Çocuk Hastalıkları Periventriküler lökomalazi / Cerebral Palsi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
merhaba Allah yardımcıları olsun.çok geçmiş olsun.benim de kızım pvl li.arkadaşınızın bebeği ne kadarlık ne durumda neredeler şehir olarak?yardımım dokunursa sevinirim.

Çok geçmiş olsun. Benim oğlum erken doğmadı ama anne karnında beyni gelişirken sıkıntı ortaya çıkmış. Bir suru doktor gezdikten sonra ogrenebildik. 3 aylıktan olduğundan beri fizyoterapideyiz. Son gittiğimiz doktor çok iyiydi ve eğer ftr te bu kadar erken başlamış olmasaydiniz su anda cp sen bahsediyorduk ama çok gelişme kaydetmiş distoni, diskinezi dedi. Fizyoterapiye devam edeceğiz. Bizim çocuklarımız için en önemli şey ftr. Evet zor bir süreç bizi bekliyor ama allahtan gelene diyecek sözümüz yok. Fizyoterapiye çok özen gösterin, evde gosterilen hareketleri mutlaka yapın ihmal etmeyin. Sormak istediğiniz birşey olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya calisirim.

Selam kizlar nasilsiniz neler yapiyorsunuz cocuklariniz nasil bayadir konusmuyoruz face e takiliyorsunuz benim hala face im yok

Selam bahar nasilsin member: 345688"]merhaba Allah yardımcıları olsun.çok geçmiş olsun.benim de kızım pvl li.arkadaşınızın bebeği ne kadarlık ne durumda neredeler şehir olarak?yardımım dokunursa sevinirim.[/QUOTE]
Selam nasilsin baktigini gorsuq

Merhaba herkese konu hala aktif mi bilmiyorum benimde kizim pvl li bizde 3 aylıkken basladik fizik tedavi ye.izmirde yasiyoruz bnm durumumda olan arkadaşlar la konusmaya cok ihtiyacim var bu süreç cok uzun ve mesakatli

geçmiş olsun çok izmirli arkadaş var bahar2 diye yardımcı olur muhakkak bayadır girmiyorlar bende bakıyorum arada...

geçmiş olsun çok izmirli arkadaş var bahar2 diye yardımcı olur muhakkak bayadır girmiyorlar bende bakıyorum arada...

Sizede Merhaba sizin cocugunuz kac yasinda veya aylık teshis ne zmn konuldu su anki sureciniz nasil biraz taniyalim birbirimizi siz hangi sehirdesiniz

iyiyiz moontorrent sağolasın ftryle devam...yol alıyoruz çok şükür.sen ve ikizlerin nasıl?hilal 19 çok geçmiş olsun size de.Allah yardımcınız olsun.kızınız ne kadarlık şimdi?neyi var tam olarak?ben de izmirdeyim.

ben bursadayım bız 3 yasındayız benım oğlumun erken doğuma bağlı beyın kan. sonucu hıdrosefalı var ve santı mevcut beyın kan hasarı sağ hemıparazı 22 aylık yurudu elide iyi durumda artık kendi yasadıklarına göre..

2bahar manevı olarak ıyı değilim ama cocuklar var biliyorsun zor geçen bi 3 yıldan sonra sabır kalmadı bende tahammul kalmadı hıcbırseye

Sizlerede Merhaba bnm kizim 14 aylik ama 6 aylik gibi anca bnm kizimda erken dogdu 2 ay kuvozde kaldi nek arti beyin kanaması geçirdi beyin mr i cekildi pvl 2 seviye dendi surekli dr takibindeyiz haftada 3 gunde fizik aliyoruz basindan beri cok seyler atlattik yasadik hepsi cok zordu bugüne şükür .ama önümüzdeki yol cok uzun nasil saglam kalicaz ben psikolojik destekte alıyorum ona rağmen cok zor

Allah yardımcın olsun çok zor bir süreçti tabii.iki çocuk +fizik tedavi.ama büyüttün artık çok şükür sağlıkları da iyi.inşallah zamanla biraz rahatlarsın dinlenip nefes alabilirsin ...

psikolojik destek almanız güzel.en güzeli de dua bize.kızınızın durumu nasıl cerebral palsi oluşmuş mu?spastisite mi hipotoni mi başka bir çeşiti mi var kızınızda?yol çok uzun çok zor ama yıllar içinde mutlaka ilerleyecektir Allahın izniyle.hangi kuruma gidiyorsunuz?biz egemdeyiz.benim kızım da 3.5 yaşında.

