selam ....mutlak sor canım gıdınce ama alamasanda haftanın ıu gun olsıun gotur derım .....bende hersey ıyıdı parmak ucu basması ve dızlerını kırması belırgındı sonra bölee ıste hala yurucez elınden tutunca tek elınden nasıl yurumesı dengesı nasıl.....konusmayı takma anne baba dıyosa dedıklerını anlıyosa komutları anlıyosa endıse etme bekle azcık daha bol bol konus onunla benımkı anne baba mama abı gıttı ac kapı bunlar var ıns gelınce ugrarım cıkıyorum aglıyolar
ozgur1907 çok geçmiş olsun canım çok üzüldüm inan Rabbim biran önce şifa verir inşallah evet haklısın bizden başkası kesinlikle daha iyi bakamaz o yüzden en önemlisi moral..bende çok üzülmüştüm ama baktım ki ağlamakla üzülmekle bebeğime hiç bi faydam dokunmuyo o yüzden şimdi kesinlikle iyileşeceğine inanarak daha çok özen göstererek bakıyorum bebeğime..
bu arada el-muallim dün cerrahpaşadaydık oğlunuzda baya baya ilerleme var dedi fizyoterapistimist rapor için de ilk önce niçin istiyosun dedi vicdanını rahatlatmak için mi yoksa kontrol altında olsun her hafta konuşup fikir alabileceğin bi fizyoterapistin olsun diye mi..ayrıca kendisi yıllarca özel eğitimde çalışmış haftada 1 saat ki 45 dk imiş sanırım bu çocuğun nekadar daha fazla ilerleyebileceğini düşünüyosun zaten 20 dkikası oyunla geçiyo geriye 20 dkika kalıyo dedi evet devletin sana sağladığı böyle bi imkan var ve kesinlikle kullanmalısın diyo ama burda senin amacın çok önemli sen evde 7/24 egzersizlerini yapıcaksan elbette ki götür ama yok ben evde yapamıyorum o yüzden götürmek istiyorum diyosan çok yazık edersin bu çocuğa çünkü haftada bi seansla fazla bi ilerleme olmaz..ikincisi dedi çok seçici davran çevrende olan bütün merkezlere tek tek git görüş özellikle fizyoterapist diplomalarına bak çünkü çoğu yer maliyeti azaltmak için beden eğitimi öğretmeni çalıştırıyo dedi ve sıkı pazarlık yap..devlet sana 8 saat verir ayda onlar sana bu 8 saati sırf fizik tedavi için vermek istemezler..4 saat fizik 2 saat özel eğitim veya grup terapisi falan verirler ki o saatleri tamamlasınlar oysa ki senin çocuğunun ihtiyacı daha çok fizik tedavidir o yüzde sıkı sıkı pazarlaık yap haftada 2 saat istiyorum de diret onlar seni kaybetmek istemiycektir elinde sonunda kabul edeceklerdir dedi..bide sakın almadığın tedavi için imza atma o hafta bebeğin hastadır gidememişindir biz bi şekilde onu telafi ederiz derler ve ay sonu imza attırırlar atma o imzayı atmadıkça onlar devletten parasını alamazlar dedii..işte böyle bizim drumuz dün yoktu orda kendisi başekim yardımcısıymış zaten bi günde çıkar rapor dedi ondan sonra ram a gidicez..işte öyle bakalım bi çıksın rapor çok iyi araştırmam lazım..
selam.....canım ozgur cok gecmıs olsun ıns ıyı olucak bebegın ıns bı sıkıntı cıkmaz .....canım sanırım hıpotonık kasları gevsek demek yanı bızımkılerın tersı bızımkılerın sert.....erken fızık tedavı cok ıyı sonuc verıyo basla mutlaka canım ve evde yap mutlaka ..canım yemesı bbunamı baslı yanı yemedekı sıkıntı basla sebeptenmı ....aglama canım ama cok haklısın ınsan uzuluyor cok zor rabbım sana guc kuvvet versın de yavrunun basında ol..bız olmazsak zor hersey ...sanıurım sende anadolu yakasındasın bende sabancıya gıdıcem yuzme dersı ıcın bebegıme.....yuzme tum kasları calıstıurdıgı ıcın coıok onemlı....ben atasehırdeyım....ıyı bak canım bebısne bol bol opucuk ve bol dua ...
ozgur evet haklısın benım kızım da bazen yutkunmada sıkıntı cekıyor ama yavas yavas azaldı ....ben tavukcuyolunda senaı demırcının merkezıne gıdıyorum cok kalabalık ama tavsıye edrım sanada yakın mehmet uslu camısının neresındesın ben barajyolundayım ..yakınmısız yanı ....sende ıyı bak kuzuna ..
Selamlar...Allah tüm ihtiyacı olan bebeklere acil şifalarını,ailelerine sabır,basiret ve yardımlarını versin.amin.Bir süredir okuyordum sizleri.Bu dert başıma gelmezden önce içgüdülerim buralara getirmişti beni.Araştırmıştım...Şimdi tanıştım...Benim de 33.haftada doğan bebeğimde pvl çıktı.Tabii yanında kortikal atrofi.dolaylı olarak da gelişme geriliği...İkizini-uğrunda hamileliğimi 8 ay yatarak geçirdiğim,günde 5lt sıvı içtiğim,süper beslendiğim,10 günde bir kontrol edildiğim halde-doğumdan birbuçuk gün sonra kaybettiğim güzel kızım doğum sıralarında minik minik beyin kanamaları geçirmiş meğer...9.aya kadar oturması,emeklemesi,yuvarlanması vs beklenip de yapmayınca mrla tespit etti izmirin en iyi doktorlarından Hasan Tekgül.cp olmadığını, epilepsi olmadığını,hafif etkilendiğini, sadece ayak bilekleriyle sol eline sertlik yaptığını,ftr ve dil bilişsel eğitimle 2-3 senede atlatabileceğini,açığını kapatabileceğini söyledi amma...Ben yanıyorum...Yüreğim yangın yeri...Yaşıtlarından kaba motor,ince motor,anlama,anlatma olarak geri olması beni kahrediyor...düzelemezse,geri kalırsa,konuşamazsa,yürüyemezse,anlayamazsa,anlatamazsa diye çok korkuyorum.Olmayacak gibi geliyor.perişan oldum.Hastanelerde rapor çıkarmak için uğraşıyoruz,çok ağır vakalar görüyorum,ağlamaktan mahvoldum,boğuluyorum.Aslında sizleri de üzmek değil de amacım bir umut bulmak.Nasıldır bu dert?nasıl ilerleyecek herşey?ftr ile neyken ne olunabiliniyor?Neler yapayım?
canım bahar selam...rabbım ıns sıkıntını azalttsın ıns canım bu sıkıntı uzuyo elbette ınsanı ...plv dedgını anlamadım demekkı pc degıl ...ama gercekten fızık tedavıunı etkısı ıyı olucak ne kadr erken baslarsan o kadar ıyı ..bende erken basladım daha ıyıyız bırreysel egıtımde alıcak rapor cıkarmaya bak ama ben raporun saatlerı yemıyo ozel paralıda ekstra alıyorum daha ıyı gelısmesı ıcn sart bence uzmanımzda öle dıyı ve baya ılerle var gelenlerlede konusuyorum oturamayn yuruyemeyen zamanla oturabılıyo ama fızıktadavıcının ıyı olmasıda sart sen nerseın ızmırmı..arastır bul ıns zamanla atlatacaklar ıns canım...ben rflexsoljıye gıdıcem bugun ılk senasımız olucak bunuda demenk ıstırum bebegım cımn ne varsa yapmak ıstıyorum gec kalmadan rabbım herkese acıl sıfalar versın ..hava yagmurlu ama yınede guzel b gun olsun hepımıze
canım bahar selam...rabbım ıns sıkıntını azalttsın ıns canım bu sıkıntı uzuyo elbette ınsanı ...plv dedgını anlamadım demekkı pc degıl ...ama gercekten fızık tedavıunı etkısı ıyı olucak ne kadr erken baslarsan o kadar ıyı ..bende erken basladım daha ıyıyız bırreysel egıtımde alıcak rapor cıkarmaya bak ama ben raporun saatlerı yemıyo ozel paralıda ekstra alıyorum daha ıyı gelısmesı ıcn sart bence uzmanımzda öle dıyı ve baya ılerle var gelenlerlede konusuyorum oturamayn yuruyemeyen zamanla oturabılıyo ama fızıktadavıcının ıyı olmasıda sart sen nerseın ızmırmı..arastır bul ıns zamanla atlatacaklar ıns canım...ben rflexsoljıye gıdıcem bugun ılk senasımız olucak bunuda demenk ıstırum bebegım cımn ne varsa yapmak ıstıyorum gec kalmadan rabbım herkese acıl sıfalar versın ..hava yagmurlu ama yınede guzel b gun olsun hepımıze
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?