• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Perişan oldum nolur okuyun geçecek diyin lütfen

Kendi kendine ağlayıp sakinleşmesi için bıraktınız mı hiç 15 dk falan
Biliyorum dayanması zor ama uzman tavsiyesi.
Ben sırf o ağlama sesini duymamak adına balkona falan çıkıyorum farklı odaya giriyorum vs
Rahatlıyor sanki
Vicdanen sizi rahatsız edecek belki ama her haltı deniyorum artık
Nefesi kesilene kadar aglar cok kötü ağlıyor bırakamam da vicdanim el vermez

Emzik

Kesinlikle almiyor diliyle itiyor çok sagolun önerileriniz icin artık algılarım da kapandı mecalim de kalmadı gecsin istiyorum bu günler ☹️
Farklı markalar aldınız mı? benşm kızım silikonlu olanları emmedi ben de şu kauçuklu olanları aldım internetten ve tuttu onlar daha yumuşak hoşuna gitmişti böyle böyle alıştırdım

Gücüm kalmadi artik o kadar ağlıyor ki aciller e de gittik çocuk doktorlarinada huyu böyle o zaman diyolar gerçekten oturulmayi istemiyor beni kucağınıza 24 saat gezdirin diyot sadece
Canım benim.. üzüldüm çaresizliğine Allah yardımcın olsun. Lütfen dua et nas felak ayetel kürsi oku sık sık.. belliki kucağında güvende hissediyor onun için çok zor anne kanından çıkıp bambaşka bir diyara gelmek. Düşünsene seni alıyorlar koruyorlar hiç bilmediğim hiç tanimadigin bir ortama anlamıyorsun, birden bire neredeyim ben diyorsun tanıdık bir koku bir kişi ariyorsun.. o da işte annesi sensin. Kokun sıcaklığın kucağın huzur veriyor. Zamanla geçecektir sağlık sıkıntısı yok ise inşallah. Kanguru almayı dene onunla gezdir belki sana da kolaylık olur. Ek olarak beyaz gürültü dinlet hafif tonda. Benim çok işime yaramıştı..Sevgiyle kal

Suan sebepsiz saatlerce ağlıyor sürekli agliyor kapatiyor gözlerini sadece aci acı bağırıyor iki ayimiz bitti ama bende bittim derdini anlatabilse keske de cagre olsak 😭
Sizin bebeğiniz muhtemelen kolik yani tarifleriniz onu anlatıyor. Bir de gaz için farklı damlalar deneyin benim bebeğimde 2 ay 10 günlük ve gazlı bir bebek bi damla kullandım herkese fayda etti benimkine etmedi mesela. Yani sen damla kullandım çözdüm diye düşünme işe yaramıyor olabilir.
Nurse harveys kullanmaya başladım bi süredir mesela iyi geldi o bebeğime.
Bir de bazı doktorlar kimyon çayı öneriyor gaz için, ben her gün 2 kere içiyorum. Bebeğine veren de var bu arada 1 çay kaşığı kadar sanırım araştır istersen

Ayaklarını sıcak tutun kiraz çekirdekli bel kemeri almıştım kızıma karnına bağlıyordum . Ayaklarından çorabını hep olsun .Gece uyumasının sebebi yatağı sıcaktır bu da gaz çıkarmasına çok yardımcı olur.Gaz damlası kullanıyor musunuz?Kimi gaz damlası da rahatsız edebilir
Sıcak su torbası koyuyorum battaniyesinin altından. Patik vs ne bulsam giydiriyorum. Gaz damlası kullanıyoruz metsil kullanıyordum o çok iyiydi doktor maflor önerdi ama o yapıyor gibime geldi benim de muhtemelen sancılarını keskinleştiriyor.

Sizin bebeğiniz muhtemelen kolik yani tarifleriniz onu anlatıyor. Bir de gaz için farklı damlalar deneyin benim bebeğimde 2 ay 10 günlük ve gazlı bir bebek bi damla kullandım herkese fayda etti benimkine etmedi mesela. Yani sen damla kullandım çözdüm diye düşünme işe yaramıyor olabilir.
Nurse harveys kullanmaya başladım bi süredir mesela iyi geldi o bebeğime.
Bir de bazı doktorlar kimyon çayı öneriyor gaz için, ben her gün 2 kere içiyorum. Bebeğine veren de var bu arada 1 çay kaşığı kadar sanırım araştır istersen
Kimyon için ben de çok direndim vermek istemedim bebeğe annem çok ısrarcı oldu deneyen bi arkadaşım da ver dedi ben de artık ağlamalarına dayanamadığım için verdim akşam yatmadan ve bence baya işe yaradı denenebilir.

