Çocuk Hastalıkları Periventriküler lökomalazi / Cerebral Palsi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
ıns canım saglıkla buyusun ıns...ama yınede norıojıyı ıhmal etme fızık tedavıye gıt yınede emekleme ve yurumede sıkıntı olabılıyoo benım kızım herseyı cok ıyıdı hıc dıkkatımızı bısey cekmedı ama yurume zamanı gelınce parmak ucu basınca anlasıldı ..bacakları nasıl ıkı yana rahat acılılıyomu ıns sorunsuz buyurler .....maı beyaz nerdesın canım gelısme varmı yaz ben raporun dısında ekstra havuz ve fızık alıcam bu ıkı ay daha ıyı olur sıkıstırırsam ıns...walkırla yuruyor ayakta bı ıkı sanıye desteksız duruyo tutunup yuruyo bakalım ıns hersey ıyı olur

bacakları 2 yana derken cnmm .. nasıl şekilde deniimmm ?? gaz cıkarır gibi yapıp yanlara dogru acıp aşaga çekiorum bi sorun yok.. inş hepimizinki ii olur

buyuk ıhtımal sorun yok gıbı canım yınede sıkısıık takıp et ıns sıkıntısız buyusunler ıns

selam kızlar... biz annemlerin yanına tatile geldik... uğrağamadığım 1 haftadır....
herkes iyidir inşallah.. kuzulardan güzel haberlerinizi bekliyorum inşallah....

merhaba maibeyaz abla bana biraz kızının son durumunu anlatırmısın ne gibi gelişmeler var .tainimiz antalyaya çıktı çok şükür .

el-muallim nerelerdesin çok merak ediyorum kızın nasıl ne gibi gelişmeler var?bizim tam bir ay oldu afo kullanmaya başlayalı ama çok ilerleme var diyebilirim..artık bileği rahat bükülüyo onları çıkardığımda da topuklarına basmaya başladı ama bikaç dkka falan sonra yine eski usul devam..acaba alışkanlık mı diyorum çünkü topuğuna basabiliyo artık popo da eskiye nazaran okadar çok çıkmıyo ama nedense basmak istemiyo..bide şey afolarla normal düz basarken popo hiç çıkmıyo dışarı ama onları çıkarıp topuğuna bastırdığımızda hafif te olsa çıkıyo bunun sebebini merak ediyorum sizde de oluyo mu ?sizde ne var ne yok bide bişi sorcaktım size fizyoterapistinist nekadar kullanacağını ve nezaman yürüyebileceği hakkında bilgi verdi mi?ben sormaya fırsat bulamadım daha bide evde hangi egzersizleri yapıyosunuz?biz geçen nörolojide kontroldeydik cerrahpaşada mr isteyeceğini söyledi profesör ama biraz daha büyüsün dedi ocakta yine çağırdı..bu arada oyuncaklarıyla oynamasına hareketlerine falan baktı çok iyi dedi neyle nasıl oynayacağını biliyo dedi kalem falan vermişti kağıda bişiler çizmeye çalıştı oğlum telefon verdi hemen tuşlarına basmaya başladı öyle işte..bide kızım walkırla yürüyo demişsin o nasıl bişi?ben de yürüme egzersizleri yaptırmak için şu yürüme arkadaşları var ya onlardan almayı düşünüyorum senin tavsiyen ne yönde?canım güzel haberlerini bekliyorum inşallah Rabbim evlatlarımıza şifa versin..

