• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Periventriküler lökomalazi / Cerebral Palsi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
yüzevlere çok yakınım tam maltepe belediyesinin sokağında oturuyorum geldiğinde bana da beklerim canım :) bu arada özelden tel no isteyebilirmiyim:26: ben bikaç merkezin nosunu aldım yarın arayıp sorucam bakalım bide haftaya çarşamba cerrahpaşaya gitçem ya şu rapor işini ayrıntılı bi araştırcam bakalım..siz nezaman başladınız fizik tedaviye nezaman farkettin?tek sorun parmak ucuna basmakmıydı?bizim çünkü dikkatimizi çeken başka bişi olmadı çok hareketli bi bebekti harkes erken yürür diyodu ama nasip işte zamanı gelince Allah izin verince yürücekler inşallah bizim evlatlarımızda..senin kızın konuşuyo mu peki?benimki daha konuşmuyo ona da canım sıkılıyo biraz baba diyo dara düşünce anne diye bağrıyo mama falan ama okadar..

selam ....mutlak sor canım gıdınce ama alamasanda haftanın ıu gun olsıun gotur derım .....bende hersey ıyıdı parmak ucu basması ve dızlerını kırması belırgındı sonra bölee ıste hala yurucez elınden tutunca tek elınden nasıl yurumesı dengesı nasıl.....konusmayı takma anne baba dıyosa dedıklerını anlıyosa komutları anlıyosa endıse etme bekle azcık daha bol bol konus onunla benımkı anne baba mama abı gıttı ac kapı bunlar var ıns gelınce ugrarım cıkıyorum aglıyolar

selam kızlar....nasılsınız...
benim kız iyice tembelleşti ne ayakta durdurabiliyorum ne yürütebiliyorum...
hareketleri bile çığlık çığlığa yapıyoruz...
napsak bilemedim...
bizim afolarda küçüldü... dafo yaptıracağız pazartesi Allah izin verirse...

selam ....mutlak sor canım gıdınce ama alamasanda haftanın ıu gun olsıun gotur derım .....bende hersey ıyıdı parmak ucu basması ve dızlerını kırması belırgındı sonra bölee ıste hala yurucez elınden tutunca tek elınden nasıl yurumesı dengesı nasıl.....konusmayı takma anne baba dıyosa dedıklerını anlıyosa komutları anlıyosa endıse etme bekle azcık daha bol bol konus onunla benımkı anne baba mama abı gıttı ac kapı bunlar var ıns gelınce ugrarım cıkıyorum aglıyolar

canım giremedim bi kaç gün oğlum rahatsızdı enfeksiyon kapmış durmadan safra kusuyodu kaç gündür çok halsizdi neyse ki geçti Allahın izniyle..canım bu çarşamba gidiyoruz inşallah cerrahpaşaya nolursa olsun çıkartıcam o raporu gerekirse ablamlarda kalırım bi süre araştırdığım yerler hep rapordan falan bahsettiler ücretli alabilirsiniz ama şuan yoğun olduğumuz için 100 tl seans başı dediler başka bi yer 120 dedi anlican 100 den aşağı yok gerçi parasında değilim ama sürekli her hafta da kolayı varken yani rapor almak varken vermem okadar parayı herneyse rapor çıkana kadar zaman kaybetmemek adına ücretli alıcam inşallah..bu arada hasta olduğu gün afolarını çıkartmıştık sürekli kusuyo üstünü değiştiriyoduk çünkü ozaman dikkatimi çekti ayağa kalkıyo ilk önce düz basıyo sonra parmak ucuna basıyo ama yoruluyo heralde ki yine düz basmaya başlıyo yani isteyince çok rahat basıyo özellikle dengesini kaybettiğinde direk topuklarına basıyo ve popo çıkmıyo çoğu zaman çok fazla afosuz tutmadığımız için bunları farkedememiştim ilk çıkardığımızda popo dışarı çıkıyodu ama sonra düzeliyomuş onu farkettim bide eniştemin de bi zaman böle bi sorunu olmuş kasılan kas acı hissetmez çalışmıyo çünkü kaslar dedi şimdi yavaştan çalışmaya başladığı için parmak ucuna basmak öyle durmak yoruyodur acıyodur o yüzden topuğuna basıyo yorulunca dedi nekadar doğru bilemem ama çok mutlu oldum inanılmaz bişi düşünsene hiç ama hiç topuğuna basmıyodu ya var gücümüzle ayak bileğini bükmeye çalışıyoduk oysa şimdi topuğuna rahat basıyo üstelik oyun geliştirdik topuğuna basınca alkış yapıyoruz bas diyoruz basıyo alkış yapıyoruz nasıl seviniyo bi görsen inşallah tek başına yürüdüğü günleri de görmek nasip olur..bebişlerine öpücükler..

