• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Periventriküler lökomalazi / Cerebral Palsi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Evt 3aylikken eeg cekildi bisey çıkmadı cok şükür ama kizim cok ağlıyor biraksam 24 saat ağlar oyke yani

arkadaşlar merhaba öncelikle rabbim hepimizin cocuklarına saglık versin inşallah ki hepsi iyi olurlar size bir kaç soru sormak istiyorum benim kızım 17 temmuzda dogdu oksijen yetersizliği ile 5 gün yogun bakımda yattı sonrasında evimize geldik herşey normaldi sonra cocuk norologuna götürdük (kıvılcım gücüyener e) eegmiz temizdi mr cok küçük oldugu icin cektirmek istemedik kıvılcım hanım bacaklarında cok az katılık hissettim dedi sonrasında ftrye göturduk bir kac masaj gosterdi onları uyguladık bu arada kızımı 6 tane cocuk doktoru gordu hersey normal siz sooylemeseydınız hipoksili oldugunu bilmezdik bile diyolar suan gülüyo beni babasını tanıyo cok guzel ıletısıme gecıyo konusur gıbı yapıyo oturmak ıcın kendini kaldırıyo oturunca mutlu oluyo oluyor böyle ama benim icim rahat etmiyo işimızden dolayı erzuruma geldık ordada bır tane cocuk norologu var ılk cocuk doktoru muayene edıyor sonra gerek gorurse norologa yonlendırıyor cocuk doktoru kızımızı muayene ettı sonrasında norologa gerek yok rısklı degıl katılık gormedım dedı sevk etmedı sızce ankara goturelım mı cocugu yoksa bu asamada bekleyelım mı sızın cocuklarınızda cp oldugu nasıl anlasıldı gec kalmaktan cok korkuyorum sımdıden cevaplarınız ıcın tesekkurler

Merhaba acaba siz bu muafiyet icin nereye basvurdunuz biz cocuk hastanesinden özel eğitim raporu cikardik ayda 8 ders yuzde 40 engelli raporu verdi.bu arada fizyoterapist ayakta durma sehpasi alcaz dedi 1500 tl mis fiyati siz aldijiz mi sgk karşılıyor mu glsi ne kdr gidiyor sunuz fizige ne zmn basladiniz haftada kac gun baska seyler de var konusma hidroterapi gibi
Selam benim esim isci vergi dairesine basvuruluyor saglik raporuyla bazi formlar doldurulup isleme aliniyor ayakta durma sehpasi kullanmadim biz fzt ye gec basladik sebebi 1 yasinda oturuyordu pre dogumya bide normaldi doktorlara gore 15 aylik başladık fzt ye basiyordu hatta yuruyecek bile 1 aya kalmadan dedi Fizyoterapistimiz tam bu asamada ocak mayis ayi arasi 5 kere kusmadan hast yattik 1 er haft en sonunda beyinle ilgili old anlaşıldı mr temizdi mayis ayında sant revizyon olduk çocuk tum bu sikintilarda ilerleyemedi ameliyattan sonra yurudu hamdolsun terapi falan almiyoruz simsilik belki eli icin botoks onada suan icin gerek tok diyolar bizim raporumuz biticek 1 ay sonra yuzde kirka düşmüştü bilmiyorum tekrar cikarmi.bi suru hak var face sp turkiye diye açık gurupvar butun sorularinizi orda cvp verirler alin face sadece bilgi icin bence zamanim fazla yok telden de yazmak zor.

Öncelikle sevgece adli arkadaşım seni twbrik edrrim cok dikkatli bir annesin eğer dr alt ekstrimlerde sertlik yada katilik dediyse bence yeterli bnm kizimda hmn mr cekilmedi dr 1 yasina kdr bekledi tek problem genelde hep bu tedavide gec kaliniyor saglik ocaginda veya cocuk doktorunda fatk edilmiyor erkende dogduysa gec gelir geriden gelir bisey olmaz diyolar ama tek tedavimiz fizik fizik fizik bence bulunduğunuz ilde rapor cikattip haftada 2 gün fizik tedavi almaniz sonucta hic bi zarari yok faydasi var umarim hersey guzel olur

monterent arkadaşım cvp verdiğin icin sagol face de gircem bakalım firsat bulunca.ne güzel sixin cocugunuz yürüme ye baslamis cogu gitmis azi kalmis heralde .allah yardimciniz olsun

Öncelikle sevgece adli arkadaşım seni twbrik edrrim cok dikkatli bir annesin eğer dr alt ekstrimlerde sertlik yada katilik dediyse bence yeterli bnm kizimda hmn mr cekilmedi dr 1 yasina kdr bekledi tek problem genelde hep bu tedavide gec kaliniyor saglik ocaginda veya cocuk doktorunda fatk edilmiyor erkende dogduysa gec gelir geriden gelir bisey olmaz diyolar ama tek tedavimiz fizik fizik fizik bence bulunduğunuz ilde rapor cikattip haftada 2 gün fizik tedavi almaniz sonucta hic bi zarari yok faydasi var umarim hersey guzel olur

monterent arkadaşım cvp verdiğin icin sagol face de gircem bakalım firsat bulunca.ne güzel sixin cocugunuz yürüme ye baslamis cogu gitmis azi kalmis heralde .allah yardimciniz olsun

