arkadaslar cocugunuz cp oldugunu nasıl anladınız.. şimdi ben durumumu anlatıyım benimki uykuya megilli bi cocuk simdi eskiye göre biraz daha ii 3 aylık suan kafasını yeni tutti .. 2 aylıktan beri hastanelerde gezioruz... cünkü bana halsiz bi cocuk geliyor.. tsh horonu bi bozuk cıktı arıca doruk küvezzdede kaldı suanlık emar ve egg si temiz ama diolarki öle bişey varsa hemen cıkmaz. mesela ben ellerinden tutup kafasını kaldırmaya çalıştıgında arada ellerini kendine çekio bi o haraketi var ama ben burda okudugumda yenidoğdugunda bacak titremesi oldu yazmışt biri.. dorukdada dogunca1 yada 3 gün bacagı titredi 10 sn filan.. anlık bakışları vardı 1.5 aylıkken ama simditakip ii gülüo beni tanıo elleri yumruk deil yani yumruk şeklindede duruo ama açıo arada oyuncaklara doknuo ..ama tabi yavaş bi cocuk benim bi arakdasımla aynı dogdu doruk onun kadar haraketli deil agar yani.. simdi benim merak ettiğim bu el yumruk nasıl oluo hiçmi açılmıo arkadaşlar yada kasılma nasıl bişey göz dalması drken benimkide ışıga yada biryere bakıp kalıo ama seslenince dönüo bakıo.. metin sabancıyada gittim birtane video çektiler daha 5 tane çekmeleri lasımmış ama şimdilik sanmam bişey olsunda bellide olmaz dediler ALLAH HEpimizin evladına şifa versin... onlar kiseye uhtaç olmadan yaşatcak bi hayat sürdürsün inşş.. benim derdim cp olması deil gec kalmak ona yardım edememek.. o hertülü benim yavrummmm onun saçının teline kıyamammmm zeytin gözlü oglum benimmmm
canım inşallah bi sorun yoktur oğlunda...
ben bildiğim kadarıyla sorularına cvp vermeye çalışayım ama en iyi sonucu dr söyler sana...
3 aylıkken bebekler genelde uykuya meyilli olurlar... sonuçta uyuyarak büyüyolar...
MR ve EEG temiz çıkması güzel... Dr lar mı diyor bu ayda belli olmayabilir diye...
ellerin yumruk olması evet hep yumruk açmak için büyük güç lazım... arada benim kızım da açardı ama genel olarak yumruktu..
bacak titremesi bilmiyorum benim başıma gelmedi...
arkadaşının çocuğuyla kıyaslama kimseyle kıyaslama şimdilik her çocuk farklıdır...
kasılmada bacakları kolları sürekli kasılıyor... yani dimdik duruyor...
dizini veya dirseğini bükmek neredeyse imkansız oluyor...
göz dalmaları ışığa her çocuk dalar... önemli olan seslenince bakmak... benim kızım 2 yaşına geldi hala seslenince dönüp bakmaz...
ayrıca takip etmesi de çok güzel bişey...
3 aylık bebeğin bence normal gelişiyor... bence CP yi düşündürecek bi durum yok...
ama dediğim gibi bunu en iyi bi dr söyleyebilir...
ayrıca CP nin tedavisi yok tek çare fizik tedavi geç kalmak için endişelenmene gerek yok canım...
sağlıcakla kal...