Çocuk Hastalıkları Periventriküler lökomalazi / Cerebral Palsi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Amin.maibeyaz ben seni de dikkatlice okumuştum çok ortak yanımız var sanırım.ikizlerimiz,pvl,izmir,hasan tekgül...seni ve diğer arkadaşları cok tebrik ederim annelik budur işte.sapasağlam bebeklerine söylenenler,şükretmeyenler,kıymet bilmeyenler çok.oysa böyle durumlarda verilen çaba kolay değil ve çok değerli.sahabeler döneminde fakir bir hanıma 3 tane hurma vermişler ikisini kızlarına birisini kendisine.o hanım ikisine iki hurmayı vermiş kalan bir taneyi de ikiye bölüp yine kızlarına vermiş.bunu Rasulullah sav e anlatmışlar O da cennetliktir müjdesini vermiş...senin ve diğer arkadaşların emekleri bu fedakarlığın da üstünde.inşallah ben de kızıma layık olabilir Allahın bu güzel emanetine en güzel şekilde yardım edbilirim.Rabbim yardımcımız olsun,selamet versin,bu günleri unuttursun.Amin.

Maibeyaz arkadaşım çok özür dilerim ben senin bilgilerinleEbrizm diye br arkadaşın bilgilerini karıştırmışım ikiz konusunda.hayatı alt üst ettiğim heryerde belli oluyor işte.seni biliyorum da ikizi olan da senmişsin gibi geldi bir an.

maıbeyaz canım cok sagol ..senın kızınada masallah bak denılenlerı nasıl yalan cıkardı basaracak ıns canım ..bakalım ben denıcem reflexsolojıyı ıns fızıkle beraber ıyı olur ıns bacaklarını dızlerınden bukuyor bakalım faydası olucakmı sıfa rabbımden canım umudunu kaybetme sakın o cok guclu ....
arasıra gır merak ettırme olurmu

bahar eger senınkının spastısesı yoksa daha rahat duzelır umuyorum ıns ama fızıge basla kısa zamanda evdede yap canım baska yolu yok bunların...ıkızının bırını kaybetmene uzuldum ..ebrızmde kaybetmıstı zor ımtıhan bunlar hala o kızıyla ugrasıyor bılıyorum ama ondada ılerleme vardı rabbım hepımızın yardımcısı olsun bugun ılk seansa gıdıcez bı saat sonra yazrım ıns gelısmelerı

bahar bu arada verdıgın ornek cok guzel ..ıns hayırla yetıstırelım ıns..senın ılk bebegın mı ..maı beyaz senın vardı dımı bı tane buyuk

evet yazını okurken ben de dedim ebrizm le karıştırdı diye...:)
olsun zamanla daha iyi tanırız birbirimizi inşallah....dediğim gibi uzun bir yol var önümüzde...
bebeklerimizin güzel haberlerini paylaşırız beraber...ayrı şehirlerdede olsak kader arkadaşı sayılırız hepimiz...

sağol canım... inşallah faydası olur size...

bahar bu arada verdıgın ornek cok guzel ..ıns hayırla yetıstırelım ıns..senın ılk bebegın mı ..maı beyaz senın vardı dımı bı tane buyuk

evet canım benim kızın abisi var...
küçük abi işte 10 ay var aralarında...

benim ilk ve Allah bilir son bebeğim...6 sene beklenen 3.tüp bebekle-mikroenjeksiyon-elde edilen bebeğim...Bir daha da tedavi olabileceğimizi sanmıyorum ama Allah bilir doğrusunu tabii.sanki ben seni tüp bebek bölümünden de hatırlıyor gibiyim ama yine karıştırıyor olabilirim.maşallah üçüzlerin olmuş...muhteşem birşey...Allaha hamd olsun bizlere anneliği tattırdı.bazen bazı rahatsızlıklar çıksa da Allahın yardımıyla çok güzel,tıppı susturacak gelişmeler yaşanmış mesela maibeyazın kızında.Allah birşeyi dilerse ol der o da hemen oluverir.söylenenler yalan olur...Benim anneme doktorlar bir sene anca yaşar demişlerdi 6 sene 3 ay yaşadı.Allah merhametlilerin en merhametlisidir,Allah ihtiyaçları görüp gözetendir,Allah şafidir içine şifasını koymadığı hastalık yoktur...ben de sizler gibi toparlanıp güçlü olacağım inşallah ve güzel haberleri paylaşacağız ayrı şehirlerden de olsa aynı kaderde :)

