- 22 Kasım 2010
- 11.118
- 19.561
- 498
Bıktım o elsadan, filmini bile düzgünce izlemedi kızım ama bayılıyor her şeyinekreşin ilk günü elsalı çantayla gelen kızı görünce pıtır pıtır dökülen gözyaşlarını görseydiniz sizde alırdınız o çantayı, nerden görüp sevdiler inanamıyorum gerçekten. Ve bi not daha; geçen sene elsa konseptli Doğum günü yapmıştık, bu sene de yapacağız sanırım
Ay yapmayin nolur. Baska seyler sevdirin. Miki mouse gibi twetty gibi ay ne biliyim farkli seyler. Ama nolur elsa yapmayino kadar korkuyorum ki benim kiz da elsa asigi miniklerim gibi olacak diye kınadım ya kesin olur
Ay yazınıza bayıldım vallahi gözümde canlandıra canlandıra okudumGeçen arkadaşın biri yeni evlendirmiş olduğu oğlunun evine çaya çağırdı bizi
4 arkadaş hediyelerimizi aldık gittik
Kapı ziline bastığımız düğme pembe ile değiştirilmiş katta 9 dairenin içinden
Ben yeni gelin evinin zil düğmesiyim diyor
Ayşe neden pembe diyorum
Sus kız bas zile bu daha başlangıç
Kapıda büyük bir çelenk diyorum süs demeye dilim varmıyor
Karşıladı bizi
Kapı önündeki paspas bile pembe
Haydin zile bastık
Kapının açılmasıyla meyve kokulu farfümlerden şöyle bir sersemledik
Yahu ayşe girmesek mi
Beni parfüm tutar kusar musarım rezil olmayak
İçeri girişimizde efsane
Pembik 36 numara terlikler bekliyordu bizi
Koca ayaklarla ne işiniz var burada gibi
Ben yırttım ayağım 37 darda olsa giydim
Zavallım ayşe 40 numara yayaklarla pembiklri giyemedi zaten kapalı terlikleri sevmem diyebildi
Salona geçtik koltuklara neredeyse siz oturun biz böyle iyiyiz diyecektik
Salon pembik ve beyaz başka bir renk ne olursun diye bağıtır insanı bir süre sonra
İğne oyaları her yerde de kapı üzerindeki vazifesini anlamış değilim dahada
Çay gelecek mutfakta gelin kv uğraşır
Ayşe fincanlarda pembe olursa kusarım dedim
Ana da fican dahi pembe
Kv ile gelin arası canciğer kuzu sarma
Yani en azından bize öyle yansıttılar
Yalan değil buradaki kv gelinler geldi aklıma
Çaylar içildi
Bizlere hiç talep olmadığı halde ev gezdirildi
Geniş bir zamanda anlatırım isterseniz evin geri kalanını
Banyo ayrıntısı çok dikkat çekiciydi ama
İlgilisine duyrulur banyoda tablet vardı
Oraya özelmiydi onuda bilmiyorum
Sormaya da cesaret edemedim işin doğrusu
Evimize döndük
Benim açımda tamamen görüntü kirliliği gerçeklikten uzak bir izlenim oldu
Kızlara diyorum pembik eşya edavat ne varsa bakıyoruz topluyoruz
Bugün başlarsak 30 yıla anca toplarız
Yahu bu abartma neden ne gerek var
Başkası görsün taktir etsin diye mi masraflar çabalar
Şunu belirtmek isterim konudaki kastım gereksiz dayatmaların toplumumuza şekil verdiği
Bunun zevkle istemek ile alakalı omadığıdır
Bu toplumun çarpık yaklaşımlarını tiye alarak aileme arkadaşlarıma fırsat bulduğum herkese konuşurum
Bunu bilin eğer bunu yapıyorsanız çevrenizde benim gibi birileri vardır
Konuşabilirler
Hamiş arapçadır. Not anlamına gelir. Göbüşle bebişle ilgisi yok.Hamiş kelimesi kk'dan çıktı diye biliyorum.Bir de "Göbüşlerimize bebiş dolsun."
Bu daha da betermis. Off ne desem bilemedim.Hamiş kelimesi kk'dan çıktı diye biliyorum.Bir de "Göbüşlerimize bebiş dolsun."