2 aylik bebegim var ve durmadan agliyor gaz sancisi falan degil nolur gitmediğim doktor kalmadi bebegin karni rahat gaz problemi vardi damla kullanıyoruz çözdük lütfen gaz demeyin artik kafayi bozucam lütfen ya surekli kucakta gezmek istiyor etrafa bakmak istiyor uyumak istemiyor oturduğumuz an bağırıyor susmuyor sallamaya karsiydim ama ayakta salladik olmuyor beşik aldik salliyoruz uyumuyor battaniyenin arasinda sallayip beşiğe koyuyoruz sürekli sallanmak istiyor durdugu an uyanip agliyor ilk çocuğum ve kafayi bozucam esim ise gittikten sonra çocuk agladikca bende agliyorum cagresiz kaldim tükendim bittim aglayarak yaziyorum lütfen yardım edin nolur geçecek diyin çok cagresizim artik çoook yemin ederim iki ayda tükendim bittimmm bittimmm
Kızım 1.5 yaşında aynısını yaşıyorum doğduğundan beri artık uykusuzluktan ağlamasından kafayı yiyecem gerçekten Allah sabır versin daha bende bulamadım bir çağre

Kimyon için ben de çok direndim vermek istemedim bebeğe annem çok ısrarcı oldu deneyen bi arkadaşım da ver dedi ben de artık ağlamalarına dayanamadığım için verdim akşam yatmadan ve bence baya işe yaradı denenebilir.
Bende verme konusunda kararsızım ama iş bu raddeye gelirse veririm yani, zararlı olsa doktorlar önermez diye düşünüyorum

Benim bebeğimde böyleydi saatlerce ağlardı saatleri vardı o saatlerde susturamazdm çözümü şöyle buldum ağlama saati yaklaşınca dışarı çıkardım bir saat kadar gezerdik açken gaz masajı yapardım emzirdikten sonra mutlaka gazını çıkarırdım sütünüz çoksa oda gsz yapıyor malesef memeyi tutarak ağzından çıkarmadan verin emzirme için doğru pozisyonu bulun ben sırt üstü yatıp onu üstüme yüz üstü yatırıp uyutuyorum hala öyle emiyor her gün mutlaka 37-38 derece arasında bir suyla duş aldırıp öyle uyutuyorum buda çok iyi geliyor iki aylıkken o kadar katılarak ağladığında sıkıca kundak yaparak fön sesi dinleyeterek kucağımda sallayarak uyuturdum bazen yan yatarak bir saat emerdi öyle sakinlerdi üç aylık olunca rahatladı çok şükür geçecek geçiyor

Sıcak su torbası koyuyorum battaniyesinin altından. Patik vs ne bulsam giydiriyorum. Gaz damlası kullanıyoruz metsil kullanıyordum o çok iyiydi doktor maflor önerdi ama o yapıyor gibime geldi benim de muhtemelen sancılarını keskinleştiriyor.
Bize de maflor iyi gelmişti bebekten bebeğe değişiyor.Kimyon çayı çok iyi geliyor

Kucak onlarin temel ihtiyaci diyorsunuz yani 😀 geçirecegiz böyle böyle bu günleri de inşallah götürürüm ama sanmiyorum gaz damlasini değiştireceğim tekrar belki faydasi olur
Oho canım kesinlikle camdan disari baktır sakinleştirici müzikler dinlet ılık duş aldır bol bol bebişinle konuş birde

Ben sling veya kanguru öneririm bebeğinizi giyin ve öyle zaman geçirin. Bebekler ilk 3 ay doğduğunun bilincinde olmazlar ve korkarlar anne göğsü sıcaklığı kokusu isterler. Aç olmadığından emin olun, gelişimi nasıl kilo alması iyi mi? Ve mutlaka gazı olmadığından emin olun, benim doktorum gaz damlasının bir işe yaramadığını söylüyor bize vermedi. hatta çok güvendiğim takip ettiğim doktor Osman Gönülal da gaz damlaları işe yaramaz diyor. Sıcak su dolu kovaya oturtturun gazsa iyi gelir. 10 15 dakika koltuk altlarından tutup kovada tutun, sonra çıkarıp ellerinize bebek masaj yağı sürüp masaj yapın. Masajı günde 3 4 defa yapın her gün de sıcak kovaya oturtun. Masaj videosunu aşağıya bırakıyorum

