• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

terkedilmis kedi hakkinda

Sersemlemiştir çocuklardan ötürü, annesi de yeni bıraktıysa eğer şaşkındır. Ya da evde doğum yapan kedilerin yavruları sahiplenilmeyince bırakabiliyorlar. O yüzden de eve alışkın olabilir. Veteriner görene kadar yıkamayın bence, hasta olabilir. Patilerinin altını silin şimdilik hafif ıslak bir bezle.

Poposunu görsek anlarız dişi mi erkek mi, bana da erkek gibi geldi aslında.
yok yikamicam vazgectim yorumlardan sonra. korkabilir haklisiniz . veterinerden sonra insallah. cekiyim bi bakin erkek mi.:))

Annemler de 4 tane kedi var bende besledim iki tane sonra biri ben evde yoktum kaçmış diğeri öldü komşum sevmek için istedi kılçığını ayırmadan balık vermiş o takıldı 3gün veteriner veteriner gezdim kimse bişey yapamadı bu arada hiç birinin aşısı yok yaptırmayın demiyorum sadece biz yaptırmadık anne kedi dışarıda da geziyor bazen ev bahçeli balkondan geliyor hiç mikrop kapmadık hastalanmadık senelerdir de besleriz korkmayın hiç biley olmaz hem çocukların zihinsel gelişimi içinde faydalı diye biliyorum.

Anneannem ve dedemin de bahçede beslediği bir kedi vardı Uğur, onlar da aşı yaptırmadı hiç ama gençlik hastalığından kaybettiler onu. Eğer aşısı olsa yakalanmazdı. Bize geçmeyen ama onlar için çok ciddi hastalıklar da var ne yazık ki :(

Auri Auri :)) IMG-20180610-WA0046.jpeg

Yavru kediler yıkanmaz.Mama alın .Sıvıyla yapılanlar var .Biberonla verilenlerden..Ne kadarlık anlayamadım fotograftan .

Kuyruğu ve yatış şeklinden tam anlayamadım, dişi olabilir. Şöyle bir foto koyacağım kusura bakmayın lütfen :p

Eklentiler

• yavru-kedi-cinsiyet.jpg
    yavru-kedi-cinsiyet.jpg
    37,5 KB · Görüntüleme: 69
Kuyruğu ve yatış şeklinden tam anlayamadım, dişi olabilir. Şöyle bir foto koyacağım kusura bakmayın lütfen :p
o zaman disi sanirim :))
Bunu telafi etmek için de bizim kızı koyayım. Katı gıda yiyormuş, bebek maması almanıza gerek yok bence.
cok seker maasallah epey buyumus :))
Midesi bozulabilirde bebek maması degil,toz kedi mamaları var .
tamam bakacagim tesekkur ederim.
Çok tatlı masaallah.. iyi ki sizin gibi bir insanın karşısına cikti:KK200::KK200:

yok yikamicam vazgectim yorumlardan sonra. korkabilir haklisiniz . veterinerden sonra insallah. cekiyim bi bakin erkek mi.:))

Denas,
kedi 3-4 aylık gibi görünüyor, veterinere götürene kadar bebeklerinize pek yaklaştırmayın, yavru kedilerde oyun oynarken ısırma ve tırmalama refleksi oluyor çünkü, aşısız olunca bir takım sağlık sorunlarına neden olabilir, mutlaka olur diye birşey yok ama tedbirli olmakta yarar var, eğer evde bakacaksanız iç dış parazit, kuduz ve veterinerin gerekli gördüğü tüm aşıları mutlaka yaptırın, yaş kedi mamalarından yiyebilir, hatta bizlerin yediği konserve ton balıklarını bile yiyebilir bu bücür, sakinliği hem bir eve gelmenin tedirginliğinden hem de sokaktaki çocukların hırpalamasındandır, fotoğrafa bakarsak sağlıklı görünüyor, biraz aç ve susuz kalmış hepsi o kadar, yani en azından benim gördüğüm bu :)

Denas,
kedi 3-4 aylık gibi görünüyor, veterinere götürene kadar bebeklerinize pek yaklaştırmayın, yavru kedilerde oyun oynarken ısırma ve tırmalama refleksi oluyor çünkü, aşısız olunca bir takım sağlık sorunlarına neden olabilir, mutlaka olur diye birşey yok ama tedbirli olmakta yarar var, eğer evde bakacaksanız iç dış parazit, kuduz ve veterinerin gerekli gördüğü tüm aşıları mutlaka yaptırın, yaş kedi mamalarından yiyebilir, hatta bizlerin yediği konserve ton balıklarını bile yiyebilir bu bücür, sakinliği hem bir eve gelmenin tedirginliğinden hem de sokaktaki çocukların hırpalamasındandır, fotoğrafa bakarsak sağlıklı görünüyor, biraz aç ve susuz kalmış hepsi o kadar, yani en azından benim gördüğüm bu :)
ablam sagol :**
canlanir diyorsun yani uvv :))
cocuklara bisi yapmiyor tirmalama huyu yok allahtan ama temkinliyim surekli tabi :* bide kopekten sonra kedi cok kucuk geldi bebelere biraz oyuncak muamelesi yapiyorlar salonda takiliyor kedi :)))

ablam sagol :**
canlanir diyorsun yani uvv :))
cocuklara bisi yapmiyor tirmalama huyu yok allahtan ama temkinliyim surekli tabi :* bide kopekten sonra kedi cok kucuk geldi bebelere biraz oyuncak muamelesi yapiyorlar salonda takiliyor kedi :)))