Burada oyle konular oluyor ki konu sahibinin derdinden cikip toplumsal bir tartisma halini aliyor. Burda bir annenin kararsizligi uzerinden toplumun kurtaja bakis acisi, baski goren bir genc kizin derdi uzerinden ebeveynlerle iliski ve daha bunun gibi pek cok konu uzerinden aslinda daha genel durumlar tartisildi. Belki de bunlari konusmaya bircogumuzun ihtiyaci var ama gel gor ki KK`nin en ragbet goren yeri BDV. Baska bir yerde acildiginda okunmuyor, burda acildiginda da 'Bunu mu dert ettin`, `Sanane` vs. diyenler de olabiliyor. Ben sahsen bu tarz konulari ve bu konulardaki yorumlari okumaktan cok keyif aliyorum. Kendi cevremizle elbette konusuyoruz ama burasi cok daha genel bir bakis acisi kazandiriyor.Aslında hiç farkında olmadan kanayan yaraya parmak basmış gibi hissediyorum
Tepkiler haksız mı? Kısmen haklı
Bütün bunları bir olaydan yola çıkarak esprili bir dille anlatmak istedim
Asla niyetim kırmak değil
Olayda bahsi geçen kişiyi bireysel olarak düşünmeyin
Toplumumuzda yer eden gereksiz davranışlara dikkat çekmek istedim
Bu kadar
dedikodu değilde espirili bir dille anlatmaya çalıştım
Bunlar aslında dayatılıyor özendiriliyor
Gereksiz dayatma diye yazmışsın ama sanırım senin şuan açtığın konu gereksiz insanlar sizi fazlasıyla güzel karşılarlar abartı olur karşılamazlar görgüsüz olurlar zevkler renkler tartışılmaz herkesin sizinle aynı tonları kullanması sevmesi gerekmez o zaman Karakter denen şeyde olmazdı o rengi sevmeyebilir fazla abartı da bulabilirsin ama karşıda ki kişi sevmiş ve onun evi bu sana söz hakkı vermiyor hatırlatırım... ( o kişinin yerinde olsam seni bi daha asla evime davet etmezdim )Geçen arkadaşın biri yeni evlendirmiş olduğu oğlunun evine çaya çağırdı bizi
4 arkadaş hediyelerimizi aldık gittik
Kapı ziline bastığımız düğme pembe ile değiştirilmiş katta 9 dairenin içinden
Ben yeni gelin evinin zil düğmesiyim diyor
Ayşe neden pembe diyorum
Sus kız bas zile bu daha başlangıç
Kapıda büyük bir çelenk diyorum süs demeye dilim varmıyor
Karşıladı bizi
Kapı önündeki paspas bile pembe
Haydin zile bastık
Kapının açılmasıyla meyve kokulu farfümlerden şöyle bir sersemledik
Yahu ayşe girmesek mi
Beni parfüm tutar kusar musarım rezil olmayak
İçeri girişimizde efsane
Pembik 36 numara terlikler bekliyordu bizi
Koca ayaklarla ne işiniz var burada gibi
Ben yırttım ayağım 37 darda olsa giydim
Zavallım ayşe 40 numara yayaklarla pembiklri giyemedi zaten kapalı terlikleri sevmem diyebildi
Salona geçtik koltuklara neredeyse siz oturun biz böyle iyiyiz diyecektik
Salon pembik ve beyaz başka bir renk ne olursun diye bağıtır insanı bir süre sonra
İğne oyaları her yerde de kapı üzerindeki vazifesini anlamış değilim dahada
Çay gelecek mutfakta gelin kv uğraşır
Ayşe fincanlarda pembe olursa kusarım dedim
Ana da fican dahi pembe
Kv ile gelin arası canciğer kuzu sarma
Yani en azından bize öyle yansıttılar
Yalan değil buradaki kv gelinler geldi aklıma
Çaylar içildi
Bizlere hiç talep olmadığı halde ev gezdirildi
Geniş bir zamanda anlatırım isterseniz evin geri kalanını
Banyo ayrıntısı çok dikkat çekiciydi ama
İlgilisine duyrulur banyoda tablet vardı
Oraya özelmiydi onuda bilmiyorum
Sormaya da cesaret edemedim işin doğrusu
Evimize döndük
Benim açımda tamamen görüntü kirliliği gerçeklikten uzak bir izlenim oldu
Kızlara diyorum pembik eşya edavat ne varsa bakıyoruz topluyoruz
Bugün başlarsak 30 yıla anca toplarız
Yahu bu abartma neden ne gerek var
Başkası görsün taktir etsin diye mi masraflar çabalar
Şunu belirtmek isterim konudaki kastım gereksiz dayatmaların toplumumuza şekil verdiği
Bunun zevkle istemek ile alakalı omadığıdır
Bu toplumun çarpık yaklaşımlarını tiye alarak aileme arkadaşlarıma fırsat bulduğum herkese konuşurum
Bunu bilin eğer bunu yapıyorsanız çevrenizde benim gibi birileri vardır
Konuşabilirler
Hamiş kelimesi kk'dan çıktı diye biliyorum.Bir de "Göbüşlerimize bebiş dolsun."