Oncelikle cevabin icin tesekkurler ciddi anlamda kafam o kadar karisik ki dogum yaptim benim ki 38 haftalikti oksijensizlik sonra yogun bakim agla agla icim disima cikti ama suan sukrediyorum daha kotude olabilirdi diyorum sizin yazdiklarinizi okuyup hep cocuklariniza dua ediyorum rabbim ummeti muhammedin cocuklarini basta olmak uzere tum cocuklari korusun sevsin insallah. Ben ucretsiz izne ayrildim bebegime daha iyi bakiyim diye rapor nasil aliniyor acaba iki gun rehabilitasyona goturulmesi icin banada is yerinde izin verilmis gibi oliyor mu raporla ?bide bizim cocuga tum doktorlar normal diyo bende ilk ayda hissediyordum biraz sertlik simdi ayagini cok rahat hareket ettiriyo sanki boyle katiligin kisa surede gecmesi gibi bi durum olabilir mi? Ay ne cok sordum kusura bakmayin ilk cocugum ve korkuyorum anneme bisey desem kiziyo esimde annem gibi herkes cok saglikli kuruntu yapma diyo kimseye diyeemiyorum esimle bu yuzden aramiz bozuluyor beni siz anlarsiniz diye yaziyorum:(

Valla sizi korkuymak istemem.ama nizede bi dr normal demişti ama simdi kizim 14aylik henüz oturamiyor emeklemiyor .bence bi seferlik bi norologa gidin esinide annenide anlıyorum ama sen annesin onun sagligi icin endise etmen cok normal .Devlet has.cikiyor rapor ama vlcalisan icin nasil bilmiyorum
hastaneden cikmadan cekilmis ultrason var mi elinizde yada bebeginizin bacakları yukari kalkik mi yada capraz yapiyor mu ayaga kaldirinca .pek anlatamadim ama belli seyler var fiziksel olarak anlasilan nette video fln bulursan kiyaslama olur sanada.birde allah razı olsun fualariniz icin

Canim saol suan caprazlik veya oyle gergin tutma falan yok ama bilmiyorum ki en iyisi gitmek sanirim insallah cemicumlenin cocugu saglikli olur hersey imtihan rabbimin bir bildigi var elbet hayirlisi demi

Merhaba arkadaşlar ne yapıp ne edip eşimi çocuk bekliyoz götürmeye ikna ettim. Aynı zamanda kizimizi ftr ve ortopedi drlarida gördü çok şükür hepsi iyi dediler bacaklarının röntgeni çekildi oda temiz çıktı şükürler olsun darisi iyi haber bekleyen tüm annelerin başına

biz de hasan tekgülün hastasıyız.pvl seviye 1. bunlar çok önemli değil ama.ağır olup hafif yaşayan hafif olup ağır yaşayanlar var.çocuğun performansı büyüdükçe belli oluyor.emekleme anca gelişir.bizim kız 3.5 yaşında daha yeni başladı emeklemeye.çok şükür gene.hiç emeklemez sandığım çok oldu.daha erken emekleyenler de var tabii.çocuktan çocuğa değişiyor.kurumunuzdan memnunsanız hiç umutsuzluğa kapılmadan çalıştırın.sırasıyla herşey olacak inşallah.ben balçova egemdeyim kurum olarak.buraya çok fazla giremiyorum .çok da yoğunum.faceniz olursa arkadaş olarak eklerim sizi.onu daha sık kullanıyorum.moontorrent pre anneleri derken evrim çakıcınınki mi?ben de varım o gurupta.

Evet canim evrim cakicinin gurubu nu diyodum msj atsana bana adini özelden kizinin emekleme sine cok sevindim hemde çok devami gelir allah in izniyle

teşekkürler canım çok sağol darısı bekleyen tüm annelerin başına inşallah.özelden yazdım .

Selam 16 aylik kizin var pvl teşhisi kondu oturuyor yuvarlaniyor algisinda sorun yok bizi taniyor bir kaç kelime söylüyor. Tek problem motor hareketleri yani tutunup ayağa kalkmiyor ayakda kendi durmuyor uzanma pozisyonundan oturma pozisyonuna kendi basina gecemiyor .. Yeni öğrendik saskiniz Rabbim hepimizinin yardimcisi olsun inşallah sizce pvl ise bunlari yapabilirmiydi oturmasi zamanında oldu

Ne yapacagimi bilmiyorum simdi fizik tedavi almaya basladik egzersizler nasil yapayim kismen biliyorum ama ban yardimci olabilirmisiniz ona yarar saylayacak neler yapabilirim bilgilerinizi paylasirmisiniz rehabilitasyon gotursem SSK karsiliyormu faydasi oluyormu Rabbim hepimize safi ismiyle şifa versin :-(

