peynir yanaklarda sarkma yapıyomuş

tatucuk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2010
238
12
46
Adana
peynirin içindeki yapışkan bir madde yanaklarda sarkma yapıyormuş.her yerde peynirin hiç yenmemesi gerektiğini duyuyordum ama bu yanaklarda sarkma yapması olayından sonra yememeye karar verdim:))bilmiyorumkismile

bunu hangi bilimsel açıklamaya dayanarak söylemişler şaşırdım doğrusu?peynir hiç yenmemeliymiş üstelik yanaklarda sarkma yapıyormuş.
valla bende peynirin çok faydalı bir gıda oldugunu ve mutlaka yenmesi gerektiğini biliyorum.hatta süt içmeyen bebeklere dr lar mutlaka peynir öneriyorlar.bana saçma geldi..

bende çocukluğumdan beri deli gibi peynir yerim yahu :S

Neredeyse 30 yaşıma gireceğim, anne sütü bile kabul etmeyen bünyem bebeklikten beri peynire deli gibi hastadır.Hergün ortalama abartısız yarım kiloya yakın beyaz peynir yiyen birisi olarak söyleyebilirim ki ne yanağım, ne göğüslerim ne de başka bir uzvum sarkmıştır.

ooo ben kendimi bildim bileli peynire bayılırım ve yanaklarım da sarkmadı
bence bunun peynirle alakası yoktur sarkıklık kollajenle alakalı değil miydi

peynirin içindeki yapışkan bir madde yanaklarda sarkma yapıyormuş.her yerde peynirin hiç yenmemesi gerektiğini duyuyordum ama bu yanaklarda sarkma yapması olayından sonra yememeye karar verdim:))bilmiyorumkismile

Lütfen konu açarken açıklayıcı olmasına özen gösterelim, konunuza daha açıklayıcı, okuyanları ikna edici veya yardımcı olmaya yönelik bilgiler ekleyiniz...

bak bunun çözümü var her gün ellerinle yüz masajı yap ten sarkmaz ben uyguluyorum yaşıtlarımdan daha genç gösteriyorum

atın ölümü arpadan olsun biz peynirsiz bir gün düşünemeyiz....dolapta en azından 5 çeşit peynir vardır ... peynirde yemezsek kahvaltıda ne yiycez yaww :1closedeyes:

iyi millet şimdi yanağımız sarkmasın diye peynir de yemez süt ürünleri de tüketmez
30 yaşında kemik erimesiyle uğraşır
ama sen yeme yanağın sarkmasın
kemiklerin erise de bişey olmaz
sağlık dediğin nedir ki yanakların sarktıktan sonra
ne kıymeti var canım

valla yanaklarda sarkma yaparmı bilmiyorum ama peynirin zararlı olduğunu bende okuyorum, tabii ne kadar doğru olduğunu bilemeyeceğim.
yanak sarkması konusunda da çok peynir tüketen ülke kadınlarına bakmak lazım, fransızlar yada italyanlar gibi
sonuçta çoğu konuda olduğu gibi süt ve süt ürünleri tüketiminde de diğer ülkelere göre az tr de

Peynir: Halkarasında peynirin kalsiyum için çok çok önemli olduğu söylenir ve hatta doktorlar kemik erimesine karşı bol bol peynir yenmesini tavsiye ederler. Ve bol peynir yenince kemiklerdeki kalsiyum oranının artacağı idddea edilir. Et ve peynir yiyince Hücrelerdeki metabolik değişimler sırasında aşırı asit oluşur, bu asidi atmak için aşırı kalsiyuma ihtiyaç duyulur. Ve böylece aşırı asitle birlikte kalsiyumda dışarı atılır. Yani peynir yiyince kalsiyum alınır ama alınandan çok daha fazlası, peynirin sebep olduğu asitlenme nedeniyle dışarı atılır. Vücudumuzdaki asit-baz dengesinin sürekli dengede olması gerekir asidin aşırı artması demek komaya girmek demektir ve sonu ölümdür, bu nedenle küçük beyin oksijen alımını yavaşlatır.

Oksijenin azalması yorğunluk, haksizlik, dermansızlık, güçsüzlük gibi problemlerin ortaya çıkması demektir. Vücudumuzdaki asit-baz dengesi sürekli dengede tutulur. ADB'de yapılan bir araştırmada hayvansal besin alanların idrarında yüksek oranda asit ve kalsiyum tesbit edilmiştir. Osteoporoz'un (kemik erimesi) sebebi kalsiyum yetersizlıği değil kalsiyum kayıbı olduğu anlaşılmıştır. Bu nedenlede hayvansal besin alanların idrarında yüksek oranda asit ve kalsiyum tesbit edilmiş ve sebze ve meyve yiyenlerde ise daha az kalsiyum kayıbı olduğu görülmüştür. Böylece peynir yersen kemiklerin sağlamlaşır masalı sona ermiştir. (Wolfgang Spiller, Ehk. 10.2002.713) Asidi nötürleştirmek için aşırı oksijen harçanmaktadır, bu nedenle vücudun diğer organların oksijeni azaldığından, organların foksiyonları azaltmakta ve kişide yorğunluk, halsizlik, dermansızlık, uyuşukluk ve uyku hali belirmektedir.

