• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Peynir bozulur mu kayınvalidemin uzatması

Kızlar kv köyden taze peynir gönderdi
Eltime ,biz ve iki görümcem ,hepimize ayrı ayrı süt ve bir kilo kadar taze peynir ,beni arıyor ulaştımı peynir nasıl vs .benim peynirim acı ve bildiğiniz pembemsi renkler var arasında ,eşimde annemde tattı aynısını söylediler normalde gelince suya konur ve tuzlanır ama bozuk peynir bildiğin yani .. bende söyledim peynir acı ve rengi değişmiş köy otobüsü ile yollamıştı yoldan geldi direkt eltime ordan akşama aldık buz dolabına koymuştu o ..neyse onuda aramış o demiş ki çok güzeldi hatta bitti demiş kaynanam normalde iki evlat arasında ayrım yapar her şeyi bizden talep eder ama diğer büyük oğluna her şeyin iyisini verir .Bu kadar uzattığı için bende dedim demekki bize buzluktaki peyniri gönderdin ,diğerlerine taze yeni aldın dedim.. yok falan dedi kaynatamda oradan yok kızım aynı kişiden aldık içinde karıştı demekki falan dedi.. neyse gelirken alalım tekrar siz onu atın dedi kv . Ama bizi sevmediği için büyük ihtimal önceki peyniri gönderdi bende bir daha bana gönderme dedim yani her şeyi talep edip birde kötüsünü göndermesi çok sinirimi bozdu ..
Kaç yaşındasınız? Evlenmek için biraz olgunlaşmayı bekleseydiniz keşke.

Akli melekeleri yerinde olan bir insan bozuk peyniri yollamak için uğraşmaz neden yapsın ki bu şekilde tüketilmeyeceğini bile bile...Yolda bozulmuştur.
Hadi diyelim kasıtlı yaptı ozaman bile bu şekilde davranılmaz insanlara.Herkese yollayıp size yollamasalardı bu defa da bizi ayırt etti diye söylenirdiniz.
Tavrınızdan dolayı mahcup hissettikleri için durumu düzeltmeye çalışıyorlardır.Ama nafile bu defa da size göre konuyu uzatmış oluyorlar ve bunu da eleştiriyorsunuz.
Bazı insanlar iyiliği asla haketmiyor.

Özellikle bizim ki nasıl bozuk oluyor
Kayınvalidemi tanımıyorsunuz ah bir size yapılsa ve onu tanısanız
Öf bi sus be. Herkes kötü herkes fena bi sen iyisin zaten öyle mi?
Belki de peynir bütün yol boyu sağlamdı da senin eline geçince bozuldu. Senin enerjinle bozulmayacak bir şey mi var?

İnanın hiç göndermese daha iyi olur benim için sorum bir kilo peynir değil onu çok iyi tanıyorum ve evlat ayrımı yapıyor her konuda
İstediği kadar evlat ayrımı yapsınlar sizene o eşiniz ve onlar arasında benimkiler de yapiyor ben karışmıyorum o konuya. Kaldı ki 14 saat uzakliktasin ne zararları dokunabilir ki size. Keşke bende o kadar uzakta olsam. Benim gibi aynı binada otursaydiniz ne yaprdiniz acaba. Ben olsam bozulduğunu bile dile getirmezdim ha eğer gerçekten eski peyniri göndermiş olsalar bile yine de demezdim ellerinize sağlık çok güzel olmuş der geçerdim. Neden böyle basit bir şeyi kendime dert edineyim

İnanın dün akşam iki defa aradılar hiç bişey demedim teşekkür ederim baba ulaştı dedim sonra kv aradı onada izah ettik bugün tekrar aradı kv yani uzatıyor demem bundan sebep
Yani biz sizin gelin/kayınvalide ilişki dinamiğinizi bilemeyiz. Bunu yapmak için kendinizce haklı sebepleriniz olmuş olsa bile bu durum üslübunuzun yanlış olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Iddia ettiğiniz gibi bunu bilerek yapmış olsa bile bu durum sizin kalp kırıp ona karşı saygısızlık yapabileceğiniz anlamına gelmiyor. Rahatsızlık veren durumları dile getirmenin binbir çeşit yolu var neticede.

