PEKİ BEN BU KOCAMA NASIL DAVRANAYIM!

Pembeay32

....
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2016
172
146
Selam arkadaşlar . 1 yıllık evliyim ve 50 günlük bir oğlum var . Eşim ve ben de sigara içiyorduk. ben evlenmeden önce o da evlendikten kısa bir süre sonra sigarayı bıraktık. Şu çocuk doğdu doğalı bizim evde tartışmalar bir son bulmadı aslında onları da anlatsam ayrı bir konu olur ama şuan başka bir konu danışmak istiyorum :KK43: yine bizim bir tartışmamızdan sonra eşim evden gitti ve geri geldiğinde buram buram sigara kokuyordu . Bide o leş gibi sigara kokulu haliyle çocuğun yanına yaklaşıyor gelde kıZma ! Bana orda Bi geldiler zaten neyse ben orda söylendim ettim senin yüzünden içtim diyip çıkıverdi işin içinden . Sonra bir müddet sigara kokusuna rastlamadım onda . Geçen akşam arkadaşlarıyla işi vardı dışarı çıkmıştı ordan dönüşte arkadaşlarıyla oturdukları bir yer var Oray'a gitmişler biraz oturup geldi bu arada ikimiz de ıphone kullanıyoruz ben arkadaş bul uygulamasından onun nerede olduğunu takip ediyorum sürekli :KK66: neyse eve geldi bu baktım eşofmanın üstüne 2 tane yağ damlası gibi bişey damlamış onlar ne dedim Bi arada aynı eşofmanına yemek yerken yemek damlatmıştı bana o lekedir diyo. Bak sen acaba o çamaşırları kim yıkıyor katlıyor ütülüyor o lekenin çıktığını benden daha iyi kim bilebilir orda kalsa o leke bilmicem mi ben !!! Neyse bozuntuya vermedim ertesi sabah eşofmanı kirliye atmadan o lekeleri Bi koklayayım dedim Bide ne koksun ? Nargile suyu:sinirli::KK62: bende film koptu tabi orda ! Direk msj attım yağdım gürledim bu tabi huyuma gidebildi sadece . Akşam eve geldi evde de Bi güzel çemkirdim . Ama o bana o nargile değil Közde çay içmiştik odur diyor hala gözümün içine baka baka yalan söylüyor bide bana hem nargile içsem ne olur ne kötülük var bunda diyor . Biz evlenmeden önce 9 yıl beraberdik ve ikimizde çok kıskanç olduğumuz için hiç bu tarz şeyler yapmazdık ayrı gayrı . ikimizde sadece beraber 1 kere nargile içtik o kadar .şimdi bunu normal birşeymiş gibi bana anlatması sorması beni inanılmaz sinirlendiriyor . Neyse o gece bir arkadaşının kardeşi kaza geçirmiş ona kan vermeye gitti eve geldiğinde ben çocuğumuzu ayağımda sallıyordum yanımıza Bi geldi gene leş gibi sigara kokuyordu ben işte o Zaman çıldırdım . Ya senin ne derdin var ki sen bu tarz şeylere ihtiyaç duyuyorsun niye içiyorsun niye tekrar başladın diye söylenirken o sadece ben içmedim diye inkar ediyordu ya bide beni çocuk yerine koyuyor ben o kokuyu almıyorum sanki kendi kendine susuyor ofluyor pufluyor bende susmasına gıcık oluyorum . Çünkü haklıyım bana cevap vermiyor . Peki ben bu saatten sonra Nasıl davranarak bunun önüne geçebilirim . Bu sigara veya nargile bırakılmayacak şeyler değil . Kızıp tavrımı ortaya mı koymalıyım yoksa yumuşak yaklaşıp onun huyuna giderek mi bıraktırmalıyım ne yapmalıyımmmm lütfen bir fikir verin :110:(alkol asla kullanmıyor bu arada ben sigara ve nargileye tahammül edemiyorum daha )

Konuyu 'Bir Derdim Var' bölümüne açsanız daha hızlı cevaplar gelir bence. Moderatöre mesaj atın taşısın isterseniz konunuzu.

Bence çok aşırı derecede baskı yapıyorsunuz. Nargile suyu damlaması imkansız, bence gerçekten elma çayıdır. Nargile içerken su gelmez zaten suyu değil aromalı olan tütün aromalı. Biz de eşimle 10 yıl sonra evlendik evet eskiden ayrı bi yerlere gidince kıskançlık oluyodu ama o duygu törpülendi artık. Senin yanında içse ne olacak yanlız içse ne olacak. Tabii ki sigara vb gibi şeyler içmemesi iyi bi şey değil ama belli bi yaşta artık sırf sen istemiyorsun diye vazgeçemeyebilir, sigara bırakmak çok zor.

Vıdı vıdı yapma tatlım guzellıkle knus bak bıktırırsın kcan eve gelmek ıstemez adamın kafasının etını yeme grdugum kadarıyla pıreyı deve yapıyrsun ve cok uzatıyrsun yapma.

