Çocuk Hastalıkları Periventriküler lökomalazi / Cerebral Palsi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Merhabalar Hahirli ramazanlar bacilar. Bebislerinizde gelismeler varmi ? Ben bobrek nakilliuim coook zor kavstm minigime 36+4 te dogdu pvl suphemiz var insaallah olmaz uzuntuden stresten bobregimi.kaybedicem dayanamiyorum mevlam yardimcimkz olsn minigim.daha 55 gunluk

Merhabalar. Sekeri kac ti yavrunuzun

Arkadaşlar lütfen acil yardım bebeğim 6 aylık ve mr ında görme bölgesinde hasar var içinizde gözünde bir Problem olmayıp beyindeki hasar dan dolayı gözleri görmeyen birileri var mı sanki tüm türkiyede sadece biz de var rehabilitasyon merkezleri ni arıyorum kimse bilgi vermiyor lütfen

Merhabalar bebeği serebral palsi olup yanında beyinden kaynaklı görme sorunu olan var mı lütfen yardım edin sanki türkiyede sadece benim başıma gelmiş gibi geliyor hiçbir doktor doğru dürüst bilgi vermiyor

Merhabalar bebeği serebral palsi olup yanında beyinden kaynaklı görme sorunu olan var mı lütfen yardım edin sanki türkiyede sadece benim başıma gelmiş gibi geliyor hiçbir doktor doğru dürüst bilgi vermiyor

Bilgim yok ama Allah acil şifalar versin gücünü arttırsın demek istedim, eğitim araştırma hastaneleri daha iyi olur sanırım

Canım merhabalar. Yavrun nasıl oldu ?

Arkadaşım bebeğinin son durumu nedir benim bebegimdede erken doğuma bağlı var çok merak ediyorum

Canımmmm görmemişim mesajını şimdi bildirim gelince gördüm. İyiyiz çok şükür bebeğim doğdu 3,5 aylık oldu. Onlarla geçiyor günlerimiz... Senin kuzun nasıl. Yurur inşallah seninki de allahın izniyle. Çok şukur baya duzeltti benimki yurumeyi. Şimdi algısı açılsın biraz iletişim kursun diye uğraşıyoruz. Kapalı kutu gibi ulaşmak mümkün değil. Rabbim inşallah o günleri de gösterir.

26 haftalık doğdu doğumdan 20 gün sonra az beyin kanaması geçirdi dedi doktor. Zaman geçtikçe emilDi. Bişey kalmadı dediler 55 gün sonra periventukel lokomozi teşhisi kondu. Şuan 6 aylık düzeltilmiş 3.5 aylık pek takibi yok bilmiyorum nasıl süreç nedir yaşamış biri olarak size sormak istedim sizin şuan nasıl bebekKen nasıldı?

Oyyy çok küçük doğmuş kuzum. Bu hastalık her çocuğu farklı etkiliyor canım. Atıyorum bazılarında yürüme merkezi etkileniyor, bazılarında konuşma merkezi. Çocuk büyüdükçe fark ediyorsun maalesef neler olacağını. Şu an 4 aylık bir bebekle kıyasladığında nasıl sence. Şu an sanırım özel eğitim için çok küçük...

Benimkinin üzerinde 7.5 yıl geçti. Çok net hatırlamıyorum ama hep bi tuhaflık olduğunu biliyordum ama dr lar bilemedi. 10 aylık olunca kondu teşhis. Ellerinin hep sımsıkı yumruk olduğunu hatırlıyorum. Çok aşırı kasılmaları olduğunu, bizi hiç takip etmediğini hatırlıyorum. Gözlerinde şaşılık vardı. Dediğim gibi tam net hatırlayamıyorum. Drlar da bilemedi zaten çok geç yönlendirdiler nörolojiye.

Şuan konuştuğum zaman gülüyor sesli çokta kiyas yapma diyor doktor erken doğdu tabi geriden gelebilir. Zamanla yaşadıkça görücez

Biz dogdugu zamandan beri nöroloji gidiyoruz zaten prematüre bebekleri hastaneden çıkarken muhakkak nöroloji yönlendiriliyor nöroloji şuan anlayamayız 1 yaşından sonra diyor Şuan sizin çocuğunuz nasıl baya büyümüş maşallah

Evet kıyaslama tabii. Her çocuk farklı zaten ki seninki erken doğmuş bir de. Hani çok büyük uçurumlar yoksa normaldir zaten.benimkinin CP kısmı hafif aslında ama otizm görülecek en ağır tabloymuş bizdeki. İlk okul çağı ama maalesef gidemedi. İletişim hiç yok. İnce motor becerileri geriden geliyor. Yurumesi düzeldi ama tabii normal çocuk gibi koşup hoplayıp zıplamıyor. İnşallah sizinki böyle olmaz rabbim şifa versin. Bol bol dua et

Sizinkidemı erken doğmuştu bakalim herşey Allah'tan yapcak bişey yok başa gelen çekiliyor otizm yine ayrı bişey sanırım ay ne dertler var ne dertler Allah herkeze şifa versin

Sizinkidemı erken doğmuştu bakalim herşey Allah'tan yapcak bişey yok başa gelen çekiliyor otizm yine ayrı bişey sanırım ay ne dertler var ne dertler Allah herkeze şifa versin
Evet 31 haftalık doğdu canım

Yine 31 haftalık iyimis benim arkadaş 28 haftalık doğum yaptı ve hiç bi sorunun yok çocuğun siz hastaneden cikarken soylemedilermi hastalığı size sonradanmi gelisti

Nasip canım. Zamanında doğup da engelli olan çok çocuk var maalesef.. Yok bize nörolojiye gidin bile demediler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…