• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pembik gelinler

Milana22 Milana22 gayet guzel ozetlemis durumu..
Ben de sevmiyorum; birbirileriyle tamamen ayni evler olusturmalari, evlendim diye delirmeleri, dunyadaki tek basarinin evlenmek oldugunu dusunmeleri vs, acıyorum hatta bazen.. Kendi zevkiniz, hayat anlayisiniz yok mu, bu mudur yani diyorum mesela kendi kendime..
Ama mevzu bu degil, konu sahibi bunu hic de boyle ifade etmedi..
Burda aksi yorum yapanlarin mutlaka pembik olmasi gerekmiyor yani @1907 , insanlar üsluptan da rahatsiz olabilir, cumlelerden de..

Toplumdaki kadina dayatilan rol konusunda benim kadar kimse sinir olamaz herhalde :) ama bu sekilde anlatilmaz bu

Ya gecenlerde markete gittik , tanitim yapan bi kadin cevirdi bizi , meyveli yogurt tanitiyor , esimde cok sever hemen durdu bakti kadinla konusuyor falan
Kadin bana döndü , sunumlara apayri bir guzellik katiyor minvalinde bisey soyledi , esimle birbirimize baktik , sobra donduk kadina baktik , ne demek istediginizi anlayamadik dedik :KK70:
Kadin hani tatli falan yapiyorsunuz ya dedi , biz yine esimle birbirimize baktik , kocacim kac kac kac dedim , kadin beni pembik gelin sandir :KK70::KK70:
Hic de oyle bir goruntum yok ama adam da anlamadi , pembik gelin nde demek diyor , actim instadan gosterdim , bizim acilen ulkeden gitmemiz lazim dedi :KK70:

valla zevkler ve renkler tartışılmaz diyorlar ama bal gibi de tartışılıyor. bu tip yeni gelin evleri iğrenç oluyor. tek kelime ile. erkeklere acıyorum ya, koca bir pamuk şeker içinde yaşar gibi, kesin ilk ay kabızlıktan ölüyolardır.

Toplumdaki kadina dayatilan rol konusunda benim kadar kimse sinir olamaz herhalde :) ama bu sekilde anlatilmaz bu

Ya gecenlerde markete gittik , tanitim yapan bi kadin cevirdi bizi , meyveli yogurt tanitiyor , esimde cok sever hemen durdu bakti kadinla konusuyor falan
Kadin bana döndü , sunumlara apayri bir guzellik katiyor minvalinde bisey soyledi , esimle birbirimize baktik , sobra donduk kadina baktik , ne demek istediginizi anlayamadik dedik :KK70:
Kadin hani tatli falan yapiyorsunuz ya dedi , biz yine esimle birbirimize baktik , kocacim kac kac kac dedim , kadin beni pembik gelin sandir :KK70::KK70:
Hic de oyle bir goruntum yok ama adam da anlamadi , pembik gelin nde demek diyor , actim instadan gosterdim , bizim acilen ulkeden gitmemiz lazim dedi :KK70:
:KK53:
Hayır, meyveli yogurttan ne sunumu olur, onu aciklasin bana önce..
#sunumönemlidir

dedikodu değilde espirili bir dille anlatmaya çalıştım
Bunlar aslında dayatılıyor özendiriliyor

Pembe ev mi dayatıliyor? Ürünler mağazaları süslüyor ilgisi olan hanımlar gidip alıyor. Dayatma böyle olmaz. Ama sizin yaptığıniz dayatmaya girer. Pembe evlere karşı bir toplumsal tepki yaratmak istiyorsunuz ki buraya böyle bir konu açtınız.

Ya bunun dayatıldığını nereden çıkardınız ? Belki pembe aşığı ?
Evi baştan aşağı sarı olsa sarı mı dayatıldı diyeceksiniz ?
Evet instagramda o sayfaları vs. görüyorum evler bir tuhaf,ben de hoşlanmıyorum da bunu dert edip ''ya herkesin evi aynı'' diye konu açmam.Banane yani ? Kimin nasıl hoşuna gidiyorsa öyle düzsün evini.Hayır bir de sizi ''bakın biz pembiş gelin değiliz'' diye inandırmak için pembe kullanmasınlar mı ? Her şeye karışıyoruz,her şeye.