selam bahar evet dogru hatırlıyosun tup bebek kısmındaydım üçüz kızlarım oldu...ıkısı saglıkla yuruyor derken bırı sıkıntı oldu ama cok sukur napalım bu bı ımtıhan ıns sıfasını verecek rabbım ıns ...sakın moralını bozma sozlerın cok guzerl ayrı sehırlerde olsakta gercekten dertlerımız aynı yureklerımız aynı canım sakın son dıyede bakma ıns hayırlı olsun ...annecıgıne rabbım rahmet eylesın bende 14 yasında kaybettım annemı cok ozluyorum annesı yanında olanları kıskanıyorum desem yerıdr ...gelısmelerı yaz mutlaka bırbırımıze yardımcı olalım sımdı senın kızın nelerı yapıyo nelerı yapamıyo kac aylık yazarsan sevınırım maı beyaz canım cok optum abısı kucukmus ya oda bebekmıs daha saglıkla buyusun ıns ..benım oğlum tam abı onaltı yasında ....herseye ragmen hayat devam edıyo umutlu olalım ...ecrın nerdesın ..

Allah senin de anneciğine rahmet eylesin,Firdevs cennetinde buluştursun.Ben anneme bağlı da değil bağımlıydım kızıma onun adını koydum.Ama söyleyemedim...daha çok 2.ismini kullanıyorum...Benim kızım teyzesi 9 buçuk aylık düzelitilmi 7buçuk. 2200gr doğmuştu şimdi 8500-9000arası.ikibuçuk üç aylıkken o zamanlar kolik diye tanımlanan ama kolik ötesi ateşe atılmış gibi ağlamalar yaşadık tam üç ay ve uyanık olduğu her an özellikle akşamları sokaktakilerin doktorların karşı apartmanlardakilerin bile unutamadığıkrizler...acaba pvl mi sebep olmuştu diye merak ediyorum.Şimdi yapabildikleri bizimle gülüşüyor,gıdıklanmayı orasıyla burasıyla oynamamızı çok seviyor,şarkıları,nennnileri birbirinden ayırt ediyor,hüzünlülere katılarak ağlıyor:),neşelilerde kollarını bacaklarını hızlı hızlı oynatıyor,seslere dönüp bakıyor,hoşuna giden konuşmalarımıza bazen dönüp bakmadan nazlı nazlı gülüyor,aynı odada çok durursa sıkılıp evde gezmek istiyor aynı odaya geri dönünce katılarak ağlıyor:)yabancıları aylardan beri ayırt edip onları görmek bile istemiyordu şimdilerde görmeye tahammül ediyor ,başka bir evde kolay kolay yemek yemiyor,yeni yeni ufak tefek oyunlar öğreniyor oyunu durdurduğumuzda devamını isteyen hareketler yapıyor,çıplakken tepiniyor sırt üste tepine tepine biraz yer değiştiriyor,yazın yanlara tam dönüyordu ince kıyafetlerle şimdi dönmeyi başlatıyor tamamlayamıyor,ben odadan çıkınca ağlıyor...Gelelim yapamadıklarna ...Destekli bile otururken yanlara ya da öne eğiliyor,kafasını genelde tutabiliyor ama destekli otururken ve kucaktayken sürekli tutuamıyor öne yanalara düşürüyor.son iki gündür biraz daha iyi sanki destekli oturuşu...sırt üstünden yanlara ve yüz üstü dönemiyor bir kez döndü yüz üstü onda da kolunu kurtaramadı alttan,yüzüstünden sırt üstü dönemiyor,bacaklarnın üstüne sinirlenme anı hariç dimdik basamıyor zaten bizde zorlamıyoruz yamulmasın kemikleri diye,doktorlar bazen bastırdığında parmak ucuna basıyor,hiçbirşeyi işaret etmiyor,ağlama hariç birşei isteme yöntemi yok,anlamsız değişik heceler ve sesler çıkarmaya başladı rastgele anne diyor ağlarken ama bilinçli hiçbir kelimesi yok henüz,agu sevinç inga üzüntü kelimeleri ,ingayı ağlamadan söylüyor artık :)ismine nadiren dnüp bakıyordu iki gündür biraz fazlalaştı sanki,emekleme tabii ki yok,oyuncakalrla anlamlı oyunlar yok,oyuncaklara uzanma tenezzülünde bazen bulunuyor daha çok pamuk torbasına:)sağ elini güzel kullanıyor solu sağ gibi yönetemiyor ve baş ve işaret parmağı bazen kasılıyor içe doğru sol elde.düşen oyuncağı çok yakınında değise takip etmiyor,bizim elimizdeki yiyecekleri alıp yemek istemiyor.yeni yeni eline bisküvi veriyorum hırslı hırslı yemeye çalışıyor dişleri olmadığından koparamıyor sinirlenip ağlıyor...bu tepki de anormal mi diyei düşünüyorum.hatırladıklarım böyle...nasıl,çok karışığız değil mi?:)ciddi eksiklerimiz var ...

