• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Periventriküler lökomalazi / Cerebral Palsi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
selam kızlar benimkiler hasta oğlumun iğnesi var üşütmüş kızımda aynı zaten ameliyattan sonra eve gelince ikiside hasta oldu bi türlü düzelmediler antibiyotikler bitince tekrar öksürük ama bu sefer ciğerlere geçmiş durmuyolarki banyo yapıp dışarı birde esintili bizim mahalle uyku saatlerinden öncede yıkamak imkansız hemen uyku moduna geçiyorlar biraz daha erken yıkamakta çok zor eve girmiyolarlar hep son dakikaya kadar dışardayız hatta kızımı yıkadık oğlanı yıkayammadık çok ağladı banyoyuda sevmiyorlar zaten okadar çok kahır ettilerki eşimle babaannesi uyuttu erkenden yemek yemeden sinir oldum da napayım babaya yapıyoruz tüm nazı o evdeyken harap ediyolarlar kendilerini baba diye sonra eşimde acısını çıkartıyor tartışmaya açık bir gündeydik çok yardımcı sağolsunda benim dediklerimi çocuklarla ilgili pek umursamıyor ben bişeyi beceremeyen oluyorum neyse ...........çok moralim bozuluyo bu duruma...

kardeş olayı gerçekten çok fayalı nereye gittiysem ikizinin olmasının nimet old. söylediler hep çok şanşlısınız dediler .........

kısa yazıyorum vallahi oruç iyi gidiyor çok şükür susuzluk biraz zorluyor...

ayrıca benim face im yok kızlar eşim istemiyor bir o eksik olsun diyor...şimdilik bu kadar.......
Çok antibyotik almak ta bağışıklık sistemini çökertiyor. Arıların yaptığı propolis diye bir şey var, o bağışıklığı güçlendirmek için çok iyi geliyormuş. Kullanacak olursan yazarım sana tam nasıl yapıldığını ve kullanıldığini. Ben sonbahardan kullanmayı düşünüyorum, grip mevsimine hazırlık olsun...
Bahar salıncak çok faydalı olacak galiba, bende ekledim alınacaklar listesine bu son yazdıklarından sn. Başta biraz tereddütlerim vardı sallanmayı sevmediğinden dolayı.
Face konusunda da ben 4-5 yıldır kullanıyorum, öyle olup olmayacak yerlere girmezsen kimse senin hesabınla uğraşmıyor. Ama olur da bir şey olursa donduruyorsun hesabını bütün yazıların siliniyor...

Son düzenleme:
yapçak bişey yok başka türlü düzelme şansları olmuyor hep veriyoruz ıhlamurlu bal ılık su yine ballı ama...

nasıl yapıldığını yazarsan sevinirim böle şeyler eşimin çok hoşuna gidiyor kendiside yapıyor çocuklar için...

Çok antibyotik almak ta bağışıklık sistemini çökertiyor. Arıların yaptığı propolis diye bir şey var, o bağışıklığı güçlendirmek için çok iyi geliyormuş. Kullanacak olursan yazarım sana tam nasıl yapıldığını ve kullanıldığini. Ben sonbahardan kullanmayı düşünüyorum, grip mevsimine hazırlık olsun...
Bahar salıncak çok faydalı olacak galiba, bende ekledim alınacaklar listesine bu son yazdıklarından sn. Başta biraz tereddütlerim vardı sallanmayı sevmediğinden dolayı.
Face konusunda da ben 4-5 yıldır kullanıyorum, öyle olup olmayacak yerlere girmezsen kimse senin hesabınla uğraşmıyor. Ama olur da bir şey olursa donduruyorsun hesabını bütün yazıların siliniyor...

duyu market var nette orada var.başka yerlerde de vardır.bisiklet de var duyu markette.pedalsız. cpliler için.bacak kasları geliştirici koordinasyon sağlayıcı vs.ağız kas çalıştırmak isteyenlere şaklata şaklata karşısında sakız çiğneyin öğretin o da çiğnesin diyorlar,yutkunmaya da faydalı konuşmaya da imiş.
çok güzel bir site bu...hepsini almak istiyor insan...
moontorrent 100 gr. ufalanmış propolise 100 ml su ekliyorsun ve benmari usulu kaynatıyorsun, eriyene kadar. Bu şuruptan her sabah çocuğun yaşı kadar damla bir miktar suya ekleyip içiriyosun. Ve Bursada homeopat var mı diye araştırabilirsin. Alternatif tıp, tamamen bitkisel granüllerle tedavi ediyorlar. Bizim burada yok. Fakat yurtdışında çok yayın bu homeopati...

selam ..herks nasıl...ızmır sahra cok sevındım super bı gelısme daha ıyı olucak ıns hıcbır cocugun ne yapacagını bılemeyız rabbım onlara cok buyuk azım vermıs yapacaklar ıns aynı zamanda degıl belkı ama yapacaklar.....baharcım guzel duaların ıcın sagol amın cumlemızın evlatlarına hayırlı omur versın kaybettıklerımızde ıns bıze rahmet olacak......

herkese merhaba...son mesajlara göz atarken farkettim paylaştıklarınızı..muallim ve moontr ile daha önce sohbetlerimiz olmuştu,beni ve utkuyu hatırlarsanız aynı uğraşları veriyoruz bizde.bi arkadaş ebrizmle salıncak konusunda yazışmalarımızdan faydalandığından bahsetmiş.buna sevindim.çocuğumuz için başka ne yapabiliriz diye arastırdığımız için burdayız hepimiz.utku 3,5 yaşına girdi.hala yürüme denge,çiğneme,el göz koordinasyonu,dikkat toplama,algı ve tuvalet eğitimi konusunda destek/eğitim alıyoruz..bu konuda önerileriniz fayda gördüğünüz yöntem ve materyaller varsa benimlede paylaşmanızı isterim.plates eşeği ve fıstık toptan bahsedilmiş..bunlar nedir,ne işe yarar nasıl kullanılır acaba.bi de bisiklet olayı.cok tavsiye ediliyo ama oğlum pedal çeviremiyo ve ben bi türlü öğretemiyorum bisikletteki koordinasyonu.nasıl bi bisiklet alıp nasıl öğrettiini el muallime sormak istiyorum..konuşmada sıkıntı çeken arkadaşlara müzik dinletmelerini önermek isterim.utku bebekken onla bol bol konuştum,işimi yaparkende çocuk şarkıları kaydettiim bi cd döndü hep.ilk kelimeleri o cd den oldu.şimdi şakıyor maaşallah.

oo yamurlu canım hosgeldın hatırlamam mı bızım sohbetlerımız ta kuvez gunlerıne dayanır utku ıns daha ıyı olucak canım plates esegı veya ınegı tarzındakı seyler zıplamaya cok faydalı zıplama sallanma bunlar duyu gelısımı ıcın cok faydalıbıraz dıkat etmek gerek dusmesınler dıye bıde ben buyuk plates topuna benzer toplar var cocuklar ıcın kocama onlardan aldım sısrdık dılayı onda calıstırıyorum sırt kasları ıcın faydalı...bısıklet cok farklı degıl cunku pedal kullanması cevurmesı bacak kasları ıcın ıyı sadece bısıklet cok buyuk degıl bacaını uzanmak ıcın kasmıyo yanı kucuk demır bısıkletlerden aldım ucuzda zaten bunlar cok rahat zorlanmadan cevırıo bındırıp bakmak gerek kımı buyuk pedallara uzanması sıkıntı olabılır cevıremıyorsa sen ıttır acaba yavas yavas alılarmı...muzık cok faydalı gercekten seslı kıtaplarımız var bızım basınca okuyo anlatıyo sarkı var...mını laptop vardı bı ara bımlerde onlardan aldım ısıklı seslı telefonlar yapbozlar takcıkar cok faydalı boyama yapıyoruz bu aralalr daha cok ve hamur el kasları ıcın cok ıyı....
moontr canım cok gecmıs olsun aman ya hasta olmasınlar cok zor ..ama olunca napalım bıtkıseller cozum olmayınca antıbıyoruık mecbur bende her corbalarına mutlaka zencefıl zerdecal cemenotu katarım cok faydalı bagısıklık ıcın bala karabıber de oksuruk ıcın ıyı...bıde cay yaparım bende keten tohumu azcık nöbet tohumu ıhlamur tarcın cubuk demleyıp bala katıp verıırım cok ıyı bu cayda deneyın derım bugun mısafırım var ısım var dayanamayıp yazayım dedım..herkese cok selam ıyı ıftrlar herkese...adını yazamadıgım tum dostlar selam sızrede vaktım olunca yazarım bıde tırmanma serıtlerı cok ıyı merdıven ınıp cıkmaları ..hugh yazdımsana canım

saol muallim.plates eşeğini arattım şimdi,pahalı bişey değilmiş sipariş vereceğim.bisikletede baktım,pedalsizler tahta ve demir iki tip.ama pedal cevirmeden nası gitcek ayaklarıyal yürütcekse benim oğlan yapmaz gibi geldi,olayı tam anlayamadım açıkcası.alanlar fikir versin lütfen

biz bol bol kaydırağa tırmanıyoruz kayan yere biz çıkmaya çalışıyoruz merdiven inip çıkma zaten hep yaptığımız bişey 3.kattan aşağıya kadar bizim fizyoterapistte oğlum için scooter önerdi tek taraf problemi olunca 2 tarafıda mecburen çalıştıracak dedi .......daha erken ama denemekte fayda var
yararlı biigiler için teşekkürler arkadaşlar yarın son iğnemiz fizik ted. gitmedim vallahi iğneden sonra biraz halsiz kalıyor ...,,

oğlum tay tay durmak istiyor ama henüz yapamıyor kafasının üstüne kalıyor leylek misali popo havada...tutunup kalkmaları yavaş yavaş hızlandı....çok şükür.....

selamlar kızlar
herkes nasıl?biz bugün yeni okulumuza başladık ve kızımı hiç ağlatmamayı başararak ilk defa böyle güzel bir seans geçirdik.fizyoterapistimiz maşallah elhamdülillah çok güzel yaklaştı kızıma çok teskin ederek yumuşak davrandı ,çocuk zarar görmeyeceğini hissetti,anne baba da içeride hep beraber güle güle teselli ede ede çalıştık.bizi yanında gördükçe derin nefes aldı resmen.hem fizyoterapistin çok başarılı yaklaşımı hem bizim yanında olmamız sonucunda tüm hareketler başarılı sonuçlandı.bizim kızı beğendi fiziksel olarak,durumu güzel potansiyeli yüksek dedi,şimdiye kadar maalesef göremediğim çalışmalar öğretti,burada kazanımların daha hızlı ve kapsamlı olacağını düşünüyoruz böylece.fizik tedavi anneden ayırma seansı değil eksiklerimizi kazanma spastisiteyi de azaltma seansı olarak geçti çok şükür.spastisitesi de hafif dedi,üst gövde biraz hipotonik yani güçsüzmüş onu kuvvetlendirme çalışmalarıyla herşeyi değişecekmiş inşallah.bir de biz özelden bir saat götürüyoruz haftada iki saat çok işe yarayacak inşallah.bu arada burada özel bir üni. hastanesinin fizik tedavisine de başladık dün.oradaki fizik doktoru ve fizyoterapist de çok beğendi durumunu,spastisite çok az dediler,geç de olsa herşeyi yapabilecek korkma dediler,potansiyeli yüksek dediler.oraya da hergün gidiyoruz 30 seans hakkımız varmış,hem de servis gelip alıyor.şimdi yedirdim uyuttum 2de uyandırıp bir daha yedirip giydirip oraya götürücem 2buçukta.akşam da ben yaparım gene ,üstüne de banyosu...ooohh süper olur inşallahhhh...ağlamadığı için pembe bisiklet sözü kaptı bizden...zararlı da değilmiş alın dedi fizyoterapistimiz.bir de akşama park sözümüz var.ağlamazsam parka gitcez diyor fizyoterapiste.geçen gün de sağ eliyle sol kolunu tutmuş sallıyor ''sol koluma fikiz yapıyoyum anne ''diyor maşallah yaa...tatlım benimmm....oruç da var :)Allah güç kuvvet versin,şifalar versin hepimize.Herşey O'nun merhameti ve izniyle...

Son düzenleme:
maşallah canım inşallah herşey gönlünce olur ne diyeyim bu kadar sıkıntı....sonu selametle biter ALLAH ın izniyle......
selamlar kızlar
herkes nasıl?biz bugün yeni okulumuza başladık ve kızımı hiç ağlatmamayı başararak ilk defa böyle güzel bir seans geçirdik.fizyoterapistimiz maşallah elhamdülillah çok güzel yaklaştı kızıma çok teskin ederek yumuşak davrandı ,çocuk zarar görmeyeceğini hissetti,anne baba da içeride hep beraber güle güle teselli ede ede çalıştık.bizi yanında gördükçe derin nefes aldı resmen.hem fizyoterapistin çok başarılı yaklaşımı hem bizim yanında olmamız sonucunda tüm hareketler başarılı sonuçlandı.bizim kızı beğendi fiziksel olarak,durumu güzel potansiyeli yüksek dedi,şimdiye kadar maalesef göremediğim çalışmalar öğretti,burada kazanımların daha hızlı ve kapsamlı olacağını düşünüyoruz böylece.fizik tedavi anneden ayırma seansı değil eksiklerimizi kazanma spastisiteyi de azaltma seansı olarak geçti çok şükür.spastisitesi de hafif dedi,üst gövde biraz hipotonik yani güçsüzmüş onu kuvvetlendirme çalışmalarıyla herşeyi değişecekmiş inşallah.bir de biz özelden bir saat götürüyoruz haftada iki saat çok işe yarayacak inşallah.bu arada burada özel bir üni. hastanesinin fizik tedavisine de başladık dün.oradaki fizik doktoru ve fizyoterapist de çok beğendi durumunu,spastisite çok az dediler,geç de olsa herşeyi yapabilecek korkma dediler,potansiyeli yüksek dediler.oraya da hergün gidiyoruz 30 seans hakkımız varmış,hem de servis gelip alıyor.şimdi yedirdim uyuttum 2de uyandırıp bir daha yedirip giydirip oraya götürücem 2buçukta.akşam da ben yaparım gene ,üstüne de banyosu...ooohh süper olur inşallahhhh...ağlamadığı için pembe bisiklet sözü kaptı bizden...zararlı da değilmiş alın dedi fizyoterapistimiz.bir de akşama park sözümüz var.ağlamazsam parka gitcez diyor fizyoterapiste.geçen gün de sağ eliyle sol kolunu tutmuş sallıyor ''sol koluma fikiz yapıyoyum anne ''diyor maşallah yaa...tatlım benimmm....oruç da var :)Allah güç kuvvet versin,şifalar versin hepimize.Herşey O'nun merhameti ve izniyle...

selam...ıftara az kaldı neler yaptınız hatunlar ben hazır fırını acmısken gece ıcın pogacada yaptım bana kalsa bı parca pıde peynır yeterde oğlum farklı seyler ıstıyor...bahar masallah kızına kaptı da bısıkletı.ne ıyı.. fızyoterapıstle uyum saglaması cok ıyı olmus devam ıns gor bak toparlıcak uzuntun yanına kar kalıcak annesı...bende bu hafta dılanın asıl raporu bıtıyo onun ıcın marmara hast gıttım un aldım aman ne kalabalık dedım sıcak bıde ramazan kısme yoktuu nerde nerde valla yergok araba yagmıs sankı...eve zor attım kendımı cok sıcak dılım damagım kurudu rapor alırsam ıyı olucak ya hayırlısı ıns.. herkes nasıl hayırlı ıftarlar herkese

2bahar çok sevindim sizin adınıza. İnşallah yavaş yavaş yetişecekler yaşıtlarına bizim miniklerimiz de.
Fakat ben bu potansyeli yüksek lafına gıcık oluyorum, bizim fizyoterapist de hep öyle diyor..... yürür bu çocuk deyin de ferahlatın annenin yüreğini....
Bizde yatar pozisyondan oturmaya başladık artık, ama ben hep bir şeyler ile ilgisini çekiyorum. İnşallah kendi de kalkıp oturmaya başlayacak... Fizyoterapistimizin biri sürekli yürüt diyor, evde başka bir şey yapma, yürüsün ki, heves etsin. Çok isteksiz yürüme konusunda, sadece deniz kenarında güzel adım atıyor, su ayaklarına çarpıyor ya hoşuna gidiyor ve neredeyse koşacak, ama gel gör ki evde eser yok o cocuktan.
Herkese iyi akşamlar...

merhaba arkadaşlar bebeğim oksijensiz kaldı 21 gün yoğunbakım toplam 54 gün hastanede yattı.hortumla beslendi.eve de hortumla getirdik emme refleksi yok yaşayan varsa yardım edebiir mi çok çaresizim.hortumu çıkardım kaşık yada şırıngayla besliyorum yutma var ama sadece ağlarken ağzına gireni yutuyor.17 gün nöbetleri oldu.luminaletten ve keepra kullanıyoruz.bebeğim şu an 3 aylık.göz takibi gülme ve agulama yok yardıma ihtiyacım var :43::43::43:bizde de cp ihtimali var kaslar sert.

çok geçmiş olsun nerde yaşıyorsun doğumun erken mi oldu zor mu...doğum yaptın oksijensiz kaldığını nasıl anladınız...
merhaba arkadaşlar bebeğim oksijensiz kaldı 21 gün yoğunbakım toplam 54 gün hastanede yattı.hortumla beslendi.eve de hortumla getirdik emme refleksi yok yaşayan varsa yardım edebiir mi çok çaresizim.hortumu çıkardım kaşık yada şırıngayla besliyorum yutma var ama sadece ağlarken ağzına gireni yutuyor.17 gün nöbetleri oldu.luminaletten ve keepra kullanıyoruz.bebeğim şu an 3 aylık.göz takibi gülme ve agulama yok yardıma ihtiyacım var :43::43::43:bizde de cp ihtimali var kaslar sert.

çok geçmiş olsun nerde yaşıyorsun doğumun erken mi oldu zor mu...doğum yaptın oksijensiz kaldığını nasıl anladınız...

çok teşekkür ederim doğumum 37+1 de oldu.normal doğum ve kolaydı ilk olmasına rağmen.doğduğunda solunum yoktu mordu hiçbiryeri hareket etmiyordu canlı gibi değildi.ama kalp atımı normaldi.ilginç olan da bu zaten.oksijensiz kalan bebeklerde kalp atımında mutlaka bozulma olurmuş ama benim Çınarımda olmadı doktorlar çok şaşırdı.izmirde oturuyorum.bebeğim behçetuzda yattı.doğum olduktan sonra yaklaşık 3 saat boş küvez bekledik bizim dez avantajımız oldu bu da.bana yapılan testler temiz çıktı. oğlumun yurt dışına giden genetik testleri de öyle.son kontrolde behçetuz bebeğinizin neden oksijensiz kaldığını henüz bulamadık dedi.metabolik bir bozukluk olduğu düşünülüyor.ilk eeg miz çok kötydü.24 temmuzda prof dr Hasan Tekgül tarafından ikincisi çekildi ve iyi çıkınca fenobarbital yarıya indirildi.MR a behçetuz yoğunbakım kötü dedi iskemi gördüğünü söyledi, ama beyin cerrahı yok öyle bşy dedi.ege üniv. prof dr Nuri Şener e götürdük MMR cd lerimizi. o da iskemi yok dedi.sadece beynin en dış zarında çok küçük 1. dereceden bir kanama varmış.

cp olup olmadığı şu an anlaşılmaz daha erken ama bu sürede de fizyoterapiye başlarsanız çok yol katedebilirsiniz. göz doktoruna götürdünüz mü bebeğinizi. bi de o ne demek ya boş küvez yoktu nasıl bi şey. nasıl bi hastane o öyle. ama sorsan gelin bizde doğurun bebek yoğun bakım ünitemiz mevcut demeyi iyi bilirler. ne sebeple kanama olmuş, söyleyemediler mi, doktor hatası var mı, araştırdınız mı? hafta olarak da çok erken bir hafta değil. doğumdan önce nst'ye girdiğinde her şey normal miydi? doktor bi terslik olup olmadığını nasıl anlamaz doğum esnasında. ne biliyim sezaryene alırdı en kötü doğum anında. kordon mu dolanmış da oksijensiz kalmış. ne kadar süre oksijensiz kalmış. ben de aslında hiç sevmem sanki doktormuşum gibi tepeden konuşulmasını, şu an yapmama rağmen; ama harbiden sinirlendim. bi can, miniick bir can var ortada. komplikasyon gelişme ihtimalini göz önüne almaları lazımdıi boş küvez bulamamak nasıl bi şanssızlıktır.

o yaşama tutunmuş, oksijensiz kaldığı halde kalbi durmamış. her şey geçer umarım.
kaç kilo doğdu bir de?

gerçekten çok üzüldüm ALLAH sabır versin heleki böyle herşey normal olupta doğum anından bahsediyorum doğduktan sonra ne olduğunu anlamamak daha da zor hep insanın kafasında bi dünya soru dolaşıp durur.....

bu küvez olayıda ayrı bir muamma benimkiler ikiz ve gittiğim özel hast. yine bir doğum olayı yüzünden ssk dan cezalıymış ama vatandaşa tadilattayız diğer tamda bu zamanlar arefe den bir gün önce sonra evime yakın devlet hast. gittim tam 5 saat doğumhane küvez bulunmasını bekledim ama yok tüm bursayı talan ettiler neyseki yine tanıdıklar sayesinde özel bir hast. doğum yaptım orda bile 1 tane boş küvez var demişler ama çoktu maalesef...doğum yaptığım hast. hiç kontrollere gitmrdim 30 dk yetişmeseymişiz 3 çümüzde ölüyormuşuz çok travma oldu benim için tabi sonrası dahada üzücü çok zor geçen bir 2 yıl şuan 28 ağustosta 2 yaşında olucaklar...oğlum erken doğuma bağlı çok ağır bir beyin kan. geçirdi 30haftalık doğdular bu arada en son 22 mayısta 3.beyin ameliyatını olduk çok şükür çok kötü demelerine rağman durumları buna şükür yani oğlumda şant var beyninde kızımında beyinle ilgli sıkıntısı yok gözlerinden ameliyatlı 2 kere ama yürümeye çok korkuyor oğlum yürüyor artı biz düşer diye korkuyoruz zaten herşeyimiz korkuyla geçiyor hala gezmeye diye hast. gideriz neyse çok uzun oldu...

inşallah herşey netleşir.....
çok teşekkür ederim doğumum 37+1 de oldu.normal doğum ve kolaydı ilk olmasına rağmen.doğduğunda solunum yoktu mordu hiçbiryeri hareket etmiyordu canlı gibi değildi.ama kalp atımı normaldi.ilginç olan da bu zaten.oksijensiz kalan bebeklerde kalp atımında mutlaka bozulma olurmuş ama benim Çınarımda olmadı doktorlar çok şaşırdı.izmirde oturuyorum.bebeğim behçetuzda yattı.doğum olduktan sonra yaklaşık 3 saat boş küvez bekledik bizim dez avantajımız oldu bu da.bana yapılan testler temiz çıktı. oğlumun yurt dışına giden genetik testleri de öyle.son kontrolde behçetuz bebeğinizin neden oksijensiz kaldığını henüz bulamadık dedi.metabolik bir bozukluk olduğu düşünülüyor.ilk eeg miz çok kötydü.24 temmuzda prof dr Hasan Tekgül tarafından ikincisi çekildi ve iyi çıkınca fenobarbital yarıya indirildi.MR a behçetuz yoğunbakım kötü dedi iskemi gördüğünü söyledi, ama beyin cerrahı yok öyle bşy dedi.ege üniv. prof dr Nuri Şener e götürdük MMR cd lerimizi. o da iskemi yok dedi.sadece beynin en dış zarında çok küçük 1. dereceden bir kanama varmış.

çok geçmiş olsun.ben de izmirdeyim hasan hocanın hastasıyız
biz de.şimdi durum kötü gibi görünse de ileride çok iyi olabiliyor.ya da en azından ftr ile çok yol alabilecek inşallah.olabilecek ilk fırsatta fiziğe başlarsınız.bol bol masaj yap bebeğine.dualar oku üfle üstüne.başının arkasından elinle tut yavaş yavaş sağa sola çevir sonra masaj yap.azıcık zeytinyağıyla bacaklarını ovala.şimdi minicik yumuşacık bu aylar çok değerli.biraz büyüyünce daha rahat hareketlere geçersiniz minik topun üstünde yuvarlarsın.bol bol kollarını bacaklarını oynateliyle bacaklarını tutturt.beslenme zamanla düzelecek aşama aşama üzülme.inşallah durumu netleşince herşey daha iyi olur.nöbetlerin ilaçla çaresi var zaten Alahın izniyle.hasan hoca da en iyisi zaten dalında.Allah yardımcınız olsun.Allah şifalar versin bu son mübarek günlerde...

Bayramınız mübarek olsun arkadaşlar...Allah çocuklarımızın yürüme ,koşma,hoplama ,zıplama ,okuma bayramlarını da nasip etsin,cümlemize...Amin...

Back