Fizik tedaviye basladik ne yapacagimi tam olarak bilmiyorum bana yardimci olurmusunuz :-( egzersizler hakkında nasil yapsam neler yapsam iyi olur rehabilasyon götürebilir miyim SSK karsilarmi bilginiz varsa bu konuda Rabbim hepimizin cocuklarina safi ismiyle şifa versin insallah

Merhaba arkadaşlar... Ben konu sahibiyim... Yıllar sonra konu güncellemesi yapayım...
Benim kızım 6 yaşında yürüdü çok şükür... Darısı tüm bekleyenlerin başına inşallah.. Şimdi 6.5 yaşında...
Ama bizim CP den daha büyük sorunumuz çıktı 3 yaşından sonra... Otizm.. Hiç iletişim yok.. Kendi dünyasında bizimle ilgisi yok...çok takıntıları var... Şimdi otizm için uğraşıyoruz bakalım inşallah onda da ilerleriz...

Uzun zamandır yazan olmamış sizlerde son durum ne arkadaşlar...

Merhaba arkadaşlar... Ben konu sahibiyim... Yıllar sonra konu güncellemesi yapayım...
Benim kızım 6 yaşında yürüdü çok şükür... Darısı tüm bekleyenlerin başına inşallah.. Şimdi 6.5 yaşında...
Ama bizim CP den daha büyük sorunumuz çıktı 3 yaşından sonra... Otizm.. Hiç iletişim yok.. Kendi dünyasında bizimle ilgisi yok...çok takıntıları var... Şimdi otizm için uğraşıyoruz bakalım inşallah onda da ilerleriz...

Uzun zamandır yazan olmamış sizlerde son durum ne arkadaşlar...
Canım Allah yar ve yardımcın olsun benim kızım yirmi aylık oldu ilk doğduğunda cp olabilir denmişti o zaman kk ve senin konunla tanıştım her sayfayı okudum ve sabrına ve inancına hayran kaldım. Çok şükür Rabbim emaneti emin ellerde inşallah yeni bebeğin otizmi aşmanıza yardımcı olur ablasının elinden tutup oyunlar oynar. Sağlıcakla kal canım ..

Merhaba Anka misali seni çok merak etmiştim aniden sesin soluğun kesilmişti.Çok şükür iyiymişsiniz ve kızın yürümüş...Nasıl gidiyor fizik tedavisi devam mı?otizmde de şifalar versin Rabbim.İnşallah çok yol alabileceksinizdir.hayırlı olsun bebeğin yoldaymış.Allah sağ salim kucağına versin.
Bizim fizik devam.Henüz bağımsız yürüme başlamadı.5 yaşındayız şimdi.

Bu hayatta anne olmak kadar mükemmel bir vasıf yok ve en zor vasıflardan birisi o yüzden doğum yaparken hep şunu söledim ALLAH a '' Rabbim dedim cennet öyle ggüzel bir yer olmalı ki bütün bu tarifsiz acıları yaşarken karşılığında bahşettiğini hak etmek çok zormuş boşuna vermiyorsun cenneti annelerin ayakları altına'' layık olabilene ne mutlu burdaki bütün annelere büyük sabır güç umut diliyorum en son bana versin RABBİM ve evlatlarına şifa versin işl. içinde benim yavruma da.. bu forumda öyle güçlü annelerin hikayelerine tanık oldum ki tanımıyorum kimseyi ama oturup ağlıyorum çünkü onları anlıyorum. benim iki oğlum var büyüğü 3 yaşında küçük oğlum 9 aylık memoşum .. hala oturamıyor dönemiyor gözlerini sabitleyemiyor ara sıra göz kontağı kuruyoruz genel havası ile keyifli neşeli bir çocuk ama bunlar da içimin rahat etmesine yetmiyor maalesef 5 aylıkken nörolojiye götürdük emar çekildi göz sinirleri zayıf zamanla ggelişir düzelir dedi eegg çekildi, temiz çıktı mr da temiz çıktı söylenen tek şey ise kaba motor ggelişim geriliği okumadığım doktor makalesi kalmadı burdaki annelerin yazdıkları başka sayfalar gezmediğim blog site kalmadı cp mi acaba diye düşünüyorum bilmiyorum ailemden uzaktayım dessteğe çok ihtiyacım var kimse yok ne bir doğru düzgün komşu ne bir arkadaş bazen kaçıyorum evin içinde bir oda ya sığınıp ağlıyorum oğlum görmesin diye bazen yakalanıyorum '' anne neden ağlıyorsun'' diyo kızıyo bana ben ne dicem zavallıya kardeşin için diyorum kardeşine gidiyo sonra onada '' sen ağlama sen ağlayınca annemde ağlıyo'' diyo ikiside biribirinden masumlar bütün bebekler bütün çocuklar hepsi masum günahsız hiçbiri haketmiyor ama haktan gelen bir selam bu tür durumlar aldım dedim aldım RABBİM selamını ...anneyiz gece ölüp sabah tekrar diriliyoruz umutla evlatlarımız için işte böyle benim hayatım güzel annelerim..

Back