el muallim başka bir konuda gördüm şimdi refloxolojidekiler yürümesi yakın demişler çok sevindim.hem de çok.inşallah biz deduyarız bunları.Allah daha da iyi etsin amin....koşturduğunun da müjdesini göstersin amin...

selam canım ya guzel temennın ıcın sagol ıns bakalım ıns cumlemıze ıns canım ....ya bebegıne masallah bence merak etme ya daha kucukkı cok normal benımkılerde ısımlerını cagırınca sekız aylık fılanlardı donup baktılar hatta reyhan ela kı bende ılk adını annemın adı koydum canım ama daha cok ela yı kullanıyorum ..ela yasını gectıkten sonra donup baktı cok sontra yanı cok suphelenmıstım ondan zamanla daha ıyı oluyolar kılosuda cok ıyıymıs bence zamanla bak herseyı ıyı olucak su an desteklı oturmasını bekleme basını tutsun ıyıce o cok onemlı bence benım kızlarım valla onbes aylıga kadar oturmadı delı olmustum ve onsekız aylık yurudueler ..ayaklarının uzstunede basmamaması cok normal yasına dogru basacak ıns yasını bekle sonra norolog degerkendırır..

herkese selamlar..el-muallim canım ben izmitteydim bi haftadır annemde o yüzden giremedim rapor işini de inşallah haftaya halledicez bizim dr izinden dönünce bu arada ben çok ama çok mutluyum yaa..Rabbime şükürler olsun benim oğlum 1 hafta içinde inanılmaz gelişmeler gösterdi ilk önce desteksiz uzunca bi süre 30 saniye 1 dakika kadar ayakta durduğunu farkettik sonra karşısına geçip gel gel diyince bide baktık ki bizim kerata adım adım geliyo o anı hiç unutamam okadar mutlu oldum ki Rabbim elhamdulillah dedim ağladım sımsıkı sarılıp oğluma..şimdilerde ise yarım odayı turlayacak kadar yürüyo dengesini kaybetse de bazen biraz da afolar zorluyo ayağını tam bükemediği için onlarla tek elinden tutup rahatlıkla gezdirebiliyorum artık çok şükür Allahım bu günleri de gösterdi..afosuz da adım atmaya pek cesaret edemiyo ama ayakta desteksiz duruyo veee artık popomuz dışarıya çıkmıyo..ama tabi daha çok uzun yolumuz var tedavisi devam edicek çünkü kerata hala inat ediyo parmak ucunda yürüycem diye afosuz okadar dengeli duramıyo daha ama yine de çok çabuk cevap verdi tedaviye çünkü 2 ay anca oldu afoları kullanmaya başlayalı ve bende evde yaptığım egzersizlerin sayısını baya bi arttırdım oynaya oynaya şarkılar söyleye söyleye her fırsatta yapmaya çalışıyorum günde bazen 10-15 kereyi buluyo..Rabbim hepimizin bebeklerine şifalar versin tez zamanda inaşallah başta çok üzülmüştüm ama sonra Rabbime tevekkül ettim bu imtihandır dedim ve mülkü mülk sahibine teslim ettim o bizden çok çok daha merhametlidir dedim bir dert verdiyse illa vardır bir bildiği dedim ve biraz rahatladım ve şimdi bu gelişmeleri görünce( ki oğlum afolardan sonra hiç yürümek istemiyodu ne onlarla ne onlarsız şu bir hafta öncesine kadar )gerçekten dedim Allahım ben sana sığındım sana güvendim hamdolsun Rabbim dedim..inşallah hepimizin bebekleri biran önce iyileşir ve burdan o güzel haberleri paylaşırız..selam ve dua ile...

