- 30 Ocak 2011
- 804
- 45
- Konu Sahibi Kavimlergocu
- #2.321
arkadaşlar herkese slm ya benimde bi sorum olacak yardımcı olabilirseniz sevinirim..2006 yılında normal yolla gebe kaldım fakat geç kalp atımı nedeni ile kürtaj oldum daha sonra hiç hamile kalamadım testler sonucunda eşimde ciddi sperm ve morfolofi sorunu olduğunu öğrendik hemen tüp denedik hamile kaldım fakat kalp atımı olmadı.yine kürtaj oldum üniversite has. genetik test yaptırdık sadece bende kanda pıhtılaşma sorunu çıktı onun dışında bi sorun çıkmadı.neyse sonra bir tüp daha fakat gebelik oluşmadı bir dondurulmuş tedavisi daha son gün embriyolar çözünürken bozuldu.bu arada embriyolar hep 3. gün transfer yapıldı 5. gün hiç uygun görülmedi.bende sperm kalitesi yüzünden böyle olduğunu düşünüyodum fakatttt bir tüp daha denedik 4 adet 5. gün embriyosu oluştu 2 adet transfer edildi.doktor %65 gebelik şansı verdi bütün belirtiler lekelenmeler hamile olduğumu gösteriyodu sanki ama 10 gün sonra negatifi öğrendik.doktorum en son yol olarak pgt önerdi.bundada olmazsa başka bi yol kalmadı dedi.eylül ekim gibi tekrar tedavi düşünüyoruz ama pgt yaptırmak mantıklımı yoksa normal denemelimiyim bilemedim siz nedersiniz??
sperlerin genetiğinede baktırın fish yöntemiyle bakılıyor...kanda kromozomlar normal çıkarken bazen spermler bozuk çıkabiliyor....ayrıca kandaki kromozomlara üniversite hastanelerinde genelde 20 hücre bakılır...fakat 100 hücrede bakılması daha doğrudur...kromzomlar normalse pgd ye gerek yok gibi ama doktor son çare diyosa yapılacak bişi yok...pıhtılaşma için tedavi vermişlerdir sanırım...benim hikayemi okudunmu bilmiyorum ama ben böle düşünüyorum sorduğun için söylüyorum fikrimi....