merhaba arkadaşlar.
benim de 4 yaşınada CP li kızım var. yürüyemiyor henüz. yürüyecek inşallah bekliyoruz.
benim sormak istediğim CP li çocuklarınızdan sonra başka bebeğiniz oldu mu. nasıl hamilelik geçirdiniz.
benim şu anda beklenmedik hamileliğim var da. kızımı nasıl taşıcam diğer bebeğe zararı olur mu çok korkuyorum
selam .....evet ınsan basına gelıbce anlıyor degılmı bende bılmezdım cp ne demek ama ogrendık ıns sıfalar bebeklerımeıze....noroloğ mutlaka mr veya eeg ıster ....ama yınede masallah kızına emekleme varsa cok ıyı devam edecek guzel seyler demektır...merhaba arkadaşlar kızımda fark ettiğim bazı aksaklıklarla gezindiğim doktorlarla en sonunda bir doktor kızımın ayaklarında spastisite olduğunu söyledi mahvoldum o anda 1 hafta devamlı ağladım ama sonuç değişmedi ve neler yapabilirimin ardında gezerken sizlere rastladım çalıştığım için tüm konuyu okumam 1 haftamı aldı yazdıklarınızdan her birinizin hikayesini biliyorum Rabbim hepimizin evlatlarına güç kuvvet versin
geleyim kuzuma gökçenim 33 haftalık doğdu doğum kilomuz iyiydi ama doğum sırasında sıkıntıya girdi ve 17 gün yoğun bakımda kaldık ki bunun 2 günüde solunum cihazına bağlı geçti neyseki toparladı ve taburcu olduk gökçen de bu aya kadar çok bir şey fark etmedim yalnızca altını alırken bacaklarını çok açamıyor zorlanıyordu buna takmıştım doktor doktor bu nedenle gezindim gökçen aynı ayda doğduğu arkadaşlarıyla aşağı yukarı aynı gelişimi gösterdi 40 günlükten bu yana kafa kontrolümüz var hep yüz üstü yattı dönmelerimiz 5 ayda oldu çok rahat ve her iki yönede oturmada oldu ancak biraz daha kısa süreli gibiydi ama desteksiz ve en son biraz emeklememiz geri kaldı derken onada başladı ancak ayaklarını bir tırtıl gibi sürüyerek şu anda 11.5 aylığız düzeltilmiş 10 aylık hızlı emekliyor parmak ucu ve içe basmamız var bu nedenle ayakta duramıyor ben durdurduğumda ise 1 2 saniye kadar duruyor sağ ayak daha iyi solda daha fazla sanki bu arada henüz bu ayın 19 da gideceğiz nöroloğa randevumuzu aldım yani konmuş bir tanımız yok gittiğimizde ne diyecek bakalım mr istermi ne olur bilmiyorum daha 20 gün önce söylendi ayaklarımızda sertlik olduğu bu nedenle ancak randevu aldım bu arada boş durmayıp bir fizik merkezine götürdüm afo ile halledilebilir olduğunu söyledi hakkımızda hayırlısı her şey yoluna girer umarım bu çıktığım uzun yolda sizlerle dertleşip aile olmayı dilerim ne olur yol gösterin öğrendiklerinizi paylaşın birde sayfayı boşlamayın ben buradan çok şey öğrendim Allah hepinizden razı olsun çok yazdım iyi bakın kuzulara öpün hoşçakalın arkadaşlarım
hareketler cok onemlı fızge gıtmenız cok ıyı olmus bu yol uzun ve sabırlı kısa zamandada rapor alıp duzenlı fızıge gıdın drım ve vede yapın hareketler ve bıde norologdan sonra mutlaka ıyıbır ortopedıste gıdın buda onemlı...yolunuz acık olsun.....oturması nasıl bu arada
moontorrent beklıyoruz senı de. Bızımkı pc canavarı resmen pc gorunce hemen atlıyor o yuzden genelde telefondan giriyorum nete, e oradan da face kullanmı daha kolay, biraz işin tembelıne kacyorum. Fırsat buldukça buraya da göz atıyorum, ama her zaman yazmaya fırsat olmuyor.
yasıb, akrep sizlere de çok çok geçmiş olsun...face kullanıyorsanız gruba da beklerız...
moontorrent beklıyoruz senı de. Bızımkı pc canavarı resmen pc gorunce hemen atlıyor o yuzden genelde telefondan giriyorum nete, e oradan da face kullanmı daha kolay, biraz işin tembelıne kacyorum. Fırsat buldukça buraya da göz atıyorum, ama her zaman yazmaya fırsat olmuyor.