ABD'den McDougall Kadınlar için Program'ın (McDougall Program for Women) müdürü Dr. John McDougall hayvansal proteinın kemik erimesine neden olduğunu yaptığı araştırmalarla ispatlamıştır. ABD dünyada en çok süt ve süt mamüleri tüketen ülke ve yine kemik erimesi en yüksek olan olduğunu belgelemiştir. Öreneğin 100 gr. lahana sütten 2 kat daha fazla kalsiyum içermektedir. Rezen ve prokoli ise süt kadar kalsiyum içermektedir. Lahanadaki kalsiyumun % 50-100'ü değerlendirilirken. Sütteki kalsiyumun % 40-64' değerlendirilmektedir. Süt, peynir, et ve et mamüleri ile alınan kalsiyum'dan 2 kat daha fazla kalsiyum idrarla dışarı atılmaktadır, çünkü asidi nötürleştirmek için başta kalsiyum, magnesium, potasyum sodyum ve pksijen asit birleşmekte ve dışarı atılmaktadır. Çok az süt ve süt mamüleri tüketen Çinde ise ostoporz (kemik erimesi) çok az görülmektedir. Kemik erimesine karşı Gökçek Kemik çayı geliştirdim. Tabii hayvansal proteinlardan uzak durmak gerekir. (Nhp 10.2006.1416)

Et, Peynir ve mamülleri sebep olduğu ikinci önmeli tehlike ise vücutta iltihaplanamaya sebep olmasıdır. Et ve Peynir kan ve dokularda asitlenmeye sebep olur ve asitli ortamada immün sistemi faliyetini azaltırken, çünkü yeterince oksijen alamazlar vede bakteri, virüs ve mantarlar daha hızklı çoğalmaya başlar. Kanın PH-değeri 7,4'dür ve bunun sürekli korunması gerekir. Et, Peynir ve etmamüleri vücudumuzdaki H+ (hidrojen) ve C+ (karbon) iyonlarının yükselmesine neden olur. Bunu nötüleştirmek için O2- (oksijen) iyonları gerekir ve O2- iyonlari ile birlikte H2CO3 (karbonikasit) ortaya çıkar. Buda H2O (su) idraryoları ile CO2 (karbondioksit) nefesyolları ile dışarı atılır. Et Peynir ve etmamülleri H2CO3?nin aşırı yükselmesine sebep, buda kanın asitlenmesi demekdir ve bu büyük tehlikedir. Asitlenmeyi durdurmak için küçük beyin akçiğere O2- alımını yavaşlatmayı emreder, O2-alımının yavaşlaması ile birlikte beslenemeyen hücreler nedeniyle kişi hemen yorulur, dermansızlaşır ve güçsüzleşir..
Kaynak: Wardom http://www.wardom.org/showthread.php?t=358428

Uyumakla yorğunluk geçmez, günde 10 saat uyusanız yine kendinizi yorğun hissedersiniz, çünkü et ve peynir vücuttaki asiti aşırı yükseltir ve bu asidin nötürleştirilerek asit-baz dengesinin normala dönmesi çok zaman alır. Ve oksijen asidi nötürleştirmek için harcandığından yorğunluk, halsizlik ve dermansızlık uzun sürer. Özeliklede akşamları et ve peynir yenirse bir gün sonra yorğunluktan kendinize gelmeniz çok zaman alır. Bu nedenle en fazla haftada iki gun et ve mamüleri yenmelidir. Fakat asla peynir yenmemelidir.Peynir asala yenememelidir, çünkü iltihaplanmaya sebep olur.
Kaynak: Wardom http://www.wardom.org/showthread.php?t=358428

Peynirle ilgili üçüncü önemli tehlike ise Tyramin isimli bir madde içerir ve bu madde normal olarak monoaminooksidaz tarafından yok edilir. Depresyon ilaçıları Tranylcypromin içerir ve bu maddede monoaminooksidazı frenler.Böylece Peynirin içinde olan Tyramin vücutta yoğunlaşır ve buda yüksek tansiyona neden olur. Depresyon ilaçı alan hastaların bu nedenle kesinlikle peynir yememeleri gerekir. Bu tyamin suçuk salam gibi besin maddelerindede bulunur. (NH 10.2000.6)

Bazıları peynirsiz kahvaltı olurmu? Ne yiyeceğiz diyorlar ve hatta peynirden vazgeçmesinin mümkün olmdığını söyleyenler bile var. Günümüzde Çin, Hindistan, Endonezya ve diğer Güneydoğu Asya ülkelerinde peynir tüketilmez ve çürük madde olarak kabul edilir. Yani Dünyada 4 milyar insan peynir yemiyor. Hatta İranda ülemanın peynirin beyin iltihaplanması ve ve beyin küçülmesine sebep oluduğu bu nedenle yenmemesi yönünde fetvası dahi var. Bizdede tam tersi kemikleri peynir güçlendirir mutlaka peynir yensin diye doktor tavsiyeleri var.

:1shok::1shok::1shok::1shok:akannehirakannehirakannehirakannehirbilmiyorumkismilebilmiyorumkismilebilmiyorumkismilebilmiyorumkismilebilmiyorumkismilebilmiyorumkismileCADIARZUCADIARZUCADIARZUCADIARZU

şu ilaç zararlı değil bu yöntem zararlı değil kaç zamandr yenilen peynir mi zararlı ? oldu yani.. bu kadar saçma bişi olamazlmaz:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…