• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pembik gelinler

Tamam ben de pembik evleri sevmem de bu buraya konu açıp anlatacak kadar dert mi ?
Gelin görmesine gitmissiniz ve genelde de gezdirilir yeni gelin evi.

Niye bu kadar dert oldu size ?
Sunumcu, kocişçi, evlendi diye kafayi siyiran tiplerden ben de hoşlanmıyorum aynen..
Bdv'de mizahi dille konular açmak moda oldu diyorum ya..
Ve artik komik değil itici olmaya basladi..

milana
Eğer talep edip biz evini görmek isteseydik
Bu farklı olurdu ama bu gösterilmek istendi hiç talep olmadığı halde
Adetin yersizliğini gereksizliğini geçerek diyorum
Milla haklı ama ev gezdirilir yeni evliler sonuçta bende gezdiriyoı M evimi . Diğer evlenen arkadaşlara gidince onlar da gezdirdi bizi bunda birşey yok ki .

Sunumcu, kocişçi, evlendi diye kafayi siyiran tiplerden ben de hoşlanmıyorum aynen..
Bdv'de mizahi dille konular açmak moda oldu diyorum ya..
Ve artik komik değil itici olmaya basladi..
Lavanta'cim inan ben de hiç hazzetmiyorum hatta minimalist bir yaşam tarzım var.
Koyu renkleri seviyorum ev esyasinda çünkü temizliği diğerlerinin hem zor hem de çocuk olunca çok zor oluyor muhafaza etmek :)
Kızım 1.5 yaşına kadar hali, koltuk demedi kusa kusa gezdi.

Size neden dert oldu? Zorla o evde mi yaşayacaksınız? Gitmek istemiyorsanız gitmeyin, evi gezmek istemiyorsanız gezmeyin bu kadar basit. Ağzınız yok mu söyleyin istemiyorum deyin. Bu görüşlerinizi bu üslupla onlarla paylaştınız mı peki? Hiç sanmıyorum. Gidip yiyip içip yüzlerine gülüp insanların arkalarından dalga geçmek tek kelimeyle fesatlık, evlerden ırak.

Benim evime gelen herkes şöyle dedi: burası hiç yeni gelin evine benzemiyor, pembe yok :D Dom dönemde özellikle instagramda böyle bir moda var. Yeni gelin evleri tepeden tırnağa pembe. Saçma sunumlar, abidik dekorlar, sandalyede oturan kurabiyeler, Osmanlı padişahı modeli Türk kahvesi fincanları falan. Özentilik. Birbirlerinden görüp güzel oldu sanıp yapıyor millet. Bana gelenlerin söylediği bir şey daha var; aaa evinde kitaplık mı var? Ne kadar acı. Ben çocukken bütün evlerde kitaplık baş köşede dururdu, gurur kaynağıydı. Şimdi yerden duvara dış çekim fotoğrafı aldı yerini. Toplum olarak ne kadar okımadığımızın, özellikle genç ev kadınlarının okumayla yakından uzaktan alakasının olmadığının kanıtı resmen.

Talebimiz olmadi derken, gelelim dememisler, ev gormeye/oturmaya davet edilmisler diye anladim ben..
lavo velev ki öyle, o zaman en başından hiç gitmeselerdi. yani bu yaşa kadar hiç mi böyle şeyleri duyup görmediler Abd de mi yaşıyorlar anlamadım ki, yeni evlenen birinin evine davet ediliyorsan bunları yaşayacağın bariz bellidir. o zaman gitmezsin

Lavanta'çim inan ben de hiç hazzetmiyorum hatta minimalist bir yaşam tarzım var.
Koyu renkleri seviyorum ev esyasinda çünkü temizliği diğerlerinin hem zor hem de çocuk olunca çok zor oluyor muhafaza etmek :)
Kızım 1.5 yaşına kadar hali, koltuk demedi kusa kusa gezdi.
: ))
Ben de vintage, retro gibi tarzlari cok seviyorum..
Bir de genelde herkesin aldığı şeyleri almam evime, mumkun mertebe özel olmasini isterim..
O yuzdendir, simdiki yeni evlilerin evlerini beğenmiyorum pek.. (tabii gorgusuzlukle suclamak apayrı bi durum)

Size neden dert oldu? Zorla o evde mi yaşayacaksınız? Gitmek istemiyorsanız gitmeyin, evi gezmek istemiyorsanız gezmeyin bu kadar basit. Ağzınız yok mu söyleyin istemiyorum deyin. Bu görüşlerinizi bu üslupla onlarla paylaştınız mı peki? Hiç sanmıyorum. Gidip yiyip içip yüzlerine gülüp insanların arkalarından dalga geçmek tek kelimeyle fesatlık, evlerden ırak.
Yani ben bunu da diyorum
Adam asgari ücretle çalışır elinde son model bir telefon vardır
Bu bana yanlış gelir bunuda dile getirmekten asla çekinmem
Kimsenin çayındada kahvesindede gözüm yok
Ayıp böyle şeyler
Ne demek yiyip içip

lavo velev ki öyle, o zaman en başından hiç gitmeselerdi. yani bu yaşa kadar hiç mi böyle şeyleri duyup görmediler Abd de mi yaşıyorlar anlamadım ki, yeni evlenen birinin evine davet ediliyorsan bunları yaşayacağın bariz bellidir. o zaman gitmezsin
Oyle tabii ki..
Bi de benim bildigim bi gelenek daha var (ya da ismine her ne dersen), misafirlige gidilen evde kusur aranmaz, sonrasinda kotu yorumlar yapilmaz, hayirli olsun gule gule otursun denir ve biter..

