Insan guzel bi seyi oldugunda sevdigi insanlarla paylaşmak istiyor.. Niye hava atmak olsun ki zaten?Derim ben, dedim de.
Arkadaşım bize geldiği vakit gel evimi gez demiştim.
Bu hava atmak icin değildi zaten hava atılacak kadar da ne süsüm püsüm ne de ev esyam vardı.
aynen öyle klasik Allah ağız tadi versin der çıkarım. bu kadar basit yani aslındaOyle tabii ki..
Bi de benim bildigim bi gelenek daha var (ya da ismine her ne dersen), misafirlige gidilen evde kusur aranmaz, sonrasinda kotu yorumlar yapilmaz, hayirli olsun gule gule otursun denir ve biter..
Onlar yüzünden pembe ve beyazdan nefret ettim.Salon yatak odamda ceviz kullandım.Ağırlık veriyolar çok da memnunum.Gelenler bile beyazdan pembeden bıktık diyolar.Geçen arkadaşın biri yeni evlendirmiş olduğu oğlunun evine çaya çağırdı bizi
4 arkadaş hediyelerimizi aldık gittik
Kapı ziline bastığımız düğme pembe ile değiştirilmiş katta 9 dairenin içinden
Ben yeni gelin evinin zil düğmesiyim diyor
Ayşe neden pembe diyorum
Sus kız bas zile bu daha başlangıç
Kapıda büyük bir çelenk diyorum süs demeye dilim varmıyor
Karşıladı bizi
Kapı önündeki paspas bile pembe
Haydin zile bastık
Kapının açılmasıyla meyve kokulu farfümlerden şöyle bir sersemledik
Yahu ayşe girmesek mi
Beni parfüm tutar kusar musarım rezil olmayak
İçeri girişimizde efsane
Pembik 36 numara terlikler bekliyordu bizi
Koca ayaklarla ne işiniz var burada gibi
Ben yırttım ayağım 37 darda olsa giydim
Zavallım ayşe 40 numara yayaklarla pembiklri giyemedi zaten kapalı terlikleri sevmem diyebildi
Salona geçtik koltuklara neredeyse siz oturun biz böyle iyiyiz diyecektik
Salon pembik ve beyaz başka bir renk ne olursun diye bağıtır insanı bir süre sonra
İğne oyaları her yerde de kapı üzerindeki vazifesini anlamış değilim dahada
Çay gelecek mutfakta gelin kv uğraşır
Ayşe fincanlarda pembe olursa kusarım dedim
Ana da fican dahi pembe
Kv ile gelin arası canciğer kuzu sarma
Yani en azından bize öyle yansıttılar
Yalan değil buradaki kv gelinler geldi aklıma
Çaylar içildi
Bizlere hiç talep olmadığı halde ev gezdirildi
Geniş bir zamanda anlatırım isterseniz evin geri kalanını
Banyo ayrıntısı çok dikkat çekiciydi ama
İlgilisine duyrulur banyoda tablet vardı
Oraya özelmiydi onuda bilmiyorum
Sormaya da cesaret edemedim işin doğrusu
Evimize döndük
Benim açımda tamamen görüntü kirliliği gerçeklikten uzak bir izlenim oldu
Kızlara diyorum pembik eşya edavat ne varsa bakıyoruz topluyoruz
Bugün başlarsak 30 yıla anca toplarız
Yahu bu abartma neden ne gerek var
Başkası görsün taktir etsin diye mi masraflar çabalar
13 yıl oldu evleneli inan sürekli kiracı hali şehir şehir gezecegimi bildiğim için doğru düzgün esyam bile yoktu benim :)Insan guzel bi seyi oldugunda sevdigi insanlarla paylaşmak istiyor.. Niye hava atmak olsun ki zaten?
Ha imkani olmayan, evi esyasi gönlünce olmayan birilerine "dizayn yaptim, gel bak" denilmez ama bunlar cok ekstra durumlar..
Konu sahibi umdugu destegi bulamadıaynen öyle klasik Allah ağız tadi versin der çıkarım. bu kadar basit yani aslında
Yani ben bunu da diyorum
Adam asgari ücretle çalışır elinde son model bir telefon vardır
Bu bana yanlış gelir bunuda dile getirmekten asla çekinmem
Kimsenin çayındada kahvesindede gözüm yok
Ayıp böyle şeyler
Ne demek yiyip içip
valla bu konu açma işi iyice garip bir hal almaya başladı, Allah sonumuzu hayır etsinKonu sahibi umdugu destegi bulamadı
Eğer çoğunluğun isteği buysa ben köşeme çekilip izlerimKonu sahibi umdugu destegi bulamadı
Ben öyle düşünmüyorum. Asıl bizim onları küçük görüp de kendi isteklerini yapmamalarını istememiz bir dayatma bence.İşte bunun zevk değil bir çeşit dayatma öğrenilmişlik olduğunu düşünüyorum
Yani sence çoğu gelinimiz kendi zevleriylemi bu şekilde döşüyor evleriniBen öyle düşünmüyorum. Asıl bizim onları küçük görüp de kendi isteklerini yapmamalarını istememiz bir dayatma bence.
Bu cumlenin soyledigim sey ile alakasini kurabilirsem cevap vereceğim..Eğer çoğunluğun isteği buysa ben köşeme çekilip izlerim
Çoğu şeyde yaptığım gibi
Eğer çoğunluğun isteği buysa ben köşeme çekilip izlerim
Çoğu şeyde yaptığım gibi
Yüzüne beğendiğimi hiç ifade etmedim ki arkasındada farklı birşey diyeyimBen arkadaslarimla utanirdim bole birseyden bahsetmeye. Bi dedikodu pesine dusmeyi sevmem birde yuzune baska arkasinabaska olmayi.
Begenmediginide solemedin ama dimi:) arkadaslarinla aranizda baya konusmussunuz ama bu durumuYüzüne beğendiğimi hiç ifade etmedim ki arkasındada farklı birşey diyeyim
Hata hani uygun bir zaman aralığında gerek yok derim bu kadar ayrıntıya
Burdan benzer arkadaslara sesleniyorum..valla bu konu açma işi iyice garip bir hal almaya başladı, Allah sonumuzu hayır etsin
Evet. Çoğu gelin demeyelim de kültürel bazda düşük gelinler diyelim daha doğru olurYani sence çoğu gelinimiz kendi zevleriylemi bu şekilde döşüyor evlerini
Bunca saçma adetlere mağruz kalıyor
Bunlar hepsi kendi istekleriyle mi oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?