• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Peşimize takılan kv

Baştanda kabul edebilirdi yani. Keşke hiç teklif etmeseydiniz. Akşam tacizlerini kabul etmeyin bari

Nezaketen nasıl davet edilir bi anlasam
Şimdi yani biri beni bir yere davet ettiğinde böyle bir kavramın varlığından yeni haberdar olduğuma göre aklıma gerçekten istiyor mu istemiyor mu düşüncesi gelecek ve ben nasıl karar vereceğim?

Saçmalamayın ya
Nezaketen çağırmak diye birşey olmaz
Gelsin istiyorsanız çağırırsınız istemiyorsanız çağırmazsınız

Sahi ya eşinizi sizi de " nezaketen" çağırdıysa?

Nezaketen nasıl davet edilir bi anlasam
Şimdi yani biri beni bir yere davet ettiğinde böyle bir kavramın varlığından yeni haberdar olduğuma göre aklıma gerçekten istiyor mu istemiyor mu düşüncesi gelecek ve ben nasıl karar vereceğim?

Saçmalamayın ya
Nezaketen çağırmak diye birşey olmaz
Gelsin istiyorsanız çağırırsınız istemiyorsanız çağırmazsınız

Sahi ya eşinizi sizi de " nezaketen" çağırdıysa?
aynen,çağrıldığım için rahatsız olacakları aklıma gelmez ki.
gidilen yerde yakınım varsa teklifi seve seve kabul ederim,bahaneyle görürüm.

aloft aloft
Gelmesini istemiyorsanız davet etmeyecektiniz. Biraz empati.. Aynı şeyi kayınvalideniz size yapsaydı sonra siz ona trip atmaz mıydınız?
Veya kayınvalideniz yerinde kendi anneniz olsaydı?
Hem kardesinde kalacakmış götürün ne olacak ki? Gönlü olur. Akşamları siz eşinizle vakit geçirirsiniz.. 3 günlük dünya bu tür şeyler için kırmayın, kırılmayın..

Ben artık bıyere gıdecegım xaman heöen kv arıyorum esım aramafan once. Hazırlanıyorum suraya gıdecez aılecek dıyorum. Oglum ben esım dıyorum :) sende gel demıyorum . Kapatıyoz esım arıyo gelmıyo. Istesem ben cagırırdım dıye dusunuyo anlayıslı kadın vesselam :D

ayni durumu ben yasadim hemde daha kotusunu.yeni evlendigimizde hava soguktu yani tatil mevsimi degildi.esimde madem simdilik balayina tatile gidemiyoruz istanbula bi haftaligina gezmeye gidelim dedi tamam dedim.biletleri falan ayarladik.esim bi gun aradi bana ne dese iyi annesi demis madem gidiyosunuz bende geleyim kizimi da gorurum size karismam.gorumcemde orda cunku.tabi ben cildirdim esimle ilk tatilimiz ve o geliyo surat astim aam sonuc tabi geldi.sonra ne mi oldu biz gonlumuzce gezdik tek basimiza eve donunce arkamizdan bi suru sey soylemis.niye beni gezdirmediler bensiz gittiler gibisinden.bence sizde gitmeyin esiniz annesini alsin gitsin.keske bende gitmeseydim diyorum

Yani sırf kibarliktan davet etti diyorsunuz ama davet ettiği kişi de öz anne hatırlatayım Nasıl kibarliktan davet etmiş olabilir ki davet davettir Davete icabet etmek de ayıp değildir Zaten yola cıkmışsınızdır çoktan iyi tatiller dileyelim size

Valla istemiyorsanız sormayacaktınız zaten iş ile ilgili bi gezi sormak tuhaf geldi bana
bunun kibarlığı olmaz bak geliyor işte

eşim pazartesi günü iş için Antalya'ya gidecek bana beraber gidelim dedi bende sevine sevine kabul ettim, eşimin dayısı Antalya da ama biz otelde kalacağız ve çevre illeri de dolaşacak eşim,bende gündüz kendi kendime vakit geçirip akşam eşimle olacağım, geçen akşam Kv de yemekteyken eşim biz pazartesi günü Antalya'ya gidicez isterseniz sizde gelin diye kibarlıktan teklifte bulundu, Kv ve kp hastaydı zaten yok biz gelmeyelim falan dediler, dün eşim programa benim annemlerin yanına uğramayı da eklemiş yani biz pazar günü çıkıp bir gün annemlerde kalıp ertesi gün Antalya'ya geçicez, meğer o günden beri kaynım ve görümcelerim Kayınvalidemi bizle gelmeleri için cesaretlendiriyormuş.
Bu sabah bende sizinle gelicem diye eşime mesaj atmış eşim aloftun annelerinde kalıcaz bir akşam diye söylese de Kv bende kalırım demiş, duyunca çok sinirlendim, eşim kibarlık olsun diye teklif etti kadın koşa koşa geliyor. Sabahtan beri eşimle aramız gerildi, böyle olacağını bilemedim diyor ama Kv ile yolculuk yapmak istemiyorum hiç,
Siz olsanız ne yapardınız kızlar
Eşinde hata hiç sormayacaktı.
Kaynınla, görümcenlerin nerden biliyorsun sizinle gelmesi için doldurduklarını.
Ben senin yerinde olsam gitmem.
Zaten şimdi gittiğindede zevk almayacaksın.
Ben vazgeçtim girmiyorum siz yapın planlarınızı de.
Bi de ben dişli bir yapıya sahibim sizi tabiki bilmiyorum ama ben annesinin geldiğini duydum gibi gitmezdim.
Sadece kv için değil kendi annemide istemem. Ne işleri var aramizda. Herkes durmasi gereken yeri bilicek.

