• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Periventriküler lökomalazi / Cerebral Palsi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
cp olup olmadığı şu an anlaşılmaz daha erken ama bu sürede de fizyoterapiye başlarsanız çok yol katedebilirsiniz. göz doktoruna götürdünüz mü bebeğinizi. bi de o ne demek ya boş küvez yoktu nasıl bi şey. nasıl bi hastane o öyle. ama sorsan gelin bizde doğurun bebek yoğun bakım ünitemiz mevcut demeyi iyi bilirler. ne sebeple kanama olmuş, söyleyemediler mi, doktor hatası var mı, araştırdınız mı? hafta olarak da çok erken bir hafta değil. doğumdan önce nst'ye girdiğinde her şey normal miydi? doktor bi terslik olup olmadığını nasıl anlamaz doğum esnasında. ne biliyim sezaryene alırdı en kötü doğum anında. kordon mu dolanmış da oksijensiz kalmış. ne kadar süre oksijensiz kalmış. ben de aslında hiç sevmem sanki doktormuşum gibi tepeden konuşulmasını, şu an yapmama rağmen; ama harbiden sinirlendim. bi can, miniick bir can var ortada. komplikasyon gelişme ihtimalini göz önüne almaları lazımdıi boş küvez bulamamak nasıl bi şanssızlıktır.

o yaşama tutunmuş, oksijensiz kaldığı halde kalbi durmamış. her şey geçer umarım.
kaç kilo doğdu bir de?
evet götürdüm göz dibi muayenesi temiz çıktı.aslında benim hastane olayım çok karışık.en başta karataşa gittim sonra yenidoğan ünitesinin olmadığını öğrenince şifaya geçtim.bi gün kanamam oldu cumartesiydi.hastaneyi aradım doktorun numarası verilmiyomuş orda yasakmış.o zaman hastaneye geleyim müdahale edin dedim.biz akşam 5 ten sonra ve hafta sonları sadece ameliyat olacak hasta kabul ediyoruz dediler mecbur yine karataşa devam ettim doktorumdan da çok memnundum zaten.koskoca izmirde küvez bulamadık ne hastanesi!!!!dokuzeylül, ege, kent, hiçbirnde boş küvez yok, şifa bizim hastamız olmadığınız içn bebeğinizi küveze alamayız dedi!!!!oksijensiz kalan bebeklerde önce beyinde sonra gözler ve böbreküstü bezlerinde kanama oluyor.doktor hatası yok olsa kimse yaşatmazdı onu zaten.doğum başlayana kadar nst deydim ve herşey normaldi, hatta kıpırdanıp duruyodu oğlum ebeyle gülüştük son tekmelerini at oğlum at diye.sezeryanlık bi durum olmadı ki.ilk doğumum olmasına rağmen 6 saatte 10 cm açılmam oldu çatı da müsaitti, bebek kanalda sıkışmadı zaten sıkışsa vakum kullanılırdı.yorgun doğduğu için ağlayamadı ve o yüzden nefes alamadı.kilosu da çok değildi 2770 kg.ben 32. haftada doğumum başladığı için hastaneye yatırıldım 2 cm açılmayla.3 gün yattım.oksijen alışverişinde ta o zamanlar bir problem olmuş olabilir diyorlar.her gün ölüp ölüp diriliyorum bebeğimin suratına baktığımda.umarım cp olmaz ama şu hortumdan kurtulmamız lazım.fizik hareketlerini evde ben her gün yaptırıyorum.ama o boş bakışlar, havaya atınca korkmaması, hareket azlığı, gülme agulama olmayışı, ağzındaki (her gün benim takığım) hortum ....Allahım al canımı diyorum artık nasıl bir acıdır bu, hak edecek ne yaptım diyorum her gün :43::43:
gerçekten çok üzüldüm ALLAH sabır versin heleki böyle herşey normal olupta doğum anından bahsediyorum doğduktan sonra ne olduğunu anlamamak daha da zor hep insanın kafasında bi dünya soru dolaşıp durur.....

bu küvez olayıda ayrı bir muamma benimkiler ikiz ve gittiğim özel hast. yine bir doğum olayı yüzünden ssk dan cezalıymış ama vatandaşa tadilattayız diğer tamda bu zamanlar arefe den bir gün önce sonra evime yakın devlet hast. gittim tam 5 saat doğumhane küvez bulunmasını bekledim ama yok tüm bursayı talan ettiler neyseki yine tanıdıklar sayesinde özel bir hast. doğum yaptım orda bile 1 tane boş küvez var demişler ama çoktu maalesef...doğum yaptığım hast. hiç kontrollere gitmrdim 30 dk yetişmeseymişiz 3 çümüzde ölüyormuşuz çok travma oldu benim için tabi sonrası dahada üzücü çok zor geçen bir 2 yıl şuan 28 ağustosta 2 yaşında olucaklar...oğlum erken doğuma bağlı çok ağır bir beyin kan. geçirdi 30haftalık doğdular bu arada en son 22 mayısta 3.beyin ameliyatını olduk çok şükür çok kötü demelerine rağman durumları buna şükür yani oğlumda şant var beyninde kızımında beyinle ilgli sıkıntısı yok gözlerinden ameliyatlı 2 kere ama yürümeye çok korkuyor oğlum yürüyor artı biz düşer diye korkuyoruz zaten herşeyimiz korkuyla geçiyor hala gezmeye diye hast. gideriz neyse çok uzun oldu...

