• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pembik gelinler

Yani sence çoğu gelinimiz kendi zevleriylemi bu şekilde döşüyor evlerini
Bunca saçma adetlere mağruz kalıyor
Bunlar hepsi kendi istekleriyle mi oluyor
Tabii ki kendi istekleriyle oluyor. Şimdi siz zorla, o kadar ıncığı cıncığı temizleyip düzene koyabailir misiniz? Ben hiç uğraşamam, evim de aşırı pratik bu yüzden. Sunum filan bunlara dikkat etmek için cidden içinden gelmesi lazım. Bana da aşırı saçma geliyor, ben yapmam, Yapanı içimden yadırgarım ama bana ne yani.

“Pembik gelin” sonradan olunmuyor onların dilleri ruhları şıkşıkırdım halleri bile kendini belli ediyor.

Siz gitmeden önce onun nasıl bir insan olduğunu bilerek gittiyseniz, baya malzeme toplamaya gittiniz bence.

Kaynana-gelin yanınızda bi kavga etseydi aslında daha da güzel hikaye çıkardı :kahve:

Ya simdi yeni evlenincede hic mi hevesiniz yoktu yaw:)) bi kac pasta borek yapayim diye:)) herseyi deneyim kendi evindeki ozgurluk baska:) . Ha evlilikle olmazda tek basina eve cikarsin ole olur ama olur yani:))

Zamanla misafirdendebikiyisun pasta borek yapmaktanda zaten:)) gorevler devreye girince tadi kaciyo malum:))

Ben de sevemiyorum o sekilde olusturulan evleri.
Bir de yanina mint yeşili ekliyorlar barbi evine dönüyor resmen.
Insan korkuyor bir sey dökülür mü kırılır mı diye

Yani sence çoğu gelinimiz kendi zevleriylemi bu şekilde döşüyor evlerini
Bunca saçma adetlere mağruz kalıyor
Bunlar hepsi kendi istekleriyle mi oluyor
ben seni anladım.çoğu kendi zevkiymiş gibi döşüyor.halbuki birbirinin aynı.ve işin haddinden fazla abartılması. bknz:kapı zili düğmesi pembe.konu sahibin bahsetmek istediği bu.yoksa kimsenin evine koltuğuna vs birşey dediği yok.yani en azından ben öyle anladım

Peki bizi çaya çağırarak hiç talep olmadığı halde gelininin evini gezdirerek ne umuyor
Böyle gösteriş budalalığı inanın ben olmasam bile karşılığını bulur
yeni gelin evi gezdirilir genelde. biri yeni eve taşındığında filanda gezilip bakılır genelde siz tercih etmiyo olabilirsiniz tabi normal

Pembe bir renktir sonucta. Bir zamanlar avrupada erkek cocuklarina yakistirilirmis hatta.Birakin alsinlar heveslerini,Bugun pembe moda olur yarin yesil, kendinize dert etmeyin bu kadar. Biz milletce 90larin cirkin modasini bile atlattik.

ben seni anladım.çoğu kendi zevkiymiş gibi döşüyor.halbuki birbirinin aynı.ve işin haddinden fazla abartılması. bknz:kapı zili düğmesi pembe.konu sahibin bahsetmek istediği bu.yoksa kimsenin evine koltuğuna vs birşey dediği yok.yani en azından ben öyle anladım
valla ben hiç öyle anlayamadım, hadi derdi o iki ara bir dereye kv ile gelin de can ciğer kuzu sarmasıydı ya da bize öyle yansıttılar demek ne demek :KK51: konu sahibi arkadaşları ile yaptığı dedikoduyu burda devam etttiririmm dedi ama tutmadı, bence :KK14:

valla ben hiç öyle anlayamadım, hadi derdi o iki ara bir dereye kv ile gelin de can ciğer kuzu sarmasıydı ya da bize öyle yansıttılar demek ne demek :KK51: konu sahibi arkadaşları ile yaptığı dedikoduyu burda devam etttiririmm dedi ama tutmadı, bence :KK14:
konuyu tekrar okuyordum.düzenleme yapmış son paragrafda.

Pembe evlerden tiksinirim ben de ama bana ne, bize ne, size ne? Bunlar dayatılıyor demişsiniz, ne yapalım şimdi biz de pembe olmayan eşyaları mı dayatalım ona? Sokaklarımız leş gibi, peyzaj desen hak getire, binaların mimarisi karaktersiz. İnsanlar evlerinin içinde bari nasıl mutlu oluyorlarsa öyle yapsınlar. Sizin için demiyorum ama internette böyle dalga geçmeleri görmekten gına geldi artık. Gak desek kezban guk desek görgüsüz tripli türk kızı oluyoruz. Ayh.

Ayy ama cok ayip degil mi?

Agiz tadiyla otursunlar. Hic pembeli suslu simli seylerim olmadi. Bana hitap etmez. Ama benim evim de bu kisilere hitap etmiyordur. Ne ben onlari elestirebilirim, ne onlar beni. Zevk meselesi ve kendi evi. Kime ne?

Milana22 Milana22 gayet guzel ozetlemis durumu..
Ben de sevmiyorum; birbirileriyle tamamen ayni evler olusturmalari, evlendim diye delirmeleri, dunyadaki tek basarinin evlenmek oldugunu dusunmeleri vs, acıyorum hatta bazen.. Kendi zevkiniz, hayat anlayisiniz yok mu, bu mudur yani diyorum mesela kendi kendime..
Ama mevzu bu degil, konu sahibi bunu hic de boyle ifade etmedi..
Burda aksi yorum yapanlarin mutlaka pembik olmasi gerekmiyor yani 1 1907 , insanlar üsluptan da rahatsiz olabilir, cumlelerden de..

Bu pembik yeni gelinler belli bir evreden geçmeden, gençlik yaşamadan çocukluktan mı evlilik yaşına evriliyorlar acaba?

Evcilik oynanan kız çocuğu odaları gibi yaşam alanı hevesinin başka bir açıklaması olamaz zira..

Pembeyi de severim ama gün içinde bu kadar haşır neşir olmak beyinde tahribat yapar Allah muhafaza.. :KK48:

Bunların eş adayları hiç mi fikir beyan etmiyor acaba?
Ya da "o evde bana hiçbir iş yaptırmazsan istediğin renk olur" mu diyorlar? :olamaz:

Back