Yok ama gerçekten eminin içtiğine tavırlarından anlıyorum .Ben kendim üstüne gitmemek için bu akşam bu durumu kaynanama söyledim benim kaynanam da biraz pimpirikli gece eşim eve gelince biraz imalarda bulundu sonra o gidince eşime söyledim artık seni annene havale ettim nargile ve sigara içtiğini söyledim annene Dedim gülerek demek birlik yaptınız arkamdan vay vay vay sizi gidi sherlock holmeslar diye makaraya vurdu orda iyice kabullenmiş oldu yani . Bende hiç uzatmadım kızmadım güldüm geçtim ama bu tavrımın onu rahatlatıp devam ettirmesinden çekiniyorum:KK43: sigarayı bırakmak elbet zor ama imkansız değil çeyizimi evime getirdiğim gün kavga çıktı ve ben çeyizimi yerleştirmeden ailemi aldım çıktım o evden ve o gün sigarayı bıraktım birdaha da ağzıma sürmedim . O kadar sıkıntılı Zaman'larda bırakabildiysem ben oda yapabilir diye düşünüyorum :110:

Aşırı tepki mi verdiniz :deli:
Sizce aşırı mı :KK43: ben ve eşim gerçekten aşırı kıskancız . Ben üniversiteden mezun olduğum gibi evlendik o Zaman'lar ne o bensiz ne de ben onsuz dışarda bişey yapmazdık E birbirimizi böyle alıştırmış olduk . Ama şimdi fark ise evlendik ve ben evde çocuk bakıyorum dışarı çıkıp gezemiyorum ama o arkadaşlarıyla buluşup vakit geçirebiliyor bu durum da benim zoruma gidiyor beni ve oğlumuzu bırakıp dışarda vakit geçirmesi :KK43:

Sizce aşırı mı :KK43: ben ve eşim gerçekten aşırı kıskancız . Ben üniversiteden mezun olduğum gibi evlendik o Zaman'lar ne o bensiz ne de ben onsuz dışarda bişey yapmazdık E birbirimizi böyle alıştırmış olduk . Ama şimdi fark ise evlendik ve ben evde çocuk bakıyorum dışarı çıkıp gezemiyorum ama o arkadaşlarıyla buluşup vakit geçirebiliyor bu durum da benim zoruma gidiyor beni ve oğlumuzu bırakıp dışarda vakit geçirmesi :KK43:

Beraber birşeyler yapsanız. .

Beraber birşeyler yapsanız. .
40ım çıkana kadar anneme ve hastaneye gittim sadece ama şu birkaç gündür beraberde çıkıyoruz dışarı oğlumuzu da alıp . E ben akşamları dışarı çıkıp arkadaşlarıyla görüşmesine de kızmıyordum ta ki şu nargile ve sigara durumları patlak verene kadar şimdi her dışarı çıktığında acaba yine biyerde oturup sigara nargile yapçak mı düşüncem :KK43: güvenimi sarstı yani . Rabbim daha beterlerinden korusun ne diyeyim

40ım çıkana kadar anneme ve hastaneye gittim sadece ama şu birkaç gündür beraberde çıkıyoruz dışarı oğlumuzu da alıp . E ben akşamları dışarı çıkıp arkadaşlarıyla görüşmesine de kızmıyordum ta ki şu nargile ve sigara durumları patlak verene kadar şimdi her dışarı çıktığında acaba yine biyerde oturup sigara nargile yapçak mı düşüncem :KK43: güvenimi sarstı yani . Rabbim daha beterlerinden korusun ne diyeyim

Anlıyorum

Cnm kaç yaşında Ada'm böyle kızarak annesine şikayet ederek asla vazgeçiremezsin. Aksine daha da itersin onu sigaraya. Şuan yapabileceğin en sağlıklı yöntem sigarana karışmıyorum artık kaç yaşında adamsın ama eve geldiğinde asla duş almadan çocuğa yaklaşamazsın çocuğun bu kokuya ve zehire maruz kalmasını asla istemiyorum ki bunu sende istemezsin deyin ve asla çocuğa duş aldırmadan yaklaştırmayın belki böyle böyle bişeyler anlar

Bende aynı şekilde çok büyük tepki verirdim.. İnsan kendini çaresiz hissediyor. Sigaradan nefret ederim..
Ama şuan başlamayı bile düşünüyorum ona inat.

Bu saatten sonra ne kadar sıkmamaya özen göstersem de erkek milleti, her konuda kontrolü elden bırakmamak gerek diye düşünüyorum :110: ama ona çaktırmadan :KK70:

Günaydın.
Sürekli beraber gezmenizi,bu şekilde alışmanızı çok iyi anlıyorum.
Bizim evliliğimizde de bu şekilde.
Ancak iphonumu bul'u kullanarak takip etmek bana garip geldi.
Biraz güvenmeyi öğrenmek gerek.
Kabul ediyorum,zaman kötü,erkekler fena.
Ama böyle baskı yaparak daha çok itersin bence.
Bebenizi de analı babalı büyütmeyi nasip eder Allahım inşallah...

Kendimi biraz törpülemem gerektiğinin farkındayım ama inanın ilişkimizin en başından beri ikimizde çok baskıcı olduk birbirimize karşı ikimizde çok kıskançtık şayet hala öyleyiz .geçmişten bir örnek vereyim ben dersteyken aradığında o telefonu duymadım mı arka arkaya 15-20 kere aramış bilmem kaç tane msj atmış olurdu ben dersteyim desem dahi aç o telefonu dinlicem derdi ben telefonu açardım o hocayı duyar Dinler öyle kapatırdı telefonu . Evlendikten sonra bazı şeyler değişiyor tabi ama sanırım geçmişimizin getirdiği bir huy oldu bende ona kızarak sert tepkilerle tehditle bişeyler yaptırmak . Ama şimdi bir aile olduk ve alışık olmadığım şeyler yapması beni biraz gerdi .

Eğlence ve dışarda vakit geçirme anlayışımız beraber yaptığımız aktivitelerin dışına Çıkmazdı :KK43: şimdi de kabullenmek zor geliyor dışarda kendi başına eğlenmesi

X