maıbeyaz ıyı geceler canım .....buyudukce karsı cıkıyolar bende ıkı haftadır zorlanıyıum ama fızk cıye bısey demıyo kuzu kuzu yapıyo ne dıyosa sen bı merkeze gıtmıyomusun .....cok optum kızını
ecrın ne guzel ın s daha ıyı olucak bence ıyı bı merkeze gıdersen kısa zamanda toparlar senınkı ...benım gıttıgım yer ucretlı seksen lıra raporu gorus olur ıns....cok gecmıs olsun aman dıkkat et.....benımkıde tek elını tutunca daha ıyı yuruyoı ...topuklarına benımkıde dah ıyı basıyo ama dızlerını haffıf bukuyo kasların guclenmesı gerek sıksık zeytınyagıyla masaj yapıyorum ıns sıfa olur meleklerımıze ıns

Merhabalar ilk önce hepinize çok geçmiş olsun bebeklerinize allah şifa versin
bütün yazılarınızı baştan sona kadar okudum anlamadığım şey bebeklerinizin tanısı yada ben göremedim
benimde bebeğim hipotonik şu an 6 aylık ilk doğumundan beri 45 gün küvezde kaldı emme ve yutması yoktu gerçi hala zayıf beslenmesi
hortumla besledim hep bebeğimi ve ağlaya ağlaya yaptım çünkü alışana kadar çok çektim şimdi sadece sabah ve akşam yatarken veriyorum hortumla gündüzleri kaşıkla alıştırdım biraz tabiki büyük bir çabayla bebeğiminde henüz tanısı konulmadı ankaraya gittik bir profosöre alanında çok iyiymiş o bize prader willi sendromu olabilir dedi bebeğime küvezde kaldığı zaman o genetik test yapıldı temiz çıktı ama prof ısrar edince yeniden yolladık ankaraya bakalım ne çıkıcak burdaki yani istanbuldaki doktorumuzda kas biyopsisi istedi onuda yaptırdık bu ayın sonunda biyopsinin sonucunu alıcaz genetiğinde ocak sonu alıcaz inşallah iyileşen birşey çıkar belirsizlik gerçekten çok kötü birşey allah hepimize sabır versin evlatlarımızada güç versin biz rapor için çapaya gittik inanın 3 aydır bekliyoruz bir sürü doktor görüyo inşallah bu ayın sonunda raporumuz çıkıcakbiz bu arada fizik tedavi için metin sapancı merkezine gidiyoruz tam olarak tedaviye başlanmadı ama evde yapılacak hareketler verdi rapor çıkınca inşallah başlıycaz iyi bir merkeze
gerçekten zor bir durum çok ağladım hemde çok ama ağlamanın bir faydası yok bebeklerimize güçlü olmalıyızki bebeklerimize iyi bakalı çünkü bizim bebeklerimiz çok özel ve bizden başkası onlara iyi bakamaz hepinizin bebeklerini çok öpüyorum

