• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

terkedilmis kedi hakkinda

Yapar mutlaka ama kum disina yapiyorsa belki gizlice baska yere de yapmis olabilir. Kum disi alana tuvaletini yapan kediye pek rastlamadim. Sokaktaki kediler bile orta yere tuvalet yapmiyor minicik yavrular bile eseleyip gomebilecegi yerleri tercih ediyorlar.
Sadece Hasta kedilerde gordum ortaliga pislemeyi. Bazilari da stressliyken ve guvende hissetmiyorsa ortaliga yapar. Kumu cok ayakalti biyerde ve yuyecegine suyuna yakin olmasin mumkunse kuytu biyere koyun
ben patilerini eşelettim anlamadi galiba. 2 yapar gibi parmaklarimla ben eşeledim oyle beni izledi geldi eşeleyip once cis sonra kakasini yapti cok mutlu oldum :)))
artik geldikce kumunami gider acaba gene ben mi gotureyim ara ara ?

gece kumunu bulur mu :))

ben patilerini eşelettim anlamadi galiba. 2 yapar gibi parmaklarimla ben eşeledim oyle beni izledi geldi eşeleyip once cis sonra kakasini yapti cok mutlu oldum :)))
artik geldikce kumunami gider acaba gene ben mi gotureyim ara ara ?

gece kumunu bulur mu :))

Bulur muhtemelen bikere yaptiysa oraya yapar artik bence kedime kum ogretme durumu hic yasamadim bilmiyorum ama Unutursa diye yemeklerden bikac saat sonra kuma goturebilirsiniz hatirlatmak icin. Boyle yapanlarda okumustum.

Bulur muhtemelen bikere yaptiysa oraya yapar artik bence kedime kum ogretme durumu hic yasamadim bilmiyorum ama Unutursa diye yemeklerden bikac saat sonra kuma goturebilirsiniz hatirlatmak icin. Boyle yapanlarda okumustum.
direkt ogrendi mi sizin kediniz?
simdi goturdum kumuna. yapti. umarim gece de bulur yapar. tesekkurler ilginize..

Kediler icgudusel olarak kumu bilir zaten genelde. Ama bazilarina ogretmek gerekiyor galiba. Ben sadece kumun hangi odada oldugunu gostermistim o kadar, kendi yapti hep.
Rica ederim.
gece hicbirsey yapmamis. normal mi gece tuvalete cikmamis. sabah ben gelince kuma yapti. :)) yada umarim haliya yapmiyoedur salon buyuk iki beyaz hali var yapsa leke olurmuydu acaba.

3hdgj9ivrf5-gif.1318262
Ne tatlı bir insansın sen öyle yaaaa..

Kediciğiniz pek tatlıymış.
8f56rbrzfe8-gif.1318265

2,5-3 aylık gibi görünüyor.
Kediler hakkında mastır yapmış biri olarak söyleyebilirim ki ;
Kediciğinizin aşılarını tamamlamadan bebeciklerinizden minnacık uzak tutun.
Pazarazit sıkıntısı olan kediciğinizin dökülen kıllarında ki kıl köklerinden biz insanlara parazitler bulaşmakta.
Ayrıca ,kedicik epey vakittir dışarda olmalı ,çocukların onu hırpalamasıyla çok korkmuş,o yüzden huzurlu bir ev bulunca sadece dinlenmek istemiş.
Bende seyehate çıktığımda kızımı 4 günlüğüne iyi bakacağına emin olduğum birine bırakmıştım.
Çocuklar çok yormuş olmalı ki,eve getirdiğimde 2 gün resmen komada yattı
31-gif.1318277

Bir iki güne kendine gelir ama sıkıntı olan ,kum alışkanlığının olması.
Demek ki annesi hiç birşey öğretmemiş. Malesef ki kedi annelerin insanlar gibi loğusa dönemleri var.
Yavru doğurunca bakamayacaklarına inanıyorlarsa ,yavrularını ya öldürürler yada terkederler.
Yada şöyle bir sıkıntı var maalesef, anne kedilerin yavrularına herhangi başka bir koku sindiği zaman yavrularına artık bakmıyorlar.
Öyle bir durum yaşamış demek ki sizin minnağınız
angry_6_2-gif.1318308