Siz evinizi döşediğinizde
Arkadaşlarınızı çaya çağırıp dur bide evi göstereyim mi dersiniz
Derim ben, dedim de.
Arkadaşım bize geldiği vakit gel evimi gez demiştim.
Bu hava atmak icin değildi zaten hava atılacak kadar da ne süsüm püsüm ne de ev esyam vardı.
25 yıllık belkide daha fazla bir evde kiraciydim.
Ne esyam eve yakıştı, ne de ev esyama :)

Siz evinizi döşediğinizde
Arkadaşlarınızı çaya çağırıp dur bide evi göstereyim mi dersiniz
yeni evlendiğimde evet evime gelen arkadaşlarım görmek istedi gösterdim. bazıları geldiğinde yatak odan ne renk diye sordu buyur gel bak dedim.
daha 2 ay önce bir arkadaşımın evine gittim yeni evli, kendisi gel evi gezdireyim dedi. gezdim. bu gösteriş yapmak değildir.

mobilyasını yenilemiş bir insan bunu yapsa özellikle, haklısınız o zaman.

Evine her ne sekilde olursa olsun ozenen insanlari cok begeniyorum. Boyle insanlar kendine de ozenli olur. Kurdugum sofradan, sacimin fonune, evimdeki ciceklerin renklerinin uyumuna kadar ozenli olmayi severim.
Pembik ev olmasi da onemli degil. Uyum ve ozen olusturmus kendince. Siyah, gri olsa daha cool olmayacakti bence.

Geçen arkadaşın biri yeni evlendirmiş olduğu oğlunun evine çaya çağırdı bizi

4 arkadaş hediyelerimizi aldık gittik
Kapı ziline bastığımız düğme pembe ile değiştirilmiş katta 9 dairenin içinden

Ben yeni gelin evinin zil düğmesiyim diyor

Ayşe neden pembe diyorum

Sus kız bas zile bu daha başlangıç

Kapıda büyük bir çelenk diyorum süs demeye dilim varmıyor

Karşıladı bizi

Kapı önündeki paspas bile pembe

Haydin zile bastık

Kapının açılmasıyla meyve kokulu farfümlerden şöyle bir sersemledik

Yahu ayşe girmesek mi

Beni parfüm tutar kusar musarım rezil olmayak

İçeri girişimizde efsane

Pembik 36 numara terlikler bekliyordu bizi

Koca ayaklarla ne işiniz var burada gibi

Ben yırttım ayağım 37 darda olsa giydim

Zavallım ayşe 40 numara yayaklarla pembiklri giyemedi zaten kapalı terlikleri sevmem diyebildi

Salona geçtik koltuklara neredeyse siz oturun biz böyle iyiyiz diyecektik

Salon pembik ve beyaz başka bir renk ne olursun diye bağıtır insanı bir süre sonra

İğne oyaları her yerde de kapı üzerindeki vazifesini anlamış değilim dahada

Çay gelecek mutfakta gelin kv uğraşır

Ayşe fincanlarda pembe olursa kusarım dedim

Ana da fican dahi pembe

Kv ile gelin arası canciğer kuzu sarma

Yani en azından bize öyle yansıttılar

Yalan değil buradaki kv gelinler geldi aklıma

Çaylar içildi

Bizlere hiç talep olmadığı halde ev gezdirildi

Geniş bir zamanda anlatırım isterseniz evin geri kalanını

Banyo ayrıntısı çok dikkat çekiciydi ama

İlgilisine duyrulur banyoda tablet vardı

Oraya özelmiydi onuda bilmiyorum

Sormaya da cesaret edemedim işin doğrusu

Evimize döndük

Benim açımda tamamen görüntü kirliliği gerçeklikten uzak bir izlenim oldu

Kızlara diyorum pembik eşya edavat ne varsa bakıyoruz topluyoruz

Bugün başlarsak 30 yıla anca toplarız

Yahu bu abartma neden ne gerek var

Başkası görsün taktir etsin diye mi masraflar çabalar
aynen pembe görmekten:kusmuk:geldi yeminle.vıcık vıcık heryer pembe.hep birbirinin aynı dekorlar fotokopi çekilmişcesine.bu arada yazını okurken ayşe arman yazısı okuyor gibi oldum

Back