Ben sling veya kanguru öneririm bebeğinizi giyin ve öyle zaman geçirin. Bebekler ilk 3 ay doğduğunun bilincinde olmazlar ve korkarlar anne göğsü sıcaklığı kokusu isterler. Aç olmadığından emin olun, gelişimi nasıl kilo alması iyi mi? Ve mutlaka gazı olmadığından emin olun, benim doktorum gaz damlasının bir işe yaramadığını söylüyor bize vermedi. hatta çok güvendiğim takip ettiğim doktor Osman Gönülal da gaz damlaları işe yaramaz diyor. Sıcak su dolu kovaya oturtturun gazsa iyi gelir. 10 15 dakika koltuk altlarından tutup kovada tutun, sonra çıkarıp ellerinize bebek masaj yağı sürüp masaj yapın. Masajı günde 3 4 defa yapın her gün de sıcak kovaya oturtun. Masaj videosunu aşağıya bırakıyorum
Bu masajı yaptıktan sonra da bebeğinizi çişe tutar gibi (fotoğrafını koydum) kucağınızda tutun evi dolaştırın gazı kakası varsa yapar. Korkmayın fotoğraftaki gibi dizleri açık birbirinden ayrı tutarsanız kalça çıkığı olmaz.
Bu arada alerjisi olmadığından da emin olun. Eğer emziriyorsanız 2 3 hafta süt ve süt ürünlerini, yumurtayı, paketli gıdaları, kuruyemişler, tahin ve susamı hayatınızdan bi çıkarıp bakın. Ambalaj okuyun mutlaka, mesela normal ekmekte de peynir altı suyu var ekmek yediğinizde süt ürünü almış oluyorsunuz. Emzirmiyorsanız alerji mamaları var ondan verip deneyebilirsiniz. Kakasını kontrol edin, nokta kadar bile kan görürseniz alerji var demektir. Bebekler 1 buçuk 2 aylık olunca alerji görünmeye başlıyor. Benim bebeğim de bi ara çok ağlamaya başladı hiçbir türlü çözemedik. Sonra kakasında kan gördük ve cildi kabardı. Meğer alerjisi varmış bağırsakları karnı ağrıyormuş yavrumun
Bi de çok zor biliyorum ama lütfen sakin kalın. Bebekler duygu süngeri gibidir siz ağlarken veya telaş ederken bebeğiniz sakinleşip kendini susturamaz ağlamaya devam eder. Zaten 24 ay beyinleri daha olgunlaşmadığı için duygularını kontrol edemiyorlar siz sakinleştirmelisiniz. Bence mutlaka bi kanguru edinin ve bi kahve alıp günlük yürüyüşe çıkın. Bebeğinize de size de iyi gelecek