Eltime ,biz ve iki görümcem ,hepimize ayrı ayrı süt ve bir kilo kadar taze peynir ,beni arıyor ulaştımı peynir nasıl vs .benim peynirim acı ve bildiğiniz pembemsi renkler var arasında ,eşimde annemde tattı aynısını söylediler normalde gelince suya konur ve tuzlanır ama bozuk peynir bildiğin yani .. bende söyledim peynir acı ve rengi değişmiş köy otobüsü ile yollamıştı yoldan geldi direkt eltime ordan akşama aldık buz dolabına koymuştu o ..neyse onuda aramış o demiş ki çok güzeldi hatta bitti demiş kaynanam normalde iki evlat arasında ayrım yapar her şeyi bizden talep eder ama diğer büyük oğluna her şeyin iyisini verir .Bu kadar uzattığı için bende dedim demekki bize buzluktaki peyniri gönderdin ,diğerlerine taze yeni aldın dedim.. yok falan dedi kaynatamda oradan yok kızım aynı kişiden aldık içinde karıştı demekki falan dedi.. neyse gelirken alalım tekrar siz onu atın dedi kv . Ama bizi sevmediği için büyük ihtimal önceki peyniri gönderdi bende bir daha bana gönderme dedim yani her şeyi talep edip birde kötüsünü göndermesi çok sinirimi bozdu ..
Yahu hiç mi değişmez kv terörü :KK70: ben buna benzer hikaye o kadar çok dinledim şahit oldum ki şaşırmadım.. boşverin. Bir yakınıma da mercimek göndermişti kv güya , sevdiği geline taze mercimek, diğer geline de kurtlanmış mercimek 😁 bir de parasını vermişlerdi o geldi aklıma okuyunca... sinirlenme Allah bilsin

***Yorumların bir kaçına baktım siz hep mi kötüsünüz kv kp ile
Bu kadar sorun varsa etkileşime girmeyin, oğullarına da yazık ana babasına ne desin arada bırakmayın eşinizi, geçmiş konularınızj bilmiyorum

İnanın dün akşam iki defa aradılar hiç bişey demedim teşekkür ederim baba ulaştı dedim sonra kv aradı onada izah ettik bugün tekrar aradı kv yani uzatıyor demem bundan sebep
Mahçup olmuş çünkü. Kötü kalpli olduğundan bilmezsin mahçup olmayı. Senin açtığın konular benim sinir katsayımı artırıyor

Burada tam olarak kendimi ifade edemedim sanırım
Kayınvalidem her konuda ayrımcı bir insan ben ona ne kadar iyilik yapsamda yaranamıyorum
Dün iki kere aradılar teşekkür edip geçtim daha bugün neden arayıp soruyorlar

Valla en iyisini yapıyor kadın, senin gibi biriyle oğum olsa oğllumdan soğurum konu sahibesi evlerden ıraksın .. kocan nası bir insan gerçekten bu şirretiklerine hiçbir şey demeden malca bakıyor mı öyece?

Yahu hiç mi değişmez kv terörü :KK70: ben buna benzer hikaye o kadar çok dinledim şahit oldum ki şaşırmadım.. boşverin. Bir yakınıma da mercimek göndermişti kv güya , sevdiği geline taze mercimek, diğer geline de kurtlanmış mercimek 😁 bir de parasını vermişlerdi o geldi aklıma okuyunca... sinirlenme Allah bilsin

***Yorumların bir kaçına baktım siz hep mi kötüsünüz kv kp ile
Bu kadar sorun varsa etkileşime girmeyin, oğullarına da yazık ana babasına ne desin arada bırakmayın eşinizi, geçmiş konularınızj bilmiyorum
Khomyuk Khomyuk N naz70 yorumlara bakınca mevzunun farklı olduğunu anladım😁😁 direk ana mesajı okumuştum

Ay valla bu insanlara iyilikte yaramıyor. Bozulmuş olabilir süt ürünü sonuçta. Yenisini alalım demişler belli ki mahçup olup üzülmüşlrt. Ama siz kötü niyetinizden dolayı konuyu uzatmışsınız, başlık yanlış olmuş bu arada. Ben kv yerinde olsam taşının kökünü gönderirim bu saatten sonra

Asıl konu peynir değil bir kilo peyniri alacak herkesin gücü var nedense her kötü şey bize denk geliyor ama bir talep oluncaya bizi arıyorlar
Ya olabilir de, koca koca insanlar böyle keşke heveslerini kırmasaydınız. Bakın mahcup olmuşlar yeniden alalım demişler. Yazık değil mi.

Sizi çok kötü kalpli ve art niyetli buldum. Umarım çevremde bu tarz insanlar olmaz. Aile içinde hiç düşünemiyorum.

Ama diğerlerinin nasıl bozulmuyor özellikle bizimki acımsı ve rengi bozuk
Çünkü siz çok hadsiz ve kabasınız. Otobüsle 14 saatlik yoldan gelen taze peynir her halükarda bozulur. Onlara gelen peynirde bozulmuştur ama insanlar nezaket ve görgü kurallarını bildiği için kibarlık yapıp söylememişlerdir.

Buzlukta ki önceki peynir gelmiştir bana büyük ihtimal
Eğer sıcak bir memleketten 14 saatlik mesafe ile geliyorsa taze olsa da yine bozulabilirdi. Peynirin tuzunun az olması büyük etken bozulmasında. Tuzu az olan peynirin tadı da acımsı oluyor. İlçede yasayan akrabalarımdan satın alıyorum senelik peyniri. Özellikle tuzunu iyi ayarlayabilmek büyük mesele. Mesela benim ki bu sene hafif tuzluydu 🙈. O değil de çok meşakkatli bir is peynir yapmak. Peynir basma zamanı da yaklaşıyor. O yüzden dikkatimi çekti konu. Kim bilir ne kadar olmuştur kilosu 🤣

Back