Çocuk Hastalıkları Periventriküler lökomalazi / Cerebral Palsi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Allah yardımcınız olsun rabbim Şafi ismiyle şifa versin inşallah
Aminn canım tüm hastalarımıza inşallah Konya’da kime gittiniz nörolojide. Biz 2 senedir gitmiyoruz artık eğitimlerle bizim işimiz artık. 10 yaşında benim kızım şimdi.

Aminn canım tüm hastalarımıza inşallah Konya’da kime gittiniz nörolojide. Biz 2 senedir gitmiyoruz artık eğitimlerle bizim işimiz artık. 10 yaşında benim kızım şimdi.
Biz henüz nörolojiye gitmedik Doğum yapalı 13 gün oldu bebeğim şuan küvözde bebek çıkmadan nöroloji uzmanları sonuçları değerlendirmiyor siz kimi önerirsiniz

MR ı yenidoğan yoğunbakımındaki doktorumuz istedi gerekli testleri de o yaptı

Biz henüz nörolojiye gitmedik Doğum yapalı 13 gün oldu bebeğim şuan küvözde bebek çıkmadan nöroloji uzmanları sonuçları değerlendirmiyor siz kimi önerirsiniz
Biz en son Selçuklu tıpa gittik. Dediğim gibi 2 yıldır gitmedik tedavisi olmadığı. Dur bakalım daha çok küçük senin kuzu hiç bunlarla kafanı bulandırma şimdi sen.

MR ı yenidoğan yoğunbakımındaki doktorumuz istedi gerekli testleri de o yaptı
Anladım canım dur bakalım sen acele etme o zaman. Belki de hiç bir şeyi yoktur kuzunun. Çünkü bizim durum direk MR da çıkıyor.

Merhaba uzun suredir yazmamissiniz sanırım çocuğunuz 10 yaşında bende sizinle aynı durumdayim... biraz bilgi verirmisiniz

Merhaba uzun suredir yazmamissiniz sanırım çocuğunuz 10 yaşında bende sizinle aynı durumdayim... biraz bilgi verirmisiniz
Rabbim şifa versin inşallah size de. Bizim durumumuz çok düzelmedi. Otizm ve ağır zihinsel engel teşhishleri kondu zaman içinde. Hala haftada 3 gün özel eğitim alıyor. Kendi ihtiyaçlarını gideremiyor. Öyle işte. Sizin kaç yaşında. Siz öğrenmek istediklerinizi sorarsanız ben daha çok yardımcı olmaya çalışırım.

sagolun tesekkür ederim PVL derece 1 teşhisi konuldu. 29 haftalık doğum yaptık 1 haftadır küvezdeyiz. sizinki kaçıncı dereceydi?

sagolun tesekkür ederim PVL derece 1 teşhisi konuldu. 29 haftalık doğum yaptık 1 haftadır küvezdeyiz. sizinki kaçıncı dereceydi?
merak ettiğim bu hastalığın tedavisi varmı? ve gelişme kaydetip hastalıktan kurtulmuş kardeşlerimiz varmı?

verdiğiniz her cevap çok kıymetli...

Derece olarak bişey söylenmedi bize. Rabbim sağ salim evine göndersin inşallah. Biz de 10 sene önce bu gün yoğun bakım kapılarında koşturuyorduk çok zor gerçekten rabbim yardımcınız olsun. İlk olarak küvezden çıkması için dua et inşallah toparlar kendini.

amin Allah kimselere vermesin...

merak ettiğim bu hastalığın tedavisi varmı? ve gelişme kaydetip hastalıktan kurtulmuş kardeşlerimiz varmı?
Ah kardeşim ben şimdi ne diyim nasıl diyim
Derecelerine göre ve hastalığın etkilendiği bölümlere göre değişiyor her şey. Beyinde bazı hücreler ölmüş. Bu hücreler nereyi kontrol ediyordu zamanla belli olacak. Bazen o kadar belirsiz oluyor ki sadece biraz yaşıtlarından geri kalıyorlar, bazılarının bacaklarını etkiliyor yürüyemiyor, bazılarının ellerini etkiliyor elini kullanamıyor, bazılarının da bizim gibi zihinsel olarak etkiliyor. Şu an bebeğin çok küçük beynin hangi bölümünü etkilediğini bilemeyiz. Ama derecesine göre. İyileşip hayatlarını sürdürenler var elbette. Tedavi şu şekilde. Belli bir ilaç vb. tedavi yok. Fizik tedavi ve özel eğitimle ileliyor süreç. Bazen kaslarda oluyor sorun onlar için botox yapılıyor.
Eğitim ve fizik tedavideki amaç beynin ölen hücrelerinin görevini sağlam hücreler üstlenecek. Dediğim gibi şu an küvezden çıksın kendini toplasın Allahın izniyle inşallah belki de hiç bir şeyi yoktur. Emebiliyor mu şu anda.

Kız Kardeşim Allah senden razı olsun yazdığın her satır için sana çok teşekkür ediyorum... bebek daha 1 kilo ve solunum ve barsaklar dahil problemler var.. bu sebeple anne sütü ile küvezde beslenebiliyor.

Kız Kardeşim Allah senden razı olsun yazdığın her satır için sana çok teşekkür ediyorum... bebek daha 1 kilo ve solunum ve barsaklar dahil problemler var.. bu sebeple anne sütü ile küvezde beslenebiliyor.
Rabbim şifa versin inşallah çabuk toparlar çıkar evine.

Amin kardeşim Allah hepimize yardım etsin, verdiğin kıymetli cevaplar için teşekkür ederim..

E ebeveyn34 P Pkoilemucadele bebekleriniz nasıl? Gelişme var mı?
Bugün küvezdeki 18. Günümüz haftaya burnundaki oksijen çıkacak kucağıma verecekler doktorumuz henüz bize bi teşhis koymadı ilk MR dan 20 gün 1 ay sonra ikinci MR ı çekecek göz muayenemiz yapıldı bir sıkıntı çıkmadı nöbet geçirme de tekrarlamadı nöbet için doktor ilaç vermişti ilaçtan sonra tekrarlamadı düşük dozda vermeye devam ediyor hala haftaya ilacı da kesecek sanırım bizdeki son gelişmeler bunlar sinir sisteminde reflekslerinde bir sıkıntı yokmuş ellerini bacaklarını kafasını hareket ettirip burnundaki hortumu kavrayıp asılabiliyor durum bu bizde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…