Çocuk Hastalıkları Periventriküler lökomalazi / Cerebral Palsi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
merhaba arkadaşlar.
benim de 4 yaşınada CP li kızım var. yürüyemiyor henüz. yürüyecek inşallah bekliyoruz.
benim sormak istediğim CP li çocuklarınızdan sonra başka bebeğiniz oldu mu. nasıl hamilelik geçirdiniz.
benim şu anda beklenmedik hamileliğim var da. kızımı nasıl taşıcam diğer bebeğe zararı olur mu çok korkuyorum

merhaba arkadaşlar kızımda fark ettiğim bazı aksaklıklarla gezindiğim doktorlarla en sonunda bir doktor kızımın ayaklarında spastisite olduğunu söyledi mahvoldum o anda 1 hafta devamlı ağladım ama sonuç değişmedi ve neler yapabilirimin ardında gezerken sizlere rastladım çalıştığım için tüm konuyu okumam 1 haftamı aldı yazdıklarınızdan her birinizin hikayesini biliyorum Rabbim hepimizin evlatlarına güç kuvvet versin
geleyim kuzuma gökçenim 33 haftalık doğdu doğum kilomuz iyiydi ama doğum sırasında sıkıntıya girdi ve 17 gün yoğun bakımda kaldık ki bunun 2 günüde solunum cihazına bağlı geçti neyseki toparladı ve taburcu olduk gökçen de bu aya kadar çok bir şey fark etmedim yalnızca altını alırken bacaklarını çok açamıyor zorlanıyordu buna takmıştım doktor doktor bu nedenle gezindim gökçen aynı ayda doğduğu arkadaşlarıyla aşağı yukarı aynı gelişimi gösterdi 40 günlükten bu yana kafa kontrolümüz var hep yüz üstü yattı dönmelerimiz 5 ayda oldu çok rahat ve her iki yönede oturmada oldu ancak biraz daha kısa süreli gibiydi ama desteksiz ve en son biraz emeklememiz geri kaldı derken onada başladı ancak ayaklarını bir tırtıl gibi sürüyerek şu anda 11.5 aylığız düzeltilmiş 10 aylık hızlı emekliyor parmak ucu ve içe basmamız var bu nedenle ayakta duramıyor ben durdurduğumda ise 1 2 saniye kadar duruyor sağ ayak daha iyi solda daha fazla sanki bu arada henüz bu ayın 19 da gideceğiz nöroloğa randevumuzu aldım yani konmuş bir tanımız yok gittiğimizde ne diyecek bakalım mr istermi ne olur bilmiyorum daha 20 gün önce söylendi ayaklarımızda sertlik olduğu bu nedenle ancak randevu aldım bu arada boş durmayıp bir fizik merkezine götürdüm afo ile halledilebilir olduğunu söyledi hakkımızda hayırlısı her şey yoluna girer umarım bu çıktığım uzun yolda sizlerle dertleşip aile olmayı dilerim ne olur yol gösterin öğrendiklerinizi paylaşın birde sayfayı boşlamayın ben buradan çok şey öğrendim Allah hepinizden razı olsun çok yazdım iyi bakın kuzulara öpün hoşçakalın arkadaşlarım

selam ......oncelıkle gecmıs olsun...ıns yurur kızın kısa zamanda ve gozun aydın ....eger erken dogma rıskı yoksa cok korkma ama kızınıda tasıma derım dıkkatlı olmakta fayda var arabayla gotur veya baskası tasısın ıns saglıkla dogar bebegın

selam .....evet ınsan basına gelıbce anlıyor degılmı bende bılmezdım cp ne demek ama ogrendık ıns sıfalar bebeklerımeıze....noroloğ mutlaka mr veya eeg ıster ....ama yınede masallah kızına emekleme varsa cok ıyı devam edecek guzel seyler demektır...

hareketler cok onemlı fızge gıtmenız cok ıyı olmus bu yol uzun ve sabırlı kısa zamandada rapor alıp duzenlı fızıge gıdın drım ve vede yapın hareketler ve bıde norologdan sonra mutlaka ıyıbır ortopedıste gıdın buda onemlı...yolunuz acık olsun.....oturması nasıl bu arada

ayın 19 unda konyada önce nörologta sonrada ortopedide randevumuz var tanımız konsun hemen rapor almak için başlayacağım uğraşlara cevapların için sağolasın desteksiz oturuyor şükür oyuncaklarına uzanıp alıyor oynuyor size birde dil gelişimini sormak istiyorum tam olarak ne zaman başladı dilada

herkes face yazıyor artık bi ben kaldım benimde face yok ..alıcam inşallah...

son yazan arkadaşlar sizlerede geçmiş olsun uzun bir süreç var ALLAH ın izniyle geçicek hepsi....

moontorrent beklıyoruz senı de. Bızımkı pc canavarı resmen pc gorunce hemen atlıyor o yuzden genelde telefondan giriyorum nete, e oradan da face kullanmı daha kolay, biraz işin tembelıne kacyorum. Fırsat buldukça buraya da göz atıyorum, ama her zaman yazmaya fırsat olmuyor.
yasıb, akrep sizlere de çok çok geçmiş olsun...face kullanıyorsanız gruba da beklerız...

