Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

ay kardelen bugun karnimi izledim benim guzel kizim tekme attikca artik
disaridan gorebiliyorum bugun esimle izledik cok guzel ve eglenceli
allah im sanada nasip etsin insallahhhh

Merhaba kızlar ,
bu forumda ılk kez yazıyorum cok bılgı sahıbı degılım.Pgt yontemı erkek ınfertılıtesı olan hastalarda mı uygulanıyor?bırde pgt yaptırabılmek ıcın kac tane embrıyomuz olması gerekıyor tesekkurler...

canim pgt icin 4 embiryo olmasi yeterli demislerdi bana
pgt yi kromozom bozuklugu olanlarda yada tupbebek cok yaptirip basarisiz olmuslara yada cok dusuk yapmislara yapiyolar
allah yolunu acik etsin

ay kardelen bugun karnimi izledim benim guzel kizim tekme attikca artik
disaridan gorebiliyorum bugun esimle izledik cok guzel ve eglenceli
allah im sanada nasip etsin insallahhhh

he heee insallah
ozlem neler aldin kizina odasini falan yaptinmi nerelerden aldin?
ay eklesene goreyim bende
sen tilburg de oturuyodun dimi?
ayyyy insallah gorusuruz kiz bugun
keske rotterdamda falan olsaydin

kardelen verdıgın bılgı ıcın cok tesekkur ederım.ben ıkı kez tup bebek tedavısı gordum.ılkı tutmadı ıkıncısı tuttu hamıle kaldım fakat 2 aylıkken bebek gelısmedıgı ıcın kurtaj oldum.doktorum bıdahakı sefere belkı pgt denenebılır ama basarıyı %100 arttırmıyor bunu bılesın.ve pahalı bır yontem aklında olsun dedı.bızde genetık testlerı temız cıkmıstı ama gerek var mıdır kı acaba anlamadım.2000 lıra cıvarı dedı fıyatınada.Allah hepımızın yardımcısı olsun cok sagol canım Amin.

he heee insallah
ozlem neler aldin kizina odasini falan yaptinmi nerelerden aldin?
ay eklesene goreyim bende
sen tilburg de oturuyodun dimi?
ayyyy insallah gorusuruz kiz bugun
keske rotterdamda falan olsaydin

canim ben zoetermeer de oturuyorum rotterdam da calisiyorum
inanki hicbisey almadim sagolsun arkadasimin bebek odasini aldim
sifir yepyeni oylesine verdi arabasi falan hepsi
ben sadece elbiselerini ufak defek ihtiyaclarini alicam
onlar icinde cok cok erkenODASINI HENUZ YERLESTIRMEDIM
yerlestirince ekllerim gorursun insallah
cok erken oldugunu dusunuyorum

kızlar normalde gelecek hafta gitmem gerekiyordu ama doktorum izne çıkacağı için ben bugün gitim bebeğimi görmeye. bugün tam 6 haftalıktı. ama ultrasonda 5+5 gün ölçtü doktorum.kalpi zar zor hissediliyor dedi. inş. haftaya daha net duyarız. çok büyük korkuyla gittim bugün.önceki tedavide kalp atışına gittğimde hüsrana uğramıştım.inş bu sefer rabbim tamamına erdirir. aslında diğer embriyoda tutunmuş ama kendini fazla geliştiremiş. ALLAH hepimizin yardımcısı olsun.

Heh heee soylemistim sanaaaa
Cok sukur rabbime
Daha dur daha dogduklarinida gOrcez insallah
Ehhh artik bi resmini eklersin artik annesi
Rabbim hepmizi herseyden sakinsin canim

herkese iyi geceler arkadaşlar;
umarım herkes iyidir...verdiğiniz cevapları okudum kardelen,morgenrot çok sevindim iyi olduğunuza...
nrcn canım bana özelden mesaj atmışsın ama galiba bende problem var çünkü cevap yazamadım...canım senin o söylediğini ben hiç duymadım ama araştrıcam...kendi fikrime göre öyle birşey olması için her normal insanın başına gelebilecek bir olay allah korusun ama bizimde başımıza gelebilir...