selam ecrın cok ıyı bı r gelısme cok sevındım ..gelısmelerı yaz ..opt

merhabalar nasılsınız
dün saba tümerde refloxloji uzmanları vardı seyrettinizmi ?
siz araştırıcam diyodunuz ben seyrettim baya aklıma yattı çarşamba gününe randevu aldım
ilk görüşme ücretsizmiş hebr veriyim dedim ilgilendiğinizi bildiğim için
görüşmek üzere bebeklerinizi mıncıklayın benim yerime

ozgur canım gec kaldın ben bugun ıkıncı seansa goturdum kızımı ....bakalım gelısmeler nasıl olucak zaten umutlular ıyı durumu dedı ama ıns beklıyoruz...fızıkle beraber gıdıcem böle.....ama cok kalabalık sende gıt bakalım ..ıns sıfa olur bebeklerımıoze

selamlar herkese...biz bugün çocuk hastanesinden 9buçuk aylık olmamıza rağmen raporumuzu aldık çok şükür.şimdi sıra rehberlikdeymiş...ne zor işlermiş...ne acıymış...kızımın raporunda bayley testine göre hafif zeka geriliği yazıyor....nöroloji doktoru 2-3 senede toparlayacağını düşünüyorum demişti ama gene de resmi bir-özürlü raporunda-bunları görmek çok sarsıcı,çok zor...özel eğitim öğretmeniyle görüştük bu ifadelerin prosedür olduunu,dikkat eksikliğinde bile bu f70 kodunun kullanıldığını söyledi ve zekanın testinin 3 yaştan önce beyin miyelizasyonu tamamlanmadığı için yapılamayacağını anlattı biraz rahatladım.çok ağlamıştım eve gelirken çok dua ettim Allah'a...sen benden daha merhametlisin dedim...sizlerden duyduğum ümit verici gelişmeler geldi aklıma,Allah'a dayandım,tek sığınılacağa sığındım elhamdülillah...ve biraz önce altını açarken -çıplaklığı çok seviyor-içimden ayklarının üstünde tutmak geldi...kollarının altından kavrayıp koltuğun üstünde ayaklarının üstüne bastırdım veeee...adım atmaya başladı maşallah...inanamadık.heyecanlandı ve bana kadar adım atarak geldi.daha önce bacakları bükülüvrip olduğu yerde yığılıyordu.biz de yamulmasın bacakları diye özellikle bir daha denememiştik.Maibeyazın dayazdıkları gelmişti aklıma Allaha dayanınca neler göstermiyor ki...su serpti sanki Allah yüreğime...Allah hepimizin yüzünü güldürsün,bebeklerimize tam şifalarını versin amin...

öncelikle çook geçmiş olsun diliyorum meleklerimizede ALLAHIM güç versin
şükür raporunuzu almışsınız biz 3 aydır halledemedik inşallah cuma çokıcak ocak 16 sınada rem den randevu aldık orasıda uğraştırmazsa devletimizin ( o güzel imkanlarından) yararlanıcaz allah kolaylık versin

teşekkürler ozgur.inşallah tamamlarız dediğin gibi daha rehberlik var...üstelik tam olarak -o güzel-imkanları da bilmiyorum yetmeyecek galiba...hayırlısı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…