Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
seret Rabbim şifa versin inşallah canım... merak etme bizim çocuklarımızda yürüyecek Allahın izniyle sakın inancını yitirme canım...
birde sizin kızınız gibi yyemek yemiyo hep sıvı şeyler yiyor .sizin yemeğe başlamış anladığım kadarıyla benim hala aynı yemiyor,ne yapabilirim
Teşekkür ederim allah bizlere sabır çocuklarımıza şifa versin. Size fizyoterapide hangi tekniği uyguluyorlar bobath mı?
ben kıxzıma rapor aldım ayda sekız saat ....ıkıde havuz var ama fızık tedavı az gelıyo bana botoks olduk o yuzden ıkıncıyı ucretlı alıyorum kızım ayakta dızlerını daha az bukerek duruyoo daha ıyı yanı ıns botoks ıse yarar ıns herkese guzel gunler
bu arada maıbeyaz sen uzay tedavısı aldınmı bebegıne bu konuyu arastırıyorum bu soıralar daha yogun terapı...bılgısı olan varmı....sıuıt terapı olarak bılınıyo uc haftalık ve cok pahalıymıs arastırıyorum ...evde yapıyorum hareketlerunı dr walkır verdı walkırla yuruyor evde ozel dafo yapıldı bıde sızınkılerın gelısımını yazın ıns bırbırımıze faydamız olur
biz 1 yaşındayken afo yaptırmıştık... şimdi küçüldü dafo yapılacak bu sefer...bu hafta içinde vereceğiz inşallah siparişi...bebegıne afo veya dafo yaptıran varmı uzerune nasıl bı ayakkabı aldınız kac numara
merhaba ablalar banada fikir verin benim yaşadığım yerde sizin yaptığınız bobath,havuz .,ata bindirme bunların hiç biri yok banada fizik tedavi dediler ama burda yok antalyaya tain istedik ne zaman çıkacağı belli değil benide bilgilendirin lütfen bu özürlülüğün geçme imkanı varmı.
biz o mamadan aldık 1 yıla yakın kullandım kızım biraz kilo aldı bırakınca tekrar zayıfladı.bebegim dönüyor.kanepeyi tutup ayağa kalkıyo,
bir yerlere tutunup yürüyo,elini ağzına götürüyo çatal tutuyo kendi kaşııkla donone yiyor ,söylediğimiz bir çok şeyi anlıyor .,
anne,baba,gel,git,hoppala,amin,ayyyyyy,cici,bak,nine,gibi kelimeleri söylüyor.ALLAH'tan umudumu kesmedim,
çok şükür her şeye ALLAHIM TÜM hastalara şifa versin inşallah bizim bebeklerimizede sadece bir şey yapamamak beni üzüyor,en yakın hastane 4 saatlik yol bu yazdığınız tedavileri hiç birini ben bilmiyorum.ablalar sizde ne gibi değişiklikler oldu neler yapabiliyor bebekleriniz bana biraz anlatırmısınız sizden öğrendiklerim kadar biliyorum iyiki varsınız çok tşk ederim
maı beyaz sagol canım evet dedgın gıbı kafes ıcınde denge de durma ..bazı ozel yerlerde uç haftalık sıkı program halınde ımıs bakalım sordum gıttıgım yere denerız dedı fızyoterapıstımız ıns fayadsı olur bakalım benımde tek basına halka yuruyemıyo elınde tutunca yuruyo parmakucu oda ..senınkı nasıl sıu an gelısımı yazarmısın gormesı nasıl oldu sen nerdesın nereye gıdıyosun ay cok sordum ama ınsannın aynı konuda bırılerıyle bılgı paylasması cok guzel canım ben uç ay kadar kosuyolu rehabılıtasyona gıttım sonra rapor cıkınca evıme yakın yerler aradım dr senaı demırcının merkezıne gıdıyorum sımdı burasıda guzel ve ılgılı ama kalabalık ..sıkı fızık dedgın gıbı ıns faydası olur baska sıkıntımız yok bızım ıns yuruse kardeslerıne yetısse ıns ..ve tum bebekler ıyı olsun dılerım anneler cok ugrasıyo cok.....optum bebısını kac aylık sanırım aynı gıbıyız dımı bız haftaya ıkı yasımızı doldurucaz ama ben bunu saymıyorum erken dogdular ya subatta asılömgırecekler o zaman a kadar yasıtlarını daha ıyı yakalarlar umarım dıye dusunuyorum ..sen grup terapıye gırdınmı yanı bebgını gurup arkadaslaıgına koydunmu faydası olurmu acaba sımdı nasıl bı tedavı goruyo bebegın canım cok optum ıonu
ben kıxzıma rapor aldım ayda sekız saat ....ıkıde havuz var ama fızık tedavı az gelıyo bana botoks olduk o yuzden ıkıncıyı ucretlı alıyorum kızım ayakta dızlerını daha az bukerek duruyoo daha ıyı yanı ıns botoks ıse yarar ıns herkese guzel gunler
cnm yapabileceğimiz herşeyi yapalım ki ilerde keşke demeyelim... eğer durumun uygunsa bence yaptır..
biz konyadayız... konyada deha rehabilitasyona gidiyoruz...