canım selam...........sen nerdesın ıstanbulmu.....hangı yakadasın hangı merkeze gıdıyosun ...fızyoterapıst onemlı benım sımdı gıttıgım gercekten guzel calıstırıyor benımkılde afoyu gıyınce daha ıyı uzerıne spor aykkabı gıyıyo ama dedıgın gıbı cıkarınca dajha ıyı bassasda uzun surelı degıl benım kızmdada ılerleme var daha ıyı adım atıyo mesela bende cerrahpasaya yurume analısıne gıoturmustum sende oraya gıttınmı ..walkır dedıgım hanı agır yaralanmalarda verırler hastalara genıs bı demır parcası gıbı ıkı yanından tutupo yuruyo o ıkl adım yurume arabası benımde var ama onu ıstemedı drum walkır verdı cunku o ılk yuırume arabası nda cocuk onu ıtıyo yanı kollardan guc alıyo bunu ıstemıyolar walkır da ıse daha coom kuvvet kalcaya bınıyoıo yınede sor ..ben evde zeytınyağıyla bacaklarını ayaklarını ovuyorum ıyıce sonra deve cuce yapıyoruz sonra ayakkabılarını gıyoruz ve walkırla yuruyo ve koltuga dayanıp sıralıyo bu sıralar daha duzgun sıralıyo bı ıkı sanıyede olsa ayakta desteksız duruyo adım atmayı ama duzgun atmayı callısıyoruz bu gunlkerde ben raporun dısındada eksra fızık tedavı ıcın saat alıyorum ucretlı ....bol bol calısıcaz baska caresı yok benımkınınde noroloğ yonundan sıkıntısı yok cok sukur ama gıtmemız gerek tabı yı nede ...cerrahpasa uzak bana baska yerledende bulmak zor bakalım....sımdı bı arkadasın tanıdıgı var masaj yagı getırecek bana bıde onunla yapıcam ıns dah ıyı olurlar canım sertlık daha ıyı duzeldı botoks konusunda sana bısey dendımı cerrahpasada fııktedavıye gıttınmı....cok optum
maı beyaz gezmıssın off ne ıyı olmus ...nasılsın sende gelısmeler varmı..herkes nasıl bebeklerı optumm

buıde popop dısarı cıkmasın dıye sık sık sırt ustu calısmalar onemlı dedı fızyolog havuz terapısıne gıdıyoruz orda sırt ustu vcalısıyo

canım ben istanbul maltepedeyim cerrahpaşa bana da uzak ama ablam var orda oturuyo 10 dkk mesafede akşamdan gidiyoruz kontrol günlerimizde fizyoterapistimiz evde yapılan hareketlerden gösterdi afoyu yaptırdıktan sonra en son gitmiştik taa şubatta çağırdı tekrar özel bi merkeze gitmiyorum maalesef rapor işini de söyledim ama dr devlet karşılamayabilir falan dedi onun yüzdesi mi ne varmış o yüzdede olmazsa karşılamıyomuymuş ne neyse ben haftaya yine gidicem ayrıntılı sorcam bu sefer evde yapmak çok zor çünkü..hiç sırtüstü yatmıyo ki kerata biz germe hareketleri yapyoruz daha çok ayak bileğini 90 dereceye getirip biraz bekletiyoruz,sonra bi bacağı sabitken diğerini kaldırıp yine ayak bileğini geriyoruz sonra ayaklarını gıdıklayıp kendi çekmesini sağlayıp karnına bastırıyoruz bide ayaklarını sabitleyip ellerinden hafif tutarak oturur pozisyonuna gelmesini sağlıyoruz mekik çeker gibi yani..ama bunları birden yapmak çok zor durmuyo çünkü..

bu arada botokstan bahsetmişti dr ilk gittiğimizde ama şimdilik gerek yok dedi bakalım hayırlısı..

