Selam arkadaşlar . 1 yıllık evliyim ve 50 günlük bir oğlum var . Eşim ve ben de sigara içiyorduk. ben evlenmeden önce o da evlendikten kısa bir süre sonra sigarayı bıraktık. Şu çocuk doğdu doğalı bizim evde tartışmalar bir son bulmadı aslında onları da anlatsam ayrı bir konu olur ama şuan başka bir konu danışmak istiyorum yine bizim bir tartışmamızdan sonra eşim evden gitti ve geri geldiğinde buram buram sigara kokuyordu . Bide o leş gibi sigara kokulu haliyle çocuğun yanına yaklaşıyor gelde kıZma ! Bana orda Bi geldiler zaten neyse ben orda söylendim ettim senin yüzünden içtim diyip çıkıverdi işin içinden . Sonra bir müddet sigara kokusuna rastlamadım onda . Geçen akşam arkadaşlarıyla işi vardı dışarı çıkmıştı ordan dönüşte arkadaşlarıyla oturdukları bir yer var Oray'a gitmişler biraz oturup geldi bu arada ikimiz de ıphone kullanıyoruz ben arkadaş bul uygulamasından onun nerede olduğunu takip ediyorum sürekli neyse eve geldi bu baktım eşofmanın üstüne 2 tane yağ damlası gibi bişey damlamış onlar ne dedim Bi arada aynı eşofmanına yemek yerken yemek damlatmıştı bana o lekedir diyo. Bak sen acaba o çamaşırları kim yıkıyor katlıyor ütülüyor o lekenin çıktığını benden daha iyi kim bilebilir orda kalsa o leke bilmicem mi ben !!! Neyse bozuntuya vermedim ertesi sabah eşofmanı kirliye atmadan o lekeleri Bi koklayayım dedim Bide ne koksun ? Nargile suyu bende film koptu tabi orda ! Direk msj attım yağdım gürledim bu tabi huyuma gidebildi sadece . Akşam eve geldi evde de Bi güzel çemkirdim . Ama o bana o nargile değil Közde çay içmiştik odur diyor hala gözümün içine baka baka yalan söylüyor bide bana hem nargile içsem ne olur ne kötülük var bunda diyor . Biz evlenmeden önce 9 yıl beraberdik ve ikimizde çok kıskanç olduğumuz için hiç bu tarz şeyler yapmazdık ayrı gayrı . ikimizde sadece beraber 1 kere nargile içtik o kadar .şimdi bunu normal birşeymiş gibi bana anlatması sorması beni inanılmaz sinirlendiriyor . Neyse o gece bir arkadaşının kardeşi kaza geçirmiş ona kan vermeye gitti eve geldiğinde ben çocuğumuzu ayağımda sallıyordum yanımıza Bi geldi gene leş gibi sigara kokuyordu ben işte o Zaman çıldırdım . Ya senin ne derdin var ki sen bu tarz şeylere ihtiyaç duyuyorsun niye içiyorsun niye tekrar başladın diye söylenirken o sadece ben içmedim diye inkar ediyordu ya bide beni çocuk yerine koyuyor ben o kokuyu almıyorum sanki kendi kendine susuyor ofluyor pufluyor bende susmasına gıcık oluyorum . Çünkü haklıyım bana cevap vermiyor . Peki ben bu saatten sonra Nasıl davranarak bunun önüne geçebilirim . Bu sigara veya nargile bırakılmayacak şeyler değil . Kızıp tavrımı ortaya mı koymalıyım yoksa yumuşak yaklaşıp onun huyuna giderek mi bıraktırmalıyım ne yapmalıyımmmm lütfen bir fikir verin (alkol asla kullanmıyor bu arada ben sigara ve nargileye tahammül edemiyorum daha )