Bu daha da betermis. Off ne desem bilemedim.Gercekten kafayi yemisler.
Aslinda tam olarak zevk meselesi. Dayatma da degil. Bu kizcagiz zorla almadi ki bunlari gitmis beğenerek isteyerek icine sinerek almis ? Hangimiz modaya uymuyoruz ? Aldigimiz bluzlar jeanler modaya uygun olmuyor mu ?Rahatsız edici olan ne biliyor musun?
Onun hayatı onun seçimi olmaması.
Bu bir taklit, Moda. Kişiliği oturmamış genç bir kadının hayattaki tek başarısına sarılması...
Konuya yorum yazmadım, haz etmiyorum hatta kişi hedefi göstermeyip dalga geçtiğimde oluyor.
Eğer dediğin gibi zevk meselesi ise ben saygı duyuyorum...
Benim evime gelen de bekar erkek-ofis tarzı arasında gidip geliyordu çocuklardan önce.
Bu da zevksiz bulunabilir. Sevmeyen olabilir, eleştiren olabilir vs.
Ama konu bu degil bence
Bu tarzın kabulleniş yaygınlığı.
Ay bilemedim.
Kimsenin evine kusacagım vs demem, beni rahatsız eden tek o oldu.
Onun dışında zil düğmesini bile pembeyle değiştirmek sağlıklı bir ruhun eseri olamaz diye düşünüyorum :)
Yani bu ornekleri turetebiliriz. Konseptli dogum gunleri,anne baba ve cocugun ayni renk giyinmis olmasi gibi onemli (!) bir detay,minyatur market arabası,masa sandalye uzerine oturtulan eti puflar,kiz istemede damada ozel fincan (uzerinde sacmasapan bir biyik figuru),ellerinde kamerayla sevgilisine evlilik teklifi eden ilginc erkekler, nisanlarda kizin elbisesinin rengiyle erkegin kravat-cep mendilinin ayni olmasi ( farkli renk olursa gelinin altinlari alip kacacagi rivayet ediliyormuscasina) bunlarin hepsi tvlerden ogrendigimiz gereksiz detaylar. Hepsi birilerine para kazandirmanin binbir turlu kombinasyonu.O elsayi Allah kahretsin. Gecen sene calistigim anaokulunda elsa konseptli dogum gunulerinden gina gelmisti. Ama bir gorseniz. Anneler su siselerine bile elsa resmi yapistirmisti. Igrenmistik artik. Kizim olacak ve ben cok tedirgin oluyorum.
Aslinda tam olarak zevk meselesi. Dayatma da degil. Bu kizcagiz zorla almadi ki bunlari gitmis beğenerek isteyerek icine sinerek almis ? Hangimiz modaya uymuyoruz ? Aldigimiz bluzlar jeanler modaya uygun olmuyor mu ?
Onlari da biz tasarlamiyoruz ki ? Baskalari ciziyor tasarliyor koyuyor vitrine biz de gidip aliyoruz. Yani tamamen tasarlayanin zevki. Biz beğenip alma kısmındayız. Düzen bu.
Olayin budalaliğa dondugu kısım sunum kurdelalar kurabiye samdalyeleri falan bence
Yani bu ornekleri turetebiliriz. Konseptli dogum gunleri,anne baba ve cocugun ayni renk giyinmis olmasi gibi onemli (!) bir detay,minyatur market arabası,masa sandalye uzerine oturtulan eti puflar,kiz istemede damada ozel fincan (uzerinde sacmasapan bir biyik figuru),ellerinde kamerayla sevgilisine evlilik teklifi eden ilginc erkekler, nisanlarda kizin elbisesinin rengiyle erkegin kravat-cep mendilinin ayni olmasi ( farkli renk olursa gelinin altinlari alip kacacagi rivayet ediliyormuscasina) bunlarin hepsi tvlerden ogrendigimiz gereksiz detaylar. Hepsi birilerine para kazandirmanin binbir turlu kombinasyonu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?