ozgur1907 çok geçmiş olsun canım çok üzüldüm inan Rabbim biran önce şifa verir inşallah evet haklısın bizden başkası kesinlikle daha iyi bakamaz o yüzden en önemlisi moral..bende çok üzülmüştüm ama baktım ki ağlamakla üzülmekle bebeğime hiç bi faydam dokunmuyo o yüzden şimdi kesinlikle iyileşeceğine inanarak daha çok özen göstererek bakıyorum bebeğime..
bu arada el-muallim dün cerrahpaşadaydık oğlunuzda baya baya ilerleme var dedi fizyoterapistimist rapor için de ilk önce niçin istiyosun dedi vicdanını rahatlatmak için mi yoksa kontrol altında olsun her hafta konuşup fikir alabileceğin bi fizyoterapistin olsun diye mi..ayrıca kendisi yıllarca özel eğitimde çalışmış haftada 1 saat ki 45 dk imiş sanırım bu çocuğun nekadar daha fazla ilerleyebileceğini düşünüyosun zaten 20 dkikası oyunla geçiyo geriye 20 dkika kalıyo dedi evet devletin sana sağladığı böyle bi imkan var ve kesinlikle kullanmalısın diyo ama burda senin amacın çok önemli sen evde 7/24 egzersizlerini yapıcaksan elbette ki götür ama yok ben evde yapamıyorum o yüzden götürmek istiyorum diyosan çok yazık edersin bu çocuğa çünkü haftada bi seansla fazla bi ilerleme olmaz..ikincisi dedi çok seçici davran çevrende olan bütün merkezlere tek tek git görüş özellikle fizyoterapist diplomalarına bak çünkü çoğu yer maliyeti azaltmak için beden eğitimi öğretmeni çalıştırıyo dedi ve sıkı pazarlık yap..devlet sana 8 saat verir ayda onlar sana bu 8 saati sırf fizik tedavi için vermek istemezler..4 saat fizik 2 saat özel eğitim veya grup terapisi falan verirler ki o saatleri tamamlasınlar oysa ki senin çocuğunun ihtiyacı daha çok fizik tedavidir o yüzde sıkı sıkı pazarlaık yap haftada 2 saat istiyorum de diret onlar seni kaybetmek istemiycektir elinde sonunda kabul edeceklerdir dedi..bide sakın almadığın tedavi için imza atma o hafta bebeğin hastadır gidememişindir biz bi şekilde onu telafi ederiz derler ve ay sonu imza attırırlar atma o imzayı atmadıkça onlar devletten parasını alamazlar dedii..işte böyle bizim drumuz dün yoktu orda kendisi başekim yardımcısıymış zaten bi günde çıkar rapor dedi ondan sonra ram a gidicez..işte öyle bakalım bi çıksın rapor çok iyi araştırmam lazım..

ozgur1907 çok geçmiş olsun canım çok üzüldüm inan Rabbim biran önce şifa verir inşallah evet haklısın bizden başkası kesinlikle daha iyi bakamaz o yüzden en önemlisi moral..bende çok üzülmüştüm ama baktım ki ağlamakla üzülmekle bebeğime hiç bi faydam dokunmuyo o yüzden şimdi kesinlikle iyileşeceğine inanarak daha çok özen göstererek bakıyorum bebeğime..
bu arada el-muallim dün cerrahpaşadaydık oğlunuzda baya baya ilerleme var dedi fizyoterapistimist rapor için de ilk önce niçin istiyosun dedi vicdanını rahatlatmak için mi yoksa kontrol altında olsun her hafta konuşup fikir alabileceğin bi fizyoterapistin olsun diye mi..ayrıca kendisi yıllarca özel eğitimde çalışmış haftada 1 saat ki 45 dk imiş sanırım bu çocuğun nekadar daha fazla ilerleyebileceğini düşünüyosun zaten 20 dkikası oyunla geçiyo geriye 20 dkika kalıyo dedi evet devletin sana sağladığı böyle bi imkan var ve kesinlikle kullanmalısın diyo ama burda senin amacın çok önemli sen evde 7/24 egzersizlerini yapıcaksan elbette ki götür ama yok ben evde yapamıyorum o yüzden götürmek istiyorum diyosan çok yazık edersin bu çocuğa çünkü haftada bi seansla fazla bi ilerleme olmaz..ikincisi dedi çok seçici davran çevrende olan bütün merkezlere tek tek git görüş özellikle fizyoterapist diplomalarına bak çünkü çoğu yer maliyeti azaltmak için beden eğitimi öğretmeni çalıştırıyo dedi ve sıkı pazarlık yap..devlet sana 8 saat verir ayda onlar sana bu 8 saati sırf fizik tedavi için vermek istemezler..4 saat fizik 2 saat özel eğitim veya grup terapisi falan verirler ki o saatleri tamamlasınlar oysa ki senin çocuğunun ihtiyacı daha çok fizik tedavidir o yüzde sıkı sıkı pazarlaık yap haftada 2 saat istiyorum de diret onlar seni kaybetmek istemiycektir elinde sonunda kabul edeceklerdir dedi..bide sakın almadığın tedavi için imza atma o hafta bebeğin hastadır gidememişindir biz bi şekilde onu telafi ederiz derler ve ay sonu imza attırırlar atma o imzayı atmadıkça onlar devletten parasını alamazlar dedii..işte böyle bizim drumuz dün yoktu orda kendisi başekim yardımcısıymış zaten bi günde çıkar rapor dedi ondan sonra ram a gidicez..işte öyle bakalım bi çıksın rapor çok iyi araştırmam lazım..