Bu masajı yaptıktan sonra da bebeğinizi çişe tutar gibi (fotoğrafını koydum) kucağınızda tutun evi dolaştırın gazı kakası varsa yapar. Korkmayın fotoğraftaki gibi dizleri açık birbirinden ayrı tutarsanız kalça çıkığı olmaz.

Bu arada alerjisi olmadığından da emin olun. Eğer emziriyorsanız 2 3 hafta süt ve süt ürünlerini, yumurtayı, paketli gıdaları, kuruyemişler, tahin ve susamı hayatınızdan bi çıkarıp bakın. Ambalaj okuyun mutlaka, mesela normal ekmekte de peynir altı suyu var ekmek yediğinizde süt ürünü almış oluyorsunuz. Emzirmiyorsanız alerji mamaları var ondan verip deneyebilirsiniz. Kakasını kontrol edin, nokta kadar bile kan görürseniz alerji var demektir. Bebekler 1 buçuk 2 aylık olunca alerji görünmeye başlıyor. Benim bebeğim de bi ara çok ağlamaya başladı hiçbir türlü çözemedik. Sonra kakasında kan gördük ve cildi kabardı. Meğer alerjisi varmış bağırsakları karnı ağrıyormuş yavrumun

Bi de çok zor biliyorum ama lütfen sakin kalın. Bebekler duygu süngeri gibidir siz ağlarken veya telaş ederken bebeğiniz sakinleşip kendini susturamaz ağlamaya devam eder. Zaten 24 ay beyinleri daha olgunlaşmadığı için duygularını kontrol edemiyorlar siz sakinleştirmelisiniz. Bence mutlaka bi kanguru edinin ve bi kahve alıp günlük yürüyüşe çıkın. Bebeğinize de size de iyi gelecek

Eklentiler

• IMG_8786.png
    IMG_8786.png
    309,4 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_8785.jpeg
    IMG_8785.jpeg
    64,3 KB · Görüntüleme: 9
Geçecek, ama yol uzun😊 benim kız da hiç oturtmaz hep kucak isterdi ben sling ve kanguru ile çözüm buldum, evde bile ona takardım işimi öyle yapardım, orda uyurdu. O slingte kucağımda uyurken oturur dinlenirdim, slingten çıkarsam uyanırdı. Takar yürüyüşe çıkardım.yani yatağına bırakmak kadar konforlu olmasa da en azından elinzi boş kalıyor, ağlama sesi olmayınca metal olarak dinlenmiş oluyorsunuz.

Ben iki ay sonra ailemin yanına gittim.çünkü tek başına baş edemeyecektim eşim de sağ olsun iki haftada bir geldi .benim kızım da aynen sürekli ayakta gezmeyi seven bir kızdı gece de sadece benim göğsümde uyuyordu dördüncü aydan sonra hepsi geçti.
Selam, 34 günlük bebeğim 7/24 kucakta, gece de dediğiniz gibi benim göğsümde uyuyor. Her gören alistirma diyo ama yapabileceğim bir şey yok. Küçücük bebek rutin olusturmam imkansız. 4 ay sonra kendiliğinden mi geçti bu durum ?

Bu psikolojiyi çok iyi biliyorum. Uykusuzluğun getirdiği psikoloji bu.
Kolik bebeğim. Sizinki de muhtemelen öyle. Gaz damlaları bir işe yaramaz, siz yarıyor sanarsınız. Probiyotik damla kullanın. Bu günler hızla geçecek, bebeğiniz büyüdükçe kaslarını kontrol etmeyi öğrenecek, daha rahat gaz çıkaracak. Siz de birbirinize alışacaksınız.

