chnbcim,
Ne zamandir yoktun sen de...
Sen simdi istanbula mi gideceksin bu kromozomlarin sekillerini gostermek icin?
Ben aslinda bu ay sonu baslayayim diyorum ama esimle daha konusamadim bile desem... Cok yogun calisiyor ve su anda dusunuyorum da tupe baslasak buyogunluk icinde nasilolacak ben de bilmiyorum.
En son konustugumuzda burada 24 sure konusunda karar kildik. Bunu da da yapan bir memorial labaratuvari varmis bir de muhterem bahce. Boylece benim 2 secenengim doguyor. 1 .cisi memoriala yaptirmak veya muhterem bahceyi sececeksem de umuta ya da bahceciye pgtyi ona gondermekerini soylemek. Ama bugun evde oyle otururken aklima bir sey geldi. Benim 2-15 prob muhterem bahcede varmis. Simdi eger semra kahramanda yoksa o zaman bir de prob getirtmem gerekecek. Cunku 24 sure olacak diye bir garantimyok ki. Fish yontemi ile de pgt olabilir eger 5. Gune gitmezse embryolar ve o zaman da problarin hazir olmasi gerek.