O yüzden üzgünüm ki tuvalet alışkanlığını sizin edindirmeniz gerekecek.
Sürekli kumunu koklatıp onun gözünün önünde kumu eşeleyip su döküp üzerini kapatın.
İç güdüsel olarak zamanla o da bunun böyle yapılması gerektiğini bilecek.
Ayrıca kedilere süt içirilmez!! Sindirim yapamadıkları için hasta olabilirler.
Tatlı herhangi bir şey kesinlikle vermeyin!! Gözleri kör olabiliyor.
Kedileri özellikle yavru kedileri ,yıkamamız gerekir.
Çünkü onların doğal deri yapısını tamamiyle bozuyoruz,Heleki kimyasal sabunlarla asla !!
Kedicikleri tertemiz hayvanlardır kendi kendilerini temizlerler,günlük taramaya dikkat etseniz yeter.
Salı günü ; Gördüğüm kadarıyla ,kediniz kız ) Kızınızı veterinere götürdükten sonra bizide bilgilendirirseniz seviniriz
32-gif.1318278

3hdgj9ivrf5-gif.1318262
Ne tatlı bir insansın sen öyle yaaaa..

Kediciğiniz pek tatlıymış.
8f56rbrzfe8-gif.1318265

2,5-3 aylık gibi görünüyor.
Kediler hakkında mastır yapmış biri olarak söyleyebilirim ki ;
Kediciğinizin aşılarını tamamlamadan bebeciklerinizden minnacık uzak tutun.
Pazarazit sıkıntısı olan kediciğinizin dökülen kıllarında ki kıl köklerinden biz insanlara parazitler bulaşmakta.
Ayrıca ,kedicik epey vakittir dışarda olmalı ,çocukların onu hırpalamasıyla çok korkmuş,o yüzden huzurlu bir ev bulunca sadece dinlenmek istemiş.
Bende seyehate çıktığımda kızımı 4 günlüğüne iyi bakacağına emin olduğum birine bırakmıştım.
Çocuklar çok yormuş olmalı ki,eve getirdiğimde 2 gün resmen komada yattı
31-gif.1318277

Bir iki güne kendine gelir ama sıkıntı olan ,kum alışkanlığının olması.
Demek ki annesi hiç birşey öğretmemiş. Malesef ki kedi annelerin insanlar gibi loğusa dönemleri var.
Yavru doğurunca bakamayacaklarına inanıyorlarsa ,yavrularını ya öldürürler yada terkederler.
Yada şöyle bir sıkıntı var maalesef, anne kedilerin yavrularına herhangi başka bir koku sindiği zaman yavrularına artık bakmıyorlar.
Öyle bir durum yaşamış demek ki sizin minnağınız
angry_6_2-gif.1318308

O yüzden üzgünüm ki tuvalet alışkanlığını sizin edindirmeniz gerekecek.
Sürekli kumunu koklatıp onun gözünün önünde kumu eşeleyip su döküp üzerini kapatın.
İç güdüsel olarak zamanla o da bunun böyle yapılması gerektiğini bilecek.
Ayrıca kedilere süt içirilmez!! Sindirim yapamadıkları için hasta olabilirler.
Tatlı herhangi bir şey kesinlikle vermeyin!! Gözleri kör olabiliyor.
Kedileri özellikle yavru kedileri ,yıkamamız gerekir.
Çünkü onların doğal deri yapısını tamamiyle bozuyoruz,Heleki kimyasal sabunlarla asla !!
Kedicikleri tertemiz hayvanlardır kendi kendilerini temizlerler,günlük taramaya dikkat etseniz yeter.
Salı günü ; Gördüğüm kadarıyla ,kediniz kız ) Kızınızı veterinere götürdükten sonra bizide bilgilendirirseniz seviniriz
32-gif.1318278
cok tesekkur ederim ilginize..
yavru kedi mamasi siparisi verdim yarin gelir insallah. yarin veterinere gittikten sonra yazarim tabiki..:))
yorumlardan sonra yikamadim.
diskisinda tuylerinde bi anormallik yok umarim parazit yoktur cunku cocuklar cok sevdi uzak tutamiyorum bol bol ellerini yikiyorum . :))

