merhaba. cpli olmasa da çok benzer özelliklere sahip bir kızım var.yoğun fizyoterapi görüyor ve çok şükür ki gitgide daha harektleniyor,daha akıllanıyor,daha bilinçleniyor.çok yıpranıyor,yıpranıyoruz ama o bizim hayatımızın temel amacı.her şeyimiz o diyebilirim yani.bazen 2. çocugu düşünürken yakalıyorum kendimi.kızım henüz 2,5 yaşında.çok mu erken?beklemeli miyim nasıl olur nasıl bakarım diye düşünüyorum.yardımcı kimsem yok ama en azından ilk 1 yıl bir bakıcı desteği ile bakabilirim diyorum.maddi olarak sıkıntım yok çok şükür.çünkü kızımı fizyoterapilerinden alıkoyamam onun en büyük ilacı o.aksatamam yani.bebeği bırakabileceğim bir bakıcı olur diyorum.ama gel gelelim kızım gibi çocuklar hasta olmaya çok müsaitler.günlerce bazen 1 hafta 10 gün hastanede kaldıgımız oluyor.o sürede bebeğe kim bakar?gece gündüz? işte bu sorularla boğuşuyorum ne zamandır.birde kolay büyüyen bir çocuk olursa 3.yü bile yapabilirim çünkü evlat denen şeyin ne oldugunu biliyorsunuz.insanın sahip olabileceği en güzel şey şu dünyada.ne bileyim..bi de galiba bazı şeyleri bende tatmak istiyorum.mesela bir çocuk kendi kendine nasıl başını tutar nasıl emekler biberonu nasıl tutar nasıl yürür doğum olunca herkesin sevindiği bir hastane odası nasıl olur?doğumdan eve gülerek gelmek nasıl bişey,doğumdan sonra evde sadece emzirmeye çalışmak nasıl bir duygu vs vs vs.....kızımda çocuklara mütiş ilgili.çocukların oldugu bir ortamda deliriyor resmen.aranızda böyle büyüten var mı. gerçekçi bir şekilde yazabilir mi ama?sıkıntılarıyla mutluluklarıyla.zaten ikiz bebek gibi bakarım herlade diyorum.ikiz bebek arabası vs gibi yani.ama nasıl olur bilmiyorumm. başınızı ağrıttım şimdiden teşekkürler
selam herkes nasıl....bahar cok sevındım ..anne ne guzel bı hıtap degılmı rabbım tum anneellere nasıp etsın ıns merak etme dah cok basını agrıtcak benımkıler artık of yetr dıyorum bazen...ram raporunu aldım yola devam.......yuzme ıcın erken dıye bısey yok aslında fızık gıbı her zaman olmalı bence ..bu yıl bende arastıryorum yakın bı yer..dıla yuruyor ama sol bacak duzgun atıyo bozuk yuruyor bakalım ocakta faık bey ne ıcek...belkı amelıyat der.....
ecrin
gelişmelerin iyi yönde olması çok güzel, çok sevindim...
canım senin baş çevresi küçüklüğü mesajını okumuştum. ara ara takip ediyordum. bizde baş çevresinde sıkıntılıyız. 10 aylık 42.5 cm gibi...
yaşadığınız sıkıntılar baş çevresinden dolayımı oldu. hangi aylarda emeklemeye, tutunup kalkmaya başladı. selamlar...
ecrin canım şu an nekadarlık oğlun,
bizimki haftaya 10 aylık olacak, mr çektirdik, metobolik testler yapıldı rabbime şükürler olsun temiz,
dişlerimiz çıkmadı, korkumdan dvit vermedim, belki ondan olabilir.
bizimki tutunup kalkabiliyor. inşallah sorun yaşamayız. inşallah bizimkide artar seninki gibi, ayaklarına masaj yaptımn mı? selamlar
herkese selamlar...uzun zaman oldu yazmayalı ama hep takip ediyorum sizleri aynı sıkıntıları çekmiş biri olarak..mai beyaz,el-muallim,2bahar nasılsınız?Yavrularınız iyidir inşallah..bizi sorarsanız biz gayet iyiyz elhamdulillah Muhammed Hamza artık çok rahat yürüyo koşuyo çok şükür açıkçası drlar 1-2 sene tedavi görmesi gerek falan diyolardı ozamanlar çok üzülmüş bunalıma girmiştim ama çok şükür toplam 7 ayda yürüdü oğlum..11 aylıktı tedaviye başladığında tam 18 aylık yürüdü ama tabi bizde sadece aşil kontraktürü vardı yani oturmasında ellerini ayaklarını kullanmasında hiç sıkıntısı yoktu o yüzden çabuk toparladı çok dua ettik eşimde bende Rabbim kabul etti dualarımızı inşallahsizin yavrularınız da iyileşecek ben hep dua ediyorum..bu arada biz hala cumle kuramıyoruz ama algısında sorun yok hatta çok akıllı istediğini işaretle gösteriyo anne,baba,mama,Allah(ki bu onun söylediği ilk kelimeydi,şimdi nerde arapça bi yazı görse Allah diyip gösteriyo),dede,nene,kaka,çiş(daha doğrusu tiss diyo),kek,gitti,yok,al gibi kelimeleri söylüyo ama hala ne istediğini anlamayınca çok kızıyo kendini yerden yere vuruyo..bir ay önce kreşe başladı psikiyatrimist kreşi öğrendi çok utangaç ve sıkılgan dedi sosyalleşmesi gerek konuşmiycak bi çocuk değil dedi yani biraz özgüvene ihtiyacı var..oysa kendince çözüm üretmekte üstüne yok ışıkları açmak için tabureleri taşımaya başladı önceleri şimdilerde ise erişemediği her yere taşıyıp duruyo napçamı şaşırdı engel olunca sinir krizi geçiriyo resmen,tabureleri sakladım bu sefer mobilyaların minderlerini üst üste dizip çıkmaya çalışıyo çok afacan..bu arada ben 5 aylık hamileyim inşallah Hamzaya kız kardeş geliyo onun da verdiği yorgunluk ve bitkinlikle başa çıkamayıp kreşe verdik ama çok çok memnunum oraya başladığından beri çok farketti hareketlerinde ve konuşmasında..bu arada el-muallim sen nasıl alıştırdın çişe kızlerını?benimki oturmuyo ya zorlamak da istemiyorm geri teper die,çiş kaka diyo ama gelince değil var mı diye sorduğumda falan diyo,zamanı geldi artık diye düşünüyorum sen bana bi akıl versen..neyse çok uzun oldu hepiniz Allaha emanetsiniz inşallah Rabbim hepimizin yavrularına sağlık sıhhat versin en kısa zamanda şifa versin güzel haberleri gelişmeleri burdan okuruz..selam ve dua ile...
merhaba,
biz de bu sürece yeni girdik, oğlum 10 aylık şuan, 6. ayda bir nöbet geçirdi ve sonrasında preventriküler lokomazi 2. seviye dedi doktorumuz, sanırım anne karnında okjizensiz kalmış ama ne zaman nasıl oldu benim hiçbir fikrim yok. hamileliğim çok iyi geçti çok da rahat bir normal doğum yaptım. önce anne karnında enfeksiyon mu geçirdi dediler ama herhangi bir şey çıkmadı yapılan testlerde.
birkaç aydır evde biz egzersizler yaptırıyoruz, dün dr kontrolümüz vardı iyi buldu gelişimini doktor. elleri biraz kapalıydı yavaş yavaş bir açılma var, tutuyor nesneleri. ayaklarında da sertlikler varmış bu nedenle yürümesi geçikecek, şuanki duruma göre 18-24 ay diyor doktor. artık daha hızlı ilerlemek için evde fizyoterapist ile devam edelim dedi. bir isim verdi eve yakın gelecek tanışacağız, ne kadarda bir yaptırmak gerekecek o bakıp söyleyecek. merak ettiğim benzer süreci yaşayan arkadaşlar varsa yorumlarını paylaşabilirlerse sevinirim. izmirde yaşıyoruz şimdilik evde başlıycak, fizik tedavi ücretleri ne kadar mesela, nasıl bir maliyet çıkar merak ediyorum. belki 1 yaşından sonra rapor alıp bir kuruma da yönlendirebiliriz dedi doktor. İzmir de bu anlamda bildiğiniz önerebileceğiniz ne tür kurumlar var? bu süreci yaşayan herkese Allah kolaylık versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?