• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Börekler Peynirli Kafes Böreği - Ekici sponsorluğunda

s i d e l y a

Nirvana
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2016
6.202
26.758
548
Merhaba arkadaşlar
Lezzetli , çıtır çıtır ve çok şık bir börek tarifim var sizler için. Çıtır çıtır diyorum ama bazısı da rahatsız olur o çıtırlıktan, bi yorar adamı :) Ama inanın bu börek yiyenlerin ilk anda anlayamadığı ' bu ne değişik çok da lezzetli bir börek ' dedikleri bir tat.
Denemenizi şiddetle tavsiye ederim.
Geçelim tarife...

Malzemeler
- 4 adet yufka
- 8 adet milföy hamuru

Ara sosu için
- 2 yumurta (birinin sarısı fırına vermeden üstüne sürülecek)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ

İç harcı için
- Ekici lokum peynir
- İnce kıyılmış maydanoz
(Ben bunu tercih ettim fakat siz dilediğiniz iç harcı kullanabilirsiniz)
A1ZBAX.jpg

İlk yufkamızı tezgaha serip üzerine sosumuz bir miktar döküp her tarafına gelecek şekilde fırça yardımıyla sürüyoruz. İkinci katıda serip yine sosu sürüyoruz ( yaklaşık 3 yemek kaşığı sos eşit oluyor)
Yufkayı 8 parçaya bölüp peyniri pay ediyoruz ve sigara böreği şeklinde sarıyoruz.
oOnB8k.jpg

Milföy hamurunu resimdeki gibi 6 eşit parçaya bölerek boregimizin etrafına doluyoruz.
G9bLo2.jpg

Ben yiyeceğimiz kadarını pişirdim , geri kalanı buzluğa attım.
rOYqnP.jpg

Ve pişen böregimiz

LbdJVV.jpg
BLoVqV.jpg

JQd5Rj.jpg
bB4AAn.jpg

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Merhaba arkadaşlar
Lezzetli , çıtır çıtır ve çok şık bir börek tarifim var sizler için. Çıtır çıtır diyorum ama bazısı da rahatsız olur o çıtırlıktan, bi yorar adamı :) Ama inanın bu börek yiyenlerin ilk anda anlayamadığı ' bu ne değişik çok da lezzetli bir börek ' dedikleri bir tat.
Denemenizi şiddetle tavsiye ederim.
Geçelim tarife...

Malzemeler
- 4 adet yufka
- 8 adet milföy hamuru

Ara sosu için
- 2 yumurta (birinin sarısı fırına vermeden üstüne sürülecek)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ

İç harcı için
- Ekici lokum peynir
- İnce kıyılmış maydanoz
(Ben bunu tercih ettim fakat siz dilediğiniz iç harcı kullanabilirsiniz)
A1ZBAX.jpg

İlk yufkamızı tezgaha serip üzerine sosumuz bir miktar döküp her tarafına gelecek şekilde fırça yardımıyla sürüyoruz. İkinci katıda serip yine sosu sürüyoruz ( yaklaşık 3 yemek kaşığı sos eşit oluyor)
Yufkayı 8 parçaya bölüp peyniri pay ediyoruz ve sigara böreği şeklinde sarıyoruz.
oOnB8k.jpg

Milföy hamurunu resimdeki gibi 6 eşit parçaya bölerek boregimizin etrafına doluyoruz.
G9bLo2.jpg

Ben yiyeceğimiz kadarını pişirdim , geri kalanı buzluğa attım.
rOYqnP.jpg

Ve pişen böregimiz

LbdJVV.jpg
BLoVqV.jpg

JQd5Rj.jpg
bB4AAn.jpg

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık :9:

Sidelyam ellerine sağlık bitanem çok beğendim :KK74:
Ayy bide bunun sosislisini düşündüm efsane olur :KK72:
Deneyeceğim :hamarat: Başarılar canım :KK37:

Çok güzel görünüyor gerçekten ellerinize sağlık başarılar dilerim :)

Kız ortadaki iki resimde marifetli parmağında çıkmış ben yaptım bu güzellikleri edasında poz vermiş valla bende denerim bunu çok güzel görünüyorlar birinci olma şansın yüksek
Aa öyle mi düşünüyorsun canım gerçekten , teşekkür ederim. İnan yarışma öyle heyecanlı ki gayem birincilik değil eğlence oluyor. Ama birincilik de hoş olur. Sen de kesinlikle hakediyorsun.
Bu arada parmakları uzun süre aradım sonra fatkettim. Bilsem koymazdım öyle :-)

Ellerine emeğine sağlık canım bayıldım tarifine:kk77:Ben milföy ve yufka ile tepsi böreği yapıyorum ama böyle hiç denemedim:KK200:Yarışmada bol şans diliyorum:KK36:
Ben de öyle hiç yapmadım nevoş ablacım. Nasıl yapıyorsun. Eminim o da çok güzel oluyordur.
Çok teşekkürler bu arada. Beğenmene çok sevindim.

Back