denasım çok şeker ya bayıldım maşallah :) mutlaka aşılarını günü gününe yaptır, bir de kaliteli bir mama al.. 3 aylık civarı bu minnoş rahat rahat yer kuru mamayı, yaş mama olarak da kıyılmış mamalar var onlardan alabilirsin.. kumunu her gün temizlersen hem hiç koku yapmaz, hem de temiz kuma alışır rahat edersin.. bir kere kumuna yaptı mı gece gündüz farketmez kumunu bulur, ama yerini değiştirme çok fazla o zaman kafaları karışabiliyor :) hadi bakalım hayırlı olsun miniğin :)

denasım çok şeker ya bayıldım maşallah :) mutlaka aşılarını günü gününe yaptır, bir de kaliteli bir mama al.. 3 aylık civarı bu minnoş rahat rahat yer kuru mamayı, yaş mama olarak da kıyılmış mamalar var onlardan alabilirsin.. kumunu her gün temizlersen hem hiç koku yapmaz, hem de temiz kuma alışır rahat edersin.. bir kere kumuna yaptı mı gece gündüz farketmez kumunu bulur, ama yerini değiştirme çok fazla o zaman kafaları karışabiliyor :) hadi bakalım hayırlı olsun miniğin :)
sagol kuzum ❤
evet yarin veterinere goturecegiz karne cikartacak.
sabah dis kapinin onunde miyavladi cok. disari mi cikmak istedi acep sevmedi mi bizi :D dolandi durdu balkon kapisinin onunde miyavladi :/

gece hicbirsey yapmamis. normal mi gece tuvalete cikmamis. sabah ben gelince kuma yapti. :)) yada umarim haliya yapmiyoedur salon buyuk iki beyaz hali var yapsa leke olurmuydu acaba.

Tabiki beyaz halilarda farketmemek mumkun degil. Henuz cis kaka duzeni oturmamistir belki yavru kediler yetiskinlere gore buraz fazla tuvalete cikarlar diye biliyorum. Duzenli mama,yas mama yemeye baslayinca yapar tuvaletini. Benimki bebekken daha fazla tuvalete gidiyordu buyuyunce gunde 2 cis 1 kaka yapar oldu.

Tabiki beyaz halilarda farketmemek mumkun degil. Henuz cis kaka duzeni oturmamistir belki yavru kediler yetiskinlere gore buraz fazla tuvalete cikarlar diye biliyorum. Duzenli mama,yas mama yemeye baslayinca yapar tuvaletini. Benimki bebekken daha fazla tuvalete gidiyordu buyuyunce gunde 2 cis 1 kaka yapar oldu.
kopegimin cisi saydam renkti. yapiyor aninda halida kayboluyordu. arkasinda dolasiyordum tuvalet egitiminde. ondan sordum :))
mama gelmedi daha umarim yarin gelicek. tesekkur ederim.

Anneannem ve dedemin de bahçede beslediği bir kedi vardı Uğur, onlar da aşı yaptırmadı hiç ama gençlik hastalığından kaybettiler onu. Eğer aşısı olsa yakalanmazdı. Bize geçmeyen ama onlar için çok ciddi hastalıklar da var ne yazık ki :KK43:
Doğru söylüyorsunuz ama dışarı çıktığı sürece koruyamıyoruz bi aşı yeterli değil maalesef bize veteriner öyle söylemişti parazit aşısı vs yaptırdık bi kediye yine de kaybettik ne yediğini bilemiyoruz sonuçta benim kedilerimden biri daha yaşına girmedi bi gğn çıktı dışarı hava alsın mahalleyi tanısın diye çıkarıyoduk bahçeye 1metrelik bi yılan getirdi ev kedisi halbuki bilmez avlanmayı derler o yüzden aşı tek çözüm değil ☹️

Back