inşallah herşey netleşir.....
olmaz mı hiç hem de milyonlarca soru ...sorma bizimkiler de izmiri talan ettiler hayret edilcek bşy koskoca şehirde bütün küvezler dolu.biz de 2,5 saat aradık malesef.inşallah kızın da oğlun da bir an önce sağlığına kavuşur.ucuz atlatmışsınız.peki bu 2 yıl boyunca beslenmede problem yaşadın mı hiç, emme refleksleri var mıydı yoksa bizim gibi kaybetmişler miydi?şimdi nasıllar?2 yıl boyunca neler oldu yani gelişimleri normal miydi?gerçi prematüresiniz ama beyin kanaması gibi bir ortak noktamız var.beyin kanaması benim oğlumda da var ama küçük 1. düzey bide en dış zardaymış.oksijensizliğe bağlı olan hasar beni korkutuyo.merak ediyorum bizim gibi oksijensiz kalıp emme refleksini kaybedenler tekrar kazanabilmiş mi ne zaman olmuş neler yapmak lazım...inşallah bilen biri çıkar da yol gösterir bana.resmen kuş gibi çaresizlik içinde çırpınıp duruyoruz, sanki bşy yapsam herşey düzelcekmiş gibi geliyo, yapılacak çok şey var da ben bilmiyorum gibi....
çok geçmiş olsun.ben de izmirdeyim hasan hocanın hastasıyız
biz de.şimdi durum kötü gibi görünse de ileride çok iyi olabiliyor.ya da en azından ftr ile çok yol alabilecek inşallah.olabilecek ilk fırsatta fiziğe başlarsınız.bol bol masaj yap bebeğine.dualar oku üfle üstüne.başının arkasından elinle tut yavaş yavaş sağa sola çevir sonra masaj yap.azıcık zeytinyağıyla bacaklarını ovala.şimdi minicik yumuşacık bu aylar çok değerli.biraz büyüyünce daha rahat hareketlere geçersiniz minik topun üstünde yuvarlarsın.bol bol kollarını bacaklarını oynateliyle bacaklarını tutturt.beslenme zamanla düzelecek aşama aşama üzülme.inşallah durumu netleşince herşey daha iyi olur.nöbetlerin ilaçla çaresi var zaten Alahın izniyle.hasan hoca da en iyisi zaten dalında.Allah yardımcınız olsun.Allah şifalar versin bu son mübarek günlerde...
inşallah dediğin gibi ilerde o çok iyi günleri görenlerden oluruz biz de.doğru diyosun tazeyken şekil vermek kolaydır tabi.siz de mi oksijensiz kaldınız, Hasan beye gidiş sebebiniz ne?beslenme düzelecek demişsin çok mutlu oldum bu kendi kendine mi geri gelen bşy yoksa çocuk hazır olunca mı yapar bide yaklaşık ne kadar zaman alıyor sizde de mi oldu?çok sordum kusura bakma ama deli gibi çare arıyorum eve hoca bile getirttik artık ne yapacağımızı şaşırdık.Allahım nerde şifa bekleyen çocuk varsa hepsinin yüzüne gülsün anaların babaların ciğeri yanmasın :43:
Bayramınız mübarek olsun arkadaşlar...Allah çocuklarımızın yürüme ,koşma,hoplama ,zıplama ,okuma bayramlarını da nasip etsin,cümlemize...Amin...

Senin de arkadaşım.Amiiinnn inşallah...

ilk önce söyleyeyim benim oğlum oksijensiz kalmadı..erken doğuma bağlı beyin kan. geçirdi ağır kanamaydı tabi erken müdahale edildiği için beyni basınçtan zarar görmedi çok şükür beyin kan. soldaydı ve sağ tarafında kasılması mevcut ayağı kurtarıyor yürüdüğü için el ağır bizim ama onuda kullanmaya başladı fizik ted. önemli ayrıyetten çocuğun onu algılaması gerekli .... kızımda tam değil bak onun hiçbir sıkıntısı yok beyinle ilgili ama korkuyor çok hemde.... 2 yaşındalar ay sonunda olcaklar yani sadece fiziksel gelişim geriliğimiz var yaşıtlarına göre erken doğumun etkisi çok tabi kıızımda gözlerinden ameliyatlı 2 kere algımız dilimiz yerinde hamdolsun...

oğlumun bu durumda olmasına doktorlar çok şaşırıyor çünkü kanama geçirdiği mr la ra bakınca inanmıyorlar neler neler dediler kendisini bilmeyeecek konuşamaz yürüyemez ama rabbim büyük...ol derse olur...hiç kolay günler geçirmedik 2 tane problemli bebek ne kontrolleri biter ne hastalıkları şükrediyorum yinede bu halimize psikoloji desen boşanma derecesine bile geliyoruz eşimle ....

