MEHSEL ERAY ben beslenmenin düzeldiğini burada bazı konularda okumuştum ama başlığını hatırlamıyorum müsait bi zamanda bakayım bulunca yazarım inş.bizde beslenme problemi olmadı.ama o yuncaklara nesnelere ilgisizlik vardı biraz.yemyeşil kurbağa uzatırım bakar ama almak istemez...almayı mı bilmiyor düşünemiyor mu Allahım çıldıracaktım...bir 4 aylık gibiydi galiba pamuk torbası şıkır şıkır ona uzandı tutmak istedi tuttu,1yaşında ce e yapmaya başladı yüzüne bir örtü örtüp çekerek kendi kendine,bay bay geldi o sıralarda...yani sonra sonra açıldı çocuk.ilk zaman sarhoş gibi oluyorlar yaşadıklarından herhalde.biz bile bi grip olsak tim bünyemiz sarsılıyor elimiz ayağımız tutmuyor...o minicik bebekler kolay değil küvezlerde,anne sıcaklığı yerine camların içinde...
emin ol Allahın i<niyle değişecek,ben ne ağır çocuklar gördüm onlar bile vakti geldiğinde gülüyor ediyor gelişiyor...
bu arada üzüntülerin için çok haklısın çekilen acıyı çok iyi tanıyorum.ve hala yaşıyorum.ama Allah birşeye izin verip takdir ettiyse muhakkak bir bildiği vardır.bu dünya imtihanlarımızı verip cenneti kazanma yeri.sabredip şükredip gidicez bu 3günlük dünyadan.Allahın istediği gibi bir kul olabilirsek hem bu dünyaya dayanma gücümüz artacak hem de cennette çocuklarımızla sonsuza kadar yaşayabilicez inşallah.bu dünyadaki en büyük tehlike bu imanı kaybetmek bence.en büyük nimet de Rabbine teslim olabilip iman etmek.ben kafayı sıyırmamayı namazla ve seherlerde duayla başardım.en önemlisi de Allah kulum beni nasıl bilirse ben ona öyleyim dediği için o batıdan bize yayılmaya başlayan nasıl düşünürsen öyle olur un temeli olan düşünceyi aklımızda sabitlemek.Allah merhametlilerin en merhametlisidir.o kuluna zulmetmez.onun kulu hakkındaki hükmü adalettir.her zorlukta bir kolaylık vardır.zaten bunları bildiğinden eminim ben sadece bildiklerimi yazıp hatırlatabiliyorum buradan elimden bu geliyor.
bazı kas hastalıkları var,10-15 yaşta çocuk vefat edecek biliniyor,anne nasıl dayanıyor...bir yakınımız öyleydi.o malum gün geldiğinde anne şükürle ağladı,fenelaştı ama Allaha sarıldı ve cennet vesilem dedi.ardından doğal yolla bir kız bir erkek ikizleri oldu.ben de kızımın ikizini 2günlükken kaybettim.kokusunu alamadım,sarılamıyorum şimdi ona.ama inşallah burada sakince Müslüman olarak yaşayıp yanına gitmek en büyük hedefim.çok yazdım ama...
bizi sormuşsun bir de.kızım 33.hafta erken doğum.minik beyin kanaması var sebep belirsiz.sancım gelmişti ameliyatanede yer olmadığı için saatlerce odada bağıra bağıra bekledim,belki de o zaman oldu belki de doğumda...şifada ki çok severim orayı herşeyimiz orada oldu bizim
tüp bebek tedavisi bile.Allah dileseydi engel olurdu sebeplere.motor gecikme olunca mr çekildi ve teşhis kondu.çok zor ama çalışmaya yıllar içinde olabildiğine atlatılabilecek sorunlar şükür ki...algımız dil gelişimi güzel maşallah.bak şimdi oyuncaklarını bırak uzanmayı kimselere elletmez oldu,o benim diye bağırıyor.nolur baba nolur küvete götür beni yıka diyor her akşam....nereden nereyeee....Allah büyüktür.