Kendinizi yok yere kv karsi doldurmayin.ve konu basliginizda sacma olmus. Davet etmeden ben de sizle gelcem diyen biri olsaydi o baslik konuya uyardi. Esiniz sacmalamis.
Nezaketen davet diye birsey olmaz. Ki size danismadan neyi teklif ediyor esiniz kendi basina tras.
Kadin orda erkek kardesinde kalacak. Siz otelde kalcaksiniz.. Madem davet ettiler kardesimi gorurum demistir.
Surat asacagin kisi esin.
Orda da sizi cagirirsa terslersin..
Firma toplantilari sanirim...
zaten 3 -4 gun suruyor.

Eee davet etmissiniz bunun nezaketi kibari nedir,bence esinizle konusun bir daha nezaketen de olsa davet etmesin madem rahatsizsaniz,ayrica size hak veriyorum ben de esimle basbasa gitmeyi tercih ederdim

Ne gerek gereksiz kibarlık etmeye. Hata eşinde sormayacaktı.

Ne tatlı eşiniz var, sizi çağırmış.
Onceki isimde biz de çalıştaylar vs duzenliyorduk. Neredeyse tamamının erkek olduğu bir meslek grubuna. Adamın teki şey demişti telefonda 'ya ben eşimi de getirmek istiyorum, biz yeni evlendik de. 3 gün ayrı kalamam'. Zaten isteyen herkes ek yatak parasını karşılayıp istediğini yanında getirebiliyordu ama adamın naifliği , karısına olan sevgisi çok hoşuma gitmisti...
Sizin konuya gelirsek
Kadının kabul etmek en büyük hakkı çünkü davet edilmiş. Madem istemiyorsunuz, yarimagizla bile olsa sormamaliydiniz. İş gezisi sonuçta, gittiniz diye gönül koyacak hali yok ya.
Ama şimdi yapacak birşey yok. Bırakın dayiya,dönüşte alırsınız.
Yemeğe davet ederlerse de eşin şey desin 'dayicim , sandığımdan daha yoğun program. Hem akşam yemeğini burada yiyoruz hem sonrasında soru-cevap toplantı oluyor. Aloft da çok bozuldu yemekleri birlikte yiyemiyoruz diye :( annemi almaya geldiğimde telafi ederiz dayicim, herkese selam'

Bu kadar basit

bugun uğradı hazırlık için ütü yapıyordum surat astım ailemin sadece eşimle ikimizin gideceğini sandığını ima ettim yüzsüzlük yapıp ben sürpriz olucam o zaman dedi
Kırmayın kadını bir kere eşiniz annesini davet etmiş artik. Yani ailenizde dünürunü ağırlamaktan mutlu olur herhalde bunda bir sorun yok.
Otelde de odalarınız farklı olur .Eşiniz zaten akşamları yanınızda olacak hem sizde sıkılmazsıniz. Kayinvalidenizle gezer vakit geçirirsiniz.

bugun uğradı hazırlık için ütü yapıyordum surat astım ailemin sadece eşimle ikimizin gideceğini sandığını ima ettim yüzsüzlük yapıp ben sürpriz olucam o zaman dedi
Kırmayın kadını bir kere eşiniz annesini davet etmiş artik. Yani ailenizde dünürunü ağırlamaktan mutlu olur herhalde bunda bir sorun yok.
Otelde de odalarınız farklı olur .Eşiniz zaten akşamları yanınızda olacak hem sizde sıkılmazsıniz. Kayinvalidenizle gezer vakit geçirirsiniz.

Eşiniz davet etmiş, davete icabet etmiş kV de. Yapacak bir şey yok bence. Size ders olur artık habersiz gidersiniz.

Yani kv de de bi hata goremedm ben hata esinizde. Madem goturmek istemiyor sormayacak arkadas. Oyle ne şiş yansin ne kebap olmaz. Kibarlik yapip davet ettiyse ya bu kibarligi devam ettiirip pasa pasa goturcek ya da bi kabalik yapip anne gelmeni istemiyorum diyecek.

eşim pazartesi günü iş için Antalya'ya gidecek bana beraber gidelim dedi bende sevine sevine kabul ettim, eşimin dayısı Antalya da ama biz otelde kalacağız ve çevre illeri de dolaşacak eşim,bende gündüz kendi kendime vakit geçirip akşam eşimle olacağım, geçen akşam Kv de yemekteyken eşim biz pazartesi günü Antalya'ya gidicez isterseniz sizde gelin diye kibarlıktan teklifte bulundu, Kv ve kp hastaydı zaten yok biz gelmeyelim falan dediler, dün eşim programa benim annemlerin yanına uğramayı da eklemiş yani biz pazar günü çıkıp bir gün annemlerde kalıp ertesi gün Antalya'ya geçicez, meğer o günden beri kaynım ve görümcelerim Kayınvalidemi bizle gelmeleri için cesaretlendiriyormuş.
Bu sabah bende sizinle gelicem diye eşime mesaj atmış eşim aloftun annelerinde kalıcaz bir akşam diye söylese de Kv bende kalırım demiş, duyunca çok sinirlendim, eşim kibarlık olsun diye teklif etti kadın koşa koşa geliyor. Sabahtan beri eşimle aramız gerildi, böyle olacağını bilemedim diyor ama Kv ile yolculuk yapmak istemiyorum hiç,
Siz olsanız ne yapardınız kızlar
Esiniz teklif etmis kv tamam demis burda kv degil esine kiz bence kadin nerden bilsin oylesine davet edildigini haa hic davet edilmeden peşinize takilsa cok hakli olurdunuz o ayri

Back
X