yasıb, akrep sizlere de çok çok geçmiş olsun...face kullanıyorsanız gruba da beklerız...
moontorrent çok gecmiş olsun...mevsim değişiminde enfeksiyonlar cok oluyor. propolis damlası arattırınca nette çıkıyor, ben ondan vermeye başladım her sabah yaşı kadar damla veriyorsun. bizimki 1.5 ben 2 damla veriyorum, bagısıklıgı guçlendirmek için. Ve nezlenin ilk başladıgında gunde 3*yaşı kadar damla veriyorsun, serum suyu ile karştrıp burun damlası olarak ta kullanabilirsin. Tamamen bitkisel...
yasrıbgrup gizli, bana face adresını msj atarsan eklerim seni de..
uyardığınız için teşekkür ederim, haklısınız her doktor birini önerir, biz Numan beyi ancak internette araştırabildik ve yorumların güzel olduğunu görünce gitmeye karar verdik.bide bebeğini ona götüren bi arkadaşla telefon görüşmemiz oldu.bu işle ilgilenen başka biri var mı bilmiyorum kime sorsam bana hep Numan bey dediler.bildiğiniz başka birisi var mı yada izmirde bu işle ilgilenen birinin olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?Ankara'da olması maddi yönden bizi de çok zorlayacak ama iyi gelcekse değer demiştik.fakat bir kişi bile eğer memnun kalmadıysa akılda mutlaka soru işareti uyandırmalı bence.muayene ücreti yüksek demişsiniz Numan Bey hacettepe hast de, sgk üzerinden bakılmıyor mu?bide siz bu araştırmadan sonra kimi tercih ettiniz?
Hepinize geçmiş olsun, bebeklerinizi baya buyutmussunuz sizler. Ben daha yolun basindayim. Oğlum 27/5 günlük dogdu 47 gündür kuvezde su anda 1290 kilo oldu. Ama bir ay sonra beyin kanamasi geçirdi 2 ile 3. Derece arasi. Ameliyat olmadi beklemedeyiz ama maalesef periventrikuler lokomalazi tesisi kondu , sağ taraftaymis. Zaman gösterecek ne kalip kalmiycagini diyor drlar. Kuvezde fizik tedaviye basladilar bile çok korkuyorum gelecekten uykularim kaciyor. Uyusamda rüyamda hep bunları görüyorum. Nolur bana birşeyler yazin destek olun. Bebeğim ege ünv yatiyor. Orda bebeği kalmis birileri var mi. Facedeki sayfanizida benle paylasirsaniz sevinirim. Allah umarim hepimizin yüzünü güldürür.
2 temmuz 2009 da 31 haftalı bebek dünyaya getirdim... şu an 11 aylık oldu ama hala dönemiyor, elleri hala yumruk, sürekli kasılmaları var, ayaklarının üzerine hiç basamıyor, yemek yiyemiyor sadece mama ile besleniyor ama en önemlisi göremiyor.....
dün PERİVENTRİKÜLER LÖKOMALAZİ teşhisi kondu acaba aranızda bu hastalığı bilen var mı? tadavi süreci nasıl gelişti... şu an nasıl düzelme imkanı var mı acaba bana bilgi verebilir misiniz..dr um fizik tedavi göreceğini bu hastalığın herhangi bir tedavisi olmadığını söyledi... ama kesin bişey söyleyemeceğini belki iyileşir belki iyileşmez dedi...6 yaşına kadar takip edilecekmiş....
bilen varsa lütfen anlatabilir mi
Hepinize geçmiş olsun, bebeklerinizi baya buyutmussunuz sizler. Ben daha yolun basindayim. Oğlum 27/5 günlük dogdu 47 gündür kuvezde su anda 1290 kilo oldu. Ama bir ay sonra beyin kanamasi geçirdi 2 ile 3. Derece arasi. Ameliyat olmadi beklemedeyiz ama maalesef periventrikuler lokomalazi tesisi kondu , sağ taraftaymis. Zaman gösterecek ne kalip kalmiycagini diyor drlar. Kuvezde fizik tedaviye basladilar bile çok korkuyorum gelecekten uykularim kaciyor. Uyusamda rüyamda hep bunları görüyorum. Nolur bana birşeyler yazin destek olun. Bebeğim ege ünv yatiyor. Orda bebeği kalmis birileri var mi. Facedeki sayfanizida benle paylasirsaniz sevinirim. Allah umarim hepimizin yüzünü güldürür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?