selam ....ıyı yaptın rapor cıksın daha ıyım olucak valla dr ılgıncmıs canım ya......kesınlıkle kaltılmıyorum bu dedıklerıne ben uç merkeze gıttım her merkezde fızyoterapıstler calısıyo kı bunları adlarını söle hemen ortepedı merkezlerı tanıyo hepssını ayakkabılarını yaptıurmak ıcın gıttıgım yerler kım verdı dıyınce hememn tan ıyoalr bbellkı bazı ısmı belırsız yerler yapabılır ama sanmama bu son yıllarda denetımler cok oluyomus ..ve evde annenın calıstırması ıle aynı degıl canım ben cok farkını goruyorum nasıl masaj yaptıgında kameraya cektım cok guzel ve faydalı ve cok onemlı ..ama benım bu gıttıgım merkez gercekten guzel fızyoterapıst cok ılgılı ..ve buyudukce evde anneye karsı gelmeler artıyo ama orda seslerı cıkmıyo ve asıl onemlı olan ne bılıyomusun bızım cocuklarımda cok cıddı bısey yok ee o zaman daha onem verılmelı ve bı an once yurumelerı saglanmalı ben böle dusunuyorum bı sey yok ıyıler ama ee ne yapmak lazım ıns yuruyecekler canım oğluna masallah ama bence bu meselle uzerınde dur ve ıns yakın bı yer bul ve basla derım ..bı kere dersler normal okul gıbı ...asla saaat hakkı yenmıyo hoca yoksa söluyolar baska saatte gıdıyosun ve raporda ıkı saatte bıreysel egıtım var dr cok ılgıncmıs dedım ya bı kere ben bıreysel egıtımınde olmasına sevındım cok guzel hemde zekaları açılıyo ocak ayında ıkı kızımada ozel olarak alıcam bıreyesel egıtım konusmaları daha ıyı olsun dıye kafanı takma hepsı cok onemlı dersler evdede sen yaptırırssın bol bol ıns yururler canım

selam.....canım ozgur cok gecmıs olsun ıns ıyı olucak bebegın ıns bı sıkıntı cıkmaz .....canım sanırım hıpotonık kasları gevsek demek yanı bızımkılerın tersı bızımkılerın sert.....erken fızık tedavı cok ıyı sonuc verıyo basla mutlaka canım ve evde yap mutlaka ..canım yemesı bbunamı baslı yanı yemedekı sıkıntı basla sebeptenmı ....aglama canım ama cok haklısın ınsan uzuluyor cok zor rabbım sana guc kuvvet versın de yavrunun basında ol..bız olmazsak zor hersey ...sanıurım sende anadolu yakasındasın bende sabancıya gıdıcem yuzme dersı ıcın bebegıme.....yuzme tum kasları calıstıurdıgı ıcın coıok onemlı....ben atasehırdeyım....ıyı bak canım bebısne bol bol opucuk ve bol dua ...