eee arkadaslar nerrelerrdesiniz kimsecikler ugramamisss

BUTUN MUSLUMAN ALEMININ BERAAT KANDILI MUBAREK OLSUN
rabbim hepimizin dualarini kabul etsin ins

Kızlar kandiliniz kutlu dualarınız kabul olsun ...
Ben size birşey sormak istiyorum
Eşimle benim kromozom testlerimize bakıldı ve çok şükür sorun çıkmadı ben 2 . denememde dondurulmuş embriyo ile hamile kaldım fakat 13. haftamda miniğimde bir çok sorun çıtı ve sonlandırdık .
3. tedavimizde pgt yapılmasını istedik doktorum gerek yok dedi bu sorun bir daha başınıza gelmez dedi ama eşimin içi rahat etmedi .
3'lü-6'lı-9'lu taramalar varmış doktorum eğer çok istiyorsanız 3'lü yaparız dedi gerçi ayrıntılı konuşmayı pazartesi günü yapıp karar vericez ama siz nedersiniz ? Buarada bebeğimde patau sendromu (13.trizomi çok az rastlanan sorun )varmış yani ölümcül sendrom kafam karışık benim korkum pgt ye giden embriyolarımız yaşamazsa (( Bizdeki sorun erkek faktörü
cevabınız için şimdiden teşekkür ederim

Son düzenleme:

merhaba genelde anne ve babada kromozom bozukluğu olursa bebekte de sorun çıkıyormuş yani 13.trizomi de şöyle bi baktımda netten.sizdeki kromozom testleri 100 hücremi bakıldı genelde tıp fakülteleri 20 hücre bakar bazen çıkmayabilir ben tıp fakültesinde yaptırdım normal çıkmıştım düşükler devam edince özelde yaptırdım 100 hücre baktılar ve kromozomlar bozuk çıktı.kafanı karıştırmak istemem ama benim başıma geldi ve sen sorduğun için söleyim dedim.......3 lü 6 lı taramalar dan emin olamazsanız pgd de enson yöntem 24 şur tekniğidir bütün kromozomlara bakılıyor...3 lü taramalarda genelde hastalık olabilecek kromozomlara bakılıyor.gelelim senin korkuna pgd ye giren embriyo yaşamazsa zaten sorun var demektir ve bebek 3 aylık olmadan baştan bilirisiniz ve transfer iptal olur....bende öyle oldu mesela pgdye giren 2 embriyomda eksik kromozom çıktı ve transfer iptal edildi.buarada bende 47xxx mozoizim var hep düşük yapıyorum...pgd yaptım oda olmadı yani sağlam yumurta denk gelmedi....tekrar tekrar pgd diyolar sağlamı bulana kadar....benimde buna gücüm yok normal denemeye devam edicem....

Son düzenleme:
Arkadaşlar hepinizin kandilini kutluyorum......dua etmeye istemeye yalvarmaya devam....Allahım, hayırla ve sağlıkla bebeğimizi kucağımıza almaya izin verir inşallah ....AMİN.........

Son düzenleme:

Öncelikle cevabın için çok teşekkür ederim cnm :))
Bize kromozom testleri yapıldı ama dediğin gibi 100 hücre bakıldığını sanmıyorum gerçi özelde yaptırdım şimdi aradım yaptırdığım yeri doktor öğleden sonra olacakmış tekrar arayıp öğrenicem cnm .
Pazartesi Mustafa beyle randevum var herşeyi ayrıntılı olarak sormak istiyorum 3 lü taramayı gebeliğimi takip eden doktorum söylemişti içim rahat olsun diye gerek olmadığını bile söyledi pazartesi yine yazarım .
Umarım biran önce bebeğine kavuşursun cnm doktorun kim bence pes etme biliyorum çok zor maddi manavi ama nefes aldığımız sürece denemeye değer bizimde sınavımız bu şekilde ben inanıyorum bebeksiz kimse kalmayacak allahın izniyle

ozlemcim dun kontrolum vardi
bebegin biri kizmis
ama digerini goremedi
simdilik bi problem yok cok sukur
siz neler yapiyosunuz
allaha emanet ol caniim

ozlemcim dun kontrolum vardi
bebegin biri kizmis
ama digerini goremedi
simdilik bi problem yok cok sukur
siz neler yapiyosunuz
allaha emanet ol caniim

canim cok sevindim senin adina gozun aydin olsun
masallah cok erken belli olmus senin kuzunun cinsiyeti
benim 20. haftada bakmislardi neyse saglikli olsunlarda
\

bizde iyiyiz canim cok sukur hersey yolunda devam ediyor simdilik
27. haftatdayiz artik yavas yavas sona yaklasiyoruz allah im hayirlisiyla dogurmayi nasip etsin
simdide dogum icin dualar basladi canim rabbim yardimcimiz olsun bu yolda gonul veren herkesin yardimcisi olsun.

Rica ederim bişi değil:))özelde yaptırdıysan 100 hücre bakılmıştır hangi merkezde yapılldı yada hangi şehirde...mustafa beye randevum var demişsin hangi şehirdensin benim doktorumun adıda mustafa.....evet maddi ve manevi çok zor..manevi olarak dahada zor...ruh sağlığımıı resmen kaybettim...evet bu büyük bir sınav ve sınavı nasıl verdiğimiz önemli olan,umarım sabırla ve isyan etmeden geçeriz bu sınavı....benim eşimde bi sorun yok bende kromozom bozukluğu ve pıhtılaşma var yumurtalıkları etkiliyor bu durum hep kötü yumurta denkgeldi olmadı fakat inanıyorum birgün doğru yumurta olucak bu yüzden de doğal gebelik denemeye devam edicem eşimde de kusur yok o yüzden....ben tüp bebeği sadece pgd yaptırabilmek için yaptırmıştım normal oluyor aslında benim ama düşüyor...Allahım inşallah izin verir...çok üzülüyorum....umarım senin ve gönülden isteyen herkezin dilekleri kabul olur ve herkez hayırla bebeğine kavuşur...

Cnm ben Bahçeci liniğine gidiyorum İstanbuldayım
Kromozom testinide genetiks de yaptırdım buarada sordum 20 hüüceli bakılmış bebeğimde çıkan sorunda 20 hücreli yeterliymiş 100 hücreliye çok istisnai durumlarda bakılıyormuş öyle dedi lab. doktor.Bende pıhtılaşma var ama taşıdığım MTHFR homozigot gen protein C/S eksikliklerine nazaran daha az riskli trombifililer arasındaymış tabii yinede iğne kullanmam gerekiyor gebeliğimde yaptırmıştık testi iğnelere vakit kaybetmeden başlanılmıştı .
Sen normal yolla hamile kalabiliyorsn okumuştum ama tatlım düşük yapmak daha yıpratıcı umarım kaliteli yumurtaya denk gelir yumurta kalitesi için kullandığın birşey var mı ?

Son düzenleme:

Bana çok uzaksın canım,Bahçeci klinik başarılı deniyor ama herşey nasip fakat bizlerinde bilinçli olup araştırması lazım...yeniden tüp bebek yapılmadan önce herşeyine baktır sende bi çok şeye batırmışsın zaten...bana yapılan tüp bebekte bi yanlış yoktu embriyolar bozuk çııktı doktor neyapsın buna,genetik hastalığın tedavisi yokki...benim hastalığımın tedavisi yok sadece pgd ile genetik ayrıştırma oda sağlam çıkarsa olursa bir mucize olucak ve bende buradan haykıracam...inşallah...pıhtılaşma bende de var MTHFR677 hetorozigot ve pai de pıhtılaşma var....bende hep kan sulandırıcı kullandım da! arkası gelmedi...bu kan sulandırıcının dozunun ayarlanması da bir muamma...zor bu işer....yumurta kalitesi için bal çörekotu ve tarçın karışımı yedim adetin ikinci günü başlanıyor 12.güne kadar...ya ben öyle şifa niyetine yedim yumurta kalitesi bi yana benimkilerin kromozomu bozuk ve buna yapılacak hiçbişi yok normal denkgelse kalitelidir zaten ve ovülasyon gerçekleşecek...yumurta kalitesi için sadece dua ediyorum gece gündüz dua,şiir oldu dualarım heran aklıma geldikçe hoş aklımdan da çıkmıyor...karmakarışık duygularım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…