ayrıca bu üvez olayı tam bir kargaşa boş küvez var ticaret hep problemli bebekle kimse uğraşmaz istemiyor hast. adını kötüye çıkaracak çünkü ben kendi hast. biliyorum ssk denetlemeye geliyorlar telefonda aileye yok demişler ama yoğum bakım dolu küvezle var ama yok diyorlar ne yazııkkii.......
bizim beslenmeyle ilgili hiçbir sıkıntımız yoktu göz takibi falan hatta oğlumun daha erkendi kızımda ben onla kıyasladım çünkü aynı yaştandılar...
göz takibi için pedegog dönence aldırmıştı sende al istersen oyun halısı tutup oyuncaklara uzansın diye daha aklıma gelirse yazarım..
rabbim çok büyük sabırlar versin inşallah....birde beyin kanaması bizim 3.dereceydi ve dokunun içindeydi sizinki etkilenmez en dış zarındaymış...
evet götürdüm göz dibi muayenesi temiz çıktı.aslında benim hastane olayım çok karışık.en başta karataşa gittim sonra yenidoğan ünitesinin olmadığını öğrenince şifaya geçtim.bi gün kanamam oldu cumartesiydi.hastaneyi aradım doktorun numarası verilmiyomuş orda yasakmış.o zaman hastaneye geleyim müdahale edin dedim.biz akşam 5 ten sonra ve hafta sonları sadece ameliyat olacak hasta kabul ediyoruz dediler mecbur yine karataşa devam ettim doktorumdan da çok memnundum zaten.koskoca izmirde küvez bulamadık ne hastanesi!!!!dokuzeylül, ege, kent, hiçbirnde boş küvez yok, şifa bizim hastamız olmadığınız içn bebeğinizi küveze alamayız dedi!!!!oksijensiz kalan bebeklerde önce beyinde sonra gözler ve böbreküstü bezlerinde kanama oluyor.doktor hatası yok olsa kimse yaşatmazdı onu zaten.doğum başlayana kadar nst deydim ve herşey normaldi, hatta kıpırdanıp duruyodu oğlum ebeyle gülüştük son tekmelerini at oğlum at diye.sezeryanlık bi durum olmadı ki.ilk doğumum olmasına rağmen 6 saatte 10 cm açılmam oldu çatı da müsaitti, bebek kanalda sıkışmadı zaten sıkışsa vakum kullanılırdı.yorgun doğduğu için ağlayamadı ve o yüzden nefes alamadı.kilosu da çok değildi 2770 kg.ben 32. haftada doğumum başladığı için hastaneye yatırıldım 2 cm açılmayla.3 gün yattım.oksijen alışverişinde ta o zamanlar bir problem olmuş olabilir diyorlar.her gün ölüp ölüp diriliyorum bebeğimin suratına baktığımda.umarım cp olmaz ama şu hortumdan kurtulmamız lazım.fizik hareketlerini evde ben her gün yaptırıyorum.ama o boş bakışlar, havaya atınca korkmaması, hareket azlığı, gülme agulama olmayışı, ağzındaki (her gün benim takığım) hortum ....Allahım al canımı diyorum artık nasıl bir acıdır bu, hak edecek ne yaptım diyorum her gün :43::43:

olmaz mı hiç hem de milyonlarca soru ...sorma bizimkiler de izmiri talan ettiler hayret edilcek bşy koskoca şehirde bütün küvezler dolu.biz de 2,5 saat aradık malesef.inşallah kızın da oğlun da bir an önce sağlığına kavuşur.ucuz atlatmışsınız.peki bu 2 yıl boyunca beslenmede problem yaşadın mı hiç, emme refleksleri var mıydı yoksa bizim gibi kaybetmişler miydi?şimdi nasıllar?2 yıl boyunca neler oldu yani gelişimleri normal miydi?gerçi prematüresiniz ama beyin kanaması gibi bir ortak noktamız var.beyin kanaması benim oğlumda da var ama küçük 1. düzey bide en dış zardaymış.oksijensizliğe bağlı olan hasar beni korkutuyo.merak ediyorum bizim gibi oksijensiz kalıp emme refleksini kaybedenler tekrar kazanabilmiş mi ne zaman olmuş neler yapmak lazım...inşallah bilen biri çıkar da yol gösterir bana.resmen kuş gibi çaresizlik içinde çırpınıp duruyoruz, sanki bşy yapsam herşey düzelcekmiş gibi geliyo, yapılacak çok şey var da ben bilmiyorum gibi....

inşallah dediğin gibi ilerde o çok iyi günleri görenlerden oluruz biz de.doğru diyosun tazeyken şekil vermek kolaydır tabi.siz de mi oksijensiz kaldınız, Hasan beye gidiş sebebiniz ne?beslenme düzelecek demişsin çok mutlu oldum bu kendi kendine mi geri gelen bşy yoksa çocuk hazır olunca mı yapar bide yaklaşık ne kadar zaman alıyor sizde de mi oldu?çok sordum kusura bakma ama deli gibi çare arıyorum eve hoca bile getirttik artık ne yapacağımızı şaşırdık.Allahım nerde şifa bekleyen çocuk varsa hepsinin yüzüne gülsün anaların babaların ciğeri yanmasın :43:

Senin de arkadaşım.Amiiinnn inşallah...

ilk önce söyleyeyim benim oğlum oksijensiz kalmadı..erken doğuma bağlı beyin kan. geçirdi ağır kanamaydı tabi erken müdahale edildiği için beyni basınçtan zarar görmedi çok şükür beyin kan. soldaydı ve sağ tarafında kasılması mevcut ayağı kurtarıyor yürüdüğü için el ağır bizim ama onuda kullanmaya başladı fizik ted. önemli ayrıyetten çocuğun onu algılaması gerekli .... kızımda tam değil bak onun hiçbir sıkıntısı yok beyinle ilgili ama korkuyor çok hemde.... 2 yaşındalar ay sonunda olcaklar yani sadece fiziksel gelişim geriliğimiz var yaşıtlarına göre erken doğumun etkisi çok tabi kıızımda gözlerinden ameliyatlı 2 kere algımız dilimiz yerinde hamdolsun...

oğlumun bu durumda olmasına doktorlar çok şaşırıyor çünkü kanama geçirdiği mr la ra bakınca inanmıyorlar neler neler dediler kendisini bilmeyeecek konuşamaz yürüyemez ama rabbim büyük...ol derse olur...hiç kolay günler geçirmedik 2 tane problemli bebek ne kontrolleri biter ne hastalıkları şükrediyorum yinede bu halimize psikoloji desen boşanma derecesine bile geliyoruz eşimle ....

ayrıca bu üvez olayı tam bir kargaşa boş küvez var ticaret hep problemli bebekle kimse uğraşmaz istemiyor hast. adını kötüye çıkaracak çünkü ben kendi hast. biliyorum ssk denetlemeye geliyorlar telefonda aileye yok demişler ama yoğum bakım dolu küvezle var ama yok diyorlar ne yazııkkii.......
bizim beslenmeyle ilgili hiçbir sıkıntımız yoktu göz takibi falan hatta oğlumun daha erkendi kızımda ben onla kıyasladım çünkü aynı yaştandılar...
göz takibi için pedegog dönence aldırmıştı sende al istersen oyun halısı tutup oyuncaklara uzansın diye daha aklıma gelirse yazarım..
rabbim çok büyük sabırlar versin inşallah....birde beyin kanaması bizim 3.dereceydi ve dokunun içindeydi sizinki etkilenmez en dış zarındaymış...

zarar görmemiş olması çok güzel.ah bize de neler dediler, bi gün o behçetuzda kalcam eve canlı getiremicekler beni sanırdım, kaç kez yığılıp kaldım.dediğin gibi rabbim ol dedi mi herşey boş, istedikleri hasarı görsnler bi gün bi bakarlar o diffüzyon cd sine hiç bozulma yok.ama bazen inancımı kaybediyorum, Allahım adaletine inanıyorum ama neden diyorum, neden adil gelmiyo bu olanlar diyorum.yine de şükür halimize, pelte gibi yatan çocuklar var. bizim mr da da fikir ayrılığına düştüler.behçetuz etkilenme var iskemi görüyorum dedi.Ege üniv.nin 2 profu (Hasan Tekgül-Nuri Şener) etkilenmemiş bu beyin dedi.ama çocuğa bakıyorum takip yok emme yok yutma çok az...offf delirmek üzereyim artık var ya ölmek istiyorum ama bebeğime benden başka kimse bakamaz, çaresizlik nasıl bşymiş :50::43:saçma sapan sebeplerden dolayı nasıl insan hayatıyla oynarlar anlamıyorum!!!!!ah o beslenme nasıl bir işkence bi bilsen.yutma var ama ağlaması lazım yutması için.ağlarken mecburiyetten yutuyo.geçen haftasonu çocuk doktorumuzun tavsiyesiyle aldık dönencemizi canım.ışıklı yansımalı bşy, izlesin diye deli para verdik o oyuncağa ama yok tık yok, gözünün önüne kadar getirdiğim parmağıma bile tepki vermiyor ki.dönenceyi her açtığımda ağlıyorum kendimden geçiyorum hadi bebeğim hadi bitanem bak senin için aldık bir kerecik bak oğlum diyorum ama yok işte yok Allahım sen dayanma gücü ver :43::43::43:

MEHSEL ERAY ben beslenmenin düzeldiğini burada bazı konularda okumuştum ama başlığını hatırlamıyorum müsait bi zamanda bakayım bulunca yazarım inş.bizde beslenme problemi olmadı.ama o yuncaklara nesnelere ilgisizlik vardı biraz.yemyeşil kurbağa uzatırım bakar ama almak istemez...almayı mı bilmiyor düşünemiyor mu Allahım çıldıracaktım...bir 4 aylık gibiydi galiba pamuk torbası şıkır şıkır ona uzandı tutmak istedi tuttu,1yaşında ce e yapmaya başladı yüzüne bir örtü örtüp çekerek kendi kendine,bay bay geldi o sıralarda...yani sonra sonra açıldı çocuk.ilk zaman sarhoş gibi oluyorlar yaşadıklarından herhalde.biz bile bi grip olsak tim bünyemiz sarsılıyor elimiz ayağımız tutmuyor...o minicik bebekler kolay değil küvezlerde,anne sıcaklığı yerine camların içinde...
emin ol Allahın i<niyle değişecek,ben ne ağır çocuklar gördüm onlar bile vakti geldiğinde gülüyor ediyor gelişiyor...
bu arada üzüntülerin için çok haklısın çekilen acıyı çok iyi tanıyorum.ve hala yaşıyorum.ama Allah birşeye izin verip takdir ettiyse muhakkak bir bildiği vardır.bu dünya imtihanlarımızı verip cenneti kazanma yeri.sabredip şükredip gidicez bu 3günlük dünyadan.Allahın istediği gibi bir kul olabilirsek hem bu dünyaya dayanma gücümüz artacak hem de cennette çocuklarımızla sonsuza kadar yaşayabilicez inşallah.bu dünyadaki en büyük tehlike bu imanı kaybetmek bence.en büyük nimet de Rabbine teslim olabilip iman etmek.ben kafayı sıyırmamayı namazla ve seherlerde duayla başardım.en önemlisi de Allah kulum beni nasıl bilirse ben ona öyleyim dediği için o batıdan bize yayılmaya başlayan nasıl düşünürsen öyle olur un temeli olan düşünceyi aklımızda sabitlemek.Allah merhametlilerin en merhametlisidir.o kuluna zulmetmez.onun kulu hakkındaki hükmü adalettir.her zorlukta bir kolaylık vardır.zaten bunları bildiğinden eminim ben sadece bildiklerimi yazıp hatırlatabiliyorum buradan elimden bu geliyor.
bazı kas hastalıkları var,10-15 yaşta çocuk vefat edecek biliniyor,anne nasıl dayanıyor...bir yakınımız öyleydi.o malum gün geldiğinde anne şükürle ağladı,fenelaştı ama Allaha sarıldı ve cennet vesilem dedi.ardından doğal yolla bir kız bir erkek ikizleri oldu.ben de kızımın ikizini 2günlükken kaybettim.kokusunu alamadım,sarılamıyorum şimdi ona.ama inşallah burada sakince Müslüman olarak yaşayıp yanına gitmek en büyük hedefim.çok yazdım ama...
bizi sormuşsun bir de.kızım 33.hafta erken doğum.minik beyin kanaması var sebep belirsiz.sancım gelmişti ameliyatanede yer olmadığı için saatlerce odada bağıra bağıra bekledim,belki de o zaman oldu belki de doğumda...şifada ki çok severim orayı herşeyimiz orada oldu bizim tüp bebek tedavisi bile.Allah dileseydi engel olurdu sebeplere.motor gecikme olunca mr çekildi ve teşhis kondu.çok zor ama çalışmaya yıllar içinde olabildiğine atlatılabilecek sorunlar şükür ki...algımız dil gelişimi güzel maşallah.bak şimdi oyuncaklarını bırak uzanmayı kimselere elletmez oldu,o benim diye bağırıyor.nolur baba nolur küvete götür beni yıka diyor her akşam....nereden nereyeee....Allah büyüktür.

MEHSEL ERAY benim kızımda 38 haftalık doğdu ve sezeryanla doğdu suan 9 aylık benim kızımdada doğduğunnda emme refleksi fazla yoktu suan yemesinde hiç sıkıntı kalmadı kasıkla falan yiyor meme emiyor sadece pütürlü yiyecek yiyemiyo onada alışacak kızımda halen göz takibi yok motor gelişimi geride 2 kere mr cektirdik birisi 4.5 aylıkken birisi 2 hafta önce ikiside temiz çıktı bizede nörolojı muayeneye göre cerebral palsi dedi suan rapor cıkardık fiziğe başladık gözede 2 kere götürdük göz sinirleri gelişmemiş dediler zamanla gelişmesini beklicez dedi doktor biz başka doktorada götürcez bakalım daha dönemiyo oturamıyor eller yumruk halinde duruyo önümüzde uzun bir yol ve bol sabır lazım bende çok zor dayanıyorum hergün ağlıyodum ama biraz daha iyi oldum tedavisine yöneldim ağlamakla olmuyor çünkü bu ara kasılmaları başladı bende nöbet diye korktum doktora sordum kasılma dedi yavrum nasıl zorlanıyo kasılınca ağlıyo bazen canı yanıyor eeg side 5 dk cekilebildi doktor anlarım dedi temiz dedi ben antalyadayım olmazsa bide ankaraya götürecem inş

selam kızlar nasılsınız biz sonunda kızıma mr çektirebildik pztesi aradılar salı günü için bişey çıkar veya çıkmaz yinede çektirelim dedik ....