selam.....canım ozgur cok gecmıs olsun ıns ıyı olucak bebegın ıns bı sıkıntı cıkmaz .....canım sanırım hıpotonık kasları gevsek demek yanı bızımkılerın tersı bızımkılerın sert.....erken fızık tedavı cok ıyı sonuc verıyo basla mutlaka canım ve evde yap mutlaka ..canım yemesı bbunamı baslı yanı yemedekı sıkıntı basla sebeptenmı ....aglama canım ama cok haklısın ınsan uzuluyor cok zor rabbım sana guc kuvvet versın de yavrunun basında ol..bız olmazsak zor hersey ...sanıurım sende anadolu yakasındasın bende sabancıya gıdıcem yuzme dersı ıcın bebegıme.....yuzme tum kasları calıstıurdıgı ıcın coıok onemlı....ben atasehırdeyım....ıyı bak canım bebısne bol bol opucuk ve bol dua ...

çok teşekkür ederimiyi dilekleriniz için ben kayışdağında oturuyorum metin sabancıya gidiyorum fizyoterapietimiz arzu hanım çok ilgili bir bayan ama raporum çıkarsa başka yerede gidebilirim siz hangi merkeze gidiyorsunuz sizin bebeğinizin rahatsızlığı sanırım CP EVET HİPOTONİK GEVŞEK KASLAR ANLAMINDA yutammasının sebebini bilmiyoruz genelde kas hastalıklarında görülürmüş bunun için kas biyopsisi yaptırdık bakalım sonuçlar aralığın sonunda çıkıcak sizde kendinize ve bebeğinize iyi bakın

ozgur evet haklısın benım kızım da bazen yutkunmada sıkıntı cekıyor ama yavas yavas azaldı ....ben tavukcuyolunda senaı demırcının merkezıne gıdıyorum cok kalabalık ama tavsıye edrım sanada yakın mehmet uslu camısının neresındesın ben barajyolundayım ..yakınmısız yanı ....sende ıyı bak kuzuna ..

ozgur evet haklısın benım kızım da bazen yutkunmada sıkıntı cekıyor ama yavas yavas azaldı ....ben tavukcuyolunda senaı demırcının merkezıne gıdıyorum cok kalabalık ama tavsıye edrım sanada yakın mehmet uslu camısının neresındesın ben barajyolundayım ..yakınmısız yanı ....sende ıyı bak kuzuna ..

ben inönü mahallesinde oturuyorum baya yakınmışız birbirimize

her kese iyiakşamlar herkesein bebeğine bbboll şifalar versin rabbim
elmuallim bebeklerin nekadarlık fizyoterapi işe yarıyormu bir faydasını görüyormusun

herkese selam......nerdesınız.
ozgur benım kızlarım üçüz ama bırnde sıkıntı var sıkıntımızda cok sukur kı ılerı durumda degıl bacaklarında sertlık var tabıkı fızıktedavının faydası cok oldu daha oncede gıttıgım yer vardı ama buradakı fızyoterapıstten cok memnunum her gıdısımde degısım var ve farklı hareket verıyo zaten kızım cok hareketlı .....
ben bu arada reflexolojıyıde arastırdım bostancı cıvarında bı merkez buldum bıraz pahalı ama fızıktedavı ıle devamn edıcem ıkısısde ıns olumlu olur hakkmızda ...senın bebegın nasıl durumunu yazarmısın benımkıler ıkı yasında...

ecrın nerdesın ne yaptın bı merkez buldunmu ....ozgur cok yakın sayılırız o cıvarda narcıcegı fırını var oradan gecerız sıksık...ecrınde uzak sayılmaz maltepeye yolum duserse ugrıcam ıns ...

