• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Periventriküler lökomalazi / Cerebral Palsi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Şuan 3 ayligiz doğduğunda 1 günlük bir solunum sıkıntısı yasadi makina ile durdu ama kafası büyük olduğu için usg ile kontrol etmek istediler pvl görüldü şuana kadar 4 usg çekildi 3. De gorulmedi 4 de yine görüldü bugun doktor şuan normal görüyorum takip edicez 4 aylikkem gel dedi kafayı yicem aydinlanamiyorim

Daha küçük bebeğin bu hastalıklarda bulgular bebek büyüdükçe kendini gösteriyor şuan nasıl mesela gülüyormu göz teması kurabiliyormu başını tutabiliyor mu bunlara dikkat etmelisin

Benim bebeğimin beyninin sağ ak madde kısmında 2 cm’lik hasar var altıncı ayına kadar herşey normal ilerliyordu biz elinin yumruk şeklinde ve sert olduğunu fark ettikten sonra 9. Ayında MR çektirdik o zaman öğrendik hastalığının ne olduğunu

Bende aylarca kabullenemedim şimdi yeni yeni kendimi teselli ediyorum ne hastalıklar var yüce Allah a binlerce kez şükürler olsun stres yaparak bir yere varamıyoruz maalesef dua et ve bol bol araştır ellerine kollarına ayaklarına bacaklarına bak her hangi bir sertlik kasılma var mı diye

Daha küçük bebeğin bu hastalıklarda bulgular bebek büyüdükçe kendini gösteriyor şuan nasıl mesela gülüyormu göz teması kurabiliyormu başını tutabiliyor mu bunlara dikkat
Şuan söyledikleriniz yapıyor doktor görünüşte normal hersey yolunda dedi ama az önce biri yazmış işte 6. Aya kadar normal sonradan sıkıntı çıkabiliyor diyir bizimkini 20 günde 1 ayda bir gelişimsel pediatri ve noroloji takip ediyor ama işte bet bir aydınlatan yok

Bende aylarca kabullenemedim şimdi yeni yeni kendimi teselli ediyorum ne hastalıklar var yüce Allah a binlerce kez şükürler olsun stres yaparak bir yere varamıyoruz maalesef dua et ve bol bol araştır ellerine kollarına ayaklarına bacaklarına bak her hangi bir sertlik kasılma var mı diye
Tabiki Allahim korusun ne hastalıklar var bildiğim kadarıyla hepsini takip ediyorum Dr lar da takıl ediyor ama net şudur demiyorlar henüz mr de istemiyor sadece usg ile bakıyor siz ne kadar oldu çocuğunuz ne zama öğrendiniz

Benim bebeğimin beyninin sağ ak madde kısmında 2 cm’lik hasar var altıncı ayına kadar herşey normal ilerliyordu biz elinin yumruk şeklinde ve sert olduğunu fark ettikten sonra 9. Ayında MR çektirdik o zaman öğrendik hastalığının ne olduğunu
Elini sonradan yumruk sıkmaya başladı acaba yoksa var di da siz mi farkedemediniz

Daha küçükken her bebek gibi daha gevşekti sert değildi bu kadar altıncı aylarda artık daha hareketli olması gerekirken bütün hareketleri normal sol tarafta hareket kısıtlılığı fark ettik

Bizim sol el kol ve ayak etkilenmiş 8.5 ayda desteksiz oturdu dokuzuncu aydan 13. Aya kadar sürünerek ilerledi istediği yerlere 12. Ayda tutunarak kalktı 13. Ayda emekledi şuan 13.5 aylık yürümesini dört gözle bekliyoruz 3 aydır da fizik tedavi görüyoruz

Bizim sol el kol ve ayak etkilenmiş 8.5 ayda desteksiz oturdu dokuzuncu aydan 13. Aya kadar sürünerek ilerledi istediği yerlere 12. Ayda tutunarak kalktı 13. Ayda emekledi şuan 13.5 aylık yürümesini dört gözle bekliyoruz 3 aydır da fizik tedavi görüyoruz
Hersey cok güzel ve hızlı ilerler inşallah peki şuan yürüyemezsin dışında fiziksel zihinsel engelli yok inşallah.

Küçük olduğu için bişey diyemiyorlar tabi bizim MR olmasına rağmen nöroloji doktoru Cp demedi iki yaş altı bu bulguyu koyamayız dedi fizik doktoru ve fizyoterapistler Cp sol hemiparezi dedi bize

Yok çok şükür algısı herşeyi yerinde dede baba anne diye kelimeler çıkarıyor sadece el ve ayakta hareket kısıtlılığı var sizde isterseniz bi fizik tedavi uzmanına gösterin onlar anlıyor nerelerde sertlik olduğunu ona göre başlarsınız tedavisine bu aylarda başlarsanız çok daha erken sonuç alırsınız biz bir doktorun bize çocukta bişey yok demesi yüzünden 10. Aya kadar geciktik belki daha erken başlasaydık şuan yürüyordu

Yok çok şükür algısı herşeyi yerinde dede baba anne diye kelimeler çıkarıyor sadece el ve ayakta hareket kısıtlılığı var sizde isterseniz bi fizik tedavi uzmanına gösterin onlar anlıyor nerelerde sertlik olduğunu ona göre başlarsınız tedavisine bu aylarda başlarsanız çok daha erken sonuç alırsınız biz bir doktorun bize çocukta bişey yok demesi yüzünden 10. Aya kadar geciktik belki daha erken başlasaydık şuan yürüyordu
Bunu öğrendiğim iyi oldu bir fizik tedaviye de gidelim ruhum dondu resmen bakıyorsun normal gibi sonra bir bakıyorsun birsey çıkıyor 😥

Back