çok ağladı damar yolu bulamadılar neyse hakmızda hayırlısı diyorum...sonuçlar cuma öğleden sonra çıkacak cdsini verdiler ama özel hast. çekilen mr gibi değil valla görüntü pek anlamadım...saanki doktorum oğlumdan alıştıkya....

bu arada küçük bebeklerin mr ları beyinleri tam gelişmediği için görüntülerde bişey çıkmayabilir mr kesitlerinin çok iyi olması lazım çok küçük ayrıntıları görüntülemeyebilir...

oğlumda iyi şükür fizik ted. geldik yolda uyudu gelince kalktı tekrar kızla uyutayım dedim uyumadı yanımda ıslak mendille temizlik yapıyor artık elimi tutmayın diyor ama korkuyoruzz düşer diye kızımda tam tersi düşcem diye elimi tut diye ağlıyor:1::1:

selam kızlar nasılsınız biz sonunda kızıma mr çektirebildik pztesi aradılar salı günü için bişey çıkar veya çıkmaz yinede çektirelim dedik ....

çok ağladı damar yolu bulamadılar neyse hakmızda hayırlısı diyorum...sonuçlar cuma öğleden sonra çıkacak cdsini verdiler ama özel hast. çekilen mr gibi değil valla görüntü pek anlamadım...saanki doktorum oğlumdan alıştıkya....

bu arada küçük bebeklerin mr ları beyinleri tam gelişmediği için görüntülerde bişey çıkmayabilir mr kesitlerinin çok iyi olması lazım çok küçük ayrıntıları görüntülemeyebilir...

oğlumda iyi şükür fizik ted. geldik yolda uyudu gelince kalktı tekrar kızla uyutayım dedim uyumadı yanımda ıslak mendille temizlik yapıyor artık elimi tutmayın diyor ama korkuyoruzz düşer diye kızımda tam tersi düşcem diye elimi tut diye ağlıyor:1::1:

iyiyiz şükür.hadi bakalım cumaya hayırlı haberler inşallah.bence içini ferah tut bişeycik çıkmayacak inşallah annesi.oğluna da maşallah ya dağına göre duman veriyor Rabbim...o kızdan daha cesaretli olmuş işte...erkek ya...biri tutulsun istiyor öbürü istemiyor o zaman oğlun kardeşinin elini tutsun beraber yürüyüp gitsinler annesi :4:

inşallah canım sağol çok rabbim sana da o günleri görmeni nasip etsin inşallah....
oğlum zaten çok şaşırtıyor fizyoterapisti bile nazar değer diye yorum bile yapmıyor iyi gittiği için...tek taraflı problemi olanlar gnellikle el kol vücuda bitişik yürürlermiş ayakta geriden topallayarak ama oğlum öyle değil gerçekten normal çocuklar gibi bende hep korkuyorum çok şükür şimdilik iyiz ama beynindeki alet korkutuyor işte insanı sağlık olsun...görüşürüz inşallah yıkadım bende uyuttum ezogelin çorbası yapıcam inşallah akşam için onun tarifine bakıyodum......
iyiyiz şükür.hadi bakalım cumaya hayırlı haberler inşallah.bence içini ferah tut bişeycik çıkmayacak inşallah annesi.oğluna da maşallah ya dağına göre duman veriyor Rabbim...o kızdan daha cesaretli olmuş işte...erkek ya...biri tutulsun istiyor öbürü istemiyor o zaman oğlun kardeşinin elini tutsun beraber yürüyüp gitsinler annesi :4:

günaydın kızlar nasılsınız dün kızımın mr sonucunu aldık

pvl uyumlu doku zedelenmesi varmış benim anladığım bakalım doktorlar ne diyecek hayırlısı moralim bozuldu ama sonuç değişmeyecek dimi.....zaten geç kalmasının bir nedeni vardır muhakkak küvezde falan hiçbir sıkıntısı olmamıştı bizim bildiğimiz kasılması yok hareketleri çok güzel ellerini kullanıyor algısı dili yaşıtları gibi...işte....4-5 adım atıyor bazen 7-8 adım sanırım biraz daha geç yürüyecek tam yürümüyor...zaten doktorlarda spastitesi olmadığı için psikolojik diyorlardı....

pvl uyumlu doku zedelenmesi varmış benim anladığım bakalım doktorlar ne diyecek hayırlısı moralim bozuldu ama sonuç değişmeyecek dimi.....zaten geç kalmasının bir nedeni vardır muhakkak küvezde falan hiçbir sıkıntısı olmamıştı bizim bildiğimiz kasılması yok hareketleri çok güzel ellerini kullanıyor algısı dili yaşıtları gibi...işte....4-5 adım atıyor bazen 7-8 adım sanırım biraz daha geç yürüyecek tam yürümüyor...zaten doktorlarda spastitesi olmadığı için psikolojik diyorlardı....

bence hiç üzülme moontorrent.pvl oluşup etki bırakmayan bir durummuş bazen yani ille cp vs.oluşturmazmış.zaten erken doğumlu bebeklerin çoğu geçiriyormuş pvl.önemli olan cp oluşup oluşmsdığı.kızında da oluşmamış çok şükür.normalde de çocuklar 18aya kadar anca yürüyebiliyorlar.o da o civarlarda 20 civarında yürüdü demi?geç bile sayılmaz.kalkıyor oturuyor emekliyor ve yürüyüş şekli normal.bnlar çok büyük şeyler.sadece bağımsız yürüyüş tam anlamıylakorkmadan gitmesi zaman alacak demek ki.hiç sorun değil.keşke biz de o hale gelebilsek,en büyük hedefimiz bu düşün.hiç üzülme gerçekten.doktorlar da güzelce açıklarlar şimdi bakalım hayırlı haberler inşallah.sen moralini sağlam tut hissederler vallahi senden ,etklilenirler.