bu yakadasın demek ben de atasehırdeyım...kıme gıttın ekın beyemı orda ekın bey var.....bende ılk zamanlar rapor yoktu ozel paralı aldım fızık tedavıyı sana yakın tamırhanede var bıde pendıkte bı mrkez aslında haftada bı gunde olsa gıt derım onlarınkı daha ıyı oluyo raporda alabılırsın ben yazın marmara hastanesı gıttım bakıp verıyolar sımdı ayda sekız seans alıyoruz ayrıca ek olarak ben ucretlıde alıyorum ıyı olyu....ıns sıkıntısız gecer yurur bebıslerımız

canım bizim cerrahpaşada nöroloji takiplerimizi profesör veysi bey yapıyo fizyoterapistimist ise nurgül top..aslında çok ilgili hareketleri gösterirken kameraya falan çektirdi ki yanlış yapmim ama dediğin gibi özel merkeze de gitmem gerek ama gelde bunu eşime anlat..bu konuda biraz rahat davranıyo gerek görselerdi söylerlerdi götürün diye diyo..zaten daha 8 aylıkken farkettiğimde de kabul ettirememiştim dra götürmeyi o yüzden anca 12 aylıkken falan götürdük..kayınvalidem saolsun bişi yok sen çok pimpiriklisin diye diye eşimi zarzor ikna ettim..aslında hala kendimi suçluyorum nolursa olsun kim ne derse desin kavga kıyamet götürecektim taa ozaman..şimdi yüzlerine vuruyorum ama kendi anneme de diyorum hani bişisi yoktu die..şimdi nolursa olsun en ufak bişide bile götürüyorum gıkını bile çıkaramıyolar..sen dr senai demircinin merkezine gidiyosun değil mi?biraz ters bize ama şu tamirhandekini bi araştırayım bakalım..fiyat noktasında nasıldı tamirhanedeki merkez?memnun kaldın mı ordan?peki şimdiki gittiğin merkezdeki fayatlar nasıl?orası daha mı iyi?ayy ne çok soru sordum kusura bakma ya..kızlarını çok çok öpüyorum ve inan namazların peşinde dua ederken onları ve diğer bütün hasta bebişleri unutmuyorum..selametle canım..

cok sagol canım ıns tum bebekler sıfa bulur.....bı kere fızyoterapıstler sölemıyo ılla gıt dıye benıde nadıre berker tavsıye ettı ılla rapor al gıt böle sıkıntılı olur dıye ....anne olan hıssedıyo canım malesef baslalarıuı onemsemıyo ama bısey cıkıncada a nıye ıhmal ettın dıye anneyı suclamak kolay......ben herseyını takıp edıyorum valla bu hususta kımseyı takmıyorum canı yanan anneler oluyo yada cocuyk cunku uzme kendını gec kalmadın daha ıyı bı ay senınkı ıns yurur pekı teshıs olarak ne dedıler tam olarak sana......ben tamırhanedekıne gıtmedım ınternetten arastırmıs konusmutum ama sınra tam gıdeyınm derken burayı buldıum sana ters evet bu taraf ama haftanıun bı gunu bı saat olunca olabılır aslında ....evde devam et ama anneyle ıstemıyolar kızım bu suıralar ıstemıyo ama fızyoterapıste öle yapamıyo her dedgını yapıyo orda.....ayakkabıları kac saat gıyıyo sekız sat gıymeı gerekmıs en az gunde..ben sabah gıydırıp ta yatana dek cıkarmıyorum bende optum oğlusunu ..sennkıde erken mı dogmustu

canım yok erken doğmamıştı 37+6 yani normal sayılır ama şekeri düşük doğdu oğlum nöroloji de bunun önemli olduğunu falan sölemişti..teşhis olarak bişi demiyolar geçenki kontrolde özellikle sordum cp mi diye daha tanı falan yok dedi dr. bizde fizik tedavideki uzman drun cp mi diye sorduğunu ve bunu mrla garantilemekte fayda var dediğini söyledik onlarda zaten mr isticez ama biraz daha büyüsün annesi demişlerdi sanırım ocakta falan heralde..yani öyle işte ben bu yakınlardaki fizik tedavi merkezlerini araştırıyorum şuan rapor çıkartamasam da ücretli haftada bikere en azından götürmeyi planlıyorum tabi daha babamızın haberi yok kendi annem ben karşılarım nekadarsa dediği için ona söylemedim daha..dediğin doğru canım anneler hissediyo ben hep bişilerin ters gittiğini hissediyodum ama kendime açıklayamıyodum taa ki ayak bileğinin bükülmediğini farkedene kadar..herkes kendi kasıyo kendi bükmek istemiyo diyodu ama ben uyurken de deniyodum yine aynı..inan çok savaş verdim kaç aydır götürmek için çırpındım yemediğim laf kalmadı yok benim imanım zayıfmış çok pimpirikliymişim cahilmişim kayınvalidem öyle diyodu şimdi de bu durum açığa çıkınca kızım götürseydin ya dedi sen bize bakma biz cahiliz siz okumuşsunuz diyo suçlusu ben oldum yine anlican evet kızgınım kendime kimseyi dinlemeyip en başında götürmediğim için ama böyle demesi gerekmiyodu herneyse canları saolsun benim oğlum iyileşsin iyi olsun da gerisi mühim değil..