Evt maalesef cerebral palsili pvl grade 2spastik dipaze .3aylikken basladik fizyoterapist te.ozel eke rehabilitasyon merkezine gidiyoruz Bornova da henüz bas kontrolü yeni yeni ne zmn yuruycek bilmiyorum sizlerin seviye etkilenme nasil norologunuz kim biz hasan tekgul e gidiyoruz bize hastaneden cikarken soylemediler hastaligi allahtan cabuk fark ettik .ayaga bastiroyoruz bu ara fizikte iyi gidiyoruz hayirlisi hepimiz icin

Buyuduler hamdolsu okadar badireden sonra çalışma m gerekli ise gitmem ancaK OZAMAN rahatlarim disari da cikamiyorum pek kimseylede gorusmuyorum oda bunaltiyo hep cocuklarla evde disardada ev isleri tuvalet eğitimi baya zor oldu boyle iste

hilal arkadasim nasil soylemediler size allahtan erkem teshis olmuş sizinki muhtemelen oksijensiz kalmis tir beyin kan o yüzden olmus olabilir

Evt cnm soylemediler izmirin en iyi hastanesinde bnm kizim 30 haftalik dogdu dogumdan sonra yoktu 2haftalikken nek geçirdi ki o cok zordu kaybedebiliriz dedi dr ondan sonra beyin tomografisi cekildi iste beyaz cevherde hafif bi kanama oldu ama prematüre lerde olur sorun yok dedi dr bizde ne bilelim cocuk bin tane sey geçirdi kuvozdeyken onlar gibi.bize tibbi bi aciklama disinda bi sey söylemedi sonra has.cikarken noroloji sizi bi görsün dediler gittik bol bol kafadini oksayin dedi gonderdi .cocuk doktoru fark etti hmn ilk kontrolde fark etti baska norolog a gönderdi o soyledi fiziğe fln baslamamizda 3ayi buldu.simdi o hastaneyi dava etmeyi dusunuyoruz bize gerekli aciklamayi yapmadilar diye.ayy öyle cok sey varki konusmaya baslayinca aslinda

Söylemiyor lar maalesef hep ozelde oldu herseyimiz kiziminda 2 yasta cekilen mr da oksijensiz kaldigi anlasildi oda gec yurudu ama basini tutmada oturmada emekleme de gec oldu kasilma yoktu onda oglumda var mesela kizim 17 aylik emekledi boyle iste ama si beyaz cevherde gecirmisiniz kanamaya benim oglum ventikuleri icindeki dokuda gecirdi benim bildiğim kadarıyla beyaz cevher motor hareketlerini komut veren madde diyeyim kanamanin yeri önemli anlatabildimmi davaci olun doğum yapmam ayri trajedi komikti vahimdi yani hele çocuk larin durum lari vaktim olmadi hast ugrasmaya yoksa bizimde ihmal çooook

face de prematüre anneri diye grup var ordayim ben daha cok bende 30 haftalikdogum yaptim.

Sizin 2cocunuzdami cerebral palsili? ALLAH yardimciniz olsun .valla iste esim görüşcek bi tanidik avukatla cok masrafi yoksa çünkü bu süreçte maddi manevo cok yiprandik.ama evt gittigimiz merkezdeki diger annelere de soylemediler ama cok daha küçük prematüre olup sapasaglam cikanda var bnm facem yok burda bebek isteyen arkadaslar forumunda cok vakit gecirirdim eskiden ama artik hic vakit yok.size rahatsizlikla ilgili bi seviye soyledilermi bnm kizim daha hic emeklemiyor bas kontrolü fena değil elleri yeni yeni açılıyor ama dr normal okula gidecek dedo o zmn kdr yürüyecek diyo bide kizimin ağlama nöbetleri var onlar beni mahfediyo .birde devletin verdigi hangi imkanları dan yaratlaniyorsunuz yeni seyler cikmisti bende cok bilgi sahibi degilim ama ogrenmek istiyorum

Canim benim de face yokki esiminden gruplara uyeyim ole kullaniyorum daha kucuk dogup goz ameliyati olmayan bile var 30 haft sonra dogumta daha kotu durumda olanlarda var kısmet sans allah tan gelene istemiyorum diyemiyorsunki kizim cp degil ama gec yurudu sadece yurumesi gecikti pvl ama cp ye donmemis oglumunda beyin kan ötürü agir bi kanama gecirmis sag taraf cp ama azaldi hamdolsun yurudugu için ayagi kurtardi tek taraf cp ler guruyormus zaten en gec 2.5 yasta allah bilir yinede biz erken bile yuruduk ne yuruyecek ne konuşacak zihinsel engelli ilucak dediler mr da ki goruntuye gore maddiyat i sormayın zaten manevi daha agir ama .

Aglama krizleri için egg cektirdinizmi peki biz sadece esimin maasindan devletin aldığı vergiden muafiz baska imkanlardan yararlanamiyoruz raporumuz da agir degil yaziyor cunku

Merhaba acaba siz bu muafiyet icin nereye basvurdunuz biz cocuk hastanesinden özel eğitim raporu cikardik ayda 8 ders yuzde 40 engelli raporu verdi.bu arada fizyoterapist ayakta durma sehpasi alcaz dedi 1500 tl mis fiyati siz aldijiz mi sgk karşılıyor mu glsi ne kdr gidiyor sunuz fizige ne zmn basladiniz haftada kac gun baska seyler de var konusma hidroterapi gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…