Ten teması yapmayı unutmayın, günlük yapın mutlaka. Kanguru bakımı da diyorlar.
Ayrıca kolik bebeklerin ağlaması sadece gaz sebebiyle de olmuyor. Gözümün içine baka baka bağırarak morararak ağladığını bilirim. Daha dün gece onun çektiği sancı karşısında çaresiz kalmak, bir çare bulamamak mahvetti beni.

Kolik masajı, ayaklara ve karna sıcak kiraz çekirdeği torbaları, banyo rahatlatıyor biraz olsun. Bir de kucakta tutup squat yapar gibi hafif çömelip doğrulmak. Bacak kası yaptım oğlum sağolsun.

Elbet geçecek bu günler, ne geçmiyor ki? Yardım alabiliyorsanız biraz uyumanız iyi olur. Bebekler hızlı büyüyor, özleyeceğimiz günler bu günler. Bol bol öpün koklayın. Yumuşak sesle şarkılar söyleyin, konuşun. Bu günler geçip gittiğinde, şunu da yapsaydım keşke diyeceğiniz şeyleri yapmayı ihmal etmeyin.

Ben sling veya kanguru öneririm bebeğinizi giyin ve öyle zaman geçirin. Bebekler ilk 3 ay doğduğunun bilincinde olmazlar ve korkarlar anne göğsü sıcaklığı kokusu isterler. Aç olmadığından emin olun, gelişimi nasıl kilo alması iyi mi? Ve mutlaka gazı olmadığından emin olun, benim doktorum gaz damlasının bir işe yaramadığını söylüyor bize vermedi. hatta çok güvendiğim takip ettiğim doktor Osman Gönülal da gaz damlaları işe yaramaz diyor. Sıcak su dolu kovaya oturtturun gazsa iyi gelir. 10 15 dakika koltuk altlarından tutup kovada tutun, sonra çıkarıp ellerinize bebek masaj yağı sürüp masaj yapın. Masajı günde 3 4 defa yapın her gün de sıcak kovaya oturtun. Masaj videosunu aşağıya bırakıyorum

Bu masajı yaptıktan sonra da bebeğinizi çişe tutar gibi (fotoğrafını koydum) kucağınızda tutun evi dolaştırın gazı kakası varsa yapar. Korkmayın fotoğraftaki gibi dizleri açık birbirinden ayrı tutarsanız kalça çıkığı olmaz.

Bu arada alerjisi olmadığından da emin olun. Eğer emziriyorsanız 2 3 hafta süt ve süt ürünlerini, yumurtayı, paketli gıdaları, kuruyemişler, tahin ve susamı hayatınızdan bi çıkarıp bakın. Ambalaj okuyun mutlaka, mesela normal ekmekte de peynir altı suyu var ekmek yediğinizde süt ürünü almış oluyorsunuz. Emzirmiyorsanız alerji mamaları var ondan verip deneyebilirsiniz. Kakasını kontrol edin, nokta kadar bile kan görürseniz alerji var demektir. Bebekler 1 buçuk 2 aylık olunca alerji görünmeye başlıyor. Benim bebeğim de bi ara çok ağlamaya başladı hiçbir türlü çözemedik. Sonra kakasında kan gördük ve cildi kabardı. Meğer alerjisi varmış bağırsakları karnı ağrıyormuş yavrumun

Bi de çok zor biliyorum ama lütfen sakin kalın. Bebekler duygu süngeri gibidir siz ağlarken veya telaş ederken bebeğiniz sakinleşip kendini susturamaz ağlamaya devam eder. Zaten 24 ay beyinleri daha olgunlaşmadığı için duygularını kontrol edemiyorlar siz sakinleştirmelisiniz. Bence mutlaka bi kanguru edinin ve bi kahve alıp günlük yürüyüşe çıkın. Bebeğinize de size de iyi gelecek

Bebeğim sadece anne sütü aliyor dediginiz herseyi yaptık tahlilleri de verdik temiz sadece gaz problemimiz var bugun bagirsak duzenleyici probiyotik damla önerdi onu deneyeceğiz

Kızım 1.5 yaşında aynısını yaşıyorum doğduğundan beri artık uykusuzluktan ağlamasından kafayı yiyecem gerçekten Allah sabır versin daha bende bulamadım bir çağre
Sizinki kolik degil bence detayli tahlil vs baktirdiniz mi belki baska problemi vardır bir bucuk yasa kadar sürmüyor diye biliyorum koligi

Back