Selamlar...Allah tüm ihtiyacı olan bebeklere acil şifalarını,ailelerine sabır,basiret ve yardımlarını versin.amin.Bir süredir okuyordum sizleri.Bu dert başıma gelmezden önce içgüdülerim buralara getirmişti beni.Araştırmıştım...Şimdi tanıştım...Benim de 33.haftada doğan bebeğimde pvl çıktı.Tabii yanında kortikal atrofi.dolaylı olarak da gelişme geriliği...İkizini-uğrunda hamileliğimi 8 ay yatarak geçirdiğim,günde 5lt sıvı içtiğim,süper beslendiğim,10 günde bir kontrol edildiğim halde-doğumdan birbuçuk gün sonra kaybettiğim güzel kızım doğum sıralarında minik minik beyin kanamaları geçirmiş meğer...9.aya kadar oturması,emeklemesi,yuvarlanması vs beklenip de yapmayınca mrla tespit etti izmirin en iyi doktorlarından Hasan Tekgül.cp olmadığını, epilepsi olmadığını,hafif etkilendiğini, sadece ayak bilekleriyle sol eline sertlik yaptığını,ftr ve dil bilişsel eğitimle 2-3 senede atlatabileceğini,açığını kapatabileceğini söyledi amma...Ben yanıyorum...Yüreğim yangın yeri...Yaşıtlarından kaba motor,ince motor,anlama,anlatma olarak geri olması beni kahrediyor...düzelemezse,geri kalırsa,konuşamazsa,yürüyemezse,anlayamazsa,anlatamazsa diye çok korkuyorum.Olmayacak gibi geliyor.perişan oldum.Hastanelerde rapor çıkarmak için uğraşıyoruz,çok ağır vakalar görüyorum,ağlamaktan mahvoldum,boğuluyorum.Aslında sizleri de üzmek değil de amacım bir umut bulmak.Nasıldır bu dert?nasıl ilerleyecek herşey?ftr ile neyken ne olunabiliniyor?Neler yapayım?

canım bahar selam...rabbım ıns sıkıntını azalttsın ıns canım bu sıkıntı uzuyo elbette ınsanı ...plv dedgını anlamadım demekkı pc degıl ...ama gercekten fızık tedavıunı etkısı ıyı olucak ne kadr erken baslarsan o kadar ıyı ..bende erken basladım daha ıyıyız bırreysel egıtımde alıcak rapor cıkarmaya bak ama ben raporun saatlerı yemıyo ozel paralıda ekstra alıyorum daha ıyı gelısmesı ıcn sart bence uzmanımzda öle dıyı ve baya ılerle var gelenlerlede konusuyorum oturamayn yuruyemeyen zamanla oturabılıyo ama fızıktadavıcının ıyı olmasıda sart sen nerseın ızmırmı..arastır bul ıns zamanla atlatacaklar ıns canım...ben rflexsoljıye gıdıcem bugun ılk senasımız olucak bunuda demenk ıstırum bebegım cımn ne varsa yapmak ıstıyorum gec kalmadan rabbım herkese acıl sıfalar versın ..hava yagmurlu ama yınede guzel b gun olsun hepımıze

Selamlar...Allah tüm ihtiyacı olan bebeklere acil şifalarını,ailelerine sabır,basiret ve yardımlarını versin.amin.Bir süredir okuyordum sizleri.Bu dert başıma gelmezden önce içgüdülerim buralara getirmişti beni.Araştırmıştım...Şimdi tanıştım...Benim de 33.haftada doğan bebeğimde pvl çıktı.Tabii yanında kortikal atrofi.dolaylı olarak da gelişme geriliği...İkizini-uğrunda hamileliğimi 8 ay yatarak geçirdiğim,günde 5lt sıvı içtiğim,süper beslendiğim,10 günde bir kontrol edildiğim halde-doğumdan birbuçuk gün sonra kaybettiğim güzel kızım doğum sıralarında minik minik beyin kanamaları geçirmiş meğer...9.aya kadar oturması,emeklemesi,yuvarlanması vs beklenip de yapmayınca mrla tespit etti izmirin en iyi doktorlarından Hasan Tekgül.cp olmadığını, epilepsi olmadığını,hafif etkilendiğini, sadece ayak bilekleriyle sol eline sertlik yaptığını,ftr ve dil bilişsel eğitimle 2-3 senede atlatabileceğini,açığını kapatabileceğini söyledi amma...Ben yanıyorum...Yüreğim yangın yeri...Yaşıtlarından kaba motor,ince motor,anlama,anlatma olarak geri olması beni kahrediyor...düzelemezse,geri kalırsa,konuşamazsa,yürüyemezse,anlayamazsa,anlatamazsa diye çok korkuyorum.Olmayacak gibi geliyor.perişan oldum.Hastanelerde rapor çıkarmak için uğraşıyoruz,çok ağır vakalar görüyorum,ağlamaktan mahvoldum,boğuluyorum.Aslında sizleri de üzmek değil de amacım bir umut bulmak.Nasıldır bu dert?nasıl ilerleyecek herşey?ftr ile neyken ne olunabiliniyor?Neler yapayım?

Canım benim öncelikle geçmiş olsun...
ben de ilk teşhis konduğunda senin gibiydim... karamsar, umutsuz, mutsuz...
dünya yıkılmıştı sanki başıma... benim kızıma da pvl teşhisi kondu...
görmüyo dediler, duymuyo dediler, yürümeyecek dediler asla normal bi bebek olmayacak dediler...
geçmişte hepsini yazdım tek tek... okumuşsun zaten...
görmüyo dediler gördü, duymuyo dediler duydu, şu an emekliyo henüz yürümedi ama yürüyecek inşallah...
bak seninkinin durumu çok ağır değilmiş... Allahın izniyle iyileşecekler yaşıtlarını yakalayacaklar...
zamanla zaten bebeğinin çabasını gördükçe sen de güçleneceksin...
rabbim emekleriimizi boşa çıkarmasın inşallah...
çok uzun bir yol seni bekliyor... sabırlı ve inançlı olduktan sonra rabbim neler göstermiyor insana...

canım bahar selam...rabbım ıns sıkıntını azalttsın ıns canım bu sıkıntı uzuyo elbette ınsanı ...plv dedgını anlamadım demekkı pc degıl ...ama gercekten fızık tedavıunı etkısı ıyı olucak ne kadr erken baslarsan o kadar ıyı ..bende erken basladım daha ıyıyız bırreysel egıtımde alıcak rapor cıkarmaya bak ama ben raporun saatlerı yemıyo ozel paralıda ekstra alıyorum daha ıyı gelısmesı ıcn sart bence uzmanımzda öle dıyı ve baya ılerle var gelenlerlede konusuyorum oturamayn yuruyemeyen zamanla oturabılıyo ama fızıktadavıcının ıyı olmasıda sart sen nerseın ızmırmı..arastır bul ıns zamanla atlatacaklar ıns canım...ben rflexsoljıye gıdıcem bugun ılk senasımız olucak bunuda demenk ıstırum bebegım cımn ne varsa yapmak ıstıyorum gec kalmadan rabbım herkese acıl sıfalar versın ..hava yagmurlu ama yınede guzel b gun olsun hepımıze

slm canım...
refleksolojiye ben cesaret edemiyorum...
daha doğrusu güvenemiyorum hocalara...
inşallah siz faydasını görürsünüz... gerçi sizinki çok ağır değil düzelecek allahın izniyle...
gelişmeleri yazar mısın canım..

çok teşekkür ederim hemen cevap verdiğiniz için.pvl periventriküler lokomalazi yani beynin ventriküler alanında yumuşama kanama nedeniyle.ben izmirdeyim burada pembe bağcık diye bir özel merkezi gördük müdürünü de beğendik ama inşallah hayırlıysa olur.özele güç yetiremeyeceğimiz için zaten mikroenjeksiyonla oldukları için borçlar var, rapor çıkartmaya çalışıyoruz,biraz zorluyorlar ama alıcaz inşallah.alır almaz sanırım haftaya orada başlıcaz.ne güzel baya yol almışsınız inşallah biz de alırız.reflexolojiyi de senden öğreniriz zamanla.ben daha hiçbirşey bilmiyorummm.Rabbim yardımcımız olsun.amin.selametle...

Back