• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Börekler Peynirli Kafes Böreği - Ekici sponsorluğunda

Merhaba arkadaşlar
Lezzetli , çıtır çıtır ve çok şık bir börek tarifim var sizler için. Çıtır çıtır diyorum ama bazısı da rahatsız olur o çıtırlıktan, bi yorar adamı :) Ama inanın bu börek yiyenlerin ilk anda anlayamadığı ' bu ne değişik çok da lezzetli bir börek ' dedikleri bir tat.
Denemenizi şiddetle tavsiye ederim.
Geçelim tarife...

Malzemeler
- 4 adet yufka
- 8 adet milföy hamuru

Ara sosu için
- 2 yumurta (birinin sarısı fırına vermeden üstüne sürülecek)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ

İç harcı için
- Ekici lokum peynir
- İnce kıyılmış maydanoz
(Ben bunu tercih ettim fakat siz dilediğiniz iç harcı kullanabilirsiniz)
A1ZBAX.jpg

İlk yufkamızı tezgaha serip üzerine sosumuz bir miktar döküp her tarafına gelecek şekilde fırça yardımıyla sürüyoruz. İkinci katıda serip yine sosu sürüyoruz ( yaklaşık 3 yemek kaşığı sos eşit oluyor)
Yufkayı 8 parçaya bölüp peyniri pay ediyoruz ve sigara böreği şeklinde sarıyoruz.
oOnB8k.jpg

Milföy hamurunu resimdeki gibi 6 eşit parçaya bölerek boregimizin etrafına doluyoruz.
G9bLo2.jpg

Ben yiyeceğimiz kadarını pişirdim , geri kalanı buzluğa attım.
rOYqnP.jpg

Ve pişen böregimiz

LbdJVV.jpg
BLoVqV.jpg

JQd5Rj.jpg
bB4AAn.jpg

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Ee ama oldumu şimdi s i d e l y a s i d e l y a :)) Ben bu tarifi yapmayı düşünüyordum ama :63: Yoksa kazene dışı milföylü bir tarifim var,olurmu diyor sorunca aklına geldi hemen yaptınmı. :KK56: :)))
Eline koluna sağlık,gerçekten tadı lezzeti çok güzel bir tariftir :KK66: Yarışmada başarılar :KK66:

Ee ama oldumu şimdi s i d e l y a s i d e l y a :)) Ben bu tarifi yapmayı düşünüyordum ama :63: Yoksa kazene dışı milföylü bir tarifim var,olurmu diyor sorunca aklına geldi hemen yaptınmı. :KK56: :)))
Eline koluna sağlık,gerçekten tadı lezzeti çok güzel bir tariftir :KK66: Yarışmada başarılar :KK66:
Doğru söze ne denir canım :-)
Ama şu var ki senin sorunu görünce aklıma gelmedi. Yarışma başladığından itibaren aklımdaydı. Hatta ben de kazene ya da nevoşa soracaktım. Senin sorunu görünce ' eyvahhh :oops:' dedim. Normalde sona bırakmayı düşünüyordum hemen yaptım. Uyanıklık ettim canım kusuruma bakma :KK23:

Doğru söze ne denir canım :-)
Ama şu var ki senin sorunu görünce aklıma gelmedi. Yarışma başladığından itibaren aklımdaydı. Hatta ben de kazene ya da nevoşa soracaktım. Senin sorunu görünce ' eyvahhh :oops:' dedim. Normalde sona bırakmayı düşünüyordum hemen yaptım. Uyanıklık ettim canım kusuruma bakma :KK23:
Olsun,nasip herşey ;) Bir tarifim daha var... yarın kimse onu yapmadan yapayım bari :KK55: Milföylü degil ama kopyada vermeyeyim :KK59:

:kk77: Bu börek yarışma favorilerimden biri biliyorsun zaten. En kısa zamanda deneyeceğim bende üstünü bu kadar güzel yapabilecek miyim acaba diye :KK37:

:kk77: Bu börek yarışma favorilerimden biri biliyorsun zaten. En kısa zamanda deneyeceğim bende üstünü bu kadar güzel yapabilecek miyim acaba diye :KK37:
Tesekkur ederimmm..
Yaparsın canım baştan savma dolama düzgün dolamaya çalış olmayacak şey değil merak etme yaparsın :) senin de ellerine sağlık şimdiden :KK200:

İyi geceler.. İlk defa senin yarışmadaki tarifinde gördüm bu böreği. çok beğenmiştim. Bugün yapma şansım oldu, görüntüsü gibi tadı da çok güzeldi... Sayende keşfetmiş oldum.. Teşekkür etmek istedim..:KK200:

Back