- Konu Sahibi mavidiyebiri
Daha yeni aradılar 5 tane 5aa kaliteden embryiolar göndermiştik hepsi saglıksız gelmişDevlette 1 aydan fazla sürüyor yaptirdiginiz hastaneyle görüşün farklılıklar gösterir
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Daha yeni aradılar 5 tane 5aa kaliteden embryiolar göndermiştik hepsi saglıksız gelmişDevlette 1 aydan fazla sürüyor yaptirdiginiz hastaneyle görüşün farklılıklar gösterir
Ben eşle birlikte verilen kromozom testi sandım.Daha yeni aradılar 5 tane 5aa kaliteden embryiolar göndermiştik hepsi saglıksız gelmiş
Allah razı olsun iki tane daha 4bb dondurulmuş embriyom var ama doktor 5aa kalitede olanlar sağlıksız geldiyse onlarda muhtemelen zaten sağlıksızdır dediBen eşle birlikte verilen kromozom testi sandım.
Üzüldüm hakkınızda hayırlısı olsun demekten başka birşey elimden gelmiyor Allah içinize ferahlık versin
Acaba genetik açıdan bi sorununuz mu vardı neden böyle olduAllah razı olsun iki tane daha 4bb dondurulmuş embriyom var ama doktor 5aa kalitede olanlar sağlıksız geldiyse onlarda muhtemelen zaten sağlıksızdır dedi
Eveett size katılıyorum ne olur ne olmaz biz de yaptırmaya karar verdik ne yazık ki bu durum yaşla ya da sağlıklı olmakla alakalı değil en azindan sonrasında düşük ya da kürtajdansa ya da tekrar denemekten ve sürece en başından başlamaktansa en baştan pgt yaptirmaya karar verdikMerhaba öncelikle hayırlısı olsun. Pgt sizi birçok şeyden korur imkanınız varsa kesinlikle dondurulmadan önce parça alsınlar. Hala düşünme sürecindeyseniz parça alsınlar dondursunlar dursun kenarda. Her ikiniz de sağlıklı olabilirsiniz fakat bazı kromozom anormalileri size denk gelebilir bu kötü şans size denk gelebilir. Bir de pgt den sağlıklı gelen embriyonun tutunma oranı daha fazla.
Mesela benim 1 embriyomda kalitesi iyi olduğu halde 6. Kromozomda eksiklik çıktı tutunur ama muhtemelen düşer dedi çünkü engelli bir bebekmiş. Gereksiz düşük&kürtaj gibi kötü şeyleri engellemiş olduk. Yani buna benzer çok örnekler var maddi durumunuz varsa hiç düşünmeyin bile. Şuan pgtli bebeğime gebeyim. Bekleyen 2 embriyom var dondurmadan önce parça aldırdık paramız yoktu hala bekliyor ama parçayı dondurmadan önce almak da önemli. Her ne kadar çözülüp parça alınıp tekrar dondurulsa da embriyoya zarar veriyor böyle risklere girmeyin. Çok uzun yazdım ama üzerine çok konuşulacak bir mevzu ve kısaca elinizde imkan varken neden şans oyunu oynayalım ki..
Yolladigimiz 4 embriyodan tek saglikli gelen 3ab ydi benim :) transfer edilemez gelenler 5aa/5bb/4bb idi.Allah razı olsun iki tane daha 4bb dondurulmuş embriyom var ama doktor 5aa kalitede olanlar sağlıksız geldiyse onlarda muhtemelen zaten sağlıksızdır dedi
Hastanede hangisi uygulanıyor bilmiyorum ama sorarimmEmbrace biyopsi almadan genetik test bir arastirin sorun isterseniz.Bende doktora sorucam bu sefer hem maliyeti az hem de varsa zarar görme ihtimali kalkiyor.
Yaa çok üzüldüm inşallah hakkınızda hayırlısı olsun bir sonraki sefer inşallah hepsi güzel gelirDaha yeni aradılar 5 tane 5aa kaliteden embryiolar göndermiştik hepsi saglıksız gelmiş
3ab tuttu mu acabaa?Yolladigimiz 4 embriyodan tek saglikli gelen 3ab ydi benim :) transfer edilemez gelenler 5aa/5bb/4bb idi.
Transfer hazirligindayim,bir aksilik cikmazsa yasayip gorecegim ben de :) gonul isterdi ki cok daha kalitesi yuksek olsun, ama bir tane saglikli bulabildigimize sukrediyorum tek opuda3ab tuttu mu acabaa?
Bence de hiç olumsuz düşünmeyin bence pgt yaptırmaniz iyi olmuş aksi takdirde kalitesi çok yüksek denilen ama sağlıksız embriyorlar transfer edilecekti ve yüksek ihtimalle onlar tutmayacaktı. Bence şu an çok daha yüksek tutma oranınız var inşallah tutar size dua edeceğimTransfer hazirligindayim,bir aksilik cikmazsa yasayip gorecegim ben de :) gonul isterdi ki cok daha kalitesi yuksek olsun, ama bir tane saglikli bulabildigimize sukrediyorum tek opuda
Allah razi olsun cok tesekkur ederimhepimize gonlundekini tez zamanda nasip etsin insallah. Biz doktorumuzun onerisiyle baktirdik,sonuc da boyle gelince cok sasirdik ve uzulduk haliyle, hatta bir opu daha oldum filan. Ama iste gunun sonunda iyi ki baktirmisim diyorum beni uc negatiften kurtardigini dusunerek :) keske tabii ki pgtliler kesin tutar diye bir kaide olsa da rahatlasak ama olana razi gelip yasayip gorucez kismetimiziBence de hiç olumsuz düşünmeyin bence pgt yaptırmaniz iyi olmuş aksi takdirde kalitesi çok yüksek denilen ama sağlıksız embriyorlar transfer edilecekti ve yüksek ihtimalle onlar tutmayacaktı. Bence şu an çok daha yüksek tutma oranınız var inşallah tutar size dua edeceğim
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah inşallah sağlıkla tutunur kucağına almak nasip olurAllah razi olsun cok tesekkur ederimhepimize gonlundekini tez zamanda nasip etsin insallah. Biz doktorumuzun onerisiyle baktirdik,sonuc da boyle gelince cok sasirdik ve uzulduk haliyle, hatta bir opu daha oldum filan. Ama iste gunun sonunda iyi ki baktirmisim diyorum beni uc negatiften kurtardigini dusunerek :) keske tabii ki pgtliler kesin tutar diye bir kaide olsa da rahatlasak ama olana razi gelip yasayip gorucez kismetimizi
Çok doğru karar vermişsiniz eşim yaptıralım dedi ben gerek yok İlla taze transfer oluyum dedim ve 9.haftada bebeğimin kalbi durdu doktorum tavsiye etmedi bize bırakıyordu şimdi diyor ki %90 sağlıksızdı o yüzden kalbi durdu pgt herkese şart üstelik benim 8yaşında doğal yollarla olan bi çocuğum var demekki sonradan kromozom bozulabiliyor maddi manevi olarak çok yıprandık bebeğin kalbinin durmasıyla keşke baştan pgt yaptırsaydık lütfen benim hatama düşmeyinEveett size katılıyorum ne olur ne olmaz biz de yaptırmaya karar verdik ne yazık ki bu durum yaşla ya da sağlıklı olmakla alakalı değil en azindan sonrasında düşük ya da kürtajdansa ya da tekrar denemekten ve sürece en başından başlamaktansa en baştan pgt yaptirmaya karar verdik
Allah dileyen herkese nasip etsin en buyuk duam bu hepimiz icin emeklerimiz bosa cikmasinHakkınızda hayırlısı olsun inşallah inşallah sağlıkla tutunur kucağına almak nasip olur
Aynen öyle tutup tutmaması tabi ki kismettt. Ama en azından eliniden geleni yapmış olacaksınız Rabb'im tuttursun inşallahAllah razi olsun cok tesekkur ederimhepimize gonlundekini tez zamanda nasip etsin insallah. Biz doktorumuzun onerisiyle baktirdik,sonuc da boyle gelince cok sasirdik ve uzulduk haliyle, hatta bir opu daha oldum filan. Ama iste gunun sonunda iyi ki baktirmisim diyorum beni uc negatiften kurtardigini dusunerek :) keske tabii ki pgtliler kesin tutar diye bir kaide olsa da rahatlasak ama olana razi gelip yasayip gorucez kismetimizi
Her şey kısmet pgt yaptırsak da düşebilir kendinizi üzmeyin Allah'ın izniyle olur inşallah bir sonraki transferdeÇok doğru karar vermişsiniz eşim yaptıralım dedi ben gerek yok İlla taze transfer oluyum dedim ve 9.haftada bebeğimin kalbi durdu doktorum tavsiye etmedi bize bırakıyordu şimdi diyor ki %90 sağlıksızdı o yüzden kalbi durdu pgt herkese şart üstelik benim 8yaşında doğal yollarla olan bi çocuğum var demekki sonradan kromozom bozulabiliyor maddi manevi olarak çok yıprandık bebeğin kalbinin durmasıyla keşke baştan pgt yaptırsaydık lütfen benim hatama düşmeyin
Evet biz elimizden geleni yapalim olmazsa da denemeye devam edebilelim pes etmeden yeter ki hepimizin gonlune gore olsunAynen öyle tutup tutmaması tabi ki kismettt. Ama en azından eliniden geleni yapmış olacaksınız Rabb'im tuttursun inşallah
Hayır hiç bir sıkıntı yok eşime de bana da genetik testi yapılmıştı doğal yolla gebe kalabiliyorum ama gebeliğin 3 ayı veya 5 ayı ölümle sonuclanıyor. Daha önce 5 kere gebelik geçirdim ve bu tür sıkıntılarla dan dolayı genetik taramalı tüp bebek yaptırmaya karar verdik ve sonuç yine aynıAcaba genetik açıdan bi sorununuz mu vardı neden böyle oldu
İnşallah onlar sağlıklıdır transfer olacak mısınızd
Allah sabır versin inşallahHayır hiç bir sıkıntı yok eşime de bana da genetik testi yapılmıştı doğal yolla gebe kalabiliyorum ama gebeliğin 3 ayı veya 5 ayı ölümle sonuclanıyor. Daha önce 5 kere gebelik geçirdim ve bu tür sıkıntılarla dan dolayı genetik taramalı tüp bebek yaptırmaya karar verdik ve sonuç yine aynı