- 7 Kasım 2008
- 6.546
- 8.793
-
- Konu Sahibi FAZLANAZLI
evet haklısın demekki bi şekilde alacağını alıyor eskiden yerdi her şeyi büyüdükçe değişti.İyi canım ne güzel önemli olan sağlıklı olmaları
Her sebzeyi yiyecek değiller bazılarını yemeleri yeterli
Aynen öyle oluyor canım büyüdükçe damak tadları değişiyorevet haklısın demekki bi şekilde alacağını alıyor eskiden yerdi her şeyi büyüdükçe değişti.
teşekkür ederim mesela bu tarifim bana göre iddialı ama diğerleri öyle değildi :)) evdeyim bu aralar can sıkıntısı iyi geliyor yarışmak eğlenceli gerçekten :) bi de 3 olsa fena olmazdıEllerine saglik canım, yarışmada başarılar diliyorum.
Ćok güzel gözüküyor.
Birincilik kesmedi galiba
vayyy yeni gördüm ya ben 2. madalyayıteşekkür ederim mesela bu tarifim bana göre iddialı ama diğerleri öyle değildi :)) evdeyim bu aralar can sıkıntısı iyi geliyor yarışmak eğlenceli gerçekten :) bi de 3 olsa fena olmazdı
ama kaç kere yarıştıkta aldık 5 oy.aldığım zamanlarda oldu şans işi kimin neye oy verdiği de meçhul :))vayyy yeni gördüm ya ben 2. madalyayı
Ben gidiyorum yaa ne işim var benim burada
merhaba hanımlar
yarışmaya katılmış ve katılacak herkese başarılar diliyorum
bu kategori beni biraz ürkütmüştü çünkü çok farklı lezzetlere açık değilim malesef ama dünyada da bizim damak tadımıza uygun çok güzel tarifler mevcut fazla lafı uzatmayayım.
Peremeç tatar mantısı da deniyor sanırım. Doğu Türkistan kazan türklerine ait bir hamur işi diyelim. ben bu tarifi 8 9 sene evvel yemekteyizde görmüştüm ilter kanat yapmıştı aslında bi de lazcan sosu var ama ben üstüne normal tereyağ pul biber döktüm
malzemeler
hamur için
- 2 bardak süt
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı tuz
- aldığı kadar un
iç harcı
Eki Görüntüle 1960800
- 200 gr kıyma
- 2 soğan
- tuz
- baharatlar ben karabiber ve pul biber kullandım.
yapılışı
süt e tuz karbonat eklenir ve aldığı kadar un ilavesi yapılarak ele yapışmayacek bi hamur elde edilir.
iç harç için soğanı rendeleyip baharatları ekledim. rendelememin sebebi sulanması diğer türlü katı olabilir eğer soğanı doğrarsanız bi iki kaşık süt ilave edebilirsiniz.
merdane ile hamur açılır ve çay tabağı büyüklüğünde kesilir.
içine harçtan koyulur elle dağıtılır kenarları büzüşük şekilde kapatılır bu kısmı cok beceremedim.
kızgın yağda önce iç kısmı yani kıymalı kısmı sonra arkası kızartılır
Eki Görüntüle 1960823
ve sunumu
Eki Görüntüle 1960826 Eki Görüntüle 1960827 Eki Görüntüle 1960828
Banane ya bu sefer ben alcam madalyayıteşekkür ederim mesela bu tarifim bana göre iddialı ama diğerleri öyle değildi :)) evdeyim bu aralar can sıkıntısı iyi geliyor yarışmak eğlenceli gerçekten :) bi de 3 olsa fena olmazdı
teşekkür ederimÇiğ böreği andırıyor.Onun açık hali gibi.Pazar kahvaltısına yakışır.Eline sağlık.Mutlaka deneyeceğim.
inşallah alırsın canım zaten çok güzel tarifler geldi şu an için hepsi güzel çok çekişmeli olacak bu sefer tek tarife yüklenme olmaz gibi geliyorBanane ya bu sefer ben alcam madalyayı
Ya dimi, hepsi de hamur işi, mantı tarzı. .inşallah alırsın canım zaten çok güzel tarifler geldi şu an için hepsi güzel çok çekişmeli olacak bu sefer tek tarife yüklenme olmaz gibi geliyor
teşekkür ederim
aynen oda sütle yapılıyor yağ çekmemesi için zaten çi börek te tatarlara ait sanırım emin değilim ben akşam yemeği için yaptım ama kahvaltıya da olur yağ çekmediğinden ağır değil benim kızım cok seviyor o lahmacun diyortavsiye ederim canım güzel bi tat.
diğer arkadaşta dedi şimdi baktım aynısı vallaElinize sağlık. Bu tarif Urfa 'da ağzı açık olarakta biliniyor. Bide ağzı yumuk var :) Hamurunun ayrıntısı tam olarak böylemiydi hatırlamıyorum fakat bende denemiştim bir kere. İnanılmaz lezzetli bir yemek olmuştu. Başarılar dilerim .
evet onada benziyor kızartması :)) teşekkür ederim hep hamur işi olduAha gene mantıama minik lahmacun gibi çok güzel görünüyor eline sağlık canım
teşekkür ederim canımÇok lezzetli görünüyorEllerinize sağlık, başarılar dilerim:)
sonuçta bizde orta asmadan göç ede ede gelmişiz yaGeçenlerde bir programda izlemiştim.Program Eskişehirde çekiliyordu.Çiğ börek Tatarlardan gelmeymiş.
Fındık lahmacunada benziyor.Akıllı bıdık