selam ....nasılsınız...
Arkadaşlar, Allah hepimizin çocuklarına şifa versin.
Benim oğlum prematüre olarak dünyaya geldi, 28 haftalık doğdu ancak rahim içi geriliği yaşandığı için gelişimi 24 haftalık olarak kalmıştı. 780 gr dı, yaklaşık 2,5 entübeydi, sonra 4,5 kadar serbest oksijen aldı.Anne karnında oksijensiz kaldığı için beyninde hafifle orta derece arasında hasar oluşmuş.Çocuk nöroloğuna gittiğimizde bunları söyledi ve mr çektirdik.Mr sonucunda preventrukuler lokomolozi evre 2 bulgularına rastlandı deniliyor.Nöroloğumuz 2 yıl fizik tedavi alması gerektiğini belirtti, bunun için de rapor almalıymışız.Bu rapor için nereye başvurmam gerekiyor, bu rapor nasıl alınıyor?Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Oğlum şu an takvim yaşına göre 15 aylık yeni yeni desteksiz oturmaya başladı.
2bahar,
Biz de rapora başvurduk, 2 gündür onunla uğraşıyoruz.Oğlum perişan oldu, ağlaya ağlaya.İşlemler uzun sürecek herhalde, ona canımız sıkıldı.Bir an önce raporumuzu alıp Fizik Tedaviye başlayabilseydik.Sanki buradakiler pek anlamıyor gibi geldi bu işlerden.Allah yardımcımız olsun.
Bu arada, oğlum adıyla çağırdığımız zaman hâlâ bakmıyor.Bir de ellerini inceleyip duruyor.Genel olarak iyi, şükürler olsun, bu günlere.Allah'ım daha iyi günler yaşamamızı nasip eder inşallah.
ıns canım....benım ram raporum bıtıyo yarına randıvu aldım yenılıcez ıns yola devam ..bu kıs yıne yuzmeye vermek ıstıyorum bakalım sızler naptınız gelısmelerı yazın .face var ya artık buraya pek gırmez olduk.herkese guzel bı gece
2bahar,
Haklısın, tecrübe oluyor insana.Biz evde uzun zamandır, ev tipi fizik tedavi yapıyoruz, doktorumuz bize nasıl yapılacağını göstermişti.Eylül ayına kadar Kurumsal fizik tedavide de aynı şeyleri yaptırırlar zaten demişti.Ben bu aşamada, kurumsal fizik tedavide neler yapılacağını merak ediyorum.Bir de siz fizik tedavi merkezini nasıl seçmiştiniz, biz tayin nedeniyle farklı bir ildeyiz ve burdaki yerleri neye göre seçeceğim bilmiyorum.Hijyen de önemli tabi, oğlum çabuk enfeksiyon kapıyor, bunlar beni düşündürüyor.
Oğlum da gün geçtikçe olumlu yönde gelişmeler gösteriyor.Her şeye uzanıyor,alıyor , yere atıyor, oyunlar yapıyor.
Doktorumuz ellerini incelemesi iyi bir şey demişti, ama insan ilk çocuğu olunca bilemiyor, acaba böyle mi oluyor diye düşünmekten
kendini alamıyor.
İnşallah, oğlum da ismiyle çağrılınca bakar.Allah kuzularımıza hep iyiyi, güzeli nasip etsin.Umudumuzu hiç kesmedik,Allah'ım oğluma bu hayatı yaşamayı nasip etti, inşallah hakkında hayırlısı olur.
Ben de senin kuzunu öpüyorum.
Allah'ım işlerimizi kolaylaştırır inşallah.Allah yardımcımız olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?