Pembe kazak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
biz bütün çarşaflılar terörist ya da korkulacak insanlar demiyoruz.mesela benim üst katımda,anneleri çarşaflı,kızları

gelinleri,tam kapalı(pardesülü),bir aile oturuyor.anneleri türkçe bilmez.çocukları eğitimli,öğretmen,muhasebeci.ama siz

arap sevenler,onları etnik kökeninden dolayı sevmezsiniz(anladınız siz)oysa ki onların kimliğinde tc.yazar.benim

için,suriyeden gelmiş araplara ,insanlık olarak eğitim olarak,on basarlar.

boşuna ırkçılık diyip,duyar kasmayın.en büyük ırkçılığı,kendi insanımıza karşı yıllarca,sizler,bizler yaptık.5-10 teröristin yaptığını,tüm bir etnik kökene mal ettik.
r... vatandaş diyince,aklımıza,gasp,yankesicilik,hırsızlık geldi.
sadece mezhebi farklı diye,türlü iftiralara maruz bıraktığımız,kız alıp vermediğimiz insanlarımız var.

sadece suriyelileri istemiyoruz diye,ırkçı biz olduk öyle mi?

Ben seni anladım..
Sen anlamıyorsun bomba sadece çarşaflı da mi oluyor yani ? Adamlar kazaklarinin içine saklıyor açık olan montunun içine e onlardan nasıl emin olacaksın ?
Hic kimseden emin degilim ki. Bir ara kalabalik yerlere bile gidemiyordu insanlar hatirliyor musunuz? Ben hatirliyorum. Elinde valizle vergi dairesine gelen birini gordum gecen gun,adam isini halletti,cikip gidene kadar aklimda bomba var midir acaba dusuncesi vardi. Bu da baska bir ornek. Ancak carsaf daha cok dikkat cekiyor bana gore. Konu tamamen bu. Bir de soyle bir durum var,siz normal sekilde carsaf kullanan bir kadinsaniz,carsafin icinde herhangi bir sey saklamiyorsaniz neden soylediklerimi uzerinize aliniyorsunuz? Mesela birisi aciklardan midem bulaniyor ,soyle yapiyorlar boyle yasiyorlar dese hic uzerime alinmam ben. Cunku ben kendimi biliyorum ve bunu soyleyen insan da beni tanimiyor normal olarak goruslerini paylasiyor derim.

Yazdığın 4-5 mesaja denk geldim. Hepsinde “İçinde ne var bilmiyorum. Korkuyorum. Aşağılamadım.” diyerek kendini açıklamaya çalışmışsın. Hala da devam ediyorsun sabırla. :)

Geçen gün pazarda feraceli, peçeli bi kadın bi şey sormak için yaklaştı bana. Kızımda (19 aylık) korktu bian öyle siyahlar içinde yüzü kapalı görünce. Kadın gidene kadar ağladı. İnan o kadar üzüldüm ki. Ben konuşma boyunca onunla ilgili olmadığını, her yabancıya böyle yaptığını anlatmaya çalışsam da kadında çok üzüldü. Özür diledi gitti. Özür dileyecek ne var ki? Onun için doğru giyim bu. Garantici. Yaşadığını kendince daha kusursuz yaşamak istiyor. Bu kadar.

Endişeleri anlıyorum ben. Özellikle bu çarşafı lekelemek için epey uğraşanlar oldu. Bu tavrı empoze ettiler. Ama bunu hakkıyla taşıyanlarada haksızlık. Belki biz seninle gülümseyerek geçiştik yolda. Niye onlara korku dolu gözle bakalım? Tabuyu yıkmak lazım.

Arkadasim hakli olabilirsin ama malesef ulkemiz taninamicak hale geldi.
Boludan istanbula kacan arkadaslarim vardi. Aile istemeyice kactilar neyse. Cocuk orda is bulacak calisacak.. neyse bir arkadaslari varmis orda demis ben bi dukkan taniyorum oraya form ver isci aliyorlar cocuk tmm demis. Dukkana girmisler az cok turkce konsanin yanina gitmis kapidaki ilan icin gelmistim demis. Suriyeli yari turkce konusan biri ne dese begenirsiniz? Yabanci almiyoruz biz demis.
Artik o kadar benimsemisler ki turkiyeyi bize yabanci diyorlar.. yuh dedim yani.. herkes rahatsiz oluyor ama degisen bisi olmuyor.. yapacak bisi yok..

Bence çok söze gerek yok artık..... Allah bana neyi emrediosa ben öyle yaşamaktan mutluyum gerisi tiri viri.. Allah kadına örtunmeyi emredio. Kadına erkek gibi giyinmeyi erkeğe de kadın gibi giyinmeyi haram kiliyo ,ister kabul edin ister etmeyin...hesap günü de medeniyetten bahsedersiniz...

Kendi gibi olmayizki hakkımı savunsunlar

Allah razı olsun kardeşim !

Aynen ya kendimi anlatmaya calisiyorum mumkun oldugunca duzgun kelimeler secerek hakaret etsem dogrudan soylerim soyle boyle diye.
Ama haksizligi ben yapmiyorum ki, ki bakmamaya calisiyorum inan. Belki yuzumden gozumden yanlis bir mana cikarirlar diye. Korkuyorum dedikce insanlar bana niye hakaret ediyor onu da anlamis degilim.

Geceden beri çarşafa edilmeyen hakaret kalmadı giyenlere de Öyle..
Zorla çarşaflı açık polemiği çıkardılar..
Ve şu verdiğiniz örneği en basında da verebilirdiniz en başından beri korkuyorum bomba taşımadıkları ne malum ama diyerek bu verdiğin örneği de verebilirdin ama sadece çarşaf a yüklendin

Cunku konuda carsaf geciyordu o yuzden. Hakaret edecek olsam dumduz soylerim zaten banlanacagim israrla aciklamaya calistim ama anlamadi kimse. Carsaf benim icin bir esyadir. Esyalara kutsal gozuyle bakmam,mana yuklemem. Zira bambaska bedenlerde bambaska anlamlara gelebilir. Geceleri klup cikislarinda alkol muayenesinden yirtmak icin carsafa veya baska tesetture burunen insanlarin uzerindeki ortu neden kutsal olsun ki mantiken? İnanclar kutsal,esyalar degil. Bu benim gorusum. Benim gibi dusunmek zorunda da degil kimse. Siz paylastiniz ben paylastim. Onemli olan duzgun sekilde bu paylasimi yapmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…