Canlanır canlanır, genel olarak keyfi yerinde görünüyor çünkü, halsiz ve hasta bir kedi hali yok, bir süredir sokaktaysa açlık ve susuzluk çekmiştir, eh bir de çocuklar yavru kedi görünce hırpalayarak seviyor onun da ürkekliği olmuştur, peşinden sen eve almışsın, yabancı olduğu bir yer, ne yapacaksın bilmiyor, birkaç gün sonra alışır da evde cirit atıp perdelere tırmanıp oynamaya bile başlar :))))

Sen onu birkaç ay sonra gör, gerçi kediler 1 yaşına kadar sanki hiç büyümemiş gibi görünüyorlar, benim var 4 yaşlarında bir delikanlım, içeri de yaşamıyor ama asidir çünkü kendileri, 1 yaşına kadar çelimsizin tekiydi, ay bu çocuk çelimsiz kalacak diğerleri dövecek diyorduk, 1 yaşını doldurduktan sonra Aslan parçası oldu, bir yürüyor küçük dağları ben yarattım der gibi, kilo da aldı, oldu sana tosun paşa :)))

Yavru kedim var .
Yikamayin sakin hastalanir .
Sadece papatya suyu ve pamukla silebilirsimiz .
Dis parazit icin boynunun altina biraz biberiye yagi surun .
Asla inek sutu vermeyin sindiremiyorlar .
Junior yas mamalar var migrosta 4 lu .
Susuz kalmis olabilir .
Cocuklarin polivit surubu varsa 5 mg lik ignede 5 cizgi olana kadar tam 1 mg bile degil onu ignesiz siringayla verebilirsiniz .
Gir gir sesi kedi motoru demek
Huzurlu iken de cikarir
Bi rahatsizligi varsa da .
Veterinerin gormesinde fayda var

Yemegini yiyorsa buyuk bir problem yoktur. Yavru kediler cok uyur. Hem yorulmustur, sokakta guvenli uyuyabilecegi bulamamistir belki.
Kedi hastaliklarinin bircogu insani etkilemez. Deri hastaligi vs yoksa veterinere goturene kadar ayri bir oda da tutabilirsiniz yine de.
Yikamanizi onermen.

Fotograflari yeni gordum buarada o kadar kucuk degil aldiginiz yere birakmayin annesi gelip almaz.

Yavru kedim var .
Yikamayin sakin hastalanir .
Sadece papatya suyu ve pamukla silebilirsimiz .
Dis parazit icin boynunun altina biraz biberiye yagi surun .
Asla inek sutu vermeyin sindiremiyorlar .
Junior yas mamalar var migrosta 4 lu .
Susuz kalmis olabilir .
Cocuklarin polivit surubu varsa 5 mg lik ignede 5 cizgi olana kadar tam 1 mg bile degil onu ignesiz siringayla verebilirsiniz .
Gir gir sesi kedi motoru demek
Huzurlu iken de cikarir
Bi rahatsizligi varsa da .
Veterinerin gormesinde fayda var

Yemegini yiyorsa buyuk bir problem yoktur. Yavru kediler cok uyur. Hem yorulmustur, sokakta guvenli uyuyabilecegi bulamamistir belki.
Kedi hastaliklarinin bircogu insani etkilemez. Deri hastaligi vs yoksa veterinere goturene kadar ayri bir oda da tutabilirsiniz yine de.
Yikamanizi onermen.

Fotograflari yeni gordum buarada o kadar kucuk degil aldiginiz yere birakmayin annesi gelip almaz.

tesekkur ederim ilginize.
2-3 kere su icti. ama hic cis yapmadi getirdigimden beri normal mi?
5 saat falan oldu heralde.

Kedi kumu aldıysanız eğer onun ustune bırakın,koklasin ihtiyacı olunca gider yapar.
merhaba..
aldim evet eşelettim ama yatti icine. sonra cikti. gitmis kapinin oraya kaka yapmis. cis yapmadi diyordum ama salonda parkeye hic yapmamis ortada halim var ustune yapiyorsa kuruyorsa farketmiyor muyum acaba :( :D

Kediniz susuz kaldigi için muhtemelen ilk çişi koyu sarı olur merak etmeyin,fark edersiniz hemen.benim anne kedide her zaman kapının önüne işiyor :110:ama benimki büyük siz egitebilirsiniz.yemeğini düzenli verin ,kumu ile oynasın biraz insaAllah toparlar .

Yapar mutlaka ama kum disina yapiyorsa belki gizlice baska yere de yapmis olabilir. Kum disi alana tuvaletini yapan kediye pek rastlamadim. Sokaktaki kediler bile orta yere tuvalet yapmiyor minicik yavrular bile eseleyip gomebilecegi yerleri tercih ediyorlar.
Sadece Hasta kedilerde gordum ortaliga pislemeyi. Bazilari da stressliyken ve guvende hissetmiyorsa ortaliga yapar. Kumu cok ayakalti biyerde ve yuyecegine suyuna yakin olmasin mumkunse kuytu biyere koyun

Back