fizyoterapistlerimiz çok iyi çok şükür...gözleri daha iyi şimdi... başta hiç görmüyodu şimdi baya iyi görüyor...
gözlük kullanıyoruz...
benimki temmuzda 2 yaşını doldurdu canım ama dediğin gibi erken doğdular eylülde doğması lazımdı bizimkininde...
benim kızımın algısı da çok düşük...
henüz adını söylediğimizde dönüp bakmıyor... anne baba vs söylüyo ama bilinçli değil...
benim kızım tam bir müzik hastası... sürekli müzik dinlese...
bir sürü şarkı ezberledi onları mırıldanıyor şimdi...
grup için çok küçük değil mi bizim bebişlerimiz... napacaklar ki grupta...
gerçi bizimkinin algıısı yok seninki diğer çocuklarla oynuyosa faydası olabilir belki...
geçmiş olsun cnm ben de senin üçüzleri öpüyorum...
canım demekkı aşil kısalıgı var mutlaka fızık tedavıye devam et ama evde ıstemıyolar mr cektırmedık ıyı bı fıyo terapıst anlıyo zaten ortopedıde anlıyor...capaya gotur ıstersen ben enson oraya goturdıuum rapor ıcın marmara hastanesıne saglık raporu masası var dırek gıt gun verıyolar muayene edıyolar ve verıyolar uzun beklemek gerek ama aldım yakın merkeszde gıdıyorum havuzda var ıcınde alırsan rapor cok ıyı olur ..mr cektırmedım durum ortada ama sanırım norolog ıstıucek...sıksık zeytınyagıyla masaj yap... afonun ustune ayakkabı buldum sonunda senın yaptıgın seklı fızyoterapıst ıstemez canım mutlaka spor ayakkabı dıyolar daha ıyı derlıyo toparlıyo ayagı naık marka buldum sonunda malesef buyuk azcık ama napalım.....hafıf sp denılıyo ...sanırım senınkıde hafıf ayaga kalkabılıyosa ıyı benımkılde tutunup kalkıyo sıralıyo ama dızlerı hafıf bukuk ....dızlerının guclenmesı gerek senınkının dıurusu nasıl dızlerı nasıl popo arkada olyu bıde sureklı ..ıns guzlenecekler ınscanım sana bikaç sorum olucak izninle..daha önce senine parmak ucuna basma konusunda konuşmuştuk hatırlarsan..şimdi biz yaklaşık 2 ay önce nörolojiye götürdük profesör muayene etti ama bize şusu var veya busu var demedi fizik tedaviye yönlendirdi onlar size belki evde yapacağınız bikaç hareket verir falan dedi ayak bileklerinde sertlikten falan bahsetti fizik tedaviye yazdığı notta da motor gelişimi normal sınırlarda aşil k... mevcut diye bişi yazıyodu onu okuyamadım bide yenidoğan döneminde hipoglisemi atağı mevcut yazıyodu oğlum şekeri düşük olarak doğmuştu..fizik tedaviye gittiğimizde ilk sordukları soru nesi var sp mi dediler ayak bileklerini bükmediğini görünce bize öyle bişi denmedi ki dedik..bikaç hareket gösterdi fizyoterapist 2 hafta sonra tekrar gelin dediler gittiğimizde de afo yaptırcaz dediler neyse onu da yaptırdık bu arada soruna da cevap verim ben üzerine giydirebileceğim ayakkabı bulamadım nekadar büyük olursa olsun sandalet tarzı olduğu için ve geniş olduğu için ön tarafı hiç bi ayakabının içine sığmıyo ben yün patik ördüm dışarı çıkarken onları giydiriyorum üzerine de battaniye atıyorum..bu perşebme kontrolümüz var nörolojide rapordan falan bahsettmişsin nasıl aldın?eğer öyle bişi mümkünse bende almak istiyorum evde hareketleri yaptırmıyo bize kerata hep kaçıyo çok zorlanıyorum hiç yatmıyo..teşhis neye göre kondu peki görsel muayeneyle mi sadece yoksa tahlil,mr vs gibi bişiler istediler mi?bize ortoped sp varmı sorduğunda öyle bişi denmedi bize demiştik o da bunu garantilemekte fayda var mr falan yaptırdınız mı diye sordu çünkü..raporla evinize yakın biyerde özel eğitim merkezlerinde fizik tedavisini yaptırabilirsiniz demişti ama rapor için sp teşhisi konulması mı gerekiyo?bunları soruyorum çünkü norolojiye gitmeden bilgi edinmek istedim ona göre bende sorularımı şüphelerimi sorayım..bu arada oğlum 14 aylık oturuyo,emekliyo yani gelişiminde bi sıkıntı olmadı bugüne kadar zamanında yaptı herşeyi afoyu taktığımızdan beri pek rahat hareket edemiyo ayağa kalkarken biraz zorlanıyo otururken bazen ayağını çekemiyo ondan öncesine sürekli ayakta duruyodu sıralıyodu ama parma
k ucunda devamlı..biraz uzun oldu ama napim çok endişeliyim..Rabbim tüm hasta bebişlere şifa versin.haberleşelik sık sık olur mu..