evet bebeklerim ikiz ikiside erkek bugün biri fizik tedavi odasından çıkışa kadar yürüdü afolarıyla diyeri inat ayakta durmayı bile yapmayacak totosunu koyabildiği bir yer olsa 18 aylık olupta bizim gibi olan bebekleri çok merak ediyorum şuan ltf paylaşın
canım ben oğlumun fizyoterapistine anlattım durumu ve bebek anne karnında bişeyler yaşamış ve sp açısından riskli bebek takip edilmesi gerekir dedi sadece kabaca anlattım yani ama erken olmuş bunu anlamaları hemen fizik tedavi başlanması lazım dedi eğer mr çekilirse anne karnında oksijensiz kalmışmı bişeyler olmuşmu anlaşılır bence geç kalma derim...
ayy canım yaaa benimde 18 aylık yavaş yavaş yattığı yerden kalmak istiyor istiyor yazııyorum tam yapamıyo ve sıralamaya başladı seninkii kendi bağımsız olarak mı afoyla yürüyo inşallah öledir bizimde dün fizyoterpistimiz yürüme aşamasında dedi zaten yürüyecek önemli olan bizim sağ elimizi kurtarmamız sağ elde problem daha çok çünkü hatta hiç ayakta tutma elle çalış dedi evdede ayaklanıpta tekrar yere koymamız çok zor dedi emeklemesini istiyor oğlumun el doğal olrak güçlenirmiş....özellikle erken doğan bebeklerde erkek olanlarda açıklanamayan Bİ PROBLEM YAŞANIYOMUŞ araştırılmış....sorun çok oluyormuş...
2bahar canım oğlum 12 aylıktı hacettepe profuna gittiğimizde en kısa zamanda yürüyeceğini zihinsel de çok iyi oldunu söylemişti mr eeg hiç bişey istememişti ama oğlum zamanla geriledi gözleri daha çok bozuldu bizde başka profa gittik o da zihinsel etkileneceğini düşünmüyorum ama motor bölge çok etkilenmiş 4 ya da 5 yaşında ancak iyi bir fizik tedaviyle yürür dedi eeg mizde biraz bozuk çıktı çok bozuk değil hatta boluda ki prof eeg si temiz demişti ama güvenemedik başka anklarada çektirince ortaya çıktı .göz kontağıda az olunca ve ara ara da dalmaları olduğu için ilaca başladık inşallah düzelecek.gözün beyinle ilgili olan doktoruna gittik ankara da profesör bayan göz takibinin çok iyi olduğunu söyledi.özel eğitimle düzeleceğine zihinsel olarak inanıyorum dedi.renkli ışık kumaş vs önerdi .ama oğlum su aralar onlara da iç bakmaz oldu.şu an bazı söylediğimiz şeyleri tekrar etmeye başldı ama biliçnçli bir kelime yok .oturmayı hiç semiyo yerde oturur pozisyona koyunca yavaş yavaş atıyo kendini başlıyo elini ayağını çırpmaya yatma bizde yüksek minderde oturtuyoruz düşme korkusundan atamıyor kendini ellerini dizine koyarak mecbur oturuyor.işte böyle canım zihinsel inşallah zamanla açılır odadan çıkınca biz yalnız kalınca ağlıyor biz kahkahayla güldüğümüzde o da hemen gülüyor eskiden hadi alkış yap derdik 12 aylık hemen yapardı şimdi yapmıyor hani saçın nedrde deyince saçını gösteriyor ama burun nerde deyince onada saçını gösteriyor .offf işte böyle Allah şifa versin düşünmekten kafayı yemek üzereyim maibeyz ne yaptı ki onun kızı hilal de aynıydı benim ki gibi ne oldu aceba...
senin bebeklerinde ikiz değilmi. bide ayak hareketleri nasıl mesela koltuk altlarından tutunca kendi adımlayabiliyormu mesela
alah ve güç versin ben bu forumu okumaya başlayınca farklı terimler görmeye başladım mesela evre 1 evre 2 diye anlatabiliyorsunuz.bize bakan her fizyoterapist bunlar yürür bunların bişeysi yok diyor ama 18 aylık olduk daha yerimizden kalkamıyoruz. adımlama desen afolarla anca 10 adım falan afosuz tek adım atamıyoruz size kim diyor evre 1-2 diye merak ediyorum.evet ikiz benimkkilerde kızım emekliyor tutunup kalıkıyo sıralıyor daha 1 ay önce hiçbirini yapmıyordu oğlumda şükür koltukaltlarından tutupta yürüyo adım atıyo koltukta sıralıyo kendi başına yavaş ama kız gibi hızlı değil zaten bizim ayakta çok şükür fazla sıkıntımız yok sağ el sıkıntılı hatta evde yürüme hareketlerini yapma dedi fizyoterapistimiz elle çalış zaten yürüme aşamasında oğlum çok şükür sağ hemeipazrazilerde yürüme 2 yaş mış oğlumda çok hareketli kendi hareketleri kurtarıyor onu daha çok ikzindede çok özeniyo çok büyük nimet bizim için mesela koltukta kız sıralamaya başlıyo arkasında da oğlum....rabbim herkese şifa versin oğlumun geçirdiği kanamaya göre bu şekilde olması şans doktorlar öle diyor ama ALLAH ın izniyle herşey vakti saati gelince oluyor....
alah ve güç versin ben bu forumu okumaya başlayınca farklı terimler görmeye başladım mesela evre 1 evre 2 diye anlatabiliyorsunuz.bize bakan her fizyoterapist bunlar yürür bunların bişeysi yok diyor ama 18 aylık olduk daha yerimizden kalkamıyoruz. adımlama desen afolarla anca 10 adım falan afosuz tek adım atamıyoruz size kim diyor evre 1-2 diye merak ediyorum.
evre 1 gibi bilgileri bize nöroloji drumuz verdi.mr bulgularına ve muayenedeki spastisite durumuna göre söylüyor bunları.
nöroloji drsi mr bulguları temiz dedi. muayenedeki sertlik ise zaman zaman değişiyor dryi severlerse gayet sertbest oluyorar ama ısınmassa drye gayet sert oluyorlar öle işte.bu durumun en iyisi evre 1 dimi
herkese selam......nasılsınız kızlar..bebısler nasıl...rabbım kolaylastırsın ıns sıkıntrıları gıdersın ..bebeklerın gelısımını beklemek cok zor..her an her sanıye ızlemek gerek...cp tanısı mr olmadanda konuluyor baharcım..benım kızıma mr cekılmedı gerek duyulmadı yanı norolag ıstersen cektır dedı ortopedıst bız mr ıstemeyız gerek yok dedı muayenede bacaklardakı sertlık zaten ele verıyo dedı cp tanısı bır yasında kondu emekleme tırmanma hersey vardı ama ayakta durus caprazlama bacaklar parmakucu dursu en belırgın ozellıgı en hafıf tanısıu bu denıklıyor yanı en hafıfı buysa dedım gecen dra agırı nsıl tedavı olur..cok sukur daha ıyıyız dızlerımız bukulu yuruyoruz amac kalça guclemndırme...konusması herseyı ıyı her an beklemek artık bıttı konusmayada basladılar tamam ıns gelısımlerıde guzel devam edr yuvaya verıyrum üçünüde dılaya dıkkat edın dıyorum sadece yururken baska cocuklar carpmasuın duser dıye ogretmenlere......ıns cok ıyıgelısır bebeklerınız ve drları bıle sasırtırlar..fızıge devam sımdı raporla ugrasıyorum devletten ek otuz saat alma hakkımız var onun ıcın ramdan ayrı bu ...yuzmeye yazın vermem gerek herkes yuzmeyı tavsıye edıyo gecen sene vermıstım yıne verıcem zor gelıyo getırıp gorturmk ama gelısımı ıcın bunlar onemlı...ıyı bakın kendınıze
alah ve güç versin ben bu forumu okumaya başlayınca farklı terimler görmeye başladım mesela evre 1 evre 2 diye anlatabiliyorsunuz.bize bakan her fizyoterapist bunlar yürür bunların bişeysi yok diyor ama 18 aylık olduk daha yerimizden kalkamıyoruz. adımlama desen afolarla anca 10 adım falan afosuz tek adım atamıyoruz size kim diyor evre 1-2 diye merak ediyorum.
nöroloji drsi mr bulguları temiz dedi. muayenedeki sertlik ise zaman zaman değişiyor dryi severlerse gayet sertbest oluyorar ama ısınmassa drye gayet sert oluyorlar öle işte.bu durumun en iyisi evre 1 dimi
herkese selam......nasılsınız kızlar..bebısler nasıl...rabbım kolaylastırsın ıns sıkıntrıları gıdersın ..bebeklerın gelısımını beklemek cok zor..her an her sanıye ızlemek gerek...cp tanısı mr olmadanda konuluyor baharcım..benım kızıma mr cekılmedı gerek duyulmadı yanı norolag ıstersen cektır dedı ortopedıst bız mr ıstemeyız gerek yok dedı muayenede bacaklardakı sertlık zaten ele verıyo dedı cp tanısı bır yasında kondu emekleme tırmanma hersey vardı ama ayakta durus caprazlama bacaklar parmakucu dursu en belırgın ozellıgı en hafıf tanısıu bu denıklıyor yanı en hafıfı buysa dedım gecen dra agırı nsıl tedavı olur..cok sukur daha ıyıyız dızlerımız bukulu yuruyoruz amac kalça guclemndırme...konusması herseyı ıyı her an beklemek artık bıttı konusmayada basladılar tamam ıns gelısımlerıde guzel devam edr yuvaya verıyrum üçünüde dılaya dıkkat edın dıyorum sadece yururken baska cocuklar carpmasuın duser dıye ogretmenlere......ıns cok ıyıgelısır bebeklerınız ve drları bıle sasırtırlar..fızıge devam sımdı raporla ugrasıyorum devletten ek otuz saat alma hakkımız var onun ıcın ramdan ayrı bu ...yuzmeye yazın vermem gerek herkes yuzmeyı tavsıye edıyo gecen sene vermıstım yıne verıcem zor gelıyo getırıp gorturmk ama gelısımı ıcın bunlar onemlı...ıyı bakın kendınıze
AFO bildiğimiz eklemsiz ayakkabıları onlar dengede tutuyor bebekleri çıplak ayak oldumu ayakta duramıyorlar bugün raporumuzu yeniledik bizde 30 sesans veriyor malesef bizim bebeklere raporda ayak bileği evre 3 spasitide yazıyordu. baş kontrolü var desteksiz oturabiliyor (ama düşüce kalkamıyor :) ) bu yazıyordu. ordaki evre 3 iyi bişeymi kötü bişeymi onu bilemiyorum işteo mr da belli olur diye biliyorum birde kasılmanın ağır mı hafif mi olduğu anlaşıyor zaten benim oğlum beyin kanaması geçirdi bizim durumumuz daha farklı yani oksijensiz kalmadı son çekilen mr da sol da kanama olan yerde beyin hücreleri ölmüş ben bile doku kaybı var diye biliyodum bana söylenen o şekildeydi doğum yaptığım hast.de hoş bu çocuk beyin kanaması geçirmemiş anne karnında olan olmuş dendi tamamen yalan beyin kanamasına bağlı hidrosefali gelişti sonuş 2 beyin ameliyatı ve şant... buna şükür yinede...afo yu sordum bende fizyoterapiste şimdilik belli değil dedi sizin kasılmanız ağır sanırım afoyu kullanmaya başlamışınız ...afoyle nasıl adım atıyolar afosuz atamıyolar pek anlamadım ama...ayrıca beyin kanamalrında en ağırı 4.derece benim oğlum da 3.derece bi kanama geçirmiş beyin dokusunun içinde...
AFO bildiğimiz eklemsiz ayakkabıları onlar dengede tutuyor bebekleri çıplak ayak oldumu ayakta duramıyorlar bugün raporumuzu yeniledik bizde 30 sesans veriyor malesef bizim bebeklere raporda ayak bileği evre 3 spasitide yazıyordu. baş kontrolü var desteksiz oturabiliyor (ama düşüce kalkamıyor :) ) bu yazıyordu. ordaki evre 3 iyi bişeymi kötü bişeymi onu bilemiyorum işte
moment canım evet aslında doksan saat ben gecen sene aldıum ama buyıl otuz otuzmus yanı her otuz saatte yenı rapor ıstıyoz dedıler ıyı valla dedım cıkarması cok kolay sankım napalım yıne denıcem ıns..bahar dafo ıle parmak ucu basma ve ıce basma azda olsa engellenıyor en azından postur denen durus korunuyor bu yuzden sıksık gıymelı ama buyudukce gıymek ıstemıyolar cıcıı ayakkabı gıyerken dıger kardeskler dıla ısyan edıyor cok zor gıydırıyorum onunde ıkı kardes var cunku ama azda olsa gıydırıyorum daha duzgun yuruyor cunku dafıoyla normal ayakkabıya gecınce hemen bozuk yurume baslıyor dıla fızık tedavıye basladıgımız uçuncu ayında ayaga kalktı yaklaık onsekız aylıktı ama tutunup kalktı tek basına dengede durması ıkı bucuk yasındaoldu...mutlaka calıstırmayı ıhmal etmeyın cok zor ama kaslar gevsemelı .....sıksık zeytınyaglı masajyapın ben hala devam edıyorum haftada ıkı kezde ols ıyı oluyor sımdı yenı dafo yapılıyor 550 lıra bıde onun ıcın rapor ayarlıcam öle ıste
onlar içinde düşünce kalkması önemli bu yüzden ağır gözüyle bakıyolar benim oğlumda düşünce kalkamıyor sağ el desteği olmadığı için bizim rapordada ağır yazmıyor maaş bağlanmadı bu yüzden çok ihtiyacımız var ama 1 yaşa göre ağır değilmiş 1 yıllık bizim rapor eğer 2 yaşında 2 yaşına göre gerilik olursa ağır bu şekildeymiş....kısmet işte...
biz afoların üstüne converse giydiriyoruz ama bilekli olanlarından çok işe yarıyor .afonun üstünden ayakkabı giydiriyor musun ben öyle yapmayı düşünüyorum ama olurmu ki?
tutunup kalkması 2.5 yaş mı dedin tam anlayamadım da...
biz koltuk altından tutunca dengeli yürüyor inşallah bizim de 2.5 da tek başıma durur ayakta...Allah büyüktür hepimizin yardımcısı olsun.
ben de sabah akşam ozon ve zeytinyağıyla masaj fizik yapıyorum...
nerede yaptırıcaksın yeni afo?devlet hastanesinde mi yazdırıyorsun?
ben tamamen düzelmesini çokistiyorumşu içe basma ve parmak ucu basmanın yaa...bakalımformed neler diyecek bize?hayırlısı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?