Son düzenleme:
sağol canım içimi ferahlatıyor senin yorumların sadece bana yazdıkların değil diğer arkadaşlara yazdıkların dahil...

inşallah canım sende bu tarz hareketlerini en kısa zamanda görürsün..ne diyeyim çok zor yaşadıklarımız belki de ben çok şanşlıyım az hasarla kurtulduk...tabi doktorlar söylüyor şans kelimesini..rabbim izniyle oluyor herşey....dün doğum günümdü valla buruk oldu içim eşimde beni teselli ediyor ama ben en kötüsünü söylüyorum oda kızıyor benimde canımı sıkıyorsun diye....

çok şükür cp değil kızım hareketleri güzel geç olsada 1 yıl gibi ....belkide motor hereketlerini geç oluşmasına neden oluyor yaşadığı durum bakalım...hakkımızda hayırlısı....
bence hiç üzülme moontorrent.pvl oluşup etki bırakmayan bir durummuş bazen yani ille cp vs.oluşturmazmış.zaten erken doğumlu bebeklerin çoğu geçiriyormuş pvl.önemli olan cp oluşup oluşmsdığı.kızında da oluşmamış çok şükür.normalde de çocuklar 18aya kadar anca yürüyebiliyorlar.o da o civarlarda 20 civarında yürüdü demi?geç bile sayılmaz.kalkıyor oturuyor emekliyor ve yürüyüş şekli normal.bnlar çok büyük şeyler.sadece bağımsız yürüyüş tam anlamıylakorkmadan gitmesi zaman alacak demek ki.hiç sorun değil.keşke biz de o hale gelebilsek,en büyük hedefimiz bu düşün.hiç üzülme gerçekten.doktorlar da güzelce açıklarlar şimdi bakalım hayırlı haberler inşallah.sen moralini sağlam tut hissederler vallahi senden ,etklilenirler.

.

Oncelikle gecmis olsun canim uzulme mevlam mucizeler yaratmaya
devam edecektir en kisa zamanda kizin insallah kosmaya bile baslayacaktir bizde dun cektirdik 2. Mr ni bakalim persembe alacagiz sonucunu dualarinizi bekliyorum
Tum arkadaslarim lnsallah mucize evlatlarinizla iyisinizdir mevlam melek yavrularimizi korusun

sağol canım benim dün oğlumun fizyoterapistine gösterdim raporu oda bence pvl etkilemiyor yürümesini korku çok var kızında bu daha zor fiziksel engelden dedi kızımı oda görmüştü zaten pvl erken doğan ikizlerde özellikle çok görülüyormuş yani herkes mr çekilse bu çıkar bence dedi bakalım beyin hasarı yaratmamış diye söyledi....mr içinde 2 yaş civarı çekilmesi daha uygunmuş önce çekilse bile belli,olmazdı beyin küçüktü dedi....geç kaldık diye üzülme falan diye konuştu nörolojiden randevu alamadım....daha ..
.

Oncelikle gecmis olsun canim uzulme mevlam mucizeler yaratmaya
devam edecektir en kisa zamanda kizin insallah kosmaya bile baslayacaktir bizde dun cektirdik 2. Mr ni bakalim persembe alacagiz sonucunu dualarinizi bekliyorum
Tum arkadaslarim lnsallah mucize evlatlarinizla iyisinizdir mevlam melek yavrularimizi korusun

sağol canım benim dün oğlumun fizyoterapistine gösterdim raporu oda bence pvl etkilemiyor yürümesini korku çok var kızında bu daha zor fiziksel engelden dedi kızımı oda görmüştü zaten pvl erken doğan ikizlerde özellikle çok görülüyormuş yani herkes mr çekilse bu çıkar bence dedi bakalım beyin hasarı yaratmamış diye söyledi....mr içinde 2 yaş civarı çekilmesi daha uygunmuş önce çekilse bile belli,olmazdı beyin küçüktü dedi....geç kaldık diye üzülme falan diye konuştu nörolojiden randevu alamadım....daha ..
Canim gececektir bu sikintilarla dolu gunlerimiz bende sonucu yarin alacagim gec biraz yurudu ama fizyoterepiste gitmedik hic kendi kendine yurudu algisi iyi ama daha konusamadi birde hic yemek yediremiyorum cikartiyor

anladım canım hayırlısı olsun inşallah ben kontrol amaçlı götürdüm kızımı fizyoterapiste....bunlar hep kaslarla ilgili yemek yemesi falan yutma refleksi tam gelişmiyor çünkü benim kızda tam çiğnemiyor oğlumda ağzında biriktiriyor özellikle meyveleri katı meyve mak. gibi suyunu emiyor yutması çiğnemesi var ama sonra hepsini çıkartıyor öğürüyor yani...beslenme ile ilgili sıkıntımız yok bilinçli yapıyorlar çiğne deyince çiğniyor yut deyince yutuyorlar

kızıma cuma günü randevu alabildim hem çocuk gelişimede göstericem sen çocuk gelişime götürüyormusun pedegog a yani...
Canim gececektir bu sikintilarla dolu gunlerimiz bende sonucu yarin alacagim gec biraz yurudu ama fizyoterepiste gitmedik hic kendi kendine yurudu algisi iyi ama daha konusamadi birde hic yemek yediremiyorum cikartiyor

Oglumda aynisini yapiyor bilerek cikartiyorcikartiyor nedeni anlayamadim evet canim goturdum ama hic memnun kalmadim cok genc biriydi ve acikcasi zaman oldurmek icin ordaydi sanki bence noroluji doktoru daha iyi degerlendiriyor

anladım canım bizim burda çocuk nör. çocuk gelişime sevk ediyor oğlumun raporu için gittiğimizde bizim öyle oldu sonuçta bizi çocuk gelişimci değerlendirdi...çocuk nör.kasılmasına baktı okadar...götürüyorum ben herhangi bişey oldu mu her bölüm gelişim değerlendirmesi için ona sevk ediyor çünkü...

oğlumun raporu yıl sonunda tamamlanacak 1 yıllıktı fizyoterapisti belki tekrar vermezler dedi inşallah tabi gelişimi böyle devam ederse
.
Oglumda aynisini yapiyor bilerek cikartiyorcikartiyor nedeni anlayamadim evet canim goturdum ama hic memnun kalmadim cok genc biriydi ve acikcasi zaman oldurmek icin ordaydi sanki bence noroluji doktoru daha iyi degerlendiriyor

Son düzenleme:
anladım canım bizim burda çocuk nör. çocuk gelişime sevk ediyor oğlumun raporu için gittiğimizde bizim öyle oldu sonuçta bizi çocuk gelişimci değerlendirdi...çocuk nör.kasılmasına baktı okadar...götürüyorum ben herhangi bişey oldu mu her bölüm gelişim değerlendirmesi için ona sevk ediyor çünkü...

oğlumun raporu yıl sonunda tamamlanacak 1 yıllıktı fizyoterapisti belki tekrar vermezler dedi inşallah tabi gelişimi böyle devam ederse
.

inşallah canım oğlunun durumu her geçen gün daha iyiye gider buarada biz mr sonucunu aldık takip gerekiyor erken doğum vede ona bağlı olarak yaşadıklarından dolayı tabiki bazı gecikmeler oluyor dedi doktorumuz ama korkma 3 4 yaşına kadar düzelir dedi inşallah öyle olur raporu yazım birde sizlerden yorum alım tecrübe de önemli çünkü

teknik T2 flair sekansı T1 A aksial T! sagital
radyolojik bulgular
Periventiküler beyaz cevherde peritrigonal alanda ve anterior frontal bölgede gliotik değişiklikler izlenmektedir periventiküler lokomalazi ile uyumludur lateral ventrikuller bir miktar geniş görünümdedir.serebral girus sulkus konfugurasyonları olangandır posterior fossa normaldir orta hatta korpus kallozum kesimi bir miktarincedir ana vasküler yapıları açıktır.
sonuç periventriküler goliotik değişiklikler
lateral ventriküllerde buna bağlı genişleme

aynı kızımın raporu bi tek beyaz cevherede sıçramış sizin bizim ona yakın bölgede canım sonuç oksijensiz kalmış pvl yani ama çok şükür çok az etkilenmiş...fiziksel dedi yürüyecek ama ALLAH bilir nezaman olcağını zaten başlamışta diye söyledi seri şekilde inşallah en kısa zamanda yürür...sizinde konuşmayı mı etkiledi acaba tam kaç aylık yürümüştü oğlun...nörolog
inşallah canım oğlunun durumu her geçen gün daha iyiye gider buarada biz mr sonucunu aldık takip gerekiyor erken doğum vede ona bağlı olarak yaşadıklarından dolayı tabiki bazı gecikmeler oluyor dedi doktorumuz ama korkma 3 4 yaşına kadar düzelir dedi inşallah öyle olur raporu yazım birde sizlerden yorum alım tecrübe de önemli çünkü

teknik T2 flair sekansı T1 A aksial T! sagital
radyolojik bulgular
Periventiküler beyaz cevherde peritrigonal alanda ve anterior frontal bölgede gliotik değişiklikler izlenmektedir periventiküler lokomalazi ile uyumludur lateral ventrikuller bir miktar geniş görünümdedir.serebral girus sulkus konfugurasyonları olangandır posterior fossa normaldir orta hatta korpus kallozum kesimi bir miktarincedir ana vasküler yapıları açıktır.
sonuç periventriküler goliotik değişiklikler
lateral ventriküllerde buna bağlı genişleme

Son düzenleme:
Back