- 13 Ekim 2016
- 6.202
- 26.758
- 548
- Konu Sahibi s i d e l y a
Merhaba arkadaşlar
Lezzetli , çıtır çıtır ve çok şık bir börek tarifim var sizler için. Çıtır çıtır diyorum ama bazısı da rahatsız olur o çıtırlıktan, bi yorar adamı :) Ama inanın bu börek yiyenlerin ilk anda anlayamadığı ' bu ne değişik çok da lezzetli bir börek ' dedikleri bir tat.
Denemenizi şiddetle tavsiye ederim.
Geçelim tarife...
Malzemeler
- 4 adet yufka
- 8 adet milföy hamuru
Ara sosu için
- 2 yumurta (birinin sarısı fırına vermeden üstüne sürülecek)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
İç harcı için
- Ekici lokum peynir
- İnce kıyılmış maydanoz
(Ben bunu tercih ettim fakat siz dilediğiniz iç harcı kullanabilirsiniz)
İlk yufkamızı tezgaha serip üzerine sosumuz bir miktar döküp her tarafına gelecek şekilde fırça yardımıyla sürüyoruz. İkinci katıda serip yine sosu sürüyoruz ( yaklaşık 3 yemek kaşığı sos eşit oluyor)
Yufkayı 8 parçaya bölüp peyniri pay ediyoruz ve sigara böreği şeklinde sarıyoruz.
Milföy hamurunu resimdeki gibi 6 eşit parçaya bölerek boregimizin etrafına doluyoruz.
Ben yiyeceğimiz kadarını pişirdim , geri kalanı buzluğa attım.
Ve pişen böregimiz
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Lezzetli , çıtır çıtır ve çok şık bir börek tarifim var sizler için. Çıtır çıtır diyorum ama bazısı da rahatsız olur o çıtırlıktan, bi yorar adamı :) Ama inanın bu börek yiyenlerin ilk anda anlayamadığı ' bu ne değişik çok da lezzetli bir börek ' dedikleri bir tat.
Denemenizi şiddetle tavsiye ederim.
Geçelim tarife...
Malzemeler
- 4 adet yufka
- 8 adet milföy hamuru
Ara sosu için
- 2 yumurta (birinin sarısı fırına vermeden üstüne sürülecek)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
İç harcı için
- Ekici lokum peynir
- İnce kıyılmış maydanoz
(Ben bunu tercih ettim fakat siz dilediğiniz iç harcı kullanabilirsiniz)
İlk yufkamızı tezgaha serip üzerine sosumuz bir miktar döküp her tarafına gelecek şekilde fırça yardımıyla sürüyoruz. İkinci katıda serip yine sosu sürüyoruz ( yaklaşık 3 yemek kaşığı sos eşit oluyor)
Yufkayı 8 parçaya bölüp peyniri pay ediyoruz ve sigara böreği şeklinde sarıyoruz.
Milföy hamurunu resimdeki gibi 6 eşit parçaya bölerek boregimizin etrafına doluyoruz.
Ben yiyeceğimiz kadarını pişirdim , geri kalanı buzluğa attım.
Ve pişen böregimiz
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.