anladım benimkiler hasta oldular valla oğlan ateşlendi gece bugün fizik ted. vardı gitmedim şimdi iyi ateş yok ama ya yolda olursa diye keyfini kaçırmayayım dedimm.....benimkilerde öle pc görünce aç aç 2 tuşu eksildi şimdiden ....

teşekkürler eğer grubunuzu söylerseniz gelebilirim çokta sevinirim sizden haber bekliyorum

moontorrent çok gecmiş olsun...mevsim değişiminde enfeksiyonlar cok oluyor. propolis damlası arattırınca nette çıkıyor, ben ondan vermeye başladım her sabah yaşı kadar damla veriyorsun. bizimki 1.5 ben 2 damla veriyorum, bagısıklıgı guçlendirmek için. Ve nezlenin ilk başladıgında gunde 3*yaşı kadar damla veriyorsun, serum suyu ile karştrıp burun damlası olarak ta kullanabilirsin. Tamamen bitkisel...
yasrıbgrup gizli, bana face adresını msj atarsan eklerim seni de..

Son düzenleme:
ayy doktoru aradım ama bak sormayı unuttum aklımdaydı halbuki..ahh o face bi alabilsem hemen atıcam da...o

Akrep87 rabbim evladina sifa versin hayirlisiyla zamaninda insallah alirsin kucagina bebegini dikkatli olun cok fazla tasimamaya dikkat edin benim oglum 9 aylikken ben hamile kaldim o zaman surekli kucagimdaydi oglum hamileligim boyunca doktorum dikkat et dedi ama kimsem olmadigindan tasidim surekli ikinci hamileligimde 32 haftada kizimin dogumuyla son buld

Numan bey bey.sahin randevu vermiyor.özele yönlendiriyor.bu konuda spesifik çalışan başka bi isim bulamadık.ama numan bey gibi fizyoterapist olup onun katıldınız seminer egitim vs lere katılan mezun öğrencilerinden fikir aldık.yiyecekleri verirken arka dişleri üzerine koymak.katıyla sıvıyı birlikte vermemek.tülbente sarılan jelibonu arka dişlerle çiğnetmek.fırçayla agos içine masaj gibi daha önceden çalıştığımız kurumlarda da tavsiye edilmiş olan şeylerdi söylenenler.şimdi çiğnemeyi öğrendi benim oğlan sevdiği şeyleri çiğniyor yiyor.ama işine gelmeyene hala aynı muamele.ağzından çıkarırım.kusar.tam katıya geçtiimizi söylememem

Hepinize geçmiş olsun, bebeklerinizi baya buyutmussunuz sizler. Ben daha yolun basindayim. Oğlum 27/5 günlük dogdu 47 gündür kuvezde su anda 1290 kilo oldu. Ama bir ay sonra beyin kanamasi geçirdi 2 ile 3. Derece arasi. Ameliyat olmadi beklemedeyiz ama maalesef periventrikuler lokomalazi tesisi kondu , sağ taraftaymis. Zaman gösterecek ne kalip kalmiycagini diyor drlar. Kuvezde fizik tedaviye basladilar bile çok korkuyorum gelecekten uykularim kaciyor. Uyusamda rüyamda hep bunları görüyorum. Nolur bana birşeyler yazin destek olun. Bebeğim ege ünv yatiyor. Orda bebeği kalmis birileri var mi. Facedeki sayfanizida benle paylasirsaniz sevinirim. Allah umarim hepimizin yüzünü güldürür.

canım sana öbür taraftan da mesaj yazdım bana özelden face adını yolla ben seni gruba eklerim grubumuz gizli mail adresinide yaz lütfen çünkü bazen isimden bulunmuyor

çok geçmiş olsun.İnşallah şimdi yavrunuz daha iyidir.Tıp hergun gelısıyor,Mutlaka bir çaresi vardır.Rabbim yardımcınız olsun.O meleğin emaneti size gözünüz gibi bakın nolur.sevgiler...

Allah yardımcınız olsun.gonlunuzu ferah tutun,herşey yoluna girecektir.Minik meleğiniz umarım en kısa sürede sağlığına kavuşur

Arkadaşlar merhaba,
Bu forum sanırım takip edilmiyor anladığım kadarıyla face den bir grup kurmussunuz ve paylaşımlar oradan devam ediyor. Benim de hipertonik bir bebeğim var
Rica etsem aşağıdaki linke bakıp bana da yardımcı olabilir misiniz? Umarım hala birileri bu konuyu takip ediyordur.

Şimdiden teşekkürler

Kadınlar Kulübü - http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=734634

arkadaşlar bebeğine periventriküler lökomalazi teşhisi konan bir arkadaşım var. umarım hala konuyu takip eden arkadaşlar vardır. özellikle maibeyaz rumuzlu arkadaşa ulaşmak istiyorum ama sanırım çok eski bir kullanıcı. özel mesaj yollamak için de arkadaş olarak eklemek gerekiyor diyor sistem. ama eklenmiyor. umarım yazımı görüp dönüş yapabilirsin burdan. ya da bebeği bu hastalığa sahip arkadaşlar bana yazabilirler mi acaba teşekkürler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…