evet götürdüm göz dibi muayenesi temiz çıktı.aslında benim hastane olayım çok karışık.en başta karataşa gittim sonra yenidoğan ünitesinin olmadığını öğrenince şifaya geçtim.bi gün kanamam oldu cumartesiydi.hastaneyi aradım doktorun numarası verilmiyomuş orda yasakmış.o zaman hastaneye geleyim müdahale edin dedim.biz akşam 5 ten sonra ve hafta sonları sadece ameliyat olacak hasta kabul ediyoruz dediler mecbur yine karataşa devam ettim doktorumdan da çok memnundum zaten.koskoca izmirde küvez bulamadık ne hastanesi!!!!dokuzeylül, ege, kent, hiçbirnde boş küvez yok, şifa bizim hastamız olmadığınız içn bebeğinizi küveze alamayız dedi!!!!oksijensiz kalan bebeklerde önce beyinde sonra gözler ve böbreküstü bezlerinde kanama oluyor.doktor hatası yok olsa kimse yaşatmazdı onu zaten.doğum başlayana kadar nst deydim ve herşey normaldi, hatta kıpırdanıp duruyodu oğlum ebeyle gülüştük son tekmelerini at oğlum at diye.sezeryanlık bi durum olmadı ki.ilk doğumum olmasına rağmen 6 saatte 10 cm açılmam oldu çatı da müsaitti, bebek kanalda sıkışmadı zaten sıkışsa vakum kullanılırdı.yorgun doğduğu için ağlayamadı ve o yüzden nefes alamadı.kilosu da çok değildi 2770 kg.ben 32. haftada doğumum başladığı için hastaneye yatırıldım 2 cm açılmayla.3 gün yattım.oksijen alışverişinde ta o zamanlar bir problem olmuş olabilir diyorlar.her gün ölüp ölüp diriliyorum bebeğimin suratına baktığımda.umarım cp olmaz ama şu hortumdan kurtulmamız lazım.fizik hareketlerini evde ben her gün yaptırıyorum.ama o boş bakışlar, havaya atınca korkmaması, hareket azlığı, gülme agulama olmayışı, ağzındaki (her gün benim takığım) hortum ....Allahım al canımı diyorum artık nasıl bir acıdır bu, hak edecek ne yaptım diyorum her güncp olup olmadığı şu an anlaşılmaz daha erken ama bu sürede de fizyoterapiye başlarsanız çok yol katedebilirsiniz. göz doktoruna götürdünüz mü bebeğinizi. bi de o ne demek ya boş küvez yoktu nasıl bi şey. nasıl bi hastane o öyle. ama sorsan gelin bizde doğurun bebek yoğun bakım ünitemiz mevcut demeyi iyi bilirler. ne sebeple kanama olmuş, söyleyemediler mi, doktor hatası var mı, araştırdınız mı? hafta olarak da çok erken bir hafta değil. doğumdan önce nst'ye girdiğinde her şey normal miydi? doktor bi terslik olup olmadığını nasıl anlamaz doğum esnasında. ne biliyim sezaryene alırdı en kötü doğum anında. kordon mu dolanmış da oksijensiz kalmış. ne kadar süre oksijensiz kalmış. ben de aslında hiç sevmem sanki doktormuşum gibi tepeden konuşulmasını, şu an yapmama rağmen; ama harbiden sinirlendim. bi can, miniick bir can var ortada. komplikasyon gelişme ihtimalini göz önüne almaları lazımdıi boş küvez bulamamak nasıl bi şanssızlıktır.
o yaşama tutunmuş, oksijensiz kaldığı halde kalbi durmamış. her şey geçer umarım.
kaç kilo doğdu bir de?
olmaz mı hiç hem de milyonlarca soru ...sorma bizimkiler de izmiri talan ettiler hayret edilcek bşy koskoca şehirde bütün küvezler dolu.biz de 2,5 saat aradık malesef.inşallah kızın da oğlun da bir an önce sağlığına kavuşur.ucuz atlatmışsınız.peki bu 2 yıl boyunca beslenmede problem yaşadın mı hiç, emme refleksleri var mıydı yoksa bizim gibi kaybetmişler miydi?şimdi nasıllar?2 yıl boyunca neler oldu yani gelişimleri normal miydi?gerçi prematüresiniz ama beyin kanaması gibi bir ortak noktamız var.beyin kanaması benim oğlumda da var ama küçük 1. düzey bide en dış zardaymış.oksijensizliğe bağlı olan hasar beni korkutuyo.merak ediyorum bizim gibi oksijensiz kalıp emme refleksini kaybedenler tekrar kazanabilmiş mi ne zaman olmuş neler yapmak lazım...inşallah bilen biri çıkar da yol gösterir bana.resmen kuş gibi çaresizlik içinde çırpınıp duruyoruz, sanki bşy yapsam herşey düzelcekmiş gibi geliyo, yapılacak çok şey var da ben bilmiyorum gibi....gerçekten çok üzüldüm ALLAH sabır versin heleki böyle herşey normal olupta doğum anından bahsediyorum doğduktan sonra ne olduğunu anlamamak daha da zor hep insanın kafasında bi dünya soru dolaşıp durur.....
bu küvez olayıda ayrı bir muamma benimkiler ikiz ve gittiğim özel hast. yine bir doğum olayı yüzünden ssk dan cezalıymış ama vatandaşa tadilattayız diğer tamda bu zamanlar arefe den bir gün önce sonra evime yakın devlet hast. gittim tam 5 saat doğumhane küvez bulunmasını bekledim ama yok tüm bursayı talan ettiler neyseki yine tanıdıklar sayesinde özel bir hast. doğum yaptım orda bile 1 tane boş küvez var demişler ama çoktu maalesef...doğum yaptığım hast. hiç kontrollere gitmrdim 30 dk yetişmeseymişiz 3 çümüzde ölüyormuşuz çok travma oldu benim için tabi sonrası dahada üzücü çok zor geçen bir 2 yıl şuan 28 ağustosta 2 yaşında olucaklar...oğlum erken doğuma bağlı çok ağır bir beyin kan. geçirdi 30haftalık doğdular bu arada en son 22 mayısta 3.beyin ameliyatını olduk çok şükür çok kötü demelerine rağman durumları buna şükür yani oğlumda şant var beyninde kızımında beyinle ilgli sıkıntısı yok gözlerinden ameliyatlı 2 kere ama yürümeye çok korkuyor oğlum yürüyor artı biz düşer diye korkuyoruz zaten herşeyimiz korkuyla geçiyor hala gezmeye diye hast. gideriz neyse çok uzun oldu...
inşallah herşey netleşir.....
inşallah dediğin gibi ilerde o çok iyi günleri görenlerden oluruz biz de.doğru diyosun tazeyken şekil vermek kolaydır tabi.siz de mi oksijensiz kaldınız, Hasan beye gidiş sebebiniz ne?beslenme düzelecek demişsin çok mutlu oldum bu kendi kendine mi geri gelen bşy yoksa çocuk hazır olunca mı yapar bide yaklaşık ne kadar zaman alıyor sizde de mi oldu?çok sordum kusura bakma ama deli gibi çare arıyorum eve hoca bile getirttik artık ne yapacağımızı şaşırdık.Allahım nerde şifa bekleyen çocuk varsa hepsinin yüzüne gülsün anaların babaların ciğeri yanmasınçok geçmiş olsun.ben de izmirdeyim hasan hocanın hastasıyız
biz de.şimdi durum kötü gibi görünse de ileride çok iyi olabiliyor.ya da en azından ftr ile çok yol alabilecek inşallah.olabilecek ilk fırsatta fiziğe başlarsınız.bol bol masaj yap bebeğine.dualar oku üfle üstüne.başının arkasından elinle tut yavaş yavaş sağa sola çevir sonra masaj yap.azıcık zeytinyağıyla bacaklarını ovala.şimdi minicik yumuşacık bu aylar çok değerli.biraz büyüyünce daha rahat hareketlere geçersiniz minik topun üstünde yuvarlarsın.bol bol kollarını bacaklarını oynateliyle bacaklarını tutturt.beslenme zamanla düzelecek aşama aşama üzülme.inşallah durumu netleşince herşey daha iyi olur.nöbetlerin ilaçla çaresi var zaten Alahın izniyle.hasan hoca da en iyisi zaten dalında.Allah yardımcınız olsun.Allah şifalar versin bu son mübarek günlerde...
Bayramınız mübarek olsun arkadaşlar...Allah çocuklarımızın yürüme ,koşma,hoplama ,zıplama ,okuma bayramlarını da nasip etsin,cümlemize...Amin...
Senin de arkadaşım.Amiiinnn inşallah...