Çocuk Hastalıkları Periventriküler lökomalazi / Cerebral Palsi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
dılanın hıcbır farkı yok sadece yuruken dızlerın bukerek yurumesı dısında ...cok sukur konusmayada basladılar...dılanın algısı daha guzel hatta..rabbım nerde varsa yardım etsın

hoş geldin canım iyi olmanıza sevindim...
ne güzel stres atar gelirsin...
ceviz yağı var ben de ben de deneyeyim bakalım çok sağol paylaştığın için...
algısının açılması için eğitimleri kabul etmesi lazım canım ama bizimki kesinlikle kabul etmiyor...
evde verdikleri dersleri yapmaya çalışıyorum ama yok ozaman da ağlamaya başlıyor hemen...
inşallah zamanlar alışacak...

maibeyaz canım duyu bütünlemeyi her fizyoterapist bilmiyar hangi şehirde oturuyorsun hatırlamıyorum ama istabulda hatta türkiyede bir tek Yeşim Ünveren eğitimle sertifika veriyor fizyoterapistlere yani anlıyacağın sayılı var bilen gittiğin merkezde bir sor bizim fizyoterapistimiz otizimde duyu büyünmlemenin normal fizik tedaviden daha iyi sonuç verdiğini söyledi benim oğlum 23 aylık şimdi emekliyor ve göz kontağımız başladı al ver gel gibi komutları anlamıyor daha ama oda olucak rabbimin izniyle inşaallah Hilalin göz kontağı hiç yokmu

ben sabah bu konuya mesaj yazmıştım silinmiş nedense...

canım hilalin göz kontağı hiç yok... yani ellerimle kafasını tutup gözlerime baktırmaya çalışıyorum ama yok yani ısrarla çeviriyor gözlerini...
konyadayım ben inşallah vardır burda da uygulayan bilen bakalım hemen araştırayım bunu... çok sağol canım yaa...

inşaalah vardır canım ama dikkat et sorduğunda biz biliyoruz okulda aldık eğitimi derlerse olmuyor öyle gittiğim merkezde bana öyle dediler ben ekstradan başka bir yere gidiyorum ordaki fizikcimiz biliyor duyu bütünleme ona sordum böyle böyle diyorlar diye olmaz okuldakiyle alakası yok dedi yeşim ünverenden olacak sertifikası birde sen gittiğin merkezden başka yere gidiyormusun ssk karşılıyor 30 seyans veriyor o bitince rapor alıp bir otuz seyans daha alabiliyorsun bunuda sor gittiğin merkez ayarlıyor
keremin göz kontağı vardı aslında 4 aylıkkekn nöroloji dr serebral palsi zekası normal motor gelişiminde sorun var demişti o kadar iyiydi yani sonra sonra bakmaz oldu şimdi tekrar bakmaya başladı bakalım hilalin gözlerinde problem varmı yani görmesinde kerem gözlük takıyor
birde canım bakara suresinin ilk 4 ayeti ayetel kürsi ve sonraki iki ayeti bakara suresini son 3 ayeti ben her gün sabah akşam kereme okuyorum çok faydasını gördüm bir dene istersen

Son düzenleme:
teşekkür ederim canım... bi araştırayım bakalım... sonucu söylerim...
burdada var dediğin gibi 30 seans veriyorlar... ama biz henüz gitmedik... fizyoterapistimiz tavsiye etmiyor...
biz zaten 5 gün gidiyoruz oraya gidersek buraya ara vermemiz lazım... hilal de yeni ortam değiştirmeyi pek kabul etmiyor...
o yüzden gitmedik henüz...bakalım şu eğitim sorunumuzu atlatırsak gideriz inşallah...
hilalin gözleri ileri derecede hipermetroptu...
bir de aşırı kayma var...
başta hiç görmüyor demişlerdi sonra sonra baya görmeye başladı...
gözlükle ve de kapamayla baya ilerledi şimdi görmemiz...
ama hilal gözlük takmıyor artık... hemen çıkarıp atıyor... siz nasıl takıyorsunuz...

anladım canım keremim sol 3 sağ 1 derece astigmat azda hipermetrop var bilmiyorumki pek itiraz etmedi takıyor (maşaallah) arada çıkrıp atıyor ama takıyorum geri daha iyi gördüğünü anlamıştır onun için ses çıkartmaz diyo fizyoterapistimiz
haberini bekliyorum

30 seans fizik tedavi mi,hastanelerin fizik tedavi bölümleri için imkan verilen bir 30 seans var bundan mı bahsediyorsunuz.ama 2.30 seansı bilmiyorum.birde başladığınız yer neresiyse orada devam etmek durmundasınız yani 10 seansını şurda 20 seansını burda olmuyor.

hastanedede oluyormu bilmiyorum benim gittiğim yer güzellik merkezinin fizik tedavi bölümünde benim 30 seansım bitti bir hastanenin fizik tedavi bölümüne muayene olup ikinci 30 seansı alacağım ben ilk başladığım yerde devam edicem ama 15ini başka yerde kullanıp kalnını benim gittiğim yerde kullanan birini gördüm

ben bu konularda yeterli bilgiye sahip değilim.araştırmam gerekiyor.

merhaba canım... ben bu gün fizyoterapistlerimizle görüştüm...
bizim fizyoterapist zaten 1 seans duyu bütünleme 1 seans bobath şeklinde çalışıyormuş hilalle...
ama şu anki yaptığı yüzeyselmiş biraz... duyu bütünleme için özel teknik sınıf ayarlanacakmış bayram sonrası...
onun meteryalleri vs varmış özel sanırım.. o zaman tam anlamıyla duyu bütünlemeye geçilececkmiş...
kurs görmüş bizim hoca ankarada... çok profesyonel değilim ama sınıf kurulduktan sonra hilale çok faydası olacak dedi...
öyle işte oğlum vardı yanımda çok konuşamadım... böyle söyledi şimdilik...

Çok sevindim canım demekki sen sormayınca söylememiş inşallah faydasını görürsünüz bende merkez değiştirmeyi düşünüyorum dün başka bir yeri arayıp randevu aldım bir ay sonraya verdi değerlendirme yapıcaklar alırlarsa oraya başlıcam

hayırlısı olsun inşallah canım sizin için..
hoca söylemiştir kesin de ben anlamamışımdır...
çünkü bizim evde yaptığımız hareketlerin bazıları duyu bütünleme ile ilgiliymiş...
masajını hergün sabah akşam yapıyorum ben evde...
o masaja başlamadan önce kızım banyoda çok fazla ağlardı...şimdi çok seviyor su kuşu oldu resmen...

hilalin 1 haftadır durmadan duraklamadan ağlamaları vardı çok şükür iki gündür geçti...
2 bahar nerdesin canım... iyisinizdir inşallah...

selam maibeyazcım...iyiyiz çok şükür .geçenlerde kızım benim kayrolamdan düştü güm diye ben hala kendime gelemedim.hemen hastaneye götürdük çocuk gayet iyi görünüyordu ama yine de götürdük beyin cerrahı bakarmış düşmelere ,o baktı hiçbirşeyi yok dedi çok şükür film bile istemedi 50-60 cm üstü betona düşüşler tehlikeliymiş.bizimki 50 cmden ahşaba uçtu...bilinç kaybı baygınlık bulgusu yoksa sorun yokmuş...ama bende sorun oluştu tabii kendimi çok suçladım affedemedim ya bişey olsaydı diye aklımdan atamıyorum o anı...ondan beklentilerimi artırmalıyım hiç umulmadık hareketler yapabiliyorlar gerçekten...güzel gelişmeler de var bu arada teyzesi...video,müzik vs bittiğinde aç diyor ,kendisini almamız için al diyor maşallah elhamdülillah artık...yüzüğümü gösterip takayımmı sana diyorum tak anlamında ..k diyor...düşmek yaradı galiba sokak kapının önüne götürtüyor beni aç diyor...telefonu eline alıp baba diyor hep babayı arıyoruz çünkü telle...elhamdülillah...ama fiziksel bir değişiklik yok bu arada...hatta biraz geriledik mi bilmem ramazan nedeniyle ben biraz hafiflettim de çalışmalarıbugün artışa başlıycaz inşallah...Hilalin sakinleşmesine sevindim hele suyu sevmesine çok sevindim...su bizimkiler için süper faydalı bir nimet ya.bu duyu bütünleme inşallah yakında çok işe yarayacak sizin için belli ki...bana da termaldeki terapist tüm vücudunu birbirine dokundurt demişti,sağ elle sol ayağını tutturuyor,sol elle sağ ayağını tuutturuyor,bir elinde birşeyler tutarak bacaklarının başka aktiviteler yapmasını yürümek gibi emeklemek gibi sağlıyordu bu anlamda bize de böyle çalışmalar verdi...bunları yapmadan önce boyuna masaj yapmalıymış vücut o zaman daha iyi algılarmış hareketleri...sen de masajda tüm vücuduna yağ kullanıp arkadan yıkıyor musun?benimki zeytinyağlı dolma gibi...kayıyor ellerimden yıkarken ..daha tek başına ayakta duramıyor ya...çok öptük sizi...Allaha emanet olun...

çok geçmiş olsun canım... çocuktur düşe kalka büyür sen de alışırsın zamanla...rabbim beterinden korusun...
benim kızım da 1,5 metreden ahşaba düşmüştü hem de kafasının üzerine çok korkmuştuk...
ozamanlar ayağa kalkamıyodu nasıl becerdiyse beşiğinde ayağa kalmış bizim beşik çok fazla yüksek ayağa kalkınca aşağı sarkmış gümm diye bi ses geldi koştum gittim gülüyo takır takır.. güya kendi indi ya beşikten bi baktım kafası şişmiş... aklım çıktı apar topar gittik bişey çıkmadı çok şükür... o gün artık ayağa kalkabildiğini anladık beşiği söktüm yere indirdim hemen...

konuşmasına çok sevindim canım yaa binlerce maşallah ona...
ben yağlamııyorum yaa hiç yağla diyen de olmadı bana.. bi ara sordum eski öğretmene spastite yok hiç gerek yok dedi...ben de hiç yağlamadım...
siz niye yağlıyosunuz... kasılma falan mı var kaslar güçlensin diye mi...
bi de yeni hocaya sorayım bakalım belki o yağla der.. iyi oldu bahsettiğin...
biz de sizi çok öptük...

Son düzenleyen: Moderatör:
geçmiş olsun arkadaşım
bu arda lilıum bana özelden mesajyazmışsın ama ben sana cevap yazamıyorum
bana cep telini yazarsan özelden görüşürüz

evet canım alışıcaz zamanla galiba.dediğin gibi Rabbim beterinden korusun.demek siz de düşmüşsünüz maşallah sürpriz bir ayağa kalkış ve düşüş...bir yandan da sevindirici aslında...sonra yerde mi yattınız hep?ben hala kayrolamızda beraber yatıyorum ama önüne koymadığm şey yok,şaşırdım vallahine yapacağımı...tecrübe de yok...biz yağı bacaklarımızdaki ve sol kolumuzdaki spastisite nedeniyle kullanıyoruz kasları yumuşattığı için ama tüm vücuda masj sırasında sür dendi bana masajı etkili hale getirip kolaylaştırıyor herhalde...bir de şifadır inşallah ...ama kışa sabah akşam yıkamak nasıl olacak bilemiyorum üşütür o zaman...bakalım hayırlısı...siz nasılsınız ,nasıl gidiyor çalışmalar?Rabbim şifalar versin bu son mübarek günlerde...Amin...

arkadaşlar nerelerdesiniz neden kimse yoookherkes iyidir inşallah...el-muallim dönmedi daha galiba da mai beyazcım sen nasılsın ne haldesin ? selamlar...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…