Pembe ev mi dayatıliyor? Ürünler mağazaları süslüyor ilgisi olan hanımlar gidip alıyor. Dayatma böyle olmaz. Ama sizin yaptığıniz dayatmaya girer. Pembe evlere karşı bir toplumsal tepki yaratmak istiyorsunuz ki buraya böyle bir konu açtınız.

++++

Artık yeter gerçekten.Israrla bu kadınlara ''kezban'' diyenler var bir de.Yani bir insanı yargılayacaksınız bari zevkleri üzerinden yapmayın,davranışlarını sözünü göz önüne alın çok istiyorsanız.

Tepkiyi kendisi aldi :KK53:
Yalniz kendime şaştım; pembe gelin evlerinden, sunumlardan, kociş delilerinden ben kadar negatif alan yoktur sanirim ama onlari savunur buldum kendimi, konu sahibinin uslubu yuzunden..

Anlamadığınız pembenin sadece fiziksel olduğuda değil
Pembe kalıplar pembe gelinler pembe davranış biçimi
Pembik hayat

Bazı konularda inanılmaz katı olabiliyorum
Adetlerden geleneklerden nefret ediyorum
İki kızım var hiçbir kalıba göre büyütmemeye gayret ediyorum
Bu sene 18 yaşındaki kızım kendi isteği ile kulağını deldirdi
Asla onunların yerine karar verp müdahe etmedim
Tüm klişelerle ciddi bir problem yaşıyorum
Bunun altında nasıl bir psikolojik tranva gizliyse artık

İşte demek istediğim bu da sizin tarzınız. Keşke her çocuğa ebeveyni tarafından söz hakkı tanınsa ve daha özgüvenli olabilseler. Ama bazıları sizin çocuklarınız kadar şanslı olamamış olabilir. Esasında işin özünde şunu söylemek istiyorum: Herkes birbirine karşı biraz daha şefkatli ve hoşgörülü olsa keşke, çünkü hiçbir şey dışardan göründüğü gibi değil. Her insanın hikayesi biricik, tek ve çok özel. O pembik gelinin hikayesi de çok özel bence, o yüzden saygı duymak lazım:)

valla zevkler ve renkler tartışılmaz diyorlar ama bal gibi de tartışılıyor. bu tip yeni gelin evleri iğrenç oluyor. tek kelime ile. erkeklere acıyorum ya, koca bir pamuk şeker içinde yaşar gibi, kesin ilk ay kabızlıktan ölüyolardır.
Ben de aciyorum bu evlerde yasayan adamlara. Hangi erkek cicekli berjer sever,cicekli hali begenir,dahasi komple pembe bir eve asla hayir demez ki? Hos dese de kadinlar dinlemiyordur. Yazik ya. Evleniyorlar ama soz haklari bile yok,hersey kadinlarin elinde

Anlamadığınız pembenin sadece fiziksel olduğuda değil
Pembe kalıplar pembe gelinler pembe davranış biçimi
Pembik hayat
Bu bir moda akımı. Pek çok moda akımı var. Biri de bohem tarz doseyecegim evimi demiş. Onun de zevkine hitap eden o yani.

Yani gelip bu akimdan şikayet etseniz hiç bir şey demeyeceğim. Ancak siz burada ev gezmesine gittiğiniz evini büyük bir heves ile özene bezene kurduğu belli olana genç bir kadını kucumsuyorsunuz.

Çay icin gittiginiz yerden bir sürü dedikoduyla dönmüssunuz.

Ve inanin sizin yaptığınız pembe evden daha itici duruyor.

Herkes ister dayatildigi icin ister istediği icin istediği gibi yaşasın benim mesela hic umrumda değil.

Kimin evi pembe kimin siyah bize ne , herkesin kendi istegi

Evi ben gezmeyecegim canim sağol gule gule oturun, deyip otursaydiniz madem.

Herkesin zevki kendine. Dert diye gelip bu konuyu açmanız biraz gereksiz sonuçta burada da aynı zevke sahip üyelerimiz olabilir. Onlara da ayıp ediyorsunuz.
Evine gidip arkasından konuştuğunuz hanımefendi de gelip burada sizin evinizi eğlence konusu yapsa zevkinizle alay etse hoş mu:KK51:

Back