Pgt yaptırmalı mı yaptırmamali mi?

Bence gundeme gelmisken iciniz rahat etsin yaptirin derim. Evet cok maliyetli biz embriyo basina 450dolar odedik,neredeyse tedavi ucretimizle ayniydi.
Benim en iyi uc embriyom hastalikli geldi.(5aa,5bb,4bb) Transferlere genetik baktirmadan baslasaydik ilk uc transferim ya direkt negatif olacakti ya da dusukle sonuclanacakti. En az bir sene bu sureclerde vakit kaybedecektim,en kotusu da belki uc ayri kez kurtaj olacaktim sirf sagliksiz embriyolar transfer edildigi icin. Aslinda beni cok buyuk maddi ve manevi yikimdan kurtardi. Zaten surecler cok yipratici her anlamda,bir de o kadar uzun bekleme sureleri olabiliyor ki evdeki hesap carsiya uymuyor. Ben transfer olacaktim bu ay ama mesela yeniden yumurta toplamaya basliyoruz genetikten bir embriyom kaldigi icin. Umarim aciklayaci olabilmisimdir sevgiler
Merhaba genetikten sağlıklı gelen embriyolarda da düşük olabiliyor mu?

Arkadaşlar çok bilgisiz olduğum için soruyorum. Tüp bebek yaptıracağız inşallah. Reglimi bekliyorum. Sonra yumurtalarim toplanıp dollenecek. Ve dondurulacak. Ama dondurulmadan önce pgt yaptırıp yaptırmama konsuunda kararsızım. Dondurmadan yaptirabilecegimizi söyledi doktor. Yaptirilmasini öneriyoruz dedi. Ama emin olamadım. Yaşım 26. Eşimin 28. İlk tüp bebek denemem. Daha önce düşük kimyasal vs hicbir şey yaşamadım. Pcos var dedi doktor ancak tüp bebek için avantajli bile dedi. Eşimin sperm sayısı az. Bu yüzden tüp bebek yaptıracağız. Ama pgt kafama takıldı. Önerisi olan var mı?
Normalde eslerin genetigi normalde ve dusuk vs gecmisi yoksa gerek görmüyorlar ama esinizde morfoloji sıkıntısı varsa yaptirmaniz faydali olabilir bu da tup bebek yaptirdiginiz merkezin birlesmeyi yapacak yumrta ve spermi secme kalitesine gore degisir
Ancak maddi imkaniniz var ise pgt en guzeli bence
Merkez secim konusunda cok iyi bir teknolojiyse gerek olmayablr. 1000 kez kucuktuldu bakildi ims filan ile bakildi ole seyler okuyorum misal sperm seçiminde

Merhaba. Embriyodaki genetik sorunlar sadece anne babadan geçmiyor. Yani bizde de genetik sorun yok diye düşünmeyin. Bizde de herhangi bir taşıyıcılık olmamasına rağmen pgtye gönderdiğimiz 8 embriyodan 4 tanesi genetik kusurlu çıktı. Maddi açıdan karşılayabiliyorsanız bence mutlaka yaptırın. Genetik olarak sorunlu embriyolar çoğunlukla tutmuyor, tutsa da birkaç hafta içinde düşüyor. Tabi tüm bu aşamaları atlatıp düşük bir ihtimal olsa da size tutunur ve doğmayı başarırsa genetik hastalıklı bir bebek dünyaya geliyor. Ben 4 transfer yaptırdım bu 4 transferde genetik testten çok daha fazla para ödedim. İşin bir de psikolojik boyutu var tabi. Negatif sonuçlanan her transfer büyük yıkım oluyor.

Arkadaşlar çok bilgisiz olduğum için soruyorum. Tüp bebek yaptıracağız inşallah. Reglimi bekliyorum. Sonra yumurtalarim toplanıp dollenecek. Ve dondurulacak. Ama dondurulmadan önce pgt yaptırıp yaptırmama konsuunda kararsızım. Dondurmadan yaptirabilecegimizi söyledi doktor. Yaptirilmasini öneriyoruz dedi. Ama emin olamadım. Yaşım 26. Eşimin 28. İlk tüp bebek denemem. Daha önce düşük kimyasal vs hicbir şey yaşamadım. Pcos var dedi doktor ancak tüp bebek için avantajli bile dedi. Eşimin sperm sayısı az. Bu yüzden tüp bebek yaptıracağız. Ama pgt kafama takıldı. Önerisi olan var mı?
Merhaba benim de üçüncü denemem olacak.İkinci transferde yaptırdım tutma olasılığı daha yüksek pgt yaptirirsan kromozom bozukluğuna bakıyorlar.Benim yaşım 40 bu yüzden olmuyor.Hikayeni dinleyip ailede var mı genetik rahatsızlık doktor ona göre yönlendiririr.Ama yaşın çok genç genellikle 35 yaş sonrası pgt istiyor doktorlar hakkında hayırlısı olsun umarım en kısa zamanda bebisini kucağına alırsın.

Merhaba benim de üçüncü denemem olacak.İkinci transferde yaptırdım tutma olasılığı daha yüksek pgt yaptirirsan kromozom bozukluğuna bakıyorlar.Benim yaşım 40 bu yüzden olmuyor.Hikayeni dinleyip ailede var mı genetik rahatsızlık doktor ona göre yönlendiririr.Ama yaşın çok genç genellikle 35 yaş sonrası pgt istiyor doktorlar hakkında hayırlısı olsun umarım en kısa zamanda bebisini kucağına alırsın.
En kısa zamanda size de nasip etsin inşallah ❤️ ben şu an gonalf iğnelerimi kullanıyorum birkaç gün içinde yumurta toplama işlemi olacak. Pgt yaptırmaya karar verdik 4 embriyoya inşallah 🌷 tekrar denememize gerek kalmadan tutarsa bizim için daha iyi olur diye düşündük

En kısa zamanda size de nasip etsin inşallah ❤️ ben şu an gonalf iğnelerimi kullanıyorum birkaç gün içinde yumurta toplama işlemi olacak. Pgt yaptırmaya karar verdik 4 embriyoya inşallah 🌷 tekrar denememize gerek kalmadan tutarsa bizim için daha iyi olur diye düşündük
İnsallah çok güzel sonuçlar cikar.Rabbim isteyen herkese nasip etsin.

Genetige biyopsi ile parça gönderdikleri için embriyo zarar görüyormuş kızlar. Doktorum önermiyor
Dondurulmadan yapılırsa sorun değil ama çözüldükten sonra önermiyorlar benim doktorum sorun olmayacağını soyledii. Pgt yaptırım ilk denemede gebe kalan arkadaşım da var aynı yere gidiyoruz o da yaptirdii

Merhaba. Embriyodaki genetik sorunlar sadece anne babadan geçmiyor. Yani bizde de genetik sorun yok diye düşünmeyin. Bizde de herhangi bir taşıyıcılık olmamasına rağmen pgtye gönderdiğimiz 8 embriyodan 4 tanesi genetik kusurlu çıktı. Maddi açıdan karşılayabiliyorsanız bence mutlaka yaptırın. Genetik olarak sorunlu embriyolar çoğunlukla tutmuyor, tutsa da birkaç hafta içinde düşüyor. Tabi tüm bu aşamaları atlatıp düşük bir ihtimal olsa da size tutunur ve doğmayı başarırsa genetik hastalıklı bir bebek dünyaya geliyor. Ben 4 transfer yaptırdım bu 4 transferde genetik testten çok daha fazla para ödedim. İşin bir de psikolojik boyutu var tabi. Negatif sonuçlanan her transfer büyük yıkım oluyor.
Ben de böyle düşündüğüm için yaptırmaya karar verdik. 4 tanesine yaptırıp en az iki tanesinin sağlıklı geleceğini düşünüyoruz inşallah ❤️ düşük yapip tekrar denemekten ya da olmaması halinde tekrar bu sürece girmektense diye düşündük. Tabi bu şekilde de tutmama olasılığı var ama en azından keşke demeyeceğim

Merhaba öncelikle hayırlısı olsun. Pgt sizi birçok şeyden korur imkanınız varsa kesinlikle dondurulmadan önce parça alsınlar. Hala düşünme sürecindeyseniz parça alsınlar dondursunlar dursun kenarda. Her ikiniz de sağlıklı olabilirsiniz fakat bazı kromozom anormalileri size denk gelebilir bu kötü şans size denk gelebilir. Bir de pgt den sağlıklı gelen embriyonun tutunma oranı daha fazla.
Mesela benim 1 embriyomda kalitesi iyi olduğu halde 6. Kromozomda eksiklik çıktı tutunur ama muhtemelen düşer dedi çünkü engelli bir bebekmiş. Gereksiz düşük&kürtaj gibi kötü şeyleri engellemiş olduk. Yani buna benzer çok örnekler var maddi durumunuz varsa hiç düşünmeyin bile. Şuan pgtli bebeğime gebeyim. Bekleyen 2 embriyom var dondurmadan önce parça aldırdık paramız yoktu hala bekliyor ama parçayı dondurmadan önce almak da önemli. Her ne kadar çözülüp parça alınıp tekrar dondurulsa da embriyoya zarar veriyor böyle risklere girmeyin. Çok uzun yazdım ama üzerine çok konuşulacak bir mevzu ve kısaca elinizde imkan varken neden şans oyunu oynayalım ki..

Merhaba embriyo dondurulmadan biyopsi alınıyor .Evet zarar görme ihtimali var ama pgt bazı kişilerde mecbur yaptırılıyor.Benim yaştan dolayi,bazılarının ailede genetik hastaliktan tekrarlayan düşük vs vs mecburen yaptırıyoruz.Genetigi normal embriyo sonradan degisibiliyormus mesela benim altı embriyomdan bir tane normal geldi ve tutunmadi.Kismet Rabbim sağlıkla kucagimiza almayı nasip etsin .

Dondurulmadan yapılırsa sorun değil ama çözüldükten sonra önermiyorlar benim doktorum sorun olmayacağını soyledii. Pgt yaptırım ilk denemede gebe kalan arkadaşım da var aynı yere gidiyoruz o da yaptirdii
Embrace biyopsi almadan genetik test bir arastirin sorun isterseniz.Bende doktora sorucam bu sefer hem maliyeti az hem de varsa zarar görme ihtimali kalkiyor.

Back