canım bizde afoları tüm gün giyiyoruz sabah uyandığından akşam yatana kadar itek hareketlerini yaptırcam zaman ki o da bezinialırken genelde oluyo ozaman çıkartıyorum..alıştı onlara ilk başlarda hiç istemiyode devamlı ağlıyodu kayıyıdu onlarla..

gıymesı ıyı benımkıde gıyıyo bazen dıger kardeslerıyle kavga oöuyo ama gıymese ısımız dah zordu....sen bosver kımseyı takma evladımızın saglıgı sozkonusu oldumu herkes bı tarafa ......canım geneldı bı saatlık ders bazı yerde seksen lıra bazı yerde yuz lıra ama ben tamırhane tarafınfdakı yere sordugumda bana 60 demıstı ıyıdı yanı ......hem onlarda degerlendırme yapıyo yenıden bıde sanırım adatepede vardı orası daha guzel geldı bana . dıger taraftan . bı bak bakalım cok var aslında ...

Öncelikle geçmiş olsun.Cerebral palsy kök hücre tedavisiyle tamamen ortadan kaldırılabılıyormuş fakat bu teknik Çin de uygulanıyor.Özel Eğitim de çalışmış bırı olarak maalesef ülkemizde engelli bireylerimiz için devletin sağladığı imkanlar kısıtlı diye düşünüyorum.

canım adatepe bana çok yakın yürüyüş mesafesinde yani tamirhane de yakın ama minübüsle falan 15 dkk bi bakim ben adatepedekine bide şey sorcam ücretli olunca yinede istiyolar mı rapor yada herangi bişi?raporu çıkartmak zaman alır bende zaman kaybetmek istemiyorum artık..

selam bu tedavıyı okudum nette ama cok genıs degıl sen nerden bılıyosun canım ulkemızde yapılmıyomu neden acaba gercekten cogu sey kısıtlı ya sagol canım

ucretlı olunca rapor ıstenmıyor ...cerrehpasa rapor ıcın ne dusunuyo vermezmı acaba konustunmu ıyıce....haftanın bı gunu tavsıye edrım ınan cok farkı oluyo benım gıttıgım fızyoterapı gercekten farklı seylere bındırıyo cıkarıyo cok farkedıyo yanı ....ıns ıyı olucak ıns ....havuzda olan bı yer olsa ıyı olur bak bakalım bı....neredesın tam yuzevler mı oraları bılırım maltepede uc yıl oturmustum arkadaslarım da orda hala sık gıderım....bıde fızyolog dun tv dede gosterdı renkılı japon bantları var bende alıyorum yapıstırıyo derste daha ıyı kasların esnemesını saglıyo belkı gordun haberlerde .....ben kuvetı doldurup oynuyoruz ozellıkle dılayoı ayaklarını cırpmasını saglıyorum su cok ıyı oluyo dene sende canım ayakları kasları cok esner su kok hucre tedavısı olsa ne ıyı olurdu ulkemızde cok sukurkı bızım bebekler ılerı derce degıl rabbım hepsıne sııafa verısn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…