- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #2.281
Merhaba arkadaşlar. Ben pgt kavramı ile yaklaşık bir hafta önce tanıştım. Kısaca hihayemi anlatayım. Şu an yaşım 34. İlk hamileliğimi 2003'te yaşadım. Bebek sata göre 7 haftalık olması gerekirken 4 haftalık gibiydi. Lekem gelmeye başlayınca hastanede yattım ve bir hafta içinde düştü. 20042te tekrar hamile kaldım. Düşüük tehlikesi vardı progestan kullandım. 29+4 'te yolculuk yaptım yolda erik yemiştim ve barsaklarım bozuldu ve karın ağrısı doğumu başlatmış dediler. 11 gün hastanede yattım ve 35 e kadarda hep evde yattım. Oğlum 38'de doğdu şükür. Şimdi 6.5 yaşında. Uzun süre bebek düşünmedik. Geçen sene 24 ocakta hamile olduğumu öğrendim ama malesef 22 haziran 2010'da 25 haftalık erken doğum yaptım oğlum 4 gün yaşadı. Patolojiye göndermedik. Rahim filmi, histeroskopi çektirdim. Buji ile ölçüm yapıldı net bir sorun görünmedi ama yeni hamilelikte rahimağzına dikiş denildi. Son satım 12 marttı. 9 Nisanda hamile olduğumu öğrendim. İşi sıkı tutuyordum 2 doktora birden gidiyordum. Bu arada bende pıhtılaşma sorunu da var. Coraspin, günlük innohep 0.45lik iğne, folbiol ve 2x 200 lük progestan kullandım. Ama 7 haftalık gittiğimde doktor kese dışında bir şey oluşmamış dedi yolk kesesi de yoktu. Bir hafta 10 gün bekleyelim dedi. Bazen geç döllenme olabiliyor dedi ben ihtimal vermiyordum bir sorun olduğunu anladım. Geçen pazar anneler günü gecesi 12.30 da lekem başladı doktor gebelik kesesi bozulmuş dedi. Daha önceki öykünüzden dolayı kürtaj yapıp bunu genetiğe göndereceğiz dedi. Geçen salı malesef kürtaj oldum. Genetiğe gönderildi. Bugün kontrole gittim eğer sorun olursa pgt ile tüp bebekten bahsetti. Bir de çocuğum var diye devlet karşılamıyormuş. Pgt ve tüp bebek işlemleri ne kadar tutar ve ben Hatay'da oturuyorum iş nedeniyle. Yakın illerden tavsiye